A hat pontos mérkőzés

Minden mérkőzés, minden forduló és minden helyzet más” – töprengett magában C_Brown a Gárdonyi Park teraszának árnyékos szegletében. Kezében tartotta a VI.703 liga kinyomtatott állását, a ma délutáni összeállítást, illetve a forduló további párosítását. Íme:
Az Egri Csillagok FC ma délután az Sz.K. Patafizikus együttesével mérkőzik hazai pályán. Az ellenfél jelen állás szerint a liga sereghajtója – nagyon. A menedzser bágyadtan pihegett a hőségben, és miután megállapította, hogy a Csillagok mai mérkőzése előreláthatólag győzelemmel és 3 ponttal zárul majd, tekintetét a riválisok összecsapására tolta át: Bátaszék-Juventus-GAL. Közben felnézett az égre. “Hmm, piros hó biztosan nem fog esni, ez ma 101%. Legalább annyira, mint a Bátaszék hazai győzelme.

Firkált még valamit papírra aranyvégű ceruzájával, majd az egészet összegyűrte és a szemétkosárba hajította. Néhány perc múlva elszunnyadt, az igazak álmát aludva.

Az Egri Kurír sportbulvár-rovatának újságírója rendkívüli bátorságról tanúbizonyságot téve – hátsó fele kockáztatásával – megszerezte az eldobott papírdarabot, amelyen C_Brown lendületes kézírásával ez állt: 6 pontos mérkőzés – 6 pont előny a bajnokság felénél a 2. helyen.

Az Egri Kurír elemzése a lelet alapján: amennyiben az Egri Csillagok FC ma legyőzi a sereghajtó Sz.K. Patafizikus együttesét, illetve a veretlenül listavezető Bátaszék saját pályáján megveri a Juventus-GAL csapatát, akkor a Csillagok 6 pontos előnnyel érkezik meg a bajnokság félidejéhez.

About c_brown

Ötvenes hivatalnok / State official, in his fifties