31. szezon: majdnem minden eldőlt

Közeledik a bajnokság és a barátságos kupa vége. Készítsünk egy rövid leltárt a befejeződő 31. szezonról! Az Egri Csillagok FC teljesítette a menedzser minimális elvárását, a csapat simán bentmaradt a VI.-ban. Sőt, a szurkolók “jó lenne a mezőny közepén végezni” mondatban megfogalmazott kívánsága is bőven összejött, hiszen a csapat egy fordulóval a bajnokság zárása előtt a (ráadásul még helypénzt is érő) 4. helyen végzett.

A bajnokságban egyébként a bajnoki cím kérdésén kívül minden fontos eldőlt már…. A két kieső megvan, az 5. helyért megy még a harc az Egri Csillagok FC mögött. A bajnoki címért az első két helyen álló csapat egymással küzd meg az FSTeam arénájában az utolsó fordulóban. Abban a pillanatban, ahogy döntetlen állásnál fújja le a játékvezető ezt a mérkőzést, a nevető harmadik, az Eduardo Silva+10 csapata fut be bajnokként és feljutóként, hiszen ők a hite és tulajdonosa által elhagyott scootertechno-t fogadják otthon, valószínűleg egy kétszámjegyű győzelem reményében. A scootertechno egyébként egy másik egri csapat ebben a ligában, de újonc menedzsere sajnos idő előtt feladta, nem csak a bajnokságot, hanem a játékot is… Íme a jelenlegi helyzet:

A 7. Labdabiztos Hattrick Kupa e szezonbeli sorozatában – ha lehet ezt mondani – ott tart a csapat, ahol szokott. A Gruppo Hordó ellen szerdán érheti el az Egri Csillagok FC az eddigi csúcshelyezését a Kupában, ha megnyeri a mérkőzést a csapat, úgy a 17. helyen végez. Ha vereséggel ér véget a derbi, akkor marad a már jól megszokott 18. hely a 28 csapattal indult mezőnyből. A tét nem kicsi tehát, sőt, ha az ECSFC játékosai háromszor betalálnának, a harmadik lenne a mindenkori Labdabiztos Kupákban elért 100. gólja az együttesnek.

A következő szezonról szólva C_Brown menedzser és Gabriel James edző a Hattrick Press helyi tudósítójának egybehangzóan kijelentették, hogy a csapat nagy változások előtt áll, néhány kevésbé meghatározó játékostól megválnak majd a következő szezonig, és a vezetés nagyobb hangsúlyt fektet a közeljövőben az ifijátékosoknak a nagycsapatba való beillesztésére. C_Brown menedzser továbbá a sajtón keresztül biztosította a klub szurkolóinak világszervezetét és a helyi szimpatizánsokat, hogy a csapat anyagi helyzete kiváló, de a “minden megrakott szekérre fér még egy szalmaszál” elvén buzdította a focirajongókat a szurkolói klubhoz való csatlakozásra.

Az újságíró kérdésére, amelynél C_Brown átadta a válasz lehetőségét Gabriel James edzőnek, a vezető a következőkben határozta meg a bajnokság záró találkozóján a Gárdonyi Parkban Lipták Grund ellen pályára lépő csapat összeállítását, kiemelve, hogy az ifiből felhozott Kendra Kund valóban az Egri Csillagok FC egykori játékosának, jelenleg az FC Porto United-ben játszó Kendra Gábornak az öccse: Higuera – Gellei, Szilágyi, Racevicius – Kendra, Meksz, Pieron, Montvai – Turpin, Curvers, Silva Farinha.

About c_brown

Ötvenes hivatalnok / State official, in his fifties