Ekskluzivno: Prvi službeni intervju izbornika hrvatske A reprezentacije

Poštovano čitateljstvo!

Čast mi je predstaviti Vam prvi službeni intervju novoga izbornika hrvatske Hattrick reprezentacije. Nakon velike sapunice oko izbora, koje do prije nekoliko dana nisam bio niti svjestan, te jednog kasnonoćnog razgovora s novim izbornikom, odlučio sam napisati ovaj intervju kako bi javnost čula i njegovu stranu priče. Još jednom napominjem da je intervju nastao prilikom jednog kasnonoćnog “chata”, samim time pitanja (a niti ja) nisu bila pripremljena, stoga niti intervju nije klasičan sa uobičajenim pitanjima. Pročitajte tko i što stoji iza izbora ernesta3108 za izbornika. Saznajte na koji način se biraju izbornici u Hrvatskoj. Pročitajte izbornikovu stranu priče, te saznajte koji su njegovi planovi i očekivanja.

Dobro večer, izborniče. Za početak, reci nam ukratko otkud si, te ukratko opiši svoj početak na Hattricku. Kada si počeo, kako si došao?

Krapina. Hattrick igram od 3. mjeseca ove godine, a igrao sam ga i davno prije.

Preskočit ćemo nebitna pitanja koja nikoga previše ne interesiraju, i odmah prijeći na bitno. I sam si svjestan “sapunice” koja je nastala nakon tvoga izbora za izbornika. Reci nam, što je u pozadini toga?

Ma… Bilo je svakakvih optužaba, od otvaranja novih klubova itd. Jednostavno, spojila su se dva grada (Osijek i Krapina), drugim riječima dva “klana”, koji su mi omogućili 126 glasova. Nakon što sam dobio izbore, prema meni je upućeno 50-ak prijava GM-ovima.

Unatoč svemu tome, tvrdiš da je tvoja savjest čista?

Daleko čista. Zašto mi ne bi bila ako su se dva klana spojila. Nema u tome ništa lošega.

Ionako će svaki prosječni igrač Hattricka reći da je naša HT zajednica prepuna klanova i interesa?

Pa da. Bio sam učlanjen, tj. još uvijek sam, u neke federacije. U federacijama se birao 1 izbornik i za toga se glasalo. Svi su izbornici iza sebe imali neki klan.

Kako to da su baš tebe odabrali za kandidata za izborničko mjesto?

Takav je bio dogovor. Zašto baš ja? To bi njih trebao pitati.

Moguće zato jer si nov, pa si samim time i “neokaljan” u HT svijetu?

Moguće.

Tko je najzaslužniji za ideju tebe kao novoga izbornika?

Ima podosta ljudi. Ne želim o imenima. “Oni” su izrazili svoje želje, ja bi ti drage volje rekao, ali moram poštovati njihove odluke. Ipak su mi oni omogućili da budem izbornik, ali ionako se sve zna. A djuka je jedan od njih.

Misliš da si spreman i dovoljno dobar za izborničko mjesto?

Vrijeme će sve pokazati, ali ja mislim da jesam.

U svakom slučaju, sretno. Puno je bilo priče, osim o samim izborima, i o tvome stožeru. Može li se znati tko je u njemu?

S osječke strane tu su Herco i djuka, zatim jedan anonimac koji se natječe u drugoj hrvatskoj ligi koji je pomogao s glasovima, a s krapinske su tu većinom moji prijatelji koji mi pomažu oko malo lakših stvari.

Dakle, miks i jednih i drugih (klanova)?

Da, da miks. Ima se puno posla, i ne može nam nitko prigovarati da ništa ne radimo i da ćemo uništiti reprezentaciju.

A što je bilo sada sa ovim zadnjim pozivima?

Kako to misliš? Provjerili smo 60 igrača koji su kandidati za reprezentaciju.

Pa bilo je puno prigovora vezano za igrače koje si pozvao prije nekoliko dana u reprezentaciju?

Aha. Ma to sam neki dan pozivao igrače iz zezancije, igrače od frendova, pa sam dobio “nalog” da pozivam neke iz Osijeka i tako. Nevažno totalno jer se danas (op. a. u ponedjeljak) sve resetiralo. Momčadski duh i ostalo. Mogli smo si priuštiti to.

Ali, zar time ne dolijevaš ulje na vatru? Sam sebi otežavaš posao?

Ma to je bilo samo par sati. Tragično je što su neki ljudi shvatili to ozbiljno. U reprezentaciji će biti najbolji igrači. Ne postoji igrač koji je dovoljno dobar a da neće biti u reprezentaciji, jer smo sve provjerili i imamo sve slikano.

Vratimo se na trenutak na izbore i prijave koje si dobivao. Sada u jeku zadnje afere sa pozvanim igračima, kako odgovaraš na sve te optužbe na tvoj račun, za multi-klubove itd.?

A što da kažem na to. I ja bi posumnjao kada bi netko iz šeste lige uzeo izbore poput mene. Rekao sam svima, neka me provjeravaju do mile volje, ja nisam ništa ilegalno napravio.  Čak sam poslao i GM-ovima mail da me provjere. I našima i onima iz Švedske, jer našima baš i ne vjerujem.

Uskoro kreću kvalifikacije za SP. Imamo li šanse za kvalifikaciju?

Imamo! To je i plan. Kvalificirati se na SP, a na svjetskom je sve moguće.

U petak nas očekuje prva utakmica kvalifikacija protiv Kanade. Možemo očekivati pobjedu?

Ako ne bude pobjeda, biti ću razočaran!

Kakvu taktiku spremaš?

Taktika se još ne zna.

Imaš barem neku viziju, plan? Zna li se početna postava?

Moramo prvo skautirati protivnika, što još uvijek ne možemo jer oni nisu pozvali igrače u reprezentaciju. Sastav se otprilike zna, ali sve ovisi o formi i ozljedama. Iskreno, nisam još razmišljao o tome, zbilja je bilo puno posla oko reprezentacije zadnjih dana i još ga ima, ali preostale su samo sitnice.

U redu. Hvala ti puno na odgovorima, i želim ti sreću na mjestu izbornika.

Intervju će kroz nekoliko dana biti objavljen i na samom Hattricku kako bi svima bio dostupan!

Do čitanja, Zvonimir aka zwonziii.