Egy bérgyilkos nyugalmával… – Kupaszerda

Egy újabb gyilkos kupaszerda… egy újabb remek mérkőzéssel. Bár, akik kint voltak a meccsen, azt mesélik, hogy kizárólag a büntetőpárbaj volt drámai, de a küzdelem az onlive közvetítésen is átszüremlik:

Egri Csillagok FC – San Siro Stars 4:6 (tizenegyesekkel)

A mérkőzés a XXVIII. Észak-Magyarország Kupa 25. helyért vívott csatája volt, a Csillagok régi vetélytársa, a San Siro Stars ellen.

Az egész napos égi áldás ellenére 1847 szurkoló látogatott ki az esőben is gyönyörű Előre bajtársak Aréna stadionba. A játékvezető Ramon Landtwing, segítői: Michel Huismans és Jan Sudnik. Ahogy leszakadt az ég, az csak kedvezett az olyan erős játékosoknak, akik az egyszerű futballt képviselték. Sebes, vagy technikás társaik viszont pont olyan szörnyen élték meg a mai napot, mint mi nézők, akik a lelátóról figyeljük az eseményeket. A mérkőzést semleges pályán rendezték. Az alábbi játékosok alkotják a kezdőcsapatot: Stark – Zselénszky, Nikko, Cambón, Gulyás – Andreoletti, Kerbach, Palmen, Montagut, Hankó – Murgades.

Az összeállítás: Bagdi – Åhnling, Darnyi, Pőcze, Sokolov – Carotenuto, Etgar, Spotorno, Richie, Batričević – Borchertmeyer.

csillagok-sansirostarsA hazaiak pályára léptek és azt látjuk, hogy mára 4-5-1 felállást választották. A vendégeknél semmi eredeti, ugyanolyan 4-5-1 formáció. Támadó játékát a szélekre kitoló Csillagok leginkább ezzel a húzással próbálta meglepni ellenfelét, így kihasználva világklasszis szintű taktikájukat. Sándor Stark ügyesen vetődött a rangadó 2. percében Wolfram Borchertmeyer lövésére, így nincs gól, pedig a vendégek megszerezhették volna a vezetést. Csillagok a jobb szélen sikeresen végrehajtott egy ellentámadást a rangadó 3. percében. Maarten Palmen góllal fejezte be az akciót – már 1 – 0 az állás. A vendégek előtt egyenlítési lehetőség nyílt, amikor Zalán Pőcze váratlanul teljesen tiszta helyzetben került szembe a kapussal, de csak a fejét foghatta, mert lövését a kapufa hárította. 1 – 0 az állás az első 45 perc után. A félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, 50-50 százalékos labdabirtoklással.

Mára a széleken támadás volt Csillagok csapatának választása, és sikeresen passzoltak középről a szélek irányába, hogy megvalósítsák azt. Annak ellenére, hogy az egész csapat adós volt a jó teljesítménnyel, Wolfram Borchertmeyer játékost kiáltották ki bűnbaknak, így a mérkőzés 70. percében el kellett hagynia a pályát. Renátó Bognár kapott lehetőséget a bizonyításra. Jesús Montagut (Csillagok) szabálytalanság miatt sárga lapos figyelmeztetésben részesült. 70 perc játék után Ármin Darnyi durva ütést kapott a lábai között, a jobb oldalon. Vett egy nagy levegőt és tudta folytatni a játékot. 74. perc: Tzur Etgar nagyszerűen beívelt szögletét Vasil Sokolov erős és pontos fejese követte, így a pontrúgást elvégző Stars csapata örülhetett a gólnak. 1 – 1. Miloš Batričević (Stars) a sípszó után lőtte el a labdát, így sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A mérkőzés 85. percében Holm Kerbach (Csillagok) látványos műesését a játékvezető sárga lappal honorálta. A rendes játékidő nem hozott döntést, így következhetett a hosszabbítás. Csillagok dominált, pontosabban 51 százalékban birtokolta a labdát.

92. perc: Henri Nikko 40 méteres átadása meglepte az ellenfél játékosait, így Adrià Murgades zavartalanul helyezhetett a hálóba: 2 – 1. A vendégek jobb oldala hirtelen igen aktív lett, egy kényszerítő után Michael Åhnling befelé cselezett, majd kiegyenlített: 2 – 2 a mérkőzés 97. percében. Csillagok számára remek lehetőség adódott a viadal 103. percében, hogy megszerezze a vezetést, ugyanis pár pillanatra megingott az ellenfél védelme, de Jesús Montagut bal oldalról érkező lövését a kapus könnyedén hárította. Tzur Etgar földre került, amikor a 104. percben jobb bokája kissé megcsavarodott, és el kellett hagynia a pályát. Ezzel Fabrizio Carpentieri kapott lehetőséget a pályára lépésre. Miután Tzur Etgar elhagyta a pályát, Renátó Bognár vállalta a pontrúgások elvégzését. Renátó Bognár egy középen vezetett hajmeresztő szólóval majdnem vezetést szerzett a vendégcsapatnak 105 perc elteltével, de Sándor Stark belekapott a lövésbe és szögletre mentett. A hosszabbítás végeredménye is döntetlen maradt, így tizenegyesrúgások döntöttek.

Adrià Murgades (Csillagok) egy bérgyilkos nyugalmával helyezte a labdát a hálóba. 3 – 2! Renátó Bognár szemtelenül elrúgta a labdát Sándor Stark mellett, 3 – 3. Maarten Palmen pár lépéses nekifutás után lazán helyezett a kapu fölé. Miloš Batričević kötélidegzettel, magabiztosan értékesítette a büntetőt, az állás ezzel 3 – 4. Henri Nikko hosszú gondolkodás után iszonyatos erővel a jobb alsó sarok mellé vágta a labdát. Ezen nem volt értelme filozofálni, az eredmény változatlanul 3 – 4. Daniele Carotenuto (Stars) igyekezett megőrizni nyugalmát, miközben szúrós pillantásokat vetett Sándor Stark játékosra. Az erős idegzet végül eredményesnek bizonyult, az állás: 3 – 5. József Hankó (Csillagok) a kapu előtt ritkán szokott hibázni, nagyszerű góljával az állás: 4 – 5. László Bagdi nem hibázott, a jól helyezett tizenegyessel szemben Sándor Stark tehetetlen volt. 4 – 6. A bíró véget vetett az összecsapásnak, a végeredmény 4 – 6.

A meccs legjobb Csillagok-játékosa Adrià Murgades volt, Ákos Zselénszky viszont meglehetősen gyenge napot fogott ki. Renátó Bognár (Stars) ma csapata legjobbjának bizonyult, ám Zalán Pőcze teljesítménye finoman szólva is hagyott kívánnivalót maga után.

 

About c_brown

Ötvenes hivatalnok / State official, in his fifties