Manualul nescris al academiei

Cuprins
1. Introducere
2. Deschiderea academiei şi costurile
3. Liga de tineret
4. Lotul de juniori
5. Antrenamentele şi meciurile
6. Notiţele antrenorului
7. Eficienţa în academie
8. Scouterii
9. Alte observaţii
10. Recomandări de antrenament
11. Siteuri ajutătoare

1. Introducere (reţeaua şi academia)

Bun venit pe blogul federaţiei Academia de Tineret (76096)!
În cele ce urmează, ne propunem a prezenta cum funcţionează juniorii din hattrick, adică acei jucători tineri pe care îi putem extrage sau promova în echipa mare, venind în completarea Manualului jocului pe care este necesar a-l citi pentru a întelege la ce ne referim. Există două posibilităţi:
a) folosind reţeaua de scouteri (numită şi Scouting Network sau vechea şcoală de tineret; a nu se confunda cu scouterii din academie);
b) conducând o academie de juniori (numită în engleză Youth Academy).

De la început, este bine să cunoaştem care sunt avantajele, dezavantajele şi diferenţele dintre cele două sisteme de promovat juniori pentru a şti care este varianta optimă a fiecărui manager, în funcţie de preferinţele sale şi de timpul pe care este dispus să îl aloce juniorilor.

a) Reţeaua de scouteri

O găsim în meniul Clubul meu » Echipa de tineret. În fiecare săptămână (este vorba de săptămâna financiară care începe sâmbătă şi se termină vineri, odată cu actualizarea financiară), putem cere un singur jucător. Este un loz în plic, o chestie de noroc; dar nu oricum. Acest noroc este influenţat de nivelul la care se află reţeaua. Pentru a creşte acest nivel, este nevoie de o investiţie săptămânală (mică, medie sau mare) în valoare de 100 000 Lei, 200 000 Lei sau respectiv 400 000 Lei. Iată cum creşte nivelul: (http://hattrick-romania.ro/investitie-scoala-veche-de-tineret.html).

Cu ceva investiţii şi ceva noroc, se pot extrage jucători decenti, însă cu siguranţă că nu pot fi la fel de buni sau de numeroşi precum cei care ar putea fi scoşi din academie; sau se poate, dar cu mai mult noroc. Cert este că – dacă dorim o comparaţie – putem vedea că, în ultimele sezoane, loturile echipelor naţionale de tineret conţin aproximativ 20%-25% jucători extraşi prin reţeaua de scouteri, iar restul de 75%-80% fiind promovaţi din academii de tineret. Acest dezavantaj al reţelei faţă de academie este însă contrabalansat de timpul scurt necesar obţinerii unui jucător. În reţeaua de scouteri nu trebuie să facem nimic: doar selectăm o investiţie, ne rugăm :) şi apăsăm un buton. Şi gata jucătorul.

Astfel, reţeaua este o opţiune bună pentru managerii care nu doresc să aloce timp pentru descoperirea, antrenarea sau promovarea juniorilor în club.

b) Academia de tineret

Introducerea academiei de tineret în anul 2007 este considerată una dintre cele mai frumoase îmbunătăţiri din hattrick. Practic, academia este o a doua echipă a noastră, dar cu jucători tineri. Orice club care se respectă are o academie. Iar viaţa unui jucător de fotbal nu începe prin a fi titular în echipa mare, urmărit de bliţul reporterilor sau aplaudat de fani, ci prin intrarea în club pe o uşă mică spre un teren modest, acolo unde antrenorul nu ştie ce poate copilul care tocmai s-a echipat la vestiar; însă va trebui să descopere ce ştie şi, mai ales, ce potenţial are acel copil pentru a-i decide viitorul fotbalistic.

2. Deschiderea academiei şi costurile săptămânale

Academia de tineret se poate deschide atunci când investiţia în reţeaua de tineret este zero. Nu costă nimic academia, nu are niveluri precum reţeaua, deci nu este nevoie de investiţii pentru a fi mai bună. Singurul cost săptămânal depinde de câţi scouteri sunt angajaţi: un scouter costă 200 000 Lei, doi scouteri costă 300 000 Lei, iar trei scouteri costă 400 000 Lei. Celelalte costuri legate de întreţinerea stadionului, alocaţiile copiilor, deplasările, salariul antrenorului etc sunt responsabilitatea părinţilor. :)

Odată deschisă academia, vom avea: un lot de juniori, un antrenor şi un scouter – despre care vom detalia mai jos cele mai importante lucruri – însă mai este nevoie şi de meciuri, deci de o ligă.

3. Liga de tineret

După deschiderea academiei, pentru a afla mai multe despre juniorii din lot şi pentru a-i antrena, va fi nevoie ca ei să joace în meciuri, deci trebuie să intrăm într-o ligă de tineret. Aşa cum scrie în Manualul jocului, o ligă de tineret poate avea 4, 6, 8, 12 sau 16 echipe, deci avem de ales fie să căutam şi să intrăm într-o ligă existentă care are locuri libere, fie să înfiinţăm o ligă nouă în care vom intra şi alături de noi se vor înscrie alte echipe. Nu contează prea mult liga. Totuşi, recomand a se alege una de 4 echipe, iar motivul îl voi prezenta în capitolele următoare. Nu uităm că o dată la trei săptămâni se poate juca amical.

 

4. Lotul de juniori

Mare îţi va fi mirarea când, obişnuit fiind cu jucătorii de la echipa mare care au calităţi şi niveluri, vei vedea că juniorilor le lipsesc calităţile sau, mai bine zis, nivelurile calităţilor sunt necunoscute. Întrebările tale vor fi: Hei, ce ştiu copiii ăştia să facă? Care-s mai buni şi care-s mai slabi? Cum îi pun în teren? Bune întrebări, iar tu, managerul echipei, vei învăţa cum să răspunzi la ele.

Testarea
Singura metodă atunci când nu şti nimic despre ceva este să testezi. Deci nu-ţi rămâne decât să îi încerci pe poziţii diferite în mai multe meciuri până vei începe să ghiceşti din stelele scoase cam la ce niveluri se află calităţile lor. Ţine minte că atacanţii scot mai multe stele decât ceilalti jucători şi, spre exemplu, dacă un fundaş ‘inadecvat’ scoate cam 5 stele albastre, un atacant ‘inadecvat’ scoate vreo 6 stele albastre. La echipa mare ai învăţat despre jucătorii cu unul sau mai multe niveluri ridicate, despre cum influenţează fiecare calitate ratingurile, stelele şi despre ordinele individuale. Acum e timpul să aplici ce ai învăţat pentru nişte jucători la care nu cunoşti nivelurile calităţilor, au rezistenţa şi forma fixe (poţi considera că nu se iau în calcul la juniori rezistenţele şi formele) şi tu le vezi doar stelele. Îţi recomand sfaturile despre stele de la regulile 15-16 de pe site
(http://www.bogayman.ro/academie/ro/regulimanagement.html)
Pare neplăcut la început, dar nu va dura mult timp această dilemă. Pregăteşte-te să constaţi că jucătorii primiţi la înfiinţarea academiei sunt destul de slabi, viitoarele vedete urmând a fi primite de la scouteri.

5. Antrenamentele şi meciurile

Iată-ne ajunşi la cel mai important capitol: antrenamentul în academie. Ca şi în fotbalul din realitate, academiile nu funcţionează în principal pentru a câştiga meciuri, cupe sau faimă, ci pentru a naşte viitori jucători talentaţi. Echipa de tineret cea mai eficientă nu este aceea care câştigă meciuri, ci aceea care reuseşte să ofere echipei mari adevarate talente: jucători tineri şi buni. Astfel, în academie ne concentrăm pe antrenament.

Te-ai obişnuit deja de la echipa mare cu tipurile de antrenamente existente, cine şi cum se antrenează, aşa că nu voi insista prea mult, căci acelaşi principiul se păstrează şi la juniori; cu mici exceptii. Antrenorii sunt toţi la fel, nu au niveluri diferite de pricepere de antrenare ca la echipa mare, iar vitezele de antrenare le vom vedea puţin mai jos. Nu avem nici specialişti. În caz de accidentare, medicii de la echipa mare nu influenţează cu nimic, iar juniorii au nevoie de aproximativ 3 zile pentru a li se însănătoşi un nivel de accidentare  (actualizarea de sănătate are loc în fiecare noapte la ora 2:15 HT).

În academie, antrenamentul are loc imediat după fiecare meci disputat pe baza opţiunilor pe care le-ai setat la începutul meciului: antrenamentul principal şi antrenamentul secundar. Da, vezi bine! E o surpriză placută faţă de echipa mare: în academie, jucătorii se pot antrena simultan la 2 tipuri de antrenamente. Şi se antrenează în fiecare meci separat, nu ca la echipa mare o dată în săptămână joi seara. Antrenamentul secundar este mai puţin cantitativ faţă de antrenamentul principal, iar amicalele (pe care le poţi juca o dată la trei săptămâni) oferă ceva mai puţin antrenament decât meciurile de ligă. Setarea antrenamentului secundar la fel precum cel principal are un efect mai mic decât dacă ar fi diferite, aşa că vom prefera să antrenăm tipuri diferite de antrenamente. Pentru vitezele specifice fiecărui tip de antrenament, ca şi la echipa mare, nu e nevoie să faci calcule prea avansate, căci ni le spun siteurile ajutătoare:
(http://www.hattrick-youthclub.org/site/trainingsspeedcalculator)
(http://www.bogayman.ro/academie/ro/vitezaantrenament.html)

Calitatea unui jucător din academie este caracterizată de doi parametri:
– nivelul actual, adică nivelul pe care îl are în prezent jucătorul;
– nivelul maxim, nivel ce poate fi atins în academie daca este antrenat.

Exemplu: Atac slab (max acceptabil). Înseamnă că nivelul actual al jucătorului la calitatea de Atac este ‘slab’, iar, dacă îl vei antrena, poate ajunge maxim ‘acceptabil’.

Nivelul teoretic cel mai mare la care se poate situa un maxim, dacă ai noroc, poate merge până la ‘excelent’ (ai auzit şi la echipa mare de niveluri şi subniveluri, nu-i aşa? e vorba de nivelul ‘excelent scăzut’), iar în cazul calităţii de Portar până la ‘bun ridicat’.

Plafonarea
Atunci când bara unei calităţi devine galbenă , înseamnă că nivelul actual a atins nivelul maxim, inclusiv subnivelul.
Atunci când nivelul actual al unui jucător se îmbunătăţeşte şi ajunge la fel precum maximul , dar bara nu s-a îngălbenit, înseamnă că nivelul actual se mai poate antrena în interiorul treptei respective; mai poate creşte subnivelul treptei respective.

Antrenamentul individual
Reprezintă o particularitate a academiei întrucât este singurul tip de antrenament care nu se regăseşte la echipa de seniori. Ce calitate se antrenează? Fiecare jucător din teren va primi antrenament la una din calităţile care contează pentru poziţia pe care el a jucat. Spre exemplu, un jucător care a jucat pe poziţie de atacant va avea cele mai mari şanse să primească antrenament la calitatea de Atac, apoi mai puţine şanse să primească antrenament la calitatea de Pase şi şi mai puţine şanse la Extremă. Similar, un mijlocaş poate primi antrenament la una dintre calităţile care îl caracterizează: Construcţie, Pase, Apărare şi aşa mai departe.

Dacă la avantajele ‘individualului’ notăm antrenarea tuturor jucătorilor din teren, dezavantajele constă în faptul că antrenamentul se poate exercita şi asupra nivelurilor plafonate, deci fără efect în acel caz, şi în faptul că acea cantitate de antrenament oferită este mai mică decât în cazul antrenamentelor clasice; undeva pe la 50%.
Acest tip de antrenament poate fi o opţiune bună pentru a antrena mai mulţi jucători “mediocri”, dar nu este recomandat pentru a maximiza cât mai repede o vedetă. În cazul în care vă tentează, trebuie să aveţi răbdare mai mare pe termen lung.

 

6. Notiţele antrenorului

Dacă până acum am avut veşti neplăcute căci nu ştiam calităţile jucătorilor şi am citit în stele cum să-i jucăm, iată că de acum e timpul să salutăm veştile bune: după fiecare meci, la 24 de ore de la final, antrenorul ne va spune noutăţi despre jucători: descoperiri de niveluri actuale, descoperiri de niveluri maxime, anunţuri despre creşteri de nivel ca urmare a antrenamentului, specialităţi, caracter şi altele. La început, poate ţi se va părea un haos, dar şi aici siteurile ajutătoare vin în întâmpinarea noastră, grupând textele pe importanţă şi pe semnificaţie:
(http://www.hattrick-youthclub.org/site/coachcomments_show) (selectează pe site limba dorită şi caută textul pe care îl cauţi).

Mai vine o veste foarte bună: ştiind cum să jucăm şi cum să setăm antrenamentul, în timp, putem afla nivelurile calităţilor pe care le dorim. Este nevoie doar să citim Manualul la capitolul despre antrenament şi să înţelegem că, pe lângă textele norocoase şi aleatoare pe care antrenorul ni le spune în notiţe, el este obligat să anunţe două lucruri clare care ţin de setările noastre şi mai puţin de hazard:
– nivelul actual necunoscut al calităţii unui singur jucător antrenat cu antrenamentul principal;
– nivelul maxim necunoscut al calităţii unui singur jucător antrenat cu antrenamentul secundar.
Sau, altfel spus, antrenamentul principal arată un nivel actual necunoscut, iar antrenamentul secundar arată un nivel maxim necunoscut; cu condiţia ca secundarul să nu fie la fel ca principalul.

Exemplu: Avem un jucător despre care ştim că este
Atac: inadecvat (max necunoscut)
şi e firesc să fim curioşi ce nivel maxim de Atac are. Dacă mai sus am zis că maximul se află cu secundarul, înseamnă că într-un meci îl vom juca atacant şi vom seta antrenamentul secundar Atac, principal altceva, iar pe celelalte posturi de atacanţi băgăm doar jucători care au deja descoperit nivelul maxim de Atac. Astfel, el va fi singurul antrenabil necunoscut la Atac maxim, aşa că sigur antrenorul ne va informa despre nivelul necunoscut a doua zi în notiţe.

Analog, un alt exemplu, dacă avem un jucător
Apărare: necunoscut (max bun)
îi putem afla nivelul actual dacă setăm antrenament principal Apărare, secundar altceva, iar el e singurul necunoscut antrenabil la Apărare (singurul fundaş necunoscut) din teren, ceilalţi fundaşi având deja descoperite nivelurile actuale de Apărare.

Aşa putem afla orice nivel actual sau orice nivel maxim pentru orice jucător dorim, cu condiţia să avem grijă ce antrenamente setăm şi ce jucători băgăm în teren.

 

7. Eficienţa în academie 

Am spus mai sus că succesul unei echipe de tineret nu constă în a câştiga meciuri, ci în a promova la echipa mare talente. De ce le promovăm?
– fie pentru a obţine un preţ foarte bun la vânzare;
– fie pentru a fi antrenate mai departe în echipa mare beneficiind de loialitate maximă +1.5 la fiecare calitate.

Însă o academie eficientă nu constă în a produce cât mai mulţi jucători, ci cât mai buni jucători. Pun accentul mai mult pe calitate, nu doar pe cantitate pentru că, dacă ne uităm pe lista de transferuri, la 17 ani se vând mult-mult mai bine jucătorii cu mai multe calităţi utile postului pe care vor juca decât jucătorii care au o singură calitate ridicată. Cu alte cuvinte, un jucător “multiskill” (pe care îl putem vinde cu multe milioane, chiar zeci de milioane) este mai valoros decât mai mulţi jucători “uniskill” (pe care îi putem vinde cu câteva sute de mii de lei sau puţine milioane). Totul este să simţim piaţa, să vedem ce se cere şi să antrenăm ce putem şi ce avem noroc să avem în academie. Dacă vrem să fim eficienţi, în academie nu antrenăm ce vrem ca la echipa mare, ci încercăm să găsim jucătorul cel mai tânăr şi cel mai talentat din lot pe care să-l antrenăm cât mai mult la toate calităţile utile pentru a scoate din el un jucător cu adevărat valoros. Fiecare cu norocul lui, dar şi cu priceperea lui. Încearcă să nu antrenezi prea mult peste 17 ani, căci la seniori viteza de antrenament este mai mare; deci e mai eficient să-l promovezi cât poţi de repede.

 

8. Scouterii 

Sunatul scouterilor am preferat să îl păstrez spre final căci reprezintă una dintre cele mai norocoase (sau ghinioniste) activităţi din academie. Dacă în capitolele anterioare am vorbit despre priceperea pe care trebuie să o dobândim pentru a şti cum să antrenăm cât mai bine jucătorii pe care îi avem, acum a venit timpul să vorbim despre o pasiune a academiei ce ţine foarte mult de noroc; dar nici aici nu trebuie să neglijăm priceperea şi flerul.

În fiecare săptămână (săptămâna financiară care începe sâmbătă şi se termină vineri, odată cu actualizarea financiară), putem suna scouterii; nu pe toţi odată, ci pe rând. Scouterul ne prezintă două anunţuri: un anunţ despre un nivel actual (este vorba despre nivelul curent/actual corespunzator unuia din cele mai mari 3 niveluri maxime pe care le are jucătorul) şi un anunţ despre un nivel maxim (este vorba despre unul din cele mai mari 3 niveluri maxime la care poate ajunge prin antrenare). De asemenea, ne va spune vârsta jucătorului (doar numărul de ani, nu şi numărul de zile) şi, dacă vrea, un anunţ despre per ansamblu şi o eventuală specialitate.

Jocul ne oferă posibilitatea să căutăm jucătorii – prin intermediul scouterilor – în funcţie de un post dorit de noi şi de o regiune a ţării. Ce posturi e bine să căutăm? Asta este o întrebare la care fiecare poate răspunde în funcţie de strategia şi plăcerile lui. Îndrăznesc totuşi să recomand, în cazul în care vrei să găseşti un jucător valoros, aşa cum scrie şi în Manual, să nu cauţi “orice tip de jucător”. În ce regiuni să trimitem scouterii? Din nou este o întrebare fără răspuns ferm pentru că până acum nimeni nu a demonstrat că unele regiuni ar fi mai bune dpdv calitativ decât altele; poate doar cantitativ diferă numărul de jucători din urne, în funcţie de numărul de utilizatori din regiuni.

În caz că vrei să muţi scouterul în altă regiune, timpul petrecut pe drum depinde de distanţa geografică reală dintre judeţe. Un mic secret: dacă vrei să faci un drum lung între două judeţe depărtate, nu alege zborul cu avionul care costă bani, ci fă drumul gratis din două drumuri cu maşina. Spre exemplu, dacă doreşti să ajungi din Timiş în Constanţa fără să plăteşti 10.000 lei pentru 3 ore de zbor cu avionul, întâi mergi din Timiş până în Prahova (drum de 6 ore gratis cu maşina), iar apoi din Prahova în Constanţa. Va dura mai mult, dar va fi gratis.

 

9. Alte observaţii

Stele 
Cred că toţi iubitorii de academie au întâlnit situaţii în care toate posturile antrenabile erau pline şi totuşi mai aveau un junior nou pe care ar fi vrut să-l încerce sau situaţii în care dorim să antrenăm un jucător, dar nu am vrea să pierdem un meci/antrenament ca să-l testăm în altă parte. Pentru toate aceste lucruri putem folosi schimbări  (înlocuiri, repoziţionări sau schimburi de poziţii) în ultimele minute ale meciului; ca să nu renunţăm nici la tot antrenamentul şi să vedem nişte stele noi.

Capitanul automat
Ştim că, în cazul în care căpitanul iese de pe teren, banderola va merge automat la cel care este cel mai îndreptăţit să o poarte (adică jucătorul cu cea mai mare combinaţie de experienţă şi lider din cei din teren). O idee foarte bună de a găsi liderii echipei fără să aşteptăm ca antrenorul să ne anunţe treaba asta, nu-i aşa?

Executantul
Ne-am decis asupra jucătorului cel mai talentat din echipă şi (dintr-un reflex des întâlnit, în speranţa că e un Hagi), îl băgăm mereu executant. În cazul în care nu are specialitate anunţată, nu avem niciun motiv să facem treaba asta. Va mai putea el să apară în careul advers să dea cu Capul la cornere (adică să remarcăm că are specialitate Cap), dacă îl punem executant? Nu, niciodată. Deci, în caz că nu antrenăm Faze fixe, să lăsăm executanţii să fie jucători care au deja specialtăţi sau jucători mai slabi care nu ne interesează.

Creativitatea   
Tactica Joc creativ creşte şansele de apariţie a evenimentelor speciale în meciuri. Deci de ce să nu jucăm aşa în fiecare meci şi să citim raportul meciurilor? Poate că vor apărea mai multe eventuri, iar unele din ele poate ne indică specialităţi încă neanunţate. Sigur că asta nu va convinge soarta să ofere specialitate unui jucător, dar ne va face sa o observăm mai repede decât să o sperăm la promovare.

Amicalele
În amicale, se primeşte mai puţin antrenament decât în meciurile de ligă, aşa că nu strică să păstrăm pentru amicale curiozităţile de aflat anumite calităţi necunoscute.

Liga de 4
Când o ligă de tineret se termină, începe intersezonul ei, adică echipele pot ieşi. Ca să nu aşteptăm 7 zile până începe noul sezon al acelei ligi, o putem părăsi şi ne putem înscrie în alta care să înceapă cât mai repede cu putinţă. Dacă interesul nostru este să jucăm cât mai multe meciuri ca să primim cât mai mult antrenament, iată de ce este mai bine să alegem ligi care se termină cât mai repede. Care sunt acestea? Cele cu cât mai puţine etape, adică cele de 4 echipe. Dacă mai găsim 3 amici, putem să jucăm împreună mereu, iar când o ligă se termină, nu aşteptăm 7 zile, ci renunţăm la ea şi facem alta pornind după doar 2 zile, nu 7; practic, jucăm mai des la câteva săptămâni, deci mai multe antrenamente pe termen lung.

Per ansamblul
Per ansamblul (overall) este o noţiune despre care încă nu ştim 100% ce reprezintă matematic, însă putem să mergem pe două ipoteze aproximative care sunt valabile în majoritatea cazurilor:

i) varianta descrisă în Hattrick Youth-Club; conform acesteia, per ansamblul reprezintă suma celor mai mari 3 maxime astfel:
Jalnic – de la 9 la 12
Slab – de la 12 la 15
Inadecvat – de la 15 la 18
Acceptabil – de la 18 la 21
Bun – de la 21 la 24

ii) varianta descrisă de eugenipi; conform acesteia, per ansamblul se referă la o medie a celor mai mari 3 niveluri de plecare: (http://www.bogayman.ro/academie/ro/teoriioverall.html)

Bonusul de la promovare 
Este recunoscut faptul că la promovare jucătorul poate primi un bonus la una dintre calităţi. Cu cât jucătorul este mai bătrân, cu atât bonusul oferit are şanse să fie mai mare. Totuşi, nu vă aşteptaţi la salturi spectaculoase şi nu păstraţi jucătorii în academii mult peste 17 ani gândindu-vă la acest bonus.

 

10. Recomandări de antrenament

Se pot găsi şi în acest articol (1188) din HT Press, dar le copiez încă o dată pentru cei ce sunt la început şi cu academia şi cu echipa mare şi nu ştiu care sunt calităţile utile fiecărui post. Deci iată câteva sfaturi pentru antrenarea tipurilor principale de jucători:

Portari:

* antrenament principal: portar
* antrenament secundar: faze fixe, poziţii defensive
* antrenament după plafonare: apărare (jucat ca fundaş), faze fixe (intotdeauna executant)

Fundaşi:

* antrenament principal:apărare
* antrenament secundar: pase în adâncime, extremă (jucat ca fundaş lateral)
* antrenament după plafonare: constructie (jucat ca mijlocaş central), pase scurte (jucat ca mijlocaş central, extrema sau atacant), extremă (jucat ca extremă), faze fixe

Mijlocaşi centrali:

* antrenament principal: construcţie
* antrenament secundar: pase scurte, poziţii defensive
* antrenament după plafonare: apărare (jucat ca fundaş), pase scurte (jucat ca mijlocaş central, extremă sau atacant), extremă (jucat ca extremă), faze fixe

Extreme:

* antrenament principal: extremă
* antrenament secundar: pase scurte, construcţie
* antrenament după plafonare: pase scurte (jucat ca mijlocaş central, extremă sau atacant), construcţie (jucat ca mijlocaş), faze fixe

Atacanţi:

* antrenament principal: atac
* antrenament secundar: pase scurte, atacuri pe extremă
* antrenament după plafonare: pase scurte (jucat ca atacant, extremă sau mijlocaş), extremă (jucat ca extremă), faze fixe

 

11. Siteurile ajutatoare

Trăim într-o epocă modernă în care CHPP-urile, mai mult sau mai puţin utile, ne-au inundat existenţa în hattrick. Pentru un management mai bun al academiei, vă recomand cu multă căldură Hattrick YouthClub:
(http://www.hattrick-youthclub.org)
Utilizându-l, nu va mai fi nevoie să ţineţi evidenţa jucătorilor cu pixul pe hârtie, a calităţilor jucătorilor în excel sau a notiţelor antrenorilor în word, ci le veţi avea ordonate într-un singur loc. Pe lângă asta, baza de date a siteului conţine arhive în care puteţi vedea dacă nu cumva jucătorul vostru a mai fost refuzat de altcineva în trecut sau dacă nu cumva are geamăn… Ce-or fi ăia gemenii? Vă las să descoperiţi pe site.

Vă faceţi cont foarte simplu, importaţi acolo jucătorii voştri, meciurile, antrenamentele şi vă bucuraţi de opţiunile sale. Pentru majoritatea lucrurilor importante, aveţi filmuleţe YouTube pe prima pagină a siteului în care vi se arată cum se face. Simplu şi util. Pentru mai multe detalii, puteţi citi acest articol scris de cei ce l-au tradus pentru noi în limba română: (14265).

 

 

 

Bibliografie:

(http://www.hattrick-youthclub.org)
(http://www.bogayman.ro/academie)
(1188)
(3922)
(14265)

(www.hattrick.org/Help/Rules/Youthgamerules.aspx)

 

Mulţumiri tuturor celor care şi-au adus aportul pentru rândurile de mai sus: Adobe, bogayman, eugenipi, _napo_,  LM_–, kaiserfranz66, hattrick youthclub, hattrick romania, celor pe care i-am uitat, celor din Academia de Tineret şi celor care ajută la descoperirea şi aprofundarea noţiunilor despre academie.

About Mircea_