A West Borsod Albion emlékére – WBA revival

wbaKell egy csapat! – mondták ezt már többen is a világtörténelemben.
Első találkozásom a Hattrick nevű focimenedzser játékkal 2003-ban történt. Ahogy arról a Klubtörténet oldalon is írok, ebben az időben regisztráltam egy csapatot, a West Borsod Albion-t, amellyel egy rendkívül jót játszottam – amikor az időm engedte. Végül aztán egyre kevesebb szabadidőm lett, így fájó szívvel ugyan, de elhagytam a csapatot, hogy az in real life nevű, valós társadalmat modellező játékban vegyek részt teljes mellszélességgel. Ennek következtében a WBA részleteit, ID-jét, mindenét elfelejtettem, a Hattricket évek hosszú során át nem látogattam, így a csapat elenyészett valahol a virtuális térben.
De: kell egy csapat!
Hosszú idő után, 2009-ben mégiscsak visszatértem a Hattrickbe, és csapatért regisztráltam a rendszerben. 2019-ben immár tíz éves lesz jelenleg is élő csapatom, az Egri Csillagok FC. Újra a rendszer tagja lettem tehát, de később valahogy eszembe jutott régi csapatom, a West Borsod Albion. Vajon mi lehet vele? – ébredt fel bennem a kíváncsiság. Rákerestem a névre, tudván pedig, hogy most már biztos’ másképpen hívják, persze nem is találtam meg, semmi nyoma nem volt. Ekkor a memóriámban kezdtem el kutakodni, mert arra még emlékeztem, hogy 2003-ban egy elég korszerű, jól kinéző, saját sablonnal futó html-weboldalt csináltam a csapatnak, az talán még megvan valahol. Nem volt meg, egy olyan szolgáltató szerverére tettem a weboldalt, ami éppen akkor szűnt meg, amikor én elkezdtem keresni e régi csapatomat.
Balszerencse!
Ezután régi mentéseimben, cd/dvd-imen kerestem a weboldal kódját, de sajnos itt sem találtam. Már kezdtem lemondani az egészről. Az internetes keresést meg sem próbáltam, mondván, hogy a weboldal a szerverről már törölve lett, mivel a szolgáltató megszűnt, milyen link mutatna a régi honlapra?
Mégis rákerestem, és szerencsém lett: egy, a játékkal foglalkozó fórum átemelte a 2003-as úgynevezett “mini-faq”-omat, amit a Hattrickról állítottam össze! Ebben az összeállításban szerepelt a West Borsod Albion ID-je, innentől nem volt nehéz a rendszerben megtalálni az első HT-csapatomat.

Íme:
West Borsod Albion
(ID: 96103)

2003-06-19: A klubban tulajdonosváltás történt, VitaMax vette át az irányítást, és a csapat új neve VitaMax FC lett.
(Megjegyzés: a nevet az akkor futó VitaMax reklámok alapján adtam, de hamar elvetettem.)

VitaMax FC át lett nevezve, az új név West Borsod Albion.

West Borsod Albion a 4. szezonban a IV.58 csoport 7. helyén végzett.

2003-07-30: A csapat a 5. szezonban a kupa 2. fordulójáig jutott.

2003-10-24: West Borsod Albion a 5. szezonban a V.84 csoport 1. helyén végzett.

2003-11-19: A csapat a 6. szezonban a kupa 2. fordulójáig jutott.

2004-02-14: West Borsod Albion a 6. szezonban a IV.26 csoport 7. helyén végzett.

2004-03-10: A csapat a 7. szezonban a kupa 2. fordulójáig jutott.

2004-06-04: West Borsod Albion a 7. szezonban a V.75 csoport 2. helyén végzett.

2004-07-14: A csapat a 8. szezonban a kupa 4. fordulójáig jutott.

2004-09-10: A klubban tulajdonosváltás történt…

A 96103 ID-n található botcsapat jelenlegi neve WoodKap FC. A Klubtörténet oldalukon töredékes írásos emlékek lelhetők fel a West Borsod Albion nevű egykori híres és közismert virtuális futballcsapatról. Élt a 4. szezontól a 8. szezonig. Emlékét megőrzöm.

Első mérkőzés: VitaMax FC – Chievo F.C. 3-4
WBA-ként mind az első, mind az utolsó mérkőzés számszerűen azonos eredményt hozott, a csapat – stílszerűen – az első mérkőzését megnyerte, az utolsót elveszítette 3:1-re.
Első mérkőzés, mint WBA: West Borsod Albion – Szekszárd F.C. 3-1
Utolsó mérkőzés: Kovács FC – WBA 3-1

A két legnehezebb eredmény: az első és az utolsó…
wba-szekszard

About c_brown

Ötvenes hivatalnok / State official, in his fifties