Nye reglar på hattrick og ny stjernetalent inn i stallen!

Dei nye reglane på hattrick seier at spelarar som har blitt oppfostra i junioravdelinga vil ha ein fordel ved å spele “med hjarta utapå drakta”. Dette er svært gode nyhende for Fresvik, og det vil sei at me må endre litt på planane me har lagt fram. For før i tida lønnte det seg å selge eigne spelarar (95% av overgangssummen, istaden for maks 93%). So no kjem me til å trene Borgersen, Ovesen og Myrdal leeenge, dei skal bli knallgode. Backerei, Søvik (ny mann) og Andreassen vil bli trent ei stund, men vil bli solgt etter nokre sesongar. Engebakken og Jakobsen vil bli solgt i sesongstarten med mindre me ikkje får det me forlangar for dei. Løna deira er ikkje så skremmande høg, så me har ingen problem med å halde på dei, men då vil me ha for mange talent i klubben.

Som nevnt tidlegare så er Halstein Søvik kjøpt. Han kosta oss i underkant av 15 mill kroner, noko som er ein akseptabel sum for ein sogning som har utmerkt scoringsferdigheiter, og biskills på passning og vingangrep. I tillegg er han ein svært snill gut som er veldig rask! Han elskar å stikke i bakrom, og me håpar å hente inn nokre midtbanespelarar som kan tre gjennombrots passningar til han i dei viktige kampane. Viss me selg Engebakken og Jakobsen so blir me svært svekka (har solgt Hidle for 35 mill).

Litt on Nakkelaget og Fresvik i Sogn:
Desse to laga har spelt hattrick i ein mannsalder, Nakkelaget litt lengre enn Fresvik, men det som er spesielt med desse to laga at det har skjedd nokre store overgangar. Då Pål Nygård var ung og ferdigtrent som midtstoppar så solgte Fresvik han til Nakkelaget for 25 mill, der han blei trent i playmaking, og han blei etterkvart ein svært god defansiv midtbanespelar. Når då Fresvik kjøpte han tilbake, etter eit år i NFC for 40 mill blei Pål berre betre og betre, og hjalp klubben opp til ein plass i 4.div. Han spelte opp til 8-9 stjerner og var fantastisk med ein anna Fresvikje, Jan Bolstad. Sjølv om Fresvik rykka ned etter 3 sesongar i 4.div blei Pål værande i klubben, og no, i ein alder av 39 er han framleis i klubben. Ei fantastisk karriere er nesten over.

Nakkelaget og Fresvik har spelt mot kvarandre 17 gangar i treningskamp samanheng, og 8 gonger har Fresvik vunne, medan 9 gongar har NFC vunne. (seinast i går). Laget har etterkvart blitt bitre rivalar (på grunn av mangel på lokale ht-spelarar). Både Engelskmannen og Julegrisen har haldt koken sia 2004, og vil nok halde på med Hattrick ei langt tid framover.

Det har skjedd nokre små overgangar sia Pål Nygård sagaen, men ingenting å skrive stort om. Men no blei altså Halstein Søvik kjøpt frå Nakkelaget og kanskje ein dag vil han bli solgt tilbake til klubben, kven veit.

Neste veke ventar cupmotstand, og me møtar eit BOT lag i 1.runde, slik som alle andre lag her i Noreg. Me kjem til å halde fram med å trene passning ei veke til, sia me møtar så lett motstand.

Me forventar også fleire popps under treninga i kveld. Engebakken vil stige, Søvik vil stige, og fleire andre. Me gler oss

About campingvogna

A 26 year old Norwegian personal trainer who lives in Zambia and enjoys Hattrick as a hobby. Started Hattrick in 2004 and is still going strong.