Latest Headlines - Legfrissebb hírek
0

Magyar Kupa 1. forduló – Indul az 55. szezon!

Ronnie FC – Egri Csillagok FC 1:6 (1:4)
Ronnie FC Arena, 5618 néző

1stmatchcupECSFC

0

Egy bérgyilkos nyugalmával… – Kupaszerda

Egy újabb gyilkos kupaszerda… egy újabb remek mérkőzéssel. Bár, akik kint voltak a meccsen, azt mesélik, hogy kizárólag a büntetőpárbaj volt drámai, de a küzdelem az onlive közvetítésen is átszüremlik:

Egri Csillagok FC – San Siro Stars 4:6 (tizenegyesekkel)

A mérkőzés a XXVIII. Észak-Magyarország Kupa 25. helyért vívott csatája volt, a Csillagok régi vetélytársa, a San Siro Stars ellen.

Az egész napos égi áldás ellenére 1847 szurkoló látogatott ki az esőben is gyönyörű Előre bajtársak Aréna stadionba. A játékvezető Ramon Landtwing, segítői: Michel Huismans és Jan Sudnik. Ahogy leszakadt az ég, az csak kedvezett az olyan erős játékosoknak, akik az egyszerű futballt képviselték. Sebes, vagy technikás társaik viszont pont olyan szörnyen élték meg a mai napot, mint mi nézők, akik a lelátóról figyeljük az eseményeket. A mérkőzést semleges pályán rendezték. Az alábbi játékosok alkotják a kezdőcsapatot: Stark – Zselénszky, Nikko, Cambón, Gulyás – Andreoletti, Kerbach, Palmen, Montagut, Hankó – Murgades.

Az összeállítás: Bagdi – Åhnling, Darnyi, Pőcze, Sokolov – Carotenuto, Etgar, Spotorno, Richie, Batričević – Borchertmeyer.

csillagok-sansirostarsA hazaiak pályára léptek és azt látjuk, hogy mára 4-5-1 felállást választották. A vendégeknél semmi eredeti, ugyanolyan 4-5-1 formáció. Támadó játékát a szélekre kitoló Csillagok leginkább ezzel a húzással próbálta meglepni ellenfelét, így kihasználva világklasszis szintű taktikájukat. Sándor Stark ügyesen vetődött a rangadó 2. percében Wolfram Borchertmeyer lövésére, így nincs gól, pedig a vendégek megszerezhették volna a vezetést. Csillagok a jobb szélen sikeresen végrehajtott egy ellentámadást a rangadó 3. percében. Maarten Palmen góllal fejezte be az akciót – már 1 – 0 az állás. A vendégek előtt egyenlítési lehetőség nyílt, amikor Zalán Pőcze váratlanul teljesen tiszta helyzetben került szembe a kapussal, de csak a fejét foghatta, mert lövését a kapufa hárította. 1 – 0 az állás az első 45 perc után. A félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, 50-50 százalékos labdabirtoklással.

Mára a széleken támadás volt Csillagok csapatának választása, és sikeresen passzoltak középről a szélek irányába, hogy megvalósítsák azt. Annak ellenére, hogy az egész csapat adós volt a jó teljesítménnyel, Wolfram Borchertmeyer játékost kiáltották ki bűnbaknak, így a mérkőzés 70. percében el kellett hagynia a pályát. Renátó Bognár kapott lehetőséget a bizonyításra. Jesús Montagut (Csillagok) szabálytalanság miatt sárga lapos figyelmeztetésben részesült. 70 perc játék után Ármin Darnyi durva ütést kapott a lábai között, a jobb oldalon. Vett egy nagy levegőt és tudta folytatni a játékot. 74. perc: Tzur Etgar nagyszerűen beívelt szögletét Vasil Sokolov erős és pontos fejese követte, így a pontrúgást elvégző Stars csapata örülhetett a gólnak. 1 – 1. Miloš Batričević (Stars) a sípszó után lőtte el a labdát, így sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A mérkőzés 85. percében Holm Kerbach (Csillagok) látványos műesését a játékvezető sárga lappal honorálta. A rendes játékidő nem hozott döntést, így következhetett a hosszabbítás. Csillagok dominált, pontosabban 51 százalékban birtokolta a labdát.

92. perc: Henri Nikko 40 méteres átadása meglepte az ellenfél játékosait, így Adrià Murgades zavartalanul helyezhetett a hálóba: 2 – 1. A vendégek jobb oldala hirtelen igen aktív lett, egy kényszerítő után Michael Åhnling befelé cselezett, majd kiegyenlített: 2 – 2 a mérkőzés 97. percében. Csillagok számára remek lehetőség adódott a viadal 103. percében, hogy megszerezze a vezetést, ugyanis pár pillanatra megingott az ellenfél védelme, de Jesús Montagut bal oldalról érkező lövését a kapus könnyedén hárította. Tzur Etgar földre került, amikor a 104. percben jobb bokája kissé megcsavarodott, és el kellett hagynia a pályát. Ezzel Fabrizio Carpentieri kapott lehetőséget a pályára lépésre. Miután Tzur Etgar elhagyta a pályát, Renátó Bognár vállalta a pontrúgások elvégzését. Renátó Bognár egy középen vezetett hajmeresztő szólóval majdnem vezetést szerzett a vendégcsapatnak 105 perc elteltével, de Sándor Stark belekapott a lövésbe és szögletre mentett. A hosszabbítás végeredménye is döntetlen maradt, így tizenegyesrúgások döntöttek.

Adrià Murgades (Csillagok) egy bérgyilkos nyugalmával helyezte a labdát a hálóba. 3 – 2! Renátó Bognár szemtelenül elrúgta a labdát Sándor Stark mellett, 3 – 3. Maarten Palmen pár lépéses nekifutás után lazán helyezett a kapu fölé. Miloš Batričević kötélidegzettel, magabiztosan értékesítette a büntetőt, az állás ezzel 3 – 4. Henri Nikko hosszú gondolkodás után iszonyatos erővel a jobb alsó sarok mellé vágta a labdát. Ezen nem volt értelme filozofálni, az eredmény változatlanul 3 – 4. Daniele Carotenuto (Stars) igyekezett megőrizni nyugalmát, miközben szúrós pillantásokat vetett Sándor Stark játékosra. Az erős idegzet végül eredményesnek bizonyult, az állás: 3 – 5. József Hankó (Csillagok) a kapu előtt ritkán szokott hibázni, nagyszerű góljával az állás: 4 – 5. László Bagdi nem hibázott, a jól helyezett tizenegyessel szemben Sándor Stark tehetetlen volt. 4 – 6. A bíró véget vetett az összecsapásnak, a végeredmény 4 – 6.

A meccs legjobb Csillagok-játékosa Adrià Murgades volt, Ákos Zselénszky viszont meglehetősen gyenge napot fogott ki. Renátó Bognár (Stars) ma csapata legjobbjának bizonyult, ám Zalán Pőcze teljesítménye finoman szólva is hagyott kívánnivalót maga után.

 

0

Kupadráma szerdán délelőtt

grammfc-egricsillagokfcGramm Fc – Egri Csillagok FC – Az Egri Csillagok FC ebben a szezonban újra részt vesz az immáron XXVIII. Észak-Magyarország Kupa (4. ligájának) küzdelmeiben. Ezúttal jobban ment a ‘Csillagoknak az észak-magyarországi csapatok vetélkedésében, hiszen az utolsó csoportkört a liga második helyéről várta 1,5 pontos hátrányban (ez egy olyan kupa, ahol ilyen is van). Ez a meccs a liga 4. helyén álló Gramm Fc ellen következett, a rangadót a salgótarjáni The Jailhouse – Prison United Arénában játszották 1647 néző előtt.
Nos, remek meccs volt. A kilencven perc nem hozott döntést, a mérkőzés folyamán a ‘Csillagok ugyan több mint 60%-os labdabirtoklást produkált, az eredményjelzőn mégis 1-1 állt a rendes játékidő végén. A hosszabbításban sem dőlt el a meccs, így következtek a tizenegyesek és a kupadráma!

Íme (vastagon jelölve az Egri Csillagok FC rúgóit):
Árpád Szekér (Gramm) ma egész nap bizonytalanul mozgott a pályán, ez a lövése is gyengére sikerült. 1 – 1 maradt az állás. Victorien Boquet szemtelenül elrúgta a labdát Lukas Kinz mellett, 1 – 2. Radomér Kéki kötélidegzettel, magabiztosan értékesítette a büntetőt, az állás ezzel 2 – 2. Milton Fedor némileg megtorpant a nekifutásnál, középre helyezett, gyenge lövése mégis akadálytalanul jutott a kapuba, mert Lukas Kinz már jóval korábban a jobb sarokra vetődött. Ezzel a mérkőzés állása: 2 – 3. Attila Enyedi (Gramm) egy bérgyilkos nyugalmával helyezte a labdát a hálóba. 3 – 3! A mérkőzés sorsdöntő pillanatában nagy nyomás nehezedett Jerzy Jasnos (Csillagok) vállaira, el is rontotta lövését, mely Lukas Kinz kezei között halt el. Az állás 3 – 3 maradt. József Krapancsák idegei egyszerűen felmondták a szolgálatot, rosszul helyezett lövését Ármin Vigh könnyedén ütötte ki. Maarten Palmen hosszú gondolkodás után iszonyatos erővel a jobb alsó sarok mellé vágta a labdát. Ezen nem volt értelme filozofálni, az eredmény változatlanul 3 – 3. Ronald Lehota magabiztosan futott a labdának, jól helyezett lövését azonban Ármin Vigh kiütötte, így maradt az állás 3 – 3. Cene Zamuda (Csillagok) higgadtan és teljes erőből rúgta el a labdát, de a kapus, Lukas Kinz széttárt karjai blokkolták a lövést. Nincs gól, az állás maradt 3 – 3. A magabiztos Himke Ringnalda (Gramm) pontos lövése rakétaként száguldott a kapu felé, de Ármin Vigh jól helyezkedett, így nincs gól. Lajos Árva jól helyezett lövést küldött a bal sarokra, de a csalódott Csillagok-szurkolók bánatára Lukas Kinz remek vetődéssel hárított. Az eredmény nem változott, továbbra is 3 – 3. Ralf Ålgars nem hibázott, a jól helyezett tizenegyessel szemben Ármin Vigh tehetetlen volt. 4 – 3. Gome Fishfeld pár lépéses nekifutás után lazán helyezett a kapu fölé. A mérkőzés végeredménye 4 – 3 lett.

tizenegyes_rugas2

0

Az 54. szezon legizgalmasabb jelenete: öngól

Az Egri Csillagok FC menedzsmentje a Hattrick 54. szezonját pontveszteség és kapott gól nélkül tervezte lezárni. Erről a tényről – érthetetlen módon – kizárólag a Csillagok-játékosokat nem tájékoztatták, így a szezon folyamán kapott egyetlen gól – egy öngól.
Történt pedig, hogy 2018. augusztus 11-én, egy felhős, éppen ezért rendkívül fülledt, nyári napon az Egri Csillagok FC bajnoki mérkőzésre utazott Ötvöskónyiba. Az összecsapáson csak a gólkülönbség volt kérdéses, semmi más nem. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy ezen a mérkőzésen lépett pályára első alkalommal Ákos Zselénszky, a ‘Csillagok ificsapatából, az Eger Sparksból felhozott ifjú szélső. Nos, a fiatalember nem bírt felülemelkedni az izgalmán, illetve elfelejtette elolvasni a playbooknak a hazaadásra vonatkozó fejezetét, mivel a 38. percben egy remek szabású öngólt lőtt saját csapatának kapujába. Az eredmenyek.com oldalon külön videóban emelték ki a találatot.
Ez a gól az egyetlen, ami az 54. szezonban az Egri Csillagok FC hálójába került, de C_Brown menedzser nagylelkűségének jeleként ezt a találatot is a ‘Csillagok góljai közé számolják majd.

A mérkőzés végeredménye: Ötvöskónyi – Egri Csillagok FC 1-11

Hattrick_54season_ongol

 

0

A szezon, amelyik nem jött össze

A Hattrick 53. szezonját altatásban töltötte az Egri Csillagok FC. Elszórt pontszerzésekkel, de leginkább az V. osztályhoz és a ligához nagyon kevés játékkal töltötte a szezont a klub, sok szót nem is érdemes vesztegetni erre a nyári történetre. A képen minden fontos információ megtalálható:

53th_season_V221

Az 54. szezonra cél az újabb bajnoki cím, közben célzott edzés, hogy a következő V. osztálybeli szezon szebb legyen.

 

 

0

52. szezon: Veretlenül bajnok az Egri Csillagok FC

Veretlenül lett a VI.986 liga bajnoka az Egri Csillagok FC, miután 2018. március 24-én újra legyőzte legfőbb liga-riválisát, a Putnoki VSE csapatát egy kiemelkedő mérkőzésen. Ez a Csillagok hetedik bajnoki címe a különböző Hattrick-bajnokságokban.

bajnokcsapat_20130324

A házi góllövőlista csúcsa az alábbiak szerint alakul:

Adrià Murgades 19
Ferenc Ráthonyi 15
Anacondo Cambón 15
Maarten Palmen 12
Gome Fishfeld 11
Victorien Boquet 10

Irány az V. liga!

0

A cél – The Goal

the_goalA Hattrick 52. szezonja hozta el a türelmesen várakozó menedzser számára azt a helyzetet, amelyben a biztosra vehető bajnoki cím, emiatt az V-be való feljutás esélye 100% fölötti. Ennek megfelelően Marcelo Adrián Rizzo játékos-edző bejelentéssel élt: a közelgő bajnoki cím elérése napján visszavonul, majd átadja a csapatot egy magasabb képességekkel rendelkező edzőnek, aki az V. osztályban sikerrel ki tudja vívni a bentmaradást. A jelenlegi helyzet ugyanis az, hogy az Egri Csillagok FC idegenben 3:2-re verte meg az V-ből kiesett, így egyrészt elvileg erősebb, másrészt itt az egyetlen emberi vezérlésű csapatot, a Putnok VSE-t. A Csillagok csapatának újjáépítése és a megfelelő edzésterv alapjaira támaszkodva szinte bizonyos, hogy a bajnokságban szereplő 6 botcsapatot oda-vissza, nagy gólarányú győzelmekkel megverjük, majd az utolsó fordulóban, immár hazai pályán természetesen újra legyőzzük a putnoki csapatot. A Magyar Kupának ugyan már búcsút mondtunk, a Bozsik József Ligakupában viszont a negyedik fordulót várjuk. Ha valami végzetes szerencsétlenség következtében onnan is kiesne a Csillagok, remélhetőleg még elérjük a XXVI. Észak-Magyarország Kupa kiírását.

 

1

IRL-foci: Eger helyett Vác

John Marshall 2013-ban tette át székhelyét Vácra. Egerből. A hazai futballtérkép egyik színfoltjának, a Vác FC-nek a tulajdonosa immár a váci labdarúgást fejleszti, miután a kellemetlen emlékű intermezzo után megszabadult attól a különös csomagtól, amelyet megmagyarázhatatlan módon ún. “egri futball”-nak hívtak. Az egri labdarúgás azóta úgymond “megújult”, de a csapat körül még ma sem értik, hogy miért nincs néző, miért nincs érdeklődés a jelenleg a megyei bajnokságban küzdő csapat körül. Emlékeztetőül és magyarázatként felidézem az Egri FC legutóbbi NB I-es idényét, amely tragikus komédiába fulladt, és amelyet követően a helyi szurkolók (köztük én magam is) elég erős fogadalmat tettek a csapattal kapcsolatos jövőbeni érdeklődésük alapos kiirtásáról. Az előzmények itt olvashatók, benne John Marshall minden helyi kérdésre választ adó nyilatkozata is. Marshall tehát új csapattal igyekszik hagyományt építeni, Egerben erre nem volt fogadókészség azoknál, akik az ügy érdekében tehettek volna valamit.

A Vác FC a 2017-18-as bajnokság téli szünetében az NB II. 5. helyén tanyázik. A csakfoci.hu cikke az alábbi képre kattintva olvasható. Az interjúból kiemelve az egyetlen egri utalás:

Nem egyszer említette a “rossz embereket”. Az egri időszaka volt a legrosszabb élménye a magyar fociban eltöltött évei alatt?
Az is, az első váci év is, de szeretném ezeket elfelejteni. Ezek már a múlt részei, túlléptem rajtuk.

johnmarshall

A csakfoci.hu cikke

0

Három új játékos a keretben

C_Brown menedzser három új játékos érkezését jelentette be. Az 51. bajnoki szezonban új irányt vesz a csapat fejlődése, amely egy hosszabb távú terv megvalósításának kezdete. A cél sikeres elérésének érdekében első lépésként három új, fiatal játékost mutatott be a csapat vezetése:

Mariusz Galiński
Maarten Palmen
Elmo Sharpe

Bemutatkozásuk jól sikerült. Mindhárom játékos a középpályát erősíti, ennek ellenére első mérkőzéseiken Galiński kivételével gólt szereztek.

Csak így tovább! A cél elsősorban az ifiből felhozott fiatalok beépítése a csapatba. Amíg mindezt meg nem tudjuk valósítani, addig az átigagolási piac kínálatára támaszkodunk. Ígérem, hogy saját, fiatal játékosaink élvezik majd az elsőbbséget a csapatba kerülésnél, már ha teljesítményük ezt lehetővé teszi, hiszen ez nem a magyar válogatott!

– jelentette ki C_Brown menedzser az Egri Kurír riporterének a vasárnap délelőtti sajtótájékoztatón.

0

Botcsinálta liga

bot_reverseAlig egy hónapja morgolódtam azon, hogy miért vannak, miért lehetnek olyan ligák a Hattrick-ben, amelyekben két csapat kivételével kizárólag botok szerepelnek. Mi az értelmük? Az Egri Csillagok FC jelenlegi VI.986 ligája is ilyen, és bevallom, egy ideig eltartott, mire rájöttem ennek a helyzetnek az előnyeire. Amikor nyár végén, az 51. szezon kezdetén szembesültem a liga összetételével, először egy kicsit elment a kedvem az egésztől, majd visszajött azzal, hogy mi lenne, ha ligát váltanék? Írtam egy GM-nek a csoportváltási szándékomról. Hamar válaszolt is, hogy szezon közben nem lehet.
Szerencsére.
“Ha citromot kapsz az élettől, csinálj belőle limonádét!” – tartja egy mondás, ebből kiindulva áttanulmányoztam a kialakult helyzetet.
A limonádé elkészült, nem is egészen savanyú, fel lehetett javítani édesebb alkotórészekkel. Azt nem állítom, hogy a világ legjobb itala lett, de a szinte teljesen botokból álló liga más megvilágításba került mixelés közben. A helyzet – egy kevés baljós árnnyal – rengeteg előnyt hordoz magában. Az egész szezon a csapatépítésről szólhat, az alábbi körülményekkel:

  • a botcsapatokat egy játékos által (akárhogyan) menedzselt csapat mindig legyőzi, így tizenkét garantált siker vár a szezonban, azt az egy nem botot pedig igyekezni kell legyűrni,
  • ennek megfelelően a szurkolók tábora nőni fog, nem beszélve a hangulati értékükről,
  • a stadion a hazai meccseken rendre a maximális kihasználtságon, vagy annak a közelében működik (én egy kicsit át is alakítottam emiatt), a jegybevétel stabilan magas,
  • a szponzorok heti hozzájárulása bőkezűbb, hangulatuk a kialakult helyzetnek köszönhetően a fellegjáró körül alakul,
  • szabadon lehet taktikákat próbálgatni, beállítani, begyakoroltatni, edzésprogramot végigvinni, Olaf nem hülye, az első és az utolsó forduló meccse lesz az emberi játékos által menedzselt ellenféllel, közben lehet szabadon szárnyalni.

Nem állítom, hogy most újra feltaláltam a spanyolviaszt (kereket, tüzet, stb.), de a botliga egy adott helyzet, amelyen a későn ébredő játékos nem tud változtatni, de nem is érdemes, hiszen a fent írtaknak megfelelően ki lehet használni az előnyeit.
Aztán persze, végül meg kellene nyerni a ligát, de erre van az egész szezon.