A 31. szezon utolsó meccse

Elérkezett a 31. forduló zárómérkőzése a bajnokságban. Az Egri Csillagok FC számára már két fordulóval ezelőtt szinte befejeződtek a küzdelmek, akkor lett ugyanis nyilvánvaló, hogy a további eredményektől függetlenül a negyedik helyen végez a csapat. A zárómeccset a Gárdonyi Parkban láthatja a t. szurkolótábor szombaton délután 15:30-kor, amelyen a Csillagok a Lipták Grund ellen lép hazai pályára.

Friss hír! – Flash news!

A 7. Labdabiztos Hattrick Kupa helyosztó mérkőzését sajátos közjáték miatt bukta el a csapat. A Gruppo Hordó elleni találkozó tétje a 17. hely sorsa volt, ezt, vagy előkelőbb helyezést a Csillagok még soha nem ért el a kupasorozatban. Az első félidő hajrájában az addig kiválóan teljesítő egri Goron Ármin sajnos rossz ütemben csúszott be, amivel kirúgta ellenfele mindkét lábát, ez messziről szándékos durvaságnak tűnt fel. A játékvezető már futtában felmutatta Goronnak a piros lapot, így a csapat egyik legjobbja nélkül játszott végig a mérkőzés hátralévő részét. A Gruppo Hordó tizenegy ember ellen talán reggelig játszva sem ért volna el gólt, tíz ember ellen viszont az utolsó előtti percben a kihagyó hazai védelem mellett bepréselte a győzelmet, illetve számukra a 17. helyezést érő találatot.

A vereség ellenére a szurkolók megtapsolták a Csillagokat, de az ürömbe még több üröm vegyült, amikor kiderült, hogy Goron szabálytalansága nem a véletlen műve volt.

Az Egri Kurírnak másnap délelőtt így nyilatkozott a játékos:

– Régóta kértem James mestert, hogy ne középpályán játszasson. De ő középpályán játszatott mindig. Szerintem én kifejezetten szélső játékra születtem, de ezt a mester nem akarja figyelembe venni. Ezért kirúgtam.
– Ööö, mit rúgott ki…?
– A lábát. A hátvéd lábát. Ezzel akartam kifejezni azt, hogy a középpálya nem az én posztom. Igenis tegyen engem a mester a szélre, majd meglátja!

A nyilatkozat nagy vihart kavart a városban, de a klubházban is. Gabriel James vezetőedző igen paprikás hangulatban érkezett meg pénteken délelőtt a Gárdonyi Parkba, ahol a könnyített edzést követően új csapatot hirdetett a zárómérkőzésre. Kijelentette:

– Kap még egy esélyt a fiú. Mivel a 7. Labdabiztos Hattrick Kupa már véget ért, és gyakorlatilag miatta buktuk el a 17. helyet, így a szezon utolsó bajnokiján kell bizonyítania a kijelentését. Az edzés után felhívtam a figyelmét Goron Árminnak, hogy minimum öt csillag alatti értékelés esetén állandó helye lesz – a fakó kispadján. Hajrá Csillagok!

Az Egri Csillagok FC – Lipták Grund mérkőzésre a Csillagok tehát a következő összeállításban fut ki szombaton délután:

 

About c_brown

Ötvenes hivatalnok / State official, in his fifties