Latest Headlines
0

Egy elmúló hét eredménye

A minap fli98 managerúr nézett be szerkesztőségünkbe. Épp már a kismilliomodik piszkozatunkat vágtuk szemétbe mikor épp benyitott. Szó mi szó nem ilyen fogadtatásra akart belátogatni hozzánk fli98. Elmondta nekünk, hogy min kéne javítani a következő hetekben, visszahozni a régi aktívságunkat; hogy megint írjunk naponta a blogra, hisz szinte minden nap történik valami esemény, szerencsére. Elősször is én tisztásztam a jó elképzeléseket, de egyenlőre nem a teljes jólképzett csapat áll a rendelkezésemre, hanem egy 3 diákmunkás akik azért segítenek, de a munka nagy része most igazán rám hárul. Sajnáltatni nem fogom magam így tényleg térjünk a tárgyra.

Sajnos rosszul indult a hét a Hungária számára, mert szerdán sajnos egy visszavonhatatlan adminisztrációs hiba miatt rossz játékosokat neveztek a Labdabiztos kupa 2. fordulójára. Felelősségre vonni egyik fél sem fog így sajnálatos, hogy vereséget szenvedtünk a hazai közönség előtt a Football Club Actors ellen. A mérkőzés elején még a Hungária “öregebbjei” még megtudták szorongatni a vendégeket, de a jóval magasabb szintű Actors megállíthatatlan volt, és a 36 valamint a 38. percben szerezték egymás után a gólokat. A második félidőben sor került a kegyelemdöfésre így az eredmény 0-4-el fejeződött be. A B-csoport tabelláján a 8 csapatból 6. helyen áll a csapat 50%-os eredménnyel, 3 ponttal,1 győzelemmel, 1 vereséggel, 3 rúgott és 4 kapott góllal (-1-es gólkülönbséggel).

És ha itt a szombat, akkor bajnoki mérkőzések a VII.osztályban, mikor is a bajnokság és a szezon a feléhez ért, mindenki kielemezheti magában az elmúlt fél szezont. A Hungária pedig élvezettel játszotta végén a RE FC stadionjában a mérkőzését, az eredmény 1-3 lett a Hungária javára. Gerardo Napia edzőúr nyilatkozatából idézünk:

“A bajnokságban bebizonyítottuk, hogy nincs olyan csapat amely megállítana minket így a következő fél szezont már jobban tudjuk kezelni, hisz kiismertük ellenfeleinket, és mostmár biztosan tudjuk mik az ellenfelünk gyengéi.”

A következő héten a labdabiztos kupában a NagyAti’73 FC – FC Hungária mérkőzést fogják megrendezni, valamint a visszavágó következik a RE FC ellen immár hazai pályán, megint csak azt tudom, mondani, hogy reménykedjünk és akkor győzünk. Valamint külön köszönet azoknak akik eddig is követték és annak is aki most ismeri blogunkat.

0

Két hét, egy jelentés

A Hungária vezetőségének jelentős része, köztük a szerkeztőség is kimenőt kapott majdnem két hétre. Történt sok új, és említésre méltó esemény, amit egyetlen rövidke összefoglalóban kapnak “kézbe” az olvasók.

Utoljára akkor adott a blog tájékoztatást az olvasók számára, mikor a Lokomotiv SE ellen aratott sikerünknél jártunk; hát igen eltelt azóta sok idő. Az Arsenal1166 ellen idegenben játszottunk, a csapat tagjai nagyon jól vették a mérkőzés akadályait, és az első félidőt totálisan uralva, hisz mindhárom gólt ebben a játékrészben szerezték a fiúk, és csak a második felvonásban látszott kiteljesednie az Arsenal taktikájának lényege, így márcsak az egyre jobban fejlődő védelem és kiválló kapusunknak hála, hogy Németh Ádám edzőúr csapata, ne pörkölhesse a kapuba a labdát. A hazai nézők csalódottak voltak, de még így is az Arsenal1166 tábora volt a hangosabb. Így az eredmény: Arsenal1166 – FC Hungária: 0 – 3

Gerardo Napia tartalékait és maradékait küldte pályára szerda reggel,a hazai közönség elé a totális esélyesnek tartott Kühne ellen. Aki tehette elment pihenni, így mindenkinek lehetősége volt bizonyítani, hogy akár máskor is lehetőséget kapjanak akár egy bajnokin is. A megjósolt hatás és eredmény sajnos bevált, de sokakban látszott a hajtás, és egy-két játékos bizony a Győr 1234 és a Yellowsky FC ellen szerepelni fognak a kezdő 11-ben. Az eredmény: FC Hungária – Kühne:0 – 5

Kitérünk valami fontosabb eseményre. A Hungária körülbelül 1-2 hete nevezett a Budapesti Hatodhét liga és helyosztón de technikai okok miatt viszamondta még időben a nevezést a vezetőség. Egy kedvenc blogom, az Egri Csillagok FC blogjából (http://hattrickunited.org/egricsillagok/) találtam rá egy a kupára, vagyis a Labdabiztos kupára, amely 10. kiírását hírdette meg a Hattrick-ben. Így gyorsan értesítettem telefonon a vezetőséget, akik utánanéztek a kupa után és az utolsó előtti helyet csípték el, tehát még épp időben. A többiről majd később, mert következett a bajnoki 5. forduló.

Az ígért tartalékok bekerültek a Hungária kezdőcsapatába és a Hungária legjobbjaival játszhatott egy parádés meccset. Az ellenfél a csoport leggyengébb csapatával, a robot Yellowsky FC-vel. Az eredmény 0-9 lett, és még szerencse a Yellowsky számára, hogy csak idegenben játszottunk.

Közben, még 14-én este kisorsolták a 10. Labdabiztros kupa csoportjainak csapatait erősorrend szerint. A mi csapatunk a 8. kalapba, vagyis a leggyengébb csapatok közé kerültünk. Persze itt az idő bizonyítani – gondoltuk, reménykedve. Nagy nyögéseket kell majd tenni, ha az első fordulós ellenfelünket az egyik legesélyesebbnek tartott Salazar’s ellen sorsoltak össze minket. Vártuk, hogy az ellenfél elfogadta kihívásunkat, de mivel határidőn belül nem fogadták el a nevezést, ezért a 3 gól és a 3 pont nekünk járt. Lehet, hogy jól is és rosszul is jártunk ezzel a szerdai meccsel, de most az egyszer a totális esélyesnek tartott Salazar’s legmosott volna minket a pályáról, ezért számíthat inkább szerencsésnek, mint rossznak.

A B-csoport állása a következő:

1. Rohan lovasai Fc. 3 pont 4-0
2. FC Hungária 3 pont 3-0
3. NagyAti’73 FC 3 pont 4-2
4. Football Club Actors 3 pont 2-1
5. Szopós Murénák 0 pont 1-2
6. Beton SE 0 pont 2-4
7. Salazar’s 0 pont 0-3
8. Vasas DH 0 pont 0-4

Jövőhéten a Labdabiztos kupában a Football Club Actors ellen, míg a bajnokságban a Győr 1234 ellen készülünk nagy reményekkel, talán az utóbbira van nagyobb sanszunk a sikerhez.

0

Kiemelkedő idegenlégió

Igen, bár sok bravúros meccs fűződött a külhoni játékosok sikereiről a klub történelme során, de kevés tartozik magasabb osztályban játszó csapatok indegenlégiósaink brillirozásáhóz. Bár a klub történetében elősször fordul elő hogy ötödosztályú ellenfelet ver a Hungária, nem ez volt a legnagyobb dicsőség ami klubbunkat érintette. Anno, még az 1. szezon 2. kupafordulójában búcsúztattunk, akkor egy nagyobb IV. ligás klubbot, a mai barátságos mérkőzésen is bemutatott csodás győzelem, az utolsó pillanatig nem volt biztos. Gerardo Napia, még az előző edzőnk Wilhellmus Kruiis taktikáját alkalmazta, amely tartogat mindig meglepetés pillanatokat.

Íme e összefoglaló mely bemutatja a mai sikert:

FCH 2 – 1 Lokimotiv_SE (392840863)
2012-07-04 09:45
1072 néző szurkolt kedvenc csapata mellett a kedvező időjárásért is, ugyanis a város szívében fekvő Hungária körúti Stadion felett riasztó fellegek gyülekeztek. Szerencsére úgy tűnik, a zivatar ezúttal kivárja a meccs végét. A nagyon elszánt FCH átgondolt 5-3-2 taktikát választott a mai mérkőzésre. A kezdőcsapat: Bodnár – Vandelanotte, Rafalski, Stuck, Dumbović, Pasolini – Csertői, Schulcz, Florea – Fjällén, Nédó.

A kissé idegesnek látszó Lokimotiv_SE-játékosokat a vezetőedző érdekes 3-5-2 felállásban küldte pályára. A kezdőjátékosok: Nyk – Furlani, Meusburger, van der Duim – Stuffer, Sassoli, Conesa, Schinogl, Gyaraki – Szabó, Zorzon.

FCH úgy tervezte, hogy az ellentámadásos taktikával lép ma pályára. 26. perc: a hazai csapat hibát hibára halmozott, így könnyen vezetést szerezhettek volna a vendégek, de Felix Schinogl a kapussal szembekerülve képtelen volt értékesíteni a bal oldali helyzetet. A döntetlenbe belenyugodni nem hajlandó FCH csapatának lehetősége nyílt a vezetés megszerzésére Hugo Fjällén bal oldali felfutásával, azonban a lövése gyengére sikerült, és a labda egyenesen Jonatan Nyk karjaiba hullott. A hatalmas szívvel küzdő FCH játékosok többször is megpróbálták áttörni a középső védelmet, de mindig fennakadtak a vendégek falán. A játék 38. percében Felix Schinogl egy mesteri ollózással majdnem vezetést szerzett a vendégcsapatnak, lövése nem sokkal ment mellé. A lelkesen küzdő Lokimotiv_SE sorozatos támadásokkal próbálkozott vezetést szerezni, és 39 perc játékot követően ez csaknem sikerült is, amikor Attila Gyaraki és András Bodnár farkasszemet néztek, de ezt a párharcot végül a kapus nyerte. A mérkőzés 40. percében a kontrákra építő FCH csapatának sikerült egy gyors ellentámadást vezetnie a bal oldalon, melyet Davide Pasolini gyönyörű góllal fejezett be. Az állás immár 1 – 0. Felix Schinogl egy rendkívül kemény és szabálytalan belemenés után a földön maradt. A sípcsontját fájlaló játékosnak ezzel véget is ért a mai mérkőzés. Helyére a meccs 44. percében Markus Tzschentke állt. A lelátókon döbbent csend támadt, amikor a vendégek játékosa, Attila Gyaraki egy bal oldalon vezetett szólója után kiegyenlített: 1 – 1. Az első 45 perc után 1 – 1 állt az eredményjelző táblán. Ez a félidő egyértelműen Lokimotiv_SE-fölényt mutatott, ugyanis 70 százalékban birtokolták a labdát.

Egy pontos és gyors FCH-féle jobb oldali ellentámadást követően Hugo Fjällén óriási helyzetben fölé lőtt, ezt művészet volt kihagyni! András Bodnár ügyesen vetődött a rangadó 71. percében Markus Tzschentke lövésére, így nincs gól, pedig a vendégek megszerezhették volna a vezetést. A vendégek majdnem megszerezték a vezetést az összecsapás 75. percében, de Gennaro Sassoli jobb oldali lövése méterekkel elkerülte a kaput. Gólszerzési lehetőséget szalasztott el az időről időre felpörgő FCH egy gyors kontra után a meccs 76 percében, amikor is Tamás Schulcz bal szélről eleresztett lövése épphogy elkerülte a kaput. Lucio Zorzon egy középen vezetett hajmeresztő szólóval majdnem vezetést szerzett a vendégcsapatnak 77 perc elteltével, de András Bodnár belekapott a lövésbe és szögletre mentett. FCH nagyszerű bal oldali ellentámadást hajtott végre a találkozó 84. percében, amit Hugo Fjällén góllal zárt le: 2 – 1. Lokimotiv_SE dominált, pontosabban 72 százalékban birtokolta a labdát.

Ádám Nédó (FCH) ma csapata legjobbjának bizonyult, ám Camil Florea teljesítménye finoman szólva is hagyott kívánnivalót maga után. A meccs legjobb Lokimotiv_SE-játékosa Markus Tzschentke volt, José Conesa viszont harmatgyenge teljesítményt nyújtott. A bíró véget vetett az összecsapásnak; 2 – 1 a végeredmény.

FŐBB ESEMÉNYEK:

1 – 0 Davide Pasolini 40′ GÓL
1 – 1 Attila Gyaraki 44′ GÓL
2 – 1 Hugo Fjällén 84′ GÓL
Felix Schinogl 44′ SÉRÜLÉS

Felix Schinogl LE
Markus Tzschentke BE

fli98 menedzserúr meglátásai a meccsről: Néha magunk se tudjuk elhinni elképesztő sikereinket, azért sem mert nem mi voltunk az esélyesek. Napia edzővel még ma reggel is vitatkoztunk, egyeztettünk, hogy helyes e ezt a fajta régi taktikát egy új fajta felállásban látni, de visszatekintve a világ legjobb taktikája lett az én szemben belőle. A saját szurkolóink is leírtak minket, ezért sem voltak sokan csak alig 600-an a hazaiak közül, de őket majd meglepjük valamivel, hogy ők hittek a csapatban, ha nem mellettünk szóltak az elemzések.

1

Hungária bevásárlókörút:Hamarosan vége toborzásnak

Igen, hamarosan véget ér a 10-es tervezett védőszámú toborzás melyben már csak 2 hkiadó. Mostantól minden eseményéről eladásról beszámolunk, ha sikeres. Az eddigi boldog új játékosok pedig örültek, hogy bemutatkozhattak egyből első meccsükön. Közülük sokan eredményesek voltak az elmúlt hetek folyamán és legutóbbi bajnokinkon már a védő sor állt a legjobban az egész ezdőcsapatban. Mint ahogy azt már fli98 menedzser úr és Gerardo Napia edző úr is megfogalmazta, létre kell hozni az Új generációs Hungáriát.-Később ezt a taktikát “új generáció” taktikának nevezte el. Egyenlőre csakis a védőkre koncentrál a fiatalság terén a vezetőség. Na és jön a kérdés, mi van az ifikkel? Hát kérem szépen sajnos rossz idők járnak az akadémián is, hamarosan frissül a keret, de ebben a szezonban már nem érhetünk el már nagy dolgokat.

Az program keretein belül vett játékosok:

Davide Pasolini (ITA)
Giovanni Leonforte (ITA)
Laurenţiu Cismaru (ROM)
Pieter Fuglsang (DEN)
Răzvan Şerbu (ROM)
Rico Roncoroni (SUI)
Øystein Holum (NOR)
Nemecsek András (HUN)

0

Levi Madridja sem fogott ki rajtunk

Számítottunk volna simább győzelemre, de az 1. és a 2. félídő is tartott meglepetéseket az “új generáció” nevű taktikával felálló Hungária számára. Valójában ez a meccs csak a védők teljesítményéről szólt, ami nem kis mértékben vált figyelmessé a szurkolók számára.

Itt látható miért, tehát a meccs összefoglalója:

FCH 2 – 1 Madrid (383951696)
2012-06-30 16:05
A szakadó eső ellenére is 17640 néző látogatott ki a mérkőzésnek otthont adó Hungária körúti Stadion stadionba. Budapest minden zugából érkeztek érdeklődők, szurkolók a két helyi rivális összecsapását megtekinteni. FCH ezúttal egy 5-4-1 felállás mellett döntött. A kezdőjátékosok: Bodnár – Holum, Roncoroni, Şerbu, Nemecsek, Leonforte – Schulcz, Mező, Kerepeczki, Vandelanotte – Fjällén.

4-4-2 felállást választott az utolsó pillanatban befutó Madrid csapata. A csapat Kvanduk – Szécsi, Lambert, Kántor, Gálicz – Bereczki, Nyikos, Bozóky, Matócs – Pongrácz, Balogh összeállításban kezdett.

FCH játékában a gyors kontrákra helyezte a hangsúlyt. Egy bal oldali támadás során Károly Nyikos (Madrid) kihagyott egy szinte kihagyhatatlan helyzetet a viadal 2. percében, így maradt a döntetlen. A taktikailag kissé felkészítetlennek tűnő FCH játékosai néha tanácstalanul mozogtak, egy-egy hibánál egymással veszekedtek. A csapat szervezettsége középszerű szintre esett vissza. András Nemecsek (FCH) akadályozta az ellenfelet egy szabadrúgás elvégzésében, így sárga lapos figyelmeztetésben részesült a viadal 9. percében. László Szécsi nagy kedvvel szaladgált fel-alá a pályán, mit sem törődve a szakadó esővel. Tamás Schulcz éveket vett el a gyengébb idegzetű FCH-szurkolók életéből, amikor az összecsapás 35. percében egy jobb oldalról érkező könnyű labdát nem volt képes eltalálni. Az első 45 perc után 0 – 0 állt az eredményjelző táblán. Az ebben a játékrészben domináló FCH 51 százalékos labdabirtoklást mondhatott magáénak.

A taktika átbeszélése úgy tűnik, segített, hogy a zavartan játszó FCH szervezettsége visszaálljon jó szintűre. Madrid megszerezte a vezetést a játék 59. percében, amikor Zsolt Gálicz bal szélen feljött, majd góllal zárta le az akciót: 0 – 1 . A jól védekező Madrid egy hosszan előrevágott labdából kontratámadást vezetett, végül Adrián Kántor szabadon maradt az ellenfél tizenhatosán, de lövése hajszállal fölé ment. Dominik Bereczki (Madrid) szabálytalanság miatt sárga lapos figyelmeztetésben részesült. 78. perc: A hazaiak játékosa, András Nemecsek játszotta magát tisztára a bal oldalon, majd megszerezte az egyenlítő gólt: 1 – 1. László Lambert szerencséje, hogy a tapasztalatlanságából fakadó, 79. percbéli hibájából csapata nem kapott gólt. 81. perc: 2 – 1! Vezet a lelkesen játszó FCH, miután Rico Roncoroni könnyedén csapta be a vendégek középső védőjét, és védhetetlenül a kapu jobb oldalába lőtt. A néha tanácstalankodó FCH-játékosok nem találták helyüket a pályán, és a csapat szervezettsége gyenge szintre zuhant. A labdabirtoklási arány a félidőben 54% volt a frissebben mozgó FCH javára.

Mindenki számára világos, hogy a mérkőzés legjobb FCH-játékosa Hugo Fjällén volt, Øystein Holum viszont harmatgyenge teljesítményt nyújtott. László Szécsi (Madrid) ma csapata legjobbjának bizonyult, József Kvanduk viszont különösen rossz napot fogott ki. Felhangzott a hármas sípszó, a végeredmény: 2 – 1.

FŐBB ESEMÉNYEK:
0 – 1 Zsolt Gálicz 59′ GÓL
1 – 1 András Nemecsek 78′ GÓL
2 – 1 Rico Roncoroni 81′ GÓL

András Nemecsek 9′ SÁRGALAP
Dominik Bereczki 76′ SÁRGALAP

0

Kellemes idő, kellemetlen gólok

Ahogy előző cikkünkben megígértük tényleg a H-D 1450 csapata, szép Harley-kal hajtott be egyenesen a stadionba, és kb. 1200 Hungária szurkoló előtt a pályán mutatták be gyönyörű kék, piros, fekete, fehér, meg kitudja milyen szép színben pompázó motorjaikat. A 2 csapat már sajnos ezeket a pillanatokat már nem láthatta, hiszen már csak 15 perc volt a meccs kezdetéig, így az öltözőben gondolták mégegyszer újra taktikájukat.

Nézzük hogy kezdődött és zajlott, a meccs. A HT-Live összefoglalója szerint:

FCH 0 – 4 1450 (392796433)
2012-06-27 09:45
Hungária körúti Stadion stadionba érkező 2131 nézőt kellemes szórakozást ígérő „labdarúgóidő” fogadta. A nagyon elszánt FCH átgondolt 5-4-1 taktikát választott a mai mérkőzésre. A kezdőcsapat: Bodnár – Holum, Roncoroni, Şerbu, Nemecsek, Leonforte – Schulcz, Mező, Kerepeczki, Vandelanotte – Fjällén.

1450 ezúttal egy 4-5-1 felállás mellett döntött. Az összeállítás: Filipi – Borràs, Bolt, Frémont, Iliano – Briffaud, Ortegón, Leppänen, Giusberti, van Drongelen – Micozzi.

FCH játékában a gyors kontrákra helyezte a hangsúlyt. A mérkőzés 12. percében a saját tempójában futballozó 1450 vezetést szerzett Daniel Borràs révén, aki cseleivel az őrületbe kergette a középső védőket: 0 – 1. Amikor Filippo Micozzi lesétált a pályáról a mérkőzés 20. percében, annak tudatában tehette, hogy a csapata előnyben van. A helyére Domenico Bracci érkezett. FCH ellentámadása akár gólt is jelenthetett volna a rangadó 35. percében, de a balról érkező ember, Tamás Schulcz a kapu fölé rúgta a labdát. Egy 1450-szabadrúgás teljesen rossznak tűnt a mérkőzés 39. percében, mivel pontatlan és rövid is volt. De mint kiderült, ez korántsem volt véletlen, hisz beadásnak szánták Alfio Iliano számára, aki a tizenhatoson belül már várt is a labdára. Ezzel máris 0 – 2 az állás! Dicséret illeti a figura kitalálóját is. Az időről időre elbizonytalanodó FCH képtelen volt az edzői utasításoknak megfelelően játszani; a begyakorolt taktikának a pályán nyoma sem volt. A csapat szervezettsége csapnivaló szintre esett vissza. Az első 45 perc után 0 – 2 állt az eredményjelző táblán. Ez a félidő egyértelműen 1450-fölényt mutatott, ugyanis 68 százalékban birtokolták a labdát.

A fejben kissé megzavarodott FCH-játékosok a szünetet a taktikai utasítások átbeszélésével töltötték. A csapat szervezettsége megfelelő szintre emelkedett. Egy bal oldali beívelést követően Gianrico Giusberti szabadon törhetett kapura a hazaiak tizenhatosán belül 50 percnyi játék után, ám a döntő pillanatban nem koncentrált eléggé, és elhibázta. Gólszerzési lehetőséget szalasztott el az időről időre felpörgő FCH egy gyors kontra után a meccs 51 percében, amikor is Tamás Schulcz bal szélről eleresztett lövése épphogy elkerülte a kaput. Újabb vendég akció: beadás balról, érkező ember Benjamin Briffaud személyében, lövés és gól. Történt mindez a meccs 55. percében. Az állás ezzel 0 – 3. 70. perc: Benjamin Briffaud (1450) kénytelen volt a pálya széléről figyelni a mérkőzés hátralevő részét, ugyanis kicsavarodott a bokája. Leone Formichi állt be helyette. Øystein Holum (FCH) elegánsan levett egy hosszúnak tűnő átadást a jobb oldalon, majd habozás nélkül a léc fölé bombázott. A mérkőzés 81. percében az egyik 1450-játékos, Daniel Borràs sárga lapos figyelmeztetésben részesült, szándékos szabálytalanság miatt. A nézőtéren többen is úgy gondolták, hogy a bíró nem volt elég határozott, amikor Domenico Bracci (1450) játékosnak csak sárga lapot mutatott fel egy elkésett becsúszásért a küzdelem 83. percében. Az összecsapás 84. percében roppant rutinosan mozogtak a zseniális 1450-játékosok a bal szélen! Végül Daniel Borràs előtt nyílt meg a lehetőség arra, hogy góllal zárja az akciót. Nem hibázott, így már 0 – 4 az állás, ezzel a vendégek tovább növelték előnyüket. András Nemecsek (FCH) a sípszó után lőtte el a labdát, így sárga lapos figyelmeztetésben részesült. 1450 dominált, pontosabban 70 százalékban birtokolta a labdát.

A meccs legjobb FCH-játékosa Hugo Fjällén volt, míg Øystein Holum felejthető produkciót nyújtott. A helyenként jól játszó 1450 játékosa, Gonzalo Ortegón mai teljesítményével társai fölé nőtt, Gianrico Giusberti viszont meglehetősen gyenge napot fogott ki. A bíró véget vetett az összecsapásnak, a végeredmény 0 – 4.

FŐBB ESEMÉNYEK:

0 – 1 Daniel Borràs 12′ GÓL
0 – 2 Alfio Iliano 39′ GÓL
0 – 3 Benjamin Briffaud 55′ GÓL
0 – 4 Daniel Borràs 84′ GÓL
Daniel Borràs 81′ SÁRGALAP
Domenico Bracci 83′ SÁRGALAP
András Nemecsek 85′ SÁRGALAP
Benjamin Briffaud 70′ SÉRÜLÉS

Filippo Micozzi LE
Domenico Bracci BE
Alap-ból Védekező 20′ ÚJ POSZT

Benjamin Briffaud LE
Leone Formichi 70′ BE

0

Motorbőgés egyenesen Itáliából


Nem akármilyen csapatot kaptunk a holnapi barátságos mérkőzésünkre. Az olasz Harley Davidson rajongói klubjának football csapatát fogjuk már ma délutántól vendégül látni. Olaszországban igazán híres klubnak számít, mert minden mérkőzésükre, ahol vendégként szerepelnek, szinte mindig Harleyvel utaznak, az segédedzőtől kezdve a cserekapusig. Mindig nagy ováció fogadja őket, még az ellenfél drukkereitől is. És megígérték nekünk, hogy most sem marad el a motoros show.

A klub története egészen 2008. 07. 23-én kezdődött amikor roadking megalapította a Harley Davidson rajongók és tulajdonosok football klubját, vagyis a H-D 1450-t az 3 Osztályt ugrott 3 szezon alatt, és ismét 3 szezon alatt jutott feljebb a 8.ligába később feljebb jutott a VII. ligába és most a hatodosztályban tart. Edzőjük Mirko Milić február óta, akivel a feljutás sikerülhet. Egyik legjobb játékosuk Alexander Felix Gruber-Veit aki igazán jó védőnek számít. Csapat TSI-je összesen 438 180, így a Hungáriának nehéz dolga lesz, ha meg akarjuk nyerni a meccset. Csapat színei a fekete-narancs, ez mezükön, és címerükön is meglátszik. Ifi csapata a H-D1450 juniores akik a bajnokságukban Abruzzo Youth League Serie B-ben 3. helyet foglalják el.

Na de hajrá Hungária!!!

0

Egy hatos Erzsébetre

Jöttünk, láttunk, győztünk – fogalmazta meg 2000 évvel ezelőtt Julius Cesar, aki dicső seregével meghóditotta Európát. Bár mi egyenlőre nem készülünk ilyen világmegváltásokra, de ilyen sikerek után fli menedzser úr is kijelentheti, aki ezen a hétvégén a csapattal tartott.

A meccsre utazni ezen a héten pénztárcakímélő volt hisz 20 percre volt tőlünk az Erzsébet SC pályája. Mikor kiszálltunk, teljes kihalás fogadott minket, hisz az edzőn kívül csak a csapat munkálkodik errefelé, de soha nem jönnek be az Erzsébetesek, csak akkor ha meccs vagy edzés van. Így tanácstalanok voltunk, hogy kezdjünk e valamit a pályán. Nagynehezen előkerült az edző, Botta-Dukát József aki körbevezetett minket, azon a helyen ahol szombaton játszani fogunk. 5 órát edzettünk, azért mert sajnos ezen a héten egyszer adódott arra lehetőségünk, hogy edzhessünk. Így bekellett hoznunk a formánkat.

Itt van e meccs összefoglalója:

Erzsébet 0 – 6 FCH (383951693)
2012-06-23 16:05
A nyárias időjárás 12000 nézőt csalt ki a mutatós Erzsébet sc Arena lelátóira. Közel egyforma számban, jó hangulatban érkeztek a csapatok szurkolói a várva várt Budapest városi rangadóra. Mindkét tábor látványos élőképpel fogadta kedvenceit. 4-4-2 felállást választott az utolsó pillanatban befutó Erzsébet csapata. Az alábbi játékosok alkotják a kezdőcsapatot: Fehér – Zsíros, Mikóczi, Izsáki, Kis – Liska, Kraszkó, Czombos, Gazdag – Dániel, Szeri.

A látszólag jól felkészült FCH 5-3-2 felállásban kezdte a mérkőzést. A kezdőjátékosok: Dumbović – Pasolini, Cismaru, Şerbu, Nemecsek, Leonforte – Bancsó, Mező, Vandelanotte – Nédó, Szilágyi.

FCH az ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt. A bal szélen remek lehetőség adódott a vendégek számára, akik az összecsapás 4. percében nem hibáztak, és Răzvan Şerbu révén megszerezték a vezetést. A kapus csak centiméterekkel maradt le. Ezzel 0 – 1 az állás a vendégek javára. Lajos Bancsó lábai előtt ért földet egy hosszú labda, melyet a kontratámadásokra építő FCH védői lőttek előre a játék 22. percében. Nem sokat teketóriázott, azonnal a kaput vette célba – ráadásul sikerrel: 0 – 2. Attila Dániel az egész bal oldali védelmet befűzte, ám a lövését a kapus hatalmas bravúrral védte. FCH csapatának vezetőedzője elégedett volt azzal, amit eddig látott, de mégis szeretett volna kicsit változtatni a csapatán. 30 perc elteltével Ervin Pintér érkezett Tibor Mező helyére. A vendégek kapusa, Stanko Dumbović és a bal oldali védelem nem értette meg egymást, így a szemfüles Erzsébet majdnem gólt szerzett, ám Otmár Szeri rosszul találta el a labdát. A taktikusan futballozó FCH egy kontrának köszönhetően veszélyes helyről szabadrúgást harcolt ki, azonban Ádám Nédó lövése egyenesen a kapus kezeiben landolt. A vendégek játékosa, Giovanni Leonforte könyörtelenül kihasználta az ellenfél jobb oldali védelmének megingását, és növelte csapata, a motiváltan játszó FCH előnyét. 0 – 3 az állás 35 perc játék után. A mérkőzés ezen pontján a vezető FCH az előny megőrzésére helyezte a hangsúlyt. Az időről időre elbizonytalanodó FCH képtelen volt az edzői utasításoknak megfelelően játszani; a begyakorolt taktikának a pályán nyoma sem volt. A csapat szervezettsége jó szintre esett vissza. 39. perc: Laurenţiu Cismaru szögletrúgás után pont a jól helyezkedő kapus kezébe fejelte a labdát, aki kiejtette. A helyzet csemege volt Ervin Pintér (FCH) számára, és gólra is váltotta: 0 – 4. A félidő eredménye: 0 – 4. Az ebben a játékrészben domináló Erzsébet 54 százalékos labdabirtoklást mondhatott magáénak.

A tanácstalannak tűnő FCH edzője a szünetben rögtönzött taktikai értekezletet tartott fiainak, akik ezután lényegesen motiváltabban futottak ki a folytatásra. A csapat szervezettsége jó szintre emelkedett. Az eredmény alakulásával elégedett FCH-edző úgy döntött, hogy megadja a lehetőséget Camil Florea játékosának is, aki Sándor Szilágyi helyére érkezett a találkozó 46. percében. Újabb vendég akció: beadás balról, érkező ember Răzvan Şerbu személyében, lövés és gól. Történt mindez a meccs 55. percében. Az állás ezzel 0 – 5. Az összecsapás 88. percében roppant rutinosan mozogtak a zseniális FCH-játékosok a bal szélen! Végül Camil Florea előtt nyílt meg a lehetőség arra, hogy góllal zárja az akciót. Nem hibázott, így már 0 – 6 az állás, ezzel a vendégek tovább növelték előnyüket. A nem túl boldog Erzsébet stábja a meccs 89. percében cserélni kényszerült, Dániel Kraszkó sántikált le a pályáról, János Tóthpál váltotta. FCH úgy tűnt, kísérletezget a felállással, nem csoda hát, hogy szervezettségük jó szintre esett vissza. Erzsébet dominált, pontosabban 58 százalékban birtokolta a labdát.

Mindenki számára világos, hogy a mérkőzés legjobb Erzsébet-játékosa János Tóthpál volt, Ajtony Fehér viszont különösen rossz napot fogott ki. A helyenként jól játszó FCH játékosa, Ádám Nédó mai teljesítményével társai fölé nőtt, ám András Nemecsek teljesítménye finoman szólva is hagyott kívánnivalót maga után. Felhangzott a hármas sípszó, a végeredmény: 0 – 6.

Főbb események:

0 – 1 Răzvan Şerbu 4′ GÓL
0 – 2 Lajos Bancsó 22′ GÓL
0 – 3 Giovanni Leonforte 35′ GÓL
0 – 4 Ervin Pintér 39′ GÓL
0 – 5 Răzvan Şerbu 55′ GÓL
0 – 6 Camil Florea 88′ GÓL

Dániel Kraszkó 89′ SÉRÜLÉS
Tibor Mező LE
Ervin Pintér BE

Sándor Szilágyi LE
Camil Florea BE

Dániel Kraszkó LE
János Tóthpál BE

1

Talán egy spanyol armada…

Tegnapelőtt Spanyolországban melegrekordok dőltek meg Valencia, és környékén ahol tegnap külföldi barátságos mérkőzésre utaztunk. Sajnos sem a nyár, sem Fortuna, sőt még Olaf sem állt mellettünk ma. De az új védők bemutatkozása, vegyesen jóra sikerült:

A reggeli felhők már elvonultak, így 1733 néző látogatott ki a csodálatos chuchaki estadium stadionba. A látszólag jól felkészült transalpero 5-4-1 felállásban kezdte a mérkőzést. A csapat Lanzas Manzanares – Sole, Fielt, Horecký, Alsina, Jakirević – Póvoa, Casar, Peres, Díaz Estévanez – Hällström összeállításban kezdett.

A kissé idegesnek látszó FCH-játékosokat a vezetőedző érdekes 5-3-2 felállásban küldte pályára. A kezdőjátékosok: Dumbović – Pasolini, Cismaru, Şerbu, Holum, Leonforte – Bancsó, Mező, Vandelanotte – Nédó, Szilágyi.

transalpero játékában a gyors kontrákra helyezte a hangsúlyt. FCH úgy tervezte, hogy az ellentámadásos taktikával lép ma pályára. Ricardo Peres jobb szélen előretört, hogy megszerezze transalpero számára a vezető gólt, de lövése visszapattant a felső lécről. A néha feltűnően szabálytalanul játszó FCH-játékos, Răzvan Şerbu hosszasan rángatta ellenfele mezét, ezért sárga lapot kapott. Az időről időre elbizonytalanodó FCH képtelen volt az edzői utasításoknak megfelelően játszani; a begyakorolt taktikának a pályán nyoma sem volt. A csapat szervezettsége középszerű szintre esett vissza. Tibor Mező tovább szeretett volna játszani, de az edző másként döntött. Ervin Pintér csatlakozott a csapathoz, miután a mérkőzés 30. percében sor került a meglepő FCH-cserére. Egy kis kavarodás volt a pályán, mivel több FCH-játékos nem a begyakorolt poszton játszott. A csapat szervezettsége gyenge szintre esett vissza. 36. perc: Øystein Holum térdsérülést szenvedett, és el kellett hagynia a pályát. Helyére Márk Titkos állt be. 38 perc telt el a meccsből, amikor gyönyörű összjáték alakult ki a bal oldalon, melyet követően a lelkesen futballozó transalpero játékosa, Ricardo Peres szerzett gólt. Az állás így: 1 – 0. 40 perc elteltével Hemmi Hällström (transalpero) a jobb szélen labdát szerzett, majd növelhette volna a hazaiak előnyét is, de lövése méterekkel elkerülte a kaput. FCH védelme egy gyönyörű ellentámadás során középre ívelte be a labdát 41 perc elteltével, de Clemens Vandelanotte lövése a kapus kezeiben halt el. A taktikailag kissé felkészítetlennek tűnő FCH játékosai néha tanácstalanul mozogtak, egy-egy hibánál egymással veszekedtek. A csapat szervezettsége pocsék szintre esett vissza. Francisco Sole (transalpero) durva szabálytalansága sárga lapot ért. A félidő eredménye: 1 – 0. A félidő nagy részében irányító transalpero fölényét jelzi a magabiztos 81 százalékos labdabirtoklási arány.

A fejben kissé megzavarodott FCH-játékosok a szünetet a taktikai utasítások átbeszélésével töltötték. A csapat szervezettsége középszerű szintre emelkedett. Annak ellenére, hogy az egész csapat adós volt a jó teljesítménnyel, Sándor Szilágyi játékost kiáltották ki bűnbaknak, így a mérkőzés 46. percében el kellett hagynia a pályát. Camil Florea kapott lehetőséget a bizonyításra. Sead Jakirević (transalpero) szeretett volna még pályán maradni, de a szakvezető a mérkőzés 52. percében úgy döntött, hogy át kell adnia a helyét Paolo Caini számára. 54. perc: Ricardo Peres csúsztatott fejjel a kapuba egy jobbról érkező beadást, növelve ezzel a formás támadást vezető transalpero előnyét: 2 – 0. Egy gyors ellentámadás során FCH csapatának sikerült a védőkből egy apró szabálytalanságot kierőszakolnia, mely után szabadrúgáshoz jutott. Ádám Nédó gyorsan el is végezte, miközben a kapus még csak készülődött. Meg is lett az eredménye: 2 – 1! A gyors támadásokkal manipuláló transalpero együttese jópár kontrát ki tudott dolgozni. Az egyik, 74. percben vezetett különösen ígéretes volt, de Hemmi Hällström szabadrúgása átszállt a kapu fölött. Láthatóan a tapasztalatlansága miatt buktatta Francisco Sole teljesen feleslegesen az ellenfél játékosát a tizenhatos vonala előtt az összecsapás 81. percében, azonban az ezt követő szabadrúgás hatástalan maradt. Az összecsapás 82. percében a türelmesen játszó transalpero áttört a bal oldalon, majd Emílio Póvoa a kapura lőtte a labdát, de lövése pár centivel fölé szállt. Az ellentámadás elakadt a mérkőzés 83. percében, és FCH szabadrúgáshoz jutott. A labdát abban a reményben játszották át a tizenhatos másik oldalára, hogy Răzvan Şerbu majd eléri. Ő azonban nem értette a többiek szándékát, így a labda elhagyta a pályát. Az ebben a játékrészben domináló transalpero 81 százalékos labdabirtoklást mondhatott magáénak.

Emílio Póvoa (transalpero) ma csapata legjobbjának bizonyult, Francisco Sole viszont meglehetősen gyenge napot fogott ki. Ádám Nédó (FCH) a mai napon hihetetlenül jól játszott, míg Márk Titkos felejthető produkciót nyújtott. Felhangzott a hármas sípszó, a végeredmény: 2 – 1.

Gerardo Napia így nyilatkozott:Tudtam, hogy ez a mérkőzés igen érdekes lesz számomra, a jelen és a múlt találkozása. Tehát az ember egyszerre büszke és kissé csalódott. Nekem most az utóbbit kell választanom, de ez nem szószerint rosszat jelent nekem. Így most nagy feladat lesz, mondjuk egy-két szezon múlva ugyanígy találkozva, vajon tudunk e valami olyat nyújtani, hogy mégbüszkébb legyek mint most.

A mérkőzés legjobbjának választott Nédó Ádám nyilatkozott: Pompás volt a mérkőzés, csak a tényezők jobban zavarta az új taktikát, így még eléggé összezavartan játszottunk. Ezért az edzőúr (bár az argentín edző már megszokta a 37-8 fokos hőmérsékletet) keményen meghajtott minket, ez sajnos közrejátszott abban, hogy sajnos mégjobban összezavarodtünk. Örülünk az eredménynek, szoros lett az állás. Talán egy spanyol armada ma még kifog rajtunk, de nem utoljára játszottunk a transalpero ellen.

2

Mezeink

A Hungária bár nem kreálhat mezeket, de egy szívesség folytán sikerült megalkotni az FC Hungária mezeket:

Image Hosted by ImageShack.us<br/
Azonosítója:1516235
HAZAI MEZ
Image Hosted by ImageShack.us<br
VENDÉG MEZ
Azonosítója:1516233
Image Hosted by ImageShack.us<br /

BODNÁR ANDRÁS KAPUSMEZE
Azonosítója:1516250

A mezek importálhatóak itt:http://www96.hattrick.org/Community/KitSearch/