IRL-foci: Eger helyett Vác

John Marshall 2013-ban tette át székhelyét Vácra. Egerből. A hazai futballtérkép egyik színfoltjának, a Vác FC-nek a tulajdonosa immár a váci labdarúgást fejleszti, miután a kellemetlen emlékű intermezzo után megszabadult attól a különös csomagtól, amelyet megmagyarázhatatlan módon ún. “egri futball”-nak hívtak. Az egri labdarúgás azóta úgymond “megújult”, de a csapat körül még ma sem értik, hogy miért nincs néző, miért nincs érdeklődés a jelenleg a megyei bajnokságban küzdő csapat körül. Emlékeztetőül és magyarázatként felidézem az Egri FC legutóbbi NB I-es idényét, amely tragikus komédiába fulladt, és amelyet követően a helyi szurkolók (köztük én magam is) elég erős fogadalmat tettek a csapattal kapcsolatos jövőbeni érdeklődésük alapos kiirtásáról. Az előzmények itt olvashatók, benne John Marshall minden helyi kérdésre választ adó nyilatkozata is. Marshall tehát új csapattal igyekszik hagyományt építeni, Egerben erre nem volt fogadókészség azoknál, akik az ügy érdekében tehettek volna valamit.

A Vác FC a 2017-18-as bajnokság téli szünetében az NB II. 5. helyén tanyázik. A csakfoci.hu cikke az alábbi képre kattintva olvasható. Az interjúból kiemelve az egyetlen egri utalás:

Nem egyszer említette a “rossz embereket”. Az egri időszaka volt a legrosszabb élménye a magyar fociban eltöltött évei alatt?
Az is, az első váci év is, de szeretném ezeket elfelejteni. Ezek már a múlt részei, túlléptem rajtuk.

johnmarshall

A csakfoci.hu cikke

About c_brown

Ötvenes hivatalnok / State official, in his fifties