WB on tour

1524672263226-IMG_2848
Mérkőzés előtti hangolódás

Paction United – Balkán Expressz (0-2) 0-4
Arena Savaria, 1 307 néző

Sok idő eltelt a legutóbbi beszámoló óta, azóta a csapat 12 szezon és 4 vesztes osztályozó mérkőzés után felkerült a IV. vonalba, ahol először 2. helyen végeztünk, (tavaly) majd idén a 10. fordulóig vezetve a tabellát ismét az ezüstéremnek örülhettünk. A Kupában sikerült a legutóbbin kívül még kétszer elmenni az 5. körig, kétszer pedig a 6. körben szálltunk ki a küzdelmekből. A barátságos küzdelmekben pedig mostanában az ORK-n (Országos Régió Kupa) indul a csapat valamint annak NyÖS-jén. (Nyugati Összevont Selejtező) Idén az ORK-n indult a csapat, ám a csoportkörből már búcsúztunk, így bekapcsolódtunk a következő ORK selejtezőibe, ahol 5 forduló után a 38 indulóból 17.-ek vagyunk 8 ponttal. Még 1 mérkőzés van hátra, de mivel más szombathelyi csapatnak már 4 pont az előnye, így a jövő évi fő megmérettetésről lecsúsztunk.

Az ORK-n felbuzdulva a calm lads (nyugodt fiúk) szurkolói csoport mellett alakult egy, a barátságos mérkőzéseken jelen levő társaság, a Wednesday’s Brigade (szerdai brigád).

Első szervezett túra így városon belül ért minket, a Paction United csapatához látogattunk. Mivel ezek a mérkőzések szerda 9:45-kor kezdődnek, így sok emberre nem is számítottak az alapítók. Ők igazából a nagy csoport tagjai is, de elsősorban azért hozták létre ezt a bagázst, hogy hátha van a több ezer Balkán fanatikusból olyan, aki szerdán délelőtt nem tud mit csinálni, így bevállal néhány ilyen mókás túrát otthon illetve idegenben.

Gyülekezés a szokásos törzshelyünkön, (kép ott készült) ahol a reggel máris a némi alkohollal kezdődött. Gyalog az ellenfél stadionja fél óra séta, így az utat sétálva tettük meg. Félúton kaptunk a nyakunkra 2 kisbusznyi rendőrt, akik eléggé meg voltak lepődve 30 jókedvű szurkolón szerda reggel. Némi eszmecsere után (hova megyünk, mi lesz, stb) némileg háttérben maradva követtek bennünket, és még az sem zavarta őket, hogy a dalolászás mellett elmenjen 1-2 füst.

Meg is érkeztünk az Arena Savaria-ba, ami egy közel 40 000 férőhelyes kis ékszerdoboz. Maga az ellenfél csapata még viszonylag fiatal, 7 szezon óta működnek a jelenlegi vezetéssel. Azóta két hatodos bajnoki cím, valamint két hatodos ezüstérmük van. Most friss feljutóként (másodszorra) bent maradtak az V. osztályban, de osztályozóra kényszerültek. A beléptetésen semmi különös, így a kezdésre 30-35-en verődtünk össze a kapu mögött egy friss, “WB On Tour” drapi mögött. A hatalmas stadion persze szinte full üres, ugyanis szépen elveszik benne a szűk 1 500 ember, így csak a mi hangunkat lehetett hallani.

El is kezdődött a mérkőzés, mi 5-4-1 kreatív játékkal, a hazaiak pedig 3-4-3-ban széleken támadással álltak fel. Nem sok ideje nyomjuk a kreatív játékot, de eddig inkább bosszúsak voltunk miatta, hiszen elvileg bajnokikon az egész kezdő kreatív tulajdonságú, mégis az ellenfél játékosai mutattak olyan mozdulatokat, na mindegy. Na, kreatív játék, a 7. percben a hazaiaknál László Bene varázsolt be egy labdát Henrik Dobrotka-nak, aki nem tudott élni a lehetőséggel. A rövid, egyszerűbb dalokat nyomattuk, amik így hogy nem volt szinte semmi moraj, jól szóltak. A 16. percben a saját nevelésű Antal Gombos húzott el jobb oldalon, ám lövése elég gyengére sikerült. Nem telt el 4 perc, amikor is a másik saját nevelésű emberünk, József Hámos is megmutatta hogy milyen gyors szélső, pontos labdájára a veterán, 18 szezon óta Balkán Expressz játékos Arnold Misik kapott le, majd gyönyörűen átemelve a kapuson a labdát megszerezte a vezetést, micsoda góóól, 0-1!!! Sok fiatal nem is érti miért csapattag még, hát ezért! Persze ők hol emlékeznének arra, mikor gólkirály lett a 38. szezonban például, vagy nem egy meccsére ahol mesterhármast szerzett…! Nem telik el 2 perc, mikor ismét Arnold Misik ezúttal jobboldalról becselezve váratlanul ellövi a labdát, és már 0-2! Ez a régiekből kihozta a jó emlékeket, így a félidő hátralévő részében csak őt éltettük, egyes régi rigmusok perceken át szóltak! Alig vettük észre a hármas sípszót, 0-2-es félidővel vonultak pihenőre a csapatok.

Paction United – Balkán Expressz (0-2)
Gólszerzők: Arnold Misik (2)
Labdabirtoklás: 44-56%

A második 45 percet így továbbra is jókedvűen, jól szóló dalokkal indítottuk. Majd az 54. percben egy támadás során az egyik hazai védő kézzel ért a labdához, mi pedig egyszerre ordítottuk hogy ez kéz volt spori! Szerencsére értette a grúz bíró, így büntető végett izgulhattunk. Szerettük volna ha a veterán lövi, de másik saját nevelésű játékosunk, Vince Szöllősi is hozta a kötelezőt, 0-3 immár! Nem telt el 3 perc, Vince Szöllősi ezúttal megmutatta hogy miért jó játékos ő: gyorsan elugrott a szélen, majd a terv innen a szokásos: passz Arnold Misik-nek és bődületes nagy góóól, 0-4!!! Mesterhármas 38 évesen! Természetesen hozzánk jött ünnepelni a legenda, amit már néhány szomjasabb társunk nem bírt, a korláton átesve átugorva vitték földre a csatárunkat. Szerencsére papíron barátságos meccs, az öröm után ki-ki ment vissza a helyére és folytatódhatott a párharc. A 66. percben a hazaiak is adtak végre életjelet magukról, de csak egy csere erejéig: Amir Arsalan Afrazeh-t váltotta Mattia Curi. Ezután folyamatosan szóltak a dalok, mindenki odatette magát. A vége előtt 10 perccel aztán majdnem meglett az 5. találat is, de Vince Szöllősi passzát Mgrdich Boudakyan elhibázta, ami mellettünk kötött ki. A már nem józan Totya próbálta meg visszarúgni a labdát ami nem sikerült, valamint szegény pára lentebb is zúgott 2-3 sort a mi legnagyobb örömünkre. Természetesen a hazai publikum is jót derült rajta, akik végig ugyan csendesen, de sportszerűen viselkedtek velünk. Ja igen, néhány szezonja már hosszabbítás is van, hála a Hattrick Labdarúgó Szövetségnek, így még egy percig élvezhettük a mérkőzést, ahol már más nem történt, így tehát 0-4 a vége.

Természetesen a csapat kijött hozzánk egy kis közös ünneplésre, valamint értük és főleg Arnold Misik tiszteletére kigyulladt némi füst, amin az érintett el is érzékenyült. Jó látni, hogy 18 szezon szolgálat után még mindig így szívén viseli a klubot. Hazafele már nem kísért minket senki, így még visszamentünk a helyünkre meginni 1-2 pohárkával. Szombaton a szokásos erőmérő a Tiszaalpár Futball Gárda ellen, ezúttal idegenben.

Ja, és Totyának nem lett semmi baja!

About sm0ker