Latest Headlines
0

WB on tour

1524672263226-IMG_2848
Mérkőzés előtti hangolódás

Paction United – Balkán Expressz (0-2) 0-4
Arena Savaria, 1 307 néző

Sok idő eltelt a legutóbbi beszámoló óta, azóta a csapat 12 szezon és 4 vesztes osztályozó mérkőzés után felkerült a IV. vonalba, ahol először 2. helyen végeztünk, (tavaly) majd idén a 10. fordulóig vezetve a tabellát ismét az ezüstéremnek örülhettünk. A Kupában sikerült a legutóbbin kívül még kétszer elmenni az 5. körig, kétszer pedig a 6. körben szálltunk ki a küzdelmekből. A barátságos küzdelmekben pedig mostanában az ORK-n (Országos Régió Kupa) indul a csapat valamint annak NyÖS-jén. (Nyugati Összevont Selejtező) Idén az ORK-n indult a csapat, ám a csoportkörből már búcsúztunk, így bekapcsolódtunk a következő ORK selejtezőibe, ahol 5 forduló után a 38 indulóból 17.-ek vagyunk 8 ponttal. Még 1 mérkőzés van hátra, de mivel más szombathelyi csapatnak már 4 pont az előnye, így a jövő évi fő megmérettetésről lecsúsztunk.

Az ORK-n felbuzdulva a calm lads (nyugodt fiúk) szurkolói csoport mellett alakult egy, a barátságos mérkőzéseken jelen levő társaság, a Wednesday’s Brigade (szerdai brigád).

Első szervezett túra így városon belül ért minket, a Paction United csapatához látogattunk. Mivel ezek a mérkőzések szerda 9:45-kor kezdődnek, így sok emberre nem is számítottak az alapítók. Ők igazából a nagy csoport tagjai is, de elsősorban azért hozták létre ezt a bagázst, hogy hátha van a több ezer Balkán fanatikusból olyan, aki szerdán délelőtt nem tud mit csinálni, így bevállal néhány ilyen mókás túrát otthon illetve idegenben.

Gyülekezés a szokásos törzshelyünkön, (kép ott készült) ahol a reggel máris a némi alkohollal kezdődött. Gyalog az ellenfél stadionja fél óra séta, így az utat sétálva tettük meg. Félúton kaptunk a nyakunkra 2 kisbusznyi rendőrt, akik eléggé meg voltak lepődve 30 jókedvű szurkolón szerda reggel. Némi eszmecsere után (hova megyünk, mi lesz, stb) némileg háttérben maradva követtek bennünket, és még az sem zavarta őket, hogy a dalolászás mellett elmenjen 1-2 füst.

Meg is érkeztünk az Arena Savaria-ba, ami egy közel 40 000 férőhelyes kis ékszerdoboz. Maga az ellenfél csapata még viszonylag fiatal, 7 szezon óta működnek a jelenlegi vezetéssel. Azóta két hatodos bajnoki cím, valamint két hatodos ezüstérmük van. Most friss feljutóként (másodszorra) bent maradtak az V. osztályban, de osztályozóra kényszerültek. A beléptetésen semmi különös, így a kezdésre 30-35-en verődtünk össze a kapu mögött egy friss, “WB On Tour” drapi mögött. A hatalmas stadion persze szinte full üres, ugyanis szépen elveszik benne a szűk 1 500 ember, így csak a mi hangunkat lehetett hallani.

El is kezdődött a mérkőzés, mi 5-4-1 kreatív játékkal, a hazaiak pedig 3-4-3-ban széleken támadással álltak fel. Nem sok ideje nyomjuk a kreatív játékot, de eddig inkább bosszúsak voltunk miatta, hiszen elvileg bajnokikon az egész kezdő kreatív tulajdonságú, mégis az ellenfél játékosai mutattak olyan mozdulatokat, na mindegy. Na, kreatív játék, a 7. percben a hazaiaknál László Bene varázsolt be egy labdát Henrik Dobrotka-nak, aki nem tudott élni a lehetőséggel. A rövid, egyszerűbb dalokat nyomattuk, amik így hogy nem volt szinte semmi moraj, jól szóltak. A 16. percben a saját nevelésű Antal Gombos húzott el jobb oldalon, ám lövése elég gyengére sikerült. Nem telt el 4 perc, amikor is a másik saját nevelésű emberünk, József Hámos is megmutatta hogy milyen gyors szélső, pontos labdájára a veterán, 18 szezon óta Balkán Expressz játékos Arnold Misik kapott le, majd gyönyörűen átemelve a kapuson a labdát megszerezte a vezetést, micsoda góóól, 0-1!!! Sok fiatal nem is érti miért csapattag még, hát ezért! Persze ők hol emlékeznének arra, mikor gólkirály lett a 38. szezonban például, vagy nem egy meccsére ahol mesterhármast szerzett…! Nem telik el 2 perc, mikor ismét Arnold Misik ezúttal jobboldalról becselezve váratlanul ellövi a labdát, és már 0-2! Ez a régiekből kihozta a jó emlékeket, így a félidő hátralévő részében csak őt éltettük, egyes régi rigmusok perceken át szóltak! Alig vettük észre a hármas sípszót, 0-2-es félidővel vonultak pihenőre a csapatok.

Paction United – Balkán Expressz (0-2)
Gólszerzők: Arnold Misik (2)
Labdabirtoklás: 44-56%

A második 45 percet így továbbra is jókedvűen, jól szóló dalokkal indítottuk. Majd az 54. percben egy támadás során az egyik hazai védő kézzel ért a labdához, mi pedig egyszerre ordítottuk hogy ez kéz volt spori! Szerencsére értette a grúz bíró, így büntető végett izgulhattunk. Szerettük volna ha a veterán lövi, de másik saját nevelésű játékosunk, Vince Szöllősi is hozta a kötelezőt, 0-3 immár! Nem telt el 3 perc, Vince Szöllősi ezúttal megmutatta hogy miért jó játékos ő: gyorsan elugrott a szélen, majd a terv innen a szokásos: passz Arnold Misik-nek és bődületes nagy góóól, 0-4!!! Mesterhármas 38 évesen! Természetesen hozzánk jött ünnepelni a legenda, amit már néhány szomjasabb társunk nem bírt, a korláton átesve átugorva vitték földre a csatárunkat. Szerencsére papíron barátságos meccs, az öröm után ki-ki ment vissza a helyére és folytatódhatott a párharc. A 66. percben a hazaiak is adtak végre életjelet magukról, de csak egy csere erejéig: Amir Arsalan Afrazeh-t váltotta Mattia Curi. Ezután folyamatosan szóltak a dalok, mindenki odatette magát. A vége előtt 10 perccel aztán majdnem meglett az 5. találat is, de Vince Szöllősi passzát Mgrdich Boudakyan elhibázta, ami mellettünk kötött ki. A már nem józan Totya próbálta meg visszarúgni a labdát ami nem sikerült, valamint szegény pára lentebb is zúgott 2-3 sort a mi legnagyobb örömünkre. Természetesen a hazai publikum is jót derült rajta, akik végig ugyan csendesen, de sportszerűen viselkedtek velünk. Ja igen, néhány szezonja már hosszabbítás is van, hála a Hattrick Labdarúgó Szövetségnek, így még egy percig élvezhettük a mérkőzést, ahol már más nem történt, így tehát 0-4 a vége.

Természetesen a csapat kijött hozzánk egy kis közös ünneplésre, valamint értük és főleg Arnold Misik tiszteletére kigyulladt némi füst, amin az érintett el is érzékenyült. Jó látni, hogy 18 szezon szolgálat után még mindig így szívén viseli a klubot. Hazafele már nem kísért minket senki, így még visszamentünk a helyünkre meginni 1-2 pohárkával. Szombaton a szokásos erőmérő a Tiszaalpár Futball Gárda ellen, ezúttal idegenben.

Ja, és Totyának nem lett semmi baja!

0

Bent az ötödik körben!

1526613_573092656101171_1532498656_n

Hazai füst a bevonuláskor

Balkán Expressz – Ancica FC (3-2) 4-2
Vaskapu Aréna, 41 870 néző

Az új szezont elég szépen kezdte csapatunk, 4 győzelem és 2 döntetlen. Majd jött a mai kupameccs, ami mondhatni vízválasztó volt. Ki ne emlékezne, mikor csapatunk először ment 5 kört a Kupában, ahol az akkori III. osztályú Hungarian Puli’s Allstars állított meg minket egy soványka 0-1-gyel? Nos, ha ma nyerünk ismét meglesz az 5. kör! Ehhez pedig a IV. osztályú Ancica FC-n kellett túllépni. A csapatuk szép napjait éli a negyedben, a VII. osztályból elindulva jelenleg itt tartanak és most is negyedikek a tabellán.

Így a felfokozott hangulat a jó bajnoki illetve kupaszereplés miatt meghozta a kedvet a meccshez, szinte telt ház előtt fogadhattuk ellenfelünket, karneváli hangulatban. Ami igaz az igaz, a szerda délelőtti kupameccsek miatt már évek óta tiltakozunk a HLSZ-nél (Hattrick Labdarúgó Szövetség), de nem engednek belőle. Így maradt a szabadság kérése, jó korai keléssel. Gyorsan reggeli majd irány az egyik italozó helyiség. Haverokkal pacsi, majd esélylatolgatás: szinte mindnyájan kiegyeztünk, hogy szoros lesz a mai meccs.

Jegy megvétele, hely elfoglalása. Bevonulás, nálunk kiírással és némi füsttel: “5. vágányra át!”. Hozzá egy mozdony, ami épp elütni készül az Ancica FC címerét. A vendégektől, akik olyan jó 2500-an tették tiszteletüket, füttyszó, de hát ez nem csoda.

Ééés kezdünk. 5-4-1-es felállás tördeléssel, ellenfelünk 3-4-3-al. Erről a tördelésről vannak azért jó emlékek, igaz nem szép játékkal, de nyerni szoktunk. Bizakodom mindenesetre. A tábor is szépen szól, sokan vagyunk jókedvvel, mennek a dalok. Éppen rázódna bele mindenki, mikor már a 4. percben Roland Garamvölgyi megindul a bal szélen, egy lövőcsel után lő és… GÓÓÓL!!! 1-0 ide! Ezt nem hiszem el! Mindenki egymás hegyén-hátán, vezetünk! Emelkedett hangulatban űzzük tovább kedvenceinket, mennek a dobok, ugrálunk, tapsolunk. Nem telik el 10 perc se, középső védőnk Benedek Guda vergődik át a hazai védelmen és elképesztő gólt szerez, 2-0! Füstök gyúlnak, néhol sörök repülnek, GÓÓÓL! Eloszlani látszik a füst a szektorunk előtt, de már szinte csak a szépítést látjuk: Daniel-Cătălin Imireanu lőtte be a szögletet, kapusunk kiejti a labdát, amit Vlad Pavel értékesít, 2-1. Először halljuk meg a vendégek hangját. Viszont gyorsan visszarázódunk, ám a pályán lelassul kicsit a játék, negyed óráig nem igazán történik semmi se. 32. perc, a vendég gól passzolója, Daniel-Cătălin Imireanu indul meg a jobb szélen, néhányan körülöttem húzzák a szájukat, állítólag nagyon jól lő. Ahogy felfogom mindezt, hirtelen elereszti és bemegy a jobb hosszúba, 2-2. Nálunk kínos csend és némi megszeppent arc, a vendégek pedig sálukat fejük fölött pörgetve örülnek az egalizálásnak. Viszont a capo hajt minket így hangosan szurkolunk, amikor is Donát Facskó bemozdul balról középre, kap egy hosszú labdát, jobb lábbal leveszi és azzal maga elé rakja, és még csak le se esik a labda és olyan 25-ről ellövi… GÓÓÓL, 3-2! Te jó isten, mekkora gól! Ismét emelkedett hangulatban a kanyar, szépen szólunk. És még a félidő előtt eldőlhetne szinte, amikor is saját nevelésű védőnk, Zsombor Gedó húz el középen és ereszt meg egy szemfülesen célzott lövést és hirtelen mindenki a fejéhez kap: KAPUFA! A 2 perc pedig lecsorog, félidő.

Balkán Expressz – Ancica FC 3-2
Gólszerzők: Garamvölgyi, Guda, Facskó illetve Pavel, Imireanu
Labdabirtoklás: 61-39%

A nagy sorok miatt a második játékrész első pár percéről lemaradok, de megnyugtatnak hogy semmi se történt. Telnek a percek, de nem nagyon pörögnek fel a fiúk. Aztán a 60. percben Roland Garamvölgyi megtöri a csendet és ismét balról lő el egyet és hatalmas gól, 4-2! Örül a csapat és a tábor egyaránt, az alapból csendes vendégek közül néhányan mutogatnak, a többi pedig elég bizonytalanul áll a helyén, a mutatott látványt nézve. Ezután már se a hazai se a vendég csapat nem csinál semmi extrát, a 70. percben José Alfredo Schmidt sárgul be, mi persze a piros lapot hiányoljuk. A 83. percben egy csúnya ütközés után Daniel-Cătălin Imireanu marad a földön a vendégektől, a bíró engedélyt ad az orvosi stábnak hogy bejöjjenek. Fáj a sípcsontja, nem is bírja folytatni, őt Rafa Sivit Gañán váltja. Mi persze jót derülünk, hisz úgy is román, érte nem kár. A maradék percekben pedig magabiztosan tartjuk a labdát, minden passznál ollézva. És vége, lefújva, 4-2-vel az ötödik körben!

A stadion állva tapsol, nálunk begyújtják a maradék tüzeket, pacsi a fiúkkal, majd pedig szépen lassan kiürül a stadion. Jövőhéten folytatás a III. osztályú Nirgal ellen. Igazából sok sanszunk ott már nincs, de azért nem mindennap jön egy NB3-as csapat szeretett otthonunkba. Hétvégén pedig hazai meccs ismét, ezúttal a Heros-T ellen. Nem lesz azért könnyű meccs.

0

Még mindig ingerülten…

BhKQptICUAAXzyT

A keménymag…

Balkán Expressz – Szolnoki MÁV SE (2-2) 2-2
Vaskapu Aréna, 27 639 néző

“Egy, kettő, három, négy, öt, hat, hééé!” – Egy hete a következőket hallgathattuk közel 1 500-an, akik bevállaltuk túrát a Svéd csapata ellen. Otthon kettőt, idegenben hat gólt sikerült kapni tőlük, így máris a tabella 5. helyén találhattuk magunkat. Akkor meccs után elharsant sok szájból a “takarodjatok”, a “k*rva gyenge” és hasonló mondatok. Állítólag a csapatbuszt hazafele megállította közel 50 fős Balkán fanatikus, számon kérve a mutatott produkciót…

Így a mai mérkőzést ingerült hangulatban várták a hazaiak. Ám hiába ez a két kudarc, a többség azt gondolta, hogy mi vagyunk a favoritok. Én személy szerint nem, de azért azt hittem hogy mi vagyunk előnyösebb helyzetben, azaz szoros meccsen de nyerünk.

Karácsony, káposzta, hal, bejgli, sok evés. Érdekes ilyenkor meccsre menni. Szerencsére a stadion melletti késdobálók nyitva voltak, be is mentem a szokásos helyemre, ám eléggé foghíjasan találtam. Szinte csak feleannyi ember mint szokott lenni. Hiába a karácsony, a napok óta tartó borult vagy ködös idő, itt bizony a gyenge szereplés volt a távolmaradás oka.

Jegyvásárlás, motozás, bent is vagyok. Jé, kaptam egy cédulát: ingyen forralt bor. Kedves gesztus, de hogy karácsonyi ajándék, vagy azért kaptuk amiért még kíváncsiak vagyunk a csapatra, rejtély. Irány a kapu mögé, pacsi pár haverral, akikkel megállapítjuk, hogy itt ma nem lesz nézőcsúcs. Drapik ugyan kint, de ez így édeskevés.

Bevonulás, mérsékelt füttyszó. De ahogy nézem, egy látványt össze sikerült hoznunk. Egy hatalmas órát húznak fölénk, amin az idő 6:00-át mutat, alatta pedig egy “ÉBRESZTŐ!” felirat. A vendégek 1 800-an jöttek, egyik fele kék, másik fele sárga sapkában, jól mutatnak.

Kezdő sípszó, hajrá. 5-3-2-t választottunk, ellentámadással. Nem nagyon szokott mostanában bejönni, de mindegy. 10 percig puhatolózás, szurkolgatás, de eléggé nyomott hangulat. Majd az ellenféltől Mario Romaggioli tette be a hintába az angolunkat, Scott Hargrave-t majd gól szerez, 0-1. Döbbent csend, az ellenfél egymáson, játékosok és szurkolók. Nem messze az egyik részeg csóka elsüt egy hangos B@SZDMEG-et, és elindul a kijárat fele. Viszont a capo hajt minket, hogy most kell nekik a támogatás, húzzuk meg. Félsikerrel, de szurkolunk, és szerencsére meg is jön az eredmény újabb 10 perccel később: egy ellentámadás után saját nevelésű védőnk, Benedek Guda húz el bal szélen majd csodálatos gólt szerez, 1-1! Ezen felbuzdulunk, még ha csak a fél kanyar van kint, hideg rossz idő, de végre kicsit beleremeg a stadion egy-két rigmusunk után. 28. percben járunk, mikor Csaba Katona beadja Roland Garamvölgyinek, aki mellel leveszi és félollós mozdulattal bevágja a rövidbe! Góóól, 2-1! Repül 1-2 sör az égbe vagy bor, vezetünk! Ahogy visszaocsúdunk a mérkőzésbe a mámorból, jönnek a vendégek és egy beadás után Zsolt Virág egalizál, 2-2. Ismét csendbe borul a hazai kanyar. Bő félóra alatt 4 gól. A maradék negyed órát közepes tempóban szurkoljuk, a csapatok is hasonlóképpen hajtanak, félidő.

Balkán Expressz – Szolnoki MÁV SE 2-2
Gólszerzők: Benedek Guda, Roland Garamvölgyi ill. Mario Romaggioli, Zsolt Virág
Labdabirtoklás 45-55%

A második játékrész 8. percében Vince Blanker egyedül vezethette rá a kapunkra a labdát, basszus ez egy az egy elleni szituáció, fogd ki Laci, és… EZ AZ! László Jánvári kapusunk hárítani tud, maradt a 2-2. Ezután ismét unalmas percek, a nagy hideg és a rossz foci miatt csak szurkolgatás, ezek a vendég tábor pillanatai, akik a helyzetek miatt jobban hajtják kedvenceiket. A 65. percben cserélnek is, Patrick Turan helyére Diego Trillo jött. Újabb negyed óra telik el, semleges foci, néhol már füttyszó hogy most akkor ez így jó?! Majd egy hatalmas ütközés a tizenhatosunkon belül. A bíró a tizenegyes pontra mutat, hatalmas hazai füttyszó és a 36 éves Vince Blanker-t próbálják a hordágyra fektetni. Mi persze javasoljuk hogy “fődet rá”, mire a vendégek, akik eddig a tizenegyesnek örülnek, minket szidnak. Nem örülünk, nagyon nem, ha ezt berúgják akkor vége, itt fejek fognak hullani. A sérült holland helyére Gyula Mészáros áll be. A sértett nem, helyette a 2. góljukat szerző Zsolt Virág akarna büntetni. Nagy füttyszó nekifutása után, ám azt hitte majd elküldheti a kapusunkat valamelyik sarokra, flegmán középre lő és fogjuk a labdát. Nagy röhögés és “ennyit tudsz” után rá 1 percre máris izgulhatunk ismét. A kirúgás ellenfélhez kerül, Andrei Andron tör előre és messziről ível, ám mellé megy. Nyugi van, nyugi van. A kirúgás szerencsére Roland Garamvölgyihez kerül és mehetünk, emelkedik a hangunk, lövés ééés… Nem gól, véd az ellenfél kapusa. Jön a kirúgása az ellenfélnek, majd félpályán Zsombor Bancsik kétségbeesésében felrúgja a vendég játékost, hatalmas vendég füttyszó, kapja is a sárgát, végül is jogos volt. Maradt még 5 perc, folytatódik a harc de már helyzet nem lesz, vége a meccsnek, 2-2.

Néhányan tapsolnak, de a többség fütyül, ez bizony itthon édeskevés. Maradtunk az osztályozós 5. helyen, jövőhéten a 6. helyen lévő baliking csapatához látogatunk. Nehéz mérkőzés lesz az is, de muszáj lenne nyerni. A bajnoki cím már rég elúszott, legalább a dobogó legyen meg. Nehéz napok ezek, a szurkolói klubból özönlenek el az emberek. De ez ilyen, egyszer fent, egyszer lent. Szomorú, mert jelen pillanatban közelebb érzem a klubbot a VI. osztályhoz, mint a IV.-hez…

0

Osztályozó egy ultra tollából

BzqrbDcCEAA5ZAKSzegedre indulván még péntek este

 Fc Retkek – Balkán Expressz (1-0) 4-0

Fc Retkek Arena, 32 059 néző

Mikor két fordulóval a vége előtt bajnok lett a csapat, sokunkban megfogalmazódott hogy simán meglehetne a feljutás is a negyedbe. Ha nincs az a meccs, akkor nem kerül sor erre az összecsapásra se, de a sors úgy hozta hogy Szegedre kellett mennünk szombaton.

Egy hetünk volt felkészülni, ami azt mondhatom jól sikerült. Sokan buszokkal (én is), mások különvonattal indultak az ország déli felébe még péntek este, valamint voltak akik kocsival tudták le ezt a távot. Még egy bátor jelentkező biciklivel is abszolválta az utat, a Klub pedig meg is ajándékozta a belépőjeggyel és egy csapat által aláírt mezzel. A hazai gárda 6 800 jegyet biztosított nekünk, mi ebből közel 5 000-en voltunk jelen.

Az Fc Retkek csapata bizony már majdnem 40 szezonnal a háta mögött nagy múltú csapatnak számít. Ám ennyi idő alatt a maximum amíg eljutottak az a IV. osztály, idén viszont ennek a meglétének a veszélye állt fent.

Ám eljött a szombat, mi pedig délben már a városban is voltunk. Sajnos csúnya felhők kezdtek gyülekezni, ami a meccsre meg is jött. Már ekkor érezni lehetett a nagy nyüzsgésen, hogy itt lesz valami. A két tábor előzetesen nem beszélt semmit, így semleges volt a viszony, komoly atrocitás nem történt ezen a napon. A buszos-vonatos-autós konvojokat szépen egy nagy térre irányították a körzeti rendfenntartók, így onnan vonultunk be a stadionba. Az Fc Retkek Arena 68 000 férőhelyes, ekkora stadionban még szerintem nem is játszottunk. Kopottas székek, innen-onnan kinövő gyom. Nem csoda ez, utoljára majdnem 35 szezonja volt hogy építettek a stadionon valamit. A Tábor a kezdésre elfoglalta szépen a helyét és latolgatta mindenki a végeredményt.

Előzetesen mondhatni karneváli hangulatban indultunk el, hiszen mindenki vágya teljesült, bajnokok lettünk. Beszéltem nem egy emberrel aznap, sokan mondták hogy Ők vannak előnyösebb helyzetben. Én személy szerintem arra számítottam hogy Szoros lesz, de ne menjünk még ennyire előre.

A csapatot egy meglehetősen furcsa kiírással és füsttel vártuk, ami a következő volt: “Negyed, e remek kell Expressznek!”. A hazai tábor a sálerdőn kívül nem készült semmivel, nem lehet ott komoly az ultraélet, ha a szurkolói klubjuknak még neve sincs. Mindenesetre tőlük az a 3-4 alaprigmust ment szép hanggal, mi pedig akkor tudtunk megdörrenni, ha ők elhallgattak éppen. Az látszott az övéiken hogy kreatív játékkal léptek pályára, mi pedig az ellentámadásokra esküdtünk. A 24. percben éveket öregedett a tábor, amikor is a még 17 éves saját nevelésű József Hámos majdnem ollózott egy gólt! Körülöttem mindenki a fejéhez kapta a kezeit és hangos “b@zdmeeeg!!!” felkiáltás társult, ám ezt gyorsan átvette a buzdítás a csapat felé. Nem telt el 1 perc, mikor ismét lövésünk volt, a 7 szezonja nálunk játszó Roland Garamvölgyi lőtte ki majdnem a fickát, ám a hazai kapus résen volt. “Meg fogja magát ez bosszulni…” – dünnyögött mellettem egy idősebb drukker. Bár ne mondta volna!!! 4 perc telt el, mikor is a hazaiak játékosa Paul-Cristian Slavici elhúzott a jobb szélen és könyörtelenül bevágta, így 1-0. Persze “jó” román szokáshoz híven ünneplés helyett nekünk kellett mutogatnia, így kapta a füttyöt meg 1-2 söröspoharat cserébe. Ám a hazaiak hangja jóval felülmúlta ezt, hisz extázisban ünnepelték góljukat. Mi viszont próbáltuk hangosabban buzdítani a mieinket, gyorsan még a félidő előtt vissza kell állni! Ám nem ment nekünk eddig semmi se. Ismét 4 perc telt el mikor a hazaiak játékosa, Devrim Refiğ bal oldali hirtelen lövése a felső lécről pattan ki az alapvonal mögé. Ekkor kicsit elcsöndesetünk. Mindenki elég zavartan pillantgatott ide-oda, hisz nagyon jönnek, érik nekik a 2. gól. Ám ebből gyorsan felocsúdtunk, és hirtelen csak nagy óbégatás, hiszen szélsőhátvédünket, László Katót buktatták! “Sárga lap! MI?! NEKI?! MIÉRT?! HÁROM HÜLYE, HÁROM HÜLYE…”. “Ki a f*szom ez a svájci bíró? 25 évesen miért vezeti ezt a meccset?! Mi az hogy 22 éves kora óta a Hírességek Csarnokában van?! Mit csinált?! Így Laci eltiltva a következő tétmeccstől. Bár kit érdekel? Úgy is szezon vége, a büntetés meg nullázódik, haha! Mentünk, űztük tovább a csapatot, hisze egyenlíteni kell sürgősen. A 39. percben Ferenc Csík húzta meg a baloldalt, “Lődd már el!” –ordították mellettem. Ellövi, jaj de szépen csavarodik… KAPUFA! És kifele pattan, nem lehet igaz! Telnek a percek, egyszer csak a kis Józsi (József Hámos) blokkolja az egyik majdnem kétméteres csatárt. Hezitál a bíró, majd felmutatja a sárgát. Nevetséges ítélet, a bírók ismét kaptak hideget-meleget. Pláne hogy 51 meg 57 éves oldalvonali bírókkal mit akartak?

FÉLIDŐ: Fc Retkek – Balkán Expressz 1-0
Gólszerző: Paul-Cristian Slavici 29. perc
Labdabirtoklás: 53-49%

Igyekezem visszasietni a Büféből, ahol valósággal megrohamoztuk a sört. Latolgattuk az eredményt, sokan már veszve látták ezt a meccset. Épp mikor sétáltam fel, hallom a hatalmas morajt. Megkettőztem a lépcsőfokokat, mikor látom hogy mi fejünket lesütve állunk, a hazaiak pedig örülnek, pyro gyúl, néhány pénztárgépszalag repül. A hazaiak játékosa Timo Genschmer nagyon pontos labdát kapott a fejére elvileg, és így 2-0-ra módosult az állás. Ezután igencsak beálltunk védekezni, mintha mi vezetnénk, így meglehetősen unalmas percek jöttek. Szurkolásban sem bírtunk már felperegni annyira, de a hazaiak így is már emelkedett állapotban majdnemhogy ünnepelték a bent maradásukat. Ezt tetézte is az 57. percben a hazaiak norvég légiósa, Fredrik Smelvær lövése: 3-0. A hazaiak ismét az egekben, nálunk csend mint egy temetőben. Nálunk pár embernél itt szakadt el a cérna, a kerítéshez rohanva azt rázva próbálták “kiegyenlíteni” az eredményt. A hazaiaktól jött is a “egyszerűen senkik vagytok hej-hej” rigmus, ami azt eredményezte, hogy a két tábor egymással foglalja el magát. Egészen a 63. percig, mikor is éledezni látszottunk, hiszen Alex Németh gyönyörűen elvitte a labdát, ám a befejezés nem sikerült. Épp folytatta volna a két tábor a cicázást, mikor is Timo Genschmer egy középső támadás után megszerezte a második gólját, 4-0-ra módosítva az állást. A hazaiaknál örömmámor, nálunk még nagyobb csend. Sokan legszívesebben mentek volna haza, de hát idegenben nem így megy ez. Innentől már biztosan tudtuk hogy annyi a feljutásnak, nem kezdjük IV. ligás csapatként az új szezont.  De hát anno ha kibírtunk 6 szezont ugyanabban a VI. osztályú csoportban. Ezutn a hazaiak visszább vettek a tempóból, elkezdtek szépen passzolgatni, amit minden egyes passz után nagy “Ollé!” követett. Tőlünk persze a fütty ment. A 78. percben a kapusunknak, László Jánvárinak volt hatalmas védeni valója, Ifixenio Carracido tesztelte. Meg is kapta Laci a tapsot tőlünk, nem hibáztattuk a gólok miatt. Ám a 86. percben, mikor Paul-Cristian Slavici átemelte felette a labdát egy szabadrúgás után és az a felsőlécről pattant vissza a kezébe, sokan majdnem szájukra vették. Ezekben a percekben a hazaiak már végig ünnepeltek, amit nekünk végig kellett nézni. Jaj csak legyen már hármas sípszó. Na végre… A hazaiak már szolidabban örülnek, elvégre nem akkora fegyvertény ez de a 4-0 mégis szép eredményt, a mieink közül páran a földön, élen József Hámossal. Biztos örült volna a kis srác ha 18. évét negyedes kezdőként kezdheti meg. Azért csak megtapsoltuk fiainkat, akik kijöttek a tábor elé, majd pacsi velük.

Megvártuk míg a hazaiak elhagyták a szektorokat, majd végül kiengedtek minket. Ki-ki a maga útján indult el haza még kora este vagy másnap reggel. Én a busszal valamikor éjfél után gördültem be szeretett stadionomhoz. Elvileg balhé nem volt a mérkőzés után a felek között, holott néhol paprikás volt a hangulat. Így marad az V. osztály, jelenleg 3 új csapat van. Sokaknál természetes cél az hogy újra bajnokok legyünk, de most pihenjük ki a szezon fáradalmait ebben a kis időben.

0

Laza ötös a katalánok ellen!


Vendég drukkerek

Balkán Expressz – Barcelona Fc Andris
(2 – 0) 5 – 0

Vaskapu Aréna, 28362 néző

Az odavágó mérkőzésen csapatunk magabiztos 5-1-es győzelmet ért el a Barcelona Fc Andris ellen, itthon ezt is felülmúlva 5-0-ra tudtunk győzni. Összefoglaló:

Negyed óra játék után kezdődött is a hazai henger, Dávid Vadász nyitotta meg a góllövők listáját, 1-0! 1 percre rá Elek Borsándi kapott tőlünk sárgát, ugyanis nagyon megráncigálta az ellenfele mezét. De ezt a 30. percre ki is javította, ugyanis góljával 2-0-ra nőtt az előnyünk! Ám megint, gól után sárga nálunk, ezúttal Ferruccio Tamagnone sárgult be sportemberhez méltatlan viselkedés miatt. Csak mi nem értettük, hogy mi volt az… Ezzel a következő tétmeccstől el is van tiltva. Majd a vendégek a 32. percben egy szabadrúgás-kombinációval próbálkoztak, de végül a leadott lövés nem jelentett veszélyt, Francesco Ravarotto próbálkozott. A 38. percre már 3. emberünk sárgult be, Arnold Misik kapta, vitatkozni nem lehet rajta, nagy szabálytalanság volt. A 39. és 40. percben is egy-egy helyzettel villogott Elek Borsándi, de sajnos mind a kettőt hárította a vendégek kapusa, Rait Kalam.

Ezzel pedig félidő, 2-0-ás hazai vezetéssel. Birtoklásban 56-44% volt a javunkra.

A második félidőt egy gyors hazai góllal kezdtük, a 48. percben Elek Borsándi megszerezte a csapat 3., magának pedig a 2. gólt, 3-0! A 49. percben pedig egy vendég játékos, Christoph Hausdörfer sárgult be. Az 57. percben aztán egyik védőnk, Zoltán Virág maradt a földön, de pár percnyi orvosi ápolás után folytatni tudta a játékot. A vendég edző egy cserével akarta frissíteni a csapatot és hozni a menthetőt, Inácio Dias Conceição helyére Dick Hekelaar állt be. A 72. percben aztán Dávid Vadász tört át a középső védelmen, 4-0! Gólgyártásban pedig fej-fej mellett állt Elekkel. De a 77. percben egy a párbajt Elek Borsándi nyerte, aki lövésével beállította az 5-0-ás végeredményt, ő maga pedig mesterhármast szerzett!

A vége lecsurgott szépen lassan, 5-0! Birtoklásban 55-45 lett a javunkra.

Edzői értékelések:
Márton Ungvári (Balkán Expressz):
– Gratulálok a csapatomnak! Gyakorlatilag a meccs elejétől uraltuk a játékot, csatárjaim szebbnél szebb gólokat lőttek, külön gratulálok Elek Borsándinak a mesterhármasért! A bíró néhány ítéletét nem értettem, vagyis amikor minket szórt épp sárgával, így egyik emberemre nem is számíthatok a jövőhéten, de szerencsére nem egy nívós csapat ellen játszunk, így tudom majd pótolni.

A csoport jelenlegi állása:

0

Győzelem a spanyolok ellen!


A kitartó spanyol

Balkán Expressz – Ronaldas F.C.
(2 – 0) 2 – 1

Vaskapu Aréna, 3153 néző

Csapatunk egy VII. osztályú spanyol csapatot fogadott tegnap, akiket kicsit szoros meccsen végül 2-1-re vertünk. Itt pedig az összefoglaló:

Már a 2. percben voltak intő jelek, hogy nem lesz a mai egy könnyű mérkőzés. Zoltán Virág nem tudott le venni rendesen egy labdát, aminek majdnem rossz vége lett. A következő eseményre szűk fél órát (!) kellett várni, ám Zoltán Virág kijavította előző hibáját, és góljával 1-0-ra vezetünk is! Rá 2 percre az ellenféltől Nano Agra követett el őrjítő hibát, labdája Roland Garamvölgyi lábát találta meg, amit ki is használt, 2-0!

Ennyi is volt az első félidő, kicsit meglepő, de a spanyol csapat dominált 55-45 arányban.

Majd a 76. percben ismét Nano Agra nevére figyelt fel a publikum, szögletét beadva a labda megtalálta Zsolt Brusznyiczki fejét, aki ezt ki is használva 2-1-re egalizált. A székely srác egyébként 2011 szeptember eleje óta van kint Spanyolországban. Erre 1 percre aztán Elek Borsándi hibázott ordító lehetőséget tőlünk, lövése a felső lécen csattant. Barátságos meccs, de sajnos a sérülés nem maradt el, ezúttal az ellenfélnél. Fernando Rojas Lobo maradt a földön, így a helyére Miguel Marcos Gómez jött be a maradék 6 percre. Más nem is történt, 2-1 a vége!

Birtoklásban még jobban javultak a vendégek, 66-34%-ban birtokoltak le minket.

Edzői értékelések:
Márton Ungvári (Balkán Expressz):
– Elég felemás mérkőzésen vagyunk túl. Kicsit alábecsültem az ellenfelet, nem gondoltam volna hogy ilyen erős középpályájuk lesz. Ha tudom, akkor ellentámadásban játszunk inkább. A meccs folyamán a sors adott és elvett, hiszen a 2. gólunkat szerencséből lőttük, de a felső lécről meg nem befele pattant a lövés. De összességében hoztuk ezt a mérkőzést is, ennek örülhetünk.

0

Döntetlen a visszavágón!


Hazaiak pyro show-ja

one sequence – Balkán Expressz
(0 – 2) 2 – 2

OSQ arena, 28284 néző

Első félidő a vendégeké, második a hazaiaké. Nagyjából ennyivel foglalható össze a szombati visszavágó, ahol pontosztozkodás lett a vége.

Noha ezen a mérkőzésen is tördelés-tördelés volt mind a két csapat taktikája, ezúttal eggyel több gól született. Ám a mérkőzés első valamirevaló szituációja Michel Hébert sárga lapja volt a hazaiaknál a 20. percben. Ám ezt sajnos, kapusunk, Johan Hjertgren szenvedte el akit le kellett cserélni, helyére Rémy Goelen állt be. Johan 1 hétre kényszerült pihenőre. Ám megbosszultuk a sérülést, először a 26. percben Barnabás Bagaméri mattolta az ellenfél védelmét, ezzel 0-1! Majd 7 percre rá a 33. percben az egyre jobb formában játszó Ferruccio Tamagnone is betalált, 0-2! Ekkor voltak a vendég drukkerek hangjuk csúcsán, szinte már-már zsebünkben éreztük a 3 pontot. Erre kicsit görcsösen lettek a hazaiak, a 36. percben ezúttal Galaktion Voronkov sárgult be tőlük elkésett belépőért. Ám ezen a holtponton gyorsan átlépett a hazai gárda, a 39. percben Karsten Lewald támadott, ám túlzott cselezésére visszaért az egyik védőnk.

Ezután jött a félidő, 0-2 az állás és megint 51-49-re birtoklunk.

A második játékrész nem igazán akart beindulni, bár ne lett volna már semmi más… Először a 63. percben Karsten Lewald bombázott hatalmasat a kapuba, 1-2. Majd 4 percre rá megint Karsten Lewald volt eredményes, ám dicséret illeti Betzalel Moshe-t is a passzért, 2-2. A hazai drukkerek az egekben, míg a vendégek letörten nézték tovább a meccset. A következő momentum már csak egy csere volt a 80. percben az ellenfélnél, Betzalel Moshe helyére Cristian Cavia állt be.

Végül le lett fújva a mérkőzés, 2-2-es döntetlennel megvan az idei szezon 1. döntetlenje. Birtoklásban 53-47 lett a javunkra.

Edzői értékelések:
Márton Ungvári (Balkán Expressz):
– A meccs előtt a hazai tréner már elmondta, hogy vissza szeretnének vágni a múlt heti meccsért, én pedig erre azt reagáltam, hogy noha a hazai előny náluk lesz, de mi mégis ponttal, pontokkal szeretnénk távozni. Nos, ebből a szempontból igazam lett, hiszen 1 pontot elhoztunk Debrecenből. De azért sajnálatos, hogy a 2 gólos előnyünket 4 perc alatt elvesztettük, és noha azután se az ellenfélnek, nekünk sem volt már lehetőségünk a vezetés megszerezésére. Kicsit bosszús vagyok evégett, de ha mi álltunk volna fel 2 gólról, biztosan boldogabb lennék.

A csoport jelenlegi állása:

0

Győzelem az ujjoncok ellen!


Hazai szurkolók először a kanyarban.

Troli FC – Balkán Expressz
(2 – 6) 2 – 7

Troli, 314 néző

Nagy nap volt a mai a Troli FC történetében. A 2013. június 30.-án alakult csapatnak a mai volt az első mérkőzése. Igaz, a 314-es nézőszám nem volt valami nagy, ám ennek ellenére 2 hazai gól is született.

És ráadásul nem is akárhogyan! Az friss klub már az 5. percben örülhetett, mikor József Sztankay a szögletet beadva Heiri Wild fejére csavarta a labdát, aki azt értékesítette, 1-0. 2 percre rá azért gyorsan egyenlítettünk, egy jobb oldali szóló után Tibald Dimák volt eredményes, 1-1! Ám 4 perccel később, a 13. percben, ismét hazai vezetésnek örülhetett a publikum. Ismét egy szöglet után, ezúttal Tamás Fejér fejelt, ám kapusunk védett, ám a kipattanót Bence Vanczák értéksítette, 2-1. Ám az egyenlítés ezúttal még annyit sem váratott magára, a középkezdés után Roland Garamvölgyi Maradona-féle félpályás szólóval bevette az ellenfél kapuját, 2-2 ezzel! A 16. percben pedig már el is húztunk eggyel, ezúttal Dávid Vadász volt eredményes, a bal oldalról jól eltalált lövésével 2-3! Sajnos történtek negatív dolgok is a mérkőzésen, a 27. percben Tibald Dimák kapott sárgát tőlünk szabálytalankodásért, a sértettet, József Sztankay-t le is kellett cserélni. Őt András Bolba váltotta. József Sztankay 2 hét kihagyásra számíthat. Pár perc üres játék után a 34. percben Dávid Vadász megszerezte a 2. gólját, így már 2-4! A 37. percben a hazaiaknál is történt egy besárgulás, Kornél Kassai kapta szándékos szabálytalanságért. Az első félidő vége előtt 3 perccel aztán Tibald Dimák is duplázott, így már 2-5! A középkezdést a hazaiak nagyon elrontották, a rossz labdára Mihály Rácz csapott le aki meg sem állt a kapuig, 2-6 már! És itt lett félidő.

25-75-ös birtoklás mellett vonulhattak le a csapatok szünetre.

A második játékrész elég zötyögősen indult be, egészen a 73. percig kellett várni valami értelmesre, ekkor tőlünk Mihály Rácz hibázott el egy szabadrúgást, de maga a lövés szép volt. Rá 1 percre ismét szabadrúgásból veszélyeztettünk, ám a döntő passzt a partjelző lesnek vélte. A 79. percben a friss lengyel igazolásunk, Leonard Swiderski sérült le, őt Géza Mauer váltotta. A lengyelünk 1 hétre sérült le. Ám ami nem ment szabadrúgásból, az ment akciótalálatból, Mihály Rácz középen messziről eleresztett bombáját a kapus nem védhette, 2-7 már! 2 percre rá Mihály Rácz be is sárgult, szintén szándékos szabálytalanság miatt, a sértettet néhány percig a pálya szélén kellett kezelni, de vissza tudott térni, Jenő Törökről van szó.

És vége a mérkőzésnek, a Troli FC szenzációs kezdése után azért kijött a két csapaton az osztálykülönbség, így várható volt ez a vereség, 2-7a vége. Birtoklásban a sérülések végett 83-17-ben volt nálunk a labda.

Edzői értékelések:
Márton Ungvári (Balkán Expressz):
– Először is gratulálok az ellenfélnek a szenzációs kezdésért valamint az első meccsükért. Sok sikert nekik a jövőben. Ami minket illet: az elején kicsit bealudtunk, ennek lehet köszönhető a 2 gól is, ráadásul mind a kettő szögletből esett. Ezután még a félidő végére visszavettük simán a vezetést, néhol nem akármilyen gólokkal. A második játékrészben kicsit sajnáltam, hogy a nagy birtoklás ellenére csak 1 gólt szereztünk, ráadásul pontrúgásból sem tudtunk betalálni. De összességében elégedett vagyok az eredménnyel, a sérülteknek pedig jobbulást kívánok!

0

A csatát megnyertük!

De a háborúnak még nincs vége…

 

Harcra fel, győzni kell! – Godefroy de Papincourt

Balkán Expressz – one sequence
(1 – 0) 2 – 1

Vaskapu Aréna, 28000 néző

A meccs napján csak ezt a nagyon rövid nyilatkozatot láthattuk az edzőtől. Pedig tudhatta mindenki, hogy Balázs Vincze sérült, Dávid Vadász eltiltását tölti, valamint Kristóf Kmetty még lábadozik. Ám ennek ellenére győzött a csapat e sorsdöntő meccsen és felzárkózott az élbolyhoz.

A mérkőzéstől szép játékot nem nagyon lehetett látni, ugyanis az már eldőlt az elején, hogy mind a két fél a játéktördelésre fog menni. Így sok minden nem is történt. Habár mi már a 7. percben veszélyeztettünk, Ferruccio Tamagnone veszélyeztetett jobb oldalról, (aki bekerült a forduló válogatottjába) ám az ellenfél kapusa, Esben Gammelgaard szépen védett. A 12. percben aztán egyik csatárunk, Elek Borsándi sárgult be elkésett becsúszásért, ám a lap színével a vendég drukkerek nem voltak elégedettek. ,,Hála” a tördeléseknek aztán 20 percig csak alibiztek a csapatok, ám a 32. percben Arnold Misik középről támadott, lövésével pedig megszereztük a vezetést, 1-0! Több nem is történt az első félidőben.

A labdabirtoklás nagyon kiegyenlített volt, 51-49-re azonban nekünk állt a zászló.

A második félidő sem akart nagyon beindulni, majd a 60. percben az ellenfél edzője cserélt. Betzalel Moshe-t Magnus Berg váltotta. Rá 5 percre aztán ezt még két csere követte, meg még némi taktikai utasítás. A cserék: Karsten Lewald-t Alberto Riquelme, Claudio Fucili-t Galaktion Voronkov váltotta. Ám hiába a nagy taktikázás, nem lett jobb a vendég gárda, mi pedig a 85. percben növeltük az előnyünket, ismét Arnold Misik volt eredményes, 2-0! Ám a vendégek rákapcsoltak, ennek eredményeként László Palicz sárgult be szabálytalanság végett. Aztán ebből a szabadrúgásból Alberto Riquelme szépített, szép szabadrúgás-kombináció után, 2-1. Ám hiába futott a labdával gyorsan vissza a középpontra, a mieink szépen elpasszolgatták a maradék kis időt, megőrizve egygólos előnyünket. Hármas sípszó, vége, 2-1!

A birtoklás alig változott, 52-48 volt a hazaiak javára.

Edzői értékelések:
Márton Ungvári (Balkán Expressz):
– Nehéz mérkőzés volt, ugyanis volt sérültünk és eltiltottunk is, mondhatni hogy két alapember hiányzott is. Ám így sem éreztem veszélyben a 3 pontunkat, noha a vége kicsit izgalmas lett. Mindenképpen hasonló eredményt szeretnénk jövőhéten is, ha komolyan gondoljuk az idei bajnokságot. Köszönöm a szurkolóknak a biztatást!

A csoport jelenlegi állása:

0

Könnyed győzelem a barátságoson!

asd

Balkán Expressz – FC Mulperi
(3 – 0) 4 – 0

Vaskapu Aréna, 2869 néző

Csapatunk egy finn VII. osztálybeli klubot fogadott ma 9:45-kor. A felhős idő ellenére így is szűk 3000 ember kilátogatott és nem volt okuk panaszra. Az 5 és fél hónapos történelemmel lévő klubot ugyanis szépen lefocizta a hazai gárda.

Noha a baráti légkör kicsit megtört az 5. percben, amikor a vendégek játékosa, Lasse Enroth esett egy nagyot, de kis ápolás után folytatni tudta a játékot. Mi már a 10. percben megmutattuk magunkat egy góllal, egy szabadrúgás-kombináció után Zoltán Virág volt eredményes, 1-0! A 19. percben ismét a vendégek játékosától volt hangos a hangosbemondó, egy szabálytalanság után David Kynsilehto kapott sárgát. Védő létére Zoltán Virágnak ment a helyzetgyártás, ám ezt a 27. percben nem tudta kihasználni, ugyanis a hálóőr védett. Ellenben 10 percre rá Roland Garamvölgyi kitudta, így 2-0-ra növelte a hazai csapat előnyét! A finn középkezdés után egy hatalmas baki után Mór Szakács csapott le a labdára és meg sem állt vele a kapuig, 3-0-ra nőtt az előny a félidő előtt, ahol több nem is történt így.

70-30-as birtoklás mellett következhetett a második játékrész.

Az 59. percben Aaron Järvisalo-nak volt dolga a kapuja táján, egy szabadrúgást védett ki szépen. A lövés után csere következett, a szép rövid nevű Idomeneas Rodopoulos ment le és Mika Aarnio váltotta őt a vendégeknél. Lehet hogy a csere miatt, de 3 percre rá László Palicz tört át a hazaiak védelmén, amit góllal fejezett be, 4-0! Ezután vissza is vettek a hazaiak, ami következtében más már nem történt. Hármas sípszó, vége, 4-0.

Birtoklásunkon 1%-ot rontva 69-31% lett a második félidő.

Edzői értékelések:
Márton Ungvári (Balkán Expressz):
– Magabiztosan játszottunk végig, így belefértek a kihagyott helyzetek is. Különösen tetszett a 3. gólunk, látszott a vendégeken hogy kicsit fáradtak az út miatt. Valamint pozitívum az is, hogy a visszaállás után sem hagytuk az ellenfelet szóhoz jutni. Gratulálok a srácoknak, papírforma volt!