Lagvurdering, topp 5

1.plass
Todalen Goalscorers

Har eit vanvittig bra forsvar og midtbana er også meget imponerande. AH poengane frå 1.serierunde viser at vurderingane mine er etter punkt å prikke 😉
Angrepet er bra, men kan bli betre, og dei viser svakheiter ettersom dei er veldig forutsigbare, og tapte mot oss så seint som 15. september.  Allikvel trur me at dei vinn serien. Det kjem garantert til å bli jevnt, og alle dei 5 beste laga kan i realiteten vinne seriegull. Lite lønnsutgifter (1,7 mill) samt høg total TSI (over 600 000) gir TG overskot gjennom sesongen, og dei kan bruke peng på forsterkningar viss det måtte skje feilskjer. Har allereie tapt ein kamp denne sesongen, men me trur dei kjem sterkare tilbake.

 

2.plass 
FK Feilpasning

Eit meget bra lag som kan ta mange poeng frå alle lag, men når berre nesten opp til. Tek sølvet like bak Todalen. 2,8 mill i lønnsutgifter er heilt i toppen av V.58, viss ikkje det er mest av alle. Har to hovudsterke spelarar på a-laget som kan score mange SE mål for FKF. Manageren viser taktiske kunnskapar ved å slå Todalen i serieopninga på bortebane. MEGET sterk opning av manager bluto. Klarar han/ho å halde oppe det taktiske nivået? Manageren verkar sjølvsikker iallefall. Den neste store testen blir heime mot Fresvik.

 

3.plass 
Spurt IL

Eg tippa Spurt IL som serievinnar førre sesong, men dei skuffa “stort” med 2.plass like foran Fresvik etter siste serierunde. Dei har framleis ganske mange gode spelarar og dei alle fleste spelarane er frå Spurt sin junioravdeling. Ingen utlendingar gir lite lønsutgifter, men me trur ikkje Spurt har peng eller interesse for å forsterke laget slik at dei får betre pallplasseringen enn førre sesong. Me trur faktisk dei endar på ein fin bronseplass.

 

4.plass 
Fresvik i Sogn

Har det verste kampoppsettet, der me spelar mot alle dei dårlegaste laga etter kvarandre (6 PIC kampar), og det hadde vore mykje meir fordelsaktig å spredd PIC kampane litt rundt. Me må slå dei beste for å vinne denne serien, og det gjer me nok ikkje denne sesongen. Forsvaret blir berre dårlegare og dårlegare grunna alderdom, men angrepet blir berre betre og betre. Midtbana har delevis blitt yngre, men me har framleis mange gamlingar. Dei nye midtbanespelarane er langt frå å vere like god med ballfordelinga som dei gamle, men dei held i det minste ut 90 minutt utan å dø av hjerteinfarkt. Blir nok ein variabel og spanande sesong for sogningane. Ingen utlendingar. Endeleg.

5.plass 
Novair FC

Må sei eg alltid har sett ned på dette laget, kanskje fordi dei sleit mykje når dei rykka opp for nokre sesongar sia? Har mykje i TSI og lønn, men me trur dei ikkje er smarte og kyniske nok for ta nok poeng til å sikre ein sikker plass. Me har spelt mot dette laget 5 gonger og berre tapt 1 gong, (2 U, 2 sigrar). Novair vinn nok mot dei beste, men tapar mot dei beste (bortsett frå enkelte kampar, dei var bl.a. utruleg heldige som tok eit poeng i Fresvik).
Har elendig midtbane og må nok satse på kontringar.


About campingvogna

A 26 year old Norwegian personal trainer who lives in Zambia and enjoys Hattrick as a hobby. Started Hattrick in 2004 and is still going strong.