Klubtörténet

Előzmények

A Hattrick őskorában (2003-ban) egy valóságos évet lehúztam a boldogult emlékű West Borsod Albion nevű alakulattal. A játék még egészen máshogy nézett ki, mint manapság, 2019-ben. Időhiány miatt végül meg kellett válnom a csapattól, éppen akkor, amikor elkezdett volna beérni a munkánk gyümölcse. A WBA tehát elenyészett a felhőben. Egy szerencsés véletlen folytán az egykori játékoz csatlakozásom időpontjával szinte napra pontosan megegyezően 9 évvel később az elhagyott WBA nyomára bukkantam az interneten, a felfedezés alapján megemlékező bejegyzést írtam a legelső Hattrick-csapatomról. Aztán (a névből látszik, hogy közben lakóhelyet is változtattam) a WBA elhagyását követően 8 évvel később megalapítottam az itt tárgyalt Hattrick-csapatot, az Egri Csillagok FC-t.

Fontos közbevetés: ha nem tudod, hogy mi a Hattrick, íme néhány információ – röviden: ez egy online, ingyenes futballmenedzser “játék”, amelyben saját csapatodat, csapataidat igazíthatod különféle bajnokságokban, kupákban. További tudnivalókért fusd át ezt a weboldalt, itt fontos információkat találsz erről az online futballvilágról. Ha viszont te is szeretnél egy Hattrick-futballcsapatot, regisztrálj itt!

Egri Csillagok FC – az igaz történet

ecsfc-huAz Egri Csillagok FC 2009. július 2-án született, azóta vesz részt a magyar bajnokságokban, a hivatalos kupákban, barátságos kupákban és a barátságos és ranglétra mérkőzéseken. A csapat egyedi néven alakult meg, ilyen elnevezésű klub még nem volt a Hattrick-en, és most sincs. Közben jelentek meg – helyesírásukban is jellegzetes – klónok a nyomában, de ezek lassacskán eltűntek a rendszerből. A klub elnevezése nem másra, csakis azokra a mindenkori futballcsillagokra utal, akik e virtuális csapatot alkotják, és hétről hétre hajszolják a biteket a mind jobb eredmény elérése érdekében. Minden egyéb képzettársítás csakis a véletlen műve lehet, ugyanis maga a csapat, továbbá alkalmazottai, játékosai, intézményei és a velük kapcsolatos fogalmak valóságalapja kizárólag a Hattrick bázisán értelmezendők. Az  Egri Csillagok FC nevet hallva viszont nyilvánvaló az asszociáció Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényére, amelynek tiszteletet adva a csapat arénája a Gárdonyi Park nevet kapta. A csapat életét bemutató blog hivatalos lapja az Egri Kurír, amelyet a tulajdonos az Egri Csillagok FC körüli médiatevékenység ellátására alapított.

2009-ben, a csapat átvételekor a 24. szezon zajlott (2009.07.04. – 2009.08.22.), a Csillagok a VII.966 osztályban mutatkozott be. Kovalcsik Gergely, egy szinte semmiben nem kiemelkedő edző irányította az edzésmunkát, ennek ellenére az első mérkőzésen hazai pályán 2:0 arányban győztünk az Ebes FC ellen. A tabella alján vettem át a csapatot, a 6. helyen. Onnantól elég sűrű volt a mezőny, rendszeres adok-kapok folyt a csapatok között, így az fordult elő, hogy az utolsó fordulóra egy esetleges vereséggel akár a 7., azaz utolsó előtti helyen is végezhettünk volna. Az eredmények szerencsés együttállásának – és főleg a 4:1-es hazai győzelemnek – köszönhetően azonban az előkelő 3. helyen zárta a szezont a csapat. Ez ugyan sem feljutást, sem más egyebet nem ért (az ilyenkor járó készpénz-díjazásról nem beszélve), de kezdésnek megfelelt. Íme az első Hattrick-szezonunk tabellája 2009-ből:

 

Az első szezontól mostanáig…

A 24. és az 55. szezon között az Egri Csillagok FC változatos utat járt be a Hattrick világában. Ez idő alatt a VII. és V. osztályok között vett részt a játékban, eközben összesen hét bajnoki címet szerzett. Ezek közül három alkalommal veretlenül, a maximális 42 pontot begyűjtve lett bajnok a csapat, illetve egy alkalommal kapott gól nélkül reprodukálta ugyanezt az eredményt (volt ugyan egy öngól ebben a szezonban, de… itt olvashatsz róla). Négy alkalommal kellett elviselnie a Csillagoknak a kiesés sajnálatos tényét, de mindegyik alkalommal újjáépült a csapat.

A hivatalos Magyar Kupa küzdelmeiben leghosszabb menetelés után a negyedik forduló állította meg a csapatot. Emellett rendszeresen részt vettünk a Labdabiztos Kupa, valamint többnyire indulunk éppen aktuális, remek Észak-magyarország Kupa sorozataiban, szinte kivétel nélkül remek kupa-hangulatú meccseket generál számunkra a rendszer.

A Hattrick világában különleges ritkaságként, 2011. október 22-én az Egri Csillagok FC A és B csapata barátságos mérkőzést játszott egymással. A mérkőzés felvezetője itt, a közvetítés pedig itt olvasható, elöljáróban annyit, hogy nem unatkoztak azok a nézők, akik bitcoint áldoztak a belépőjegyre…

A ‘Csillagok – eddigi – legtöbb gólt hozó mérkőzése a Csetény SE elleni volt, ez az összecsapás 12:1 arányú hazai győzelmet hozott.

A jelenleg záruló, 55. szezont a csapat az V.112 liga 6. helyén – osztályozós helyen – zárta. Az osztályozót sikerrel megvívva továbbra is az V.  ligában indult a csapat, ezúttal a gond nélküli bentmaradást célul tűzve.

A mindenkori, naprakész és részletes klubtörténet itt böngészhető >>

 

Te is szeretnél Hattrick-focicsapatot? Regisztrálj itt!

 

 

About the Author

Ötvenes hivatalnok / State official, in his fifties