A két legnehezebb gól: az első és az utolsó

Elkészült a 11. Labdabiztos Hattrick Kupa csoportbeosztása és sorsolása. Ennek megfelelően az Egri Csillagok FC a B jelű csoportban 2012.11.07. napján kezdi a küzdelmeket a Vasas DH ellen.
A Csillagok kupaszabályokon szerinti nemzetközi barátságos mérkőzéssel készült a Kupára, illetve annak első mérkőzésére. Szerdán a dán illetőségű FC Frimodt látogatott a Gárdonyi Park arénába, és egy minden szempontból érdekes mérkőzést vívtak a csapatok.
Virgile Turpin már az 5. percben berámolt egy gyors gólt, ami után érdekes mezőnyjáték alakult ki a pályán. A vendégek játszottak erős mezőnyfölényben, de a veszélyesebb támadásokat a Csillagok vezette. A Frimodt kétszer került a hazai kapu elé, ebből mindegyik alkalommal gólt ért el, így az első félidő 1-3 arányú vendég vezetéssel zárult.
A szünetben cserével pályára lépett az új egri szerzemény, a jövőbeli csillag, Kaskötő Gábor. Beállásával jelentősen megerősödött a középpálya, amelynek eredménye a mezőnyfölény fokozatos megszerzése és az ellenfél bedarálása volt. A 80. percben Balsay László, a 82-ben maga Kaskötő volt eredményes, ezzel alakult ki a 3-3-as döntetlen állás, amely hosszabbításba torkollott.
A hosszabbítás 2. percében Kendra Kund szélről küldött beadását Virgile Turpin látványos emeléssel helyezte az ellen kapujába, ezzel egyrészt keretbe foglalta saját teljesítményét a meccsen (az első gólt is ő lőtte), másrészt győzelemhez juttatta az Egri Csillagok FC-t.
A meccs barátságos volt ugyan, de a 2614 néző tombolva ünnepelte a csapat látványos játékát.
Egri Csillagok FC – FC Frimodt 4-3
Turpin így nyilatkozott a pályáról lefelé mentében: “Már Nyilasi Tibi góljánál (Ciprus-Magyarország 1:2, valóságos futball-mérkőzés, VB-selejtező, 1984.11.17., Limasszol) is meg lett mondva, hogy akkor kell a vezető gólt berúgni, amikor az ellenfél már nem tud rá válaszolni. Ez a titok!”

Az Egri Csillagok FC a 35. bajnokság 5. fordulójában a Hellinger csapatát fogadja hazai pályán.

About c_brown

Ötvenes hivatalnok / State official, in his fifties