Edzőváltás, egy új érkező és Csárli távozik(?)

A szerdai kupameccs óta felgyorsultak az események a csapat háza táján. Amit sejteni véltünk, végül bekövetkezett. A sikeredző, a német Bernd Nebl a gólzáporos kupamérkőzés után leköszönt posztjáról. Öröm az ürömben, hogy maradt a klub alkalmazásában, mint Értékesítési igazgató, ami annyit jelent, hogy a mezek és egyéb relikviák eladását, rendelését és mindent, ami ezzel jár, ő fogja intézni. Továbbá nála futnak be a VIP jegyrendelések is. Valamint a csapat barátságos mérkőzéseit is ő fogja felügyelni. A Toros Asesinos szurkolói egy hatalmas transzparenst feszítettek ki a stadionban szombat délután, ez fogadta a csapatokat a kezdőrúgás előtt. A szöveg a következő volt: “Köszönünk mindent, Bernd!”. A kezdőkörben az Ultrák vezetője, Juanito a könnyeivel küzdve adta át a leköszönt trénernek a csoport jelképét, a lila-arany sálba burkolt fehér bikát, ezúttal egy porcelánszobor formájában. Bernd szavak helyett csak megölelte a vezérszurkolót. Megható pillanat volt!
A Puskás teremben a mérkőzés után rendhagyó sajtótájékoztató vette kezdetét. Először a Presidente, Senor Balinho méltatta a klub edzőjét, egyszerűen csak Fenoménnak nevezte, utalva a fiatalok beépítésére, a csapat összekovácsolására, a sztárokkal való bánásmódra, arra a pedagógiai érzékre, amivel sikerült elérnie többek között azt, hogy Madrileno zsinórban 33 bajnoki mérkőzést vívott meg veretlenül. A gyors fejlődés és nagy léptékű haladás, amit a német tréner véghez vitt, példátlan és példa értékű, követendő, zárta sorait a Presidente. Ezután Bernd Nebl köszönt el a sajtón keresztül az egész Madrileno családtól, de végezetül hozzátette, ez nem végleges, hisz marad a csapatnál, ahogy az már korábban kiszivárgott.
Ezután az új tréner, Luis Cuevas szólt pár kedves szólt elődjéről, majd rátért a bajnoki meccsre.
– Egy nagyon küzdelmes, látványos nyitómeccs volt, sajnos nem sikerült nyernünk, pedig több ígéretes helyzetet is kidolgoztunk. Szomorú vagyok, hogy a debütálásom nem győzelemmel indult, de bízom a csapatban és tudom, hogy képesek vagyunk javulni, fejlődni. Jobban kell koncentrálnunk és akkor a későbbiekben nem lesz gond. Egy masszívan védekező csapatot fogadtunk, alig lépték át a saját térfelüket, de amikor a kapunkhoz értek, büntettek. Lényegében a helyzetkihasználás döntött.
A szerdai kupameccsről csak annyit mondott, nyerni kell, más eredmény elfogadhatatlan.
A hétvégi római derbiről nem kívánt nyilatkozni, úgyhogy ez a kupameccs utáni napok valamelyikére marad.
Az új igazolásról, a portugál Silvério Diasról a következőket mondta:
– Szélvész gyors csatár nagyon jó kondíciókkal. Csatárposzton fiatalítanunk kellett. Silvério pedig beleillett az elképzeléseinkbe.
Arra a kérdésre, hogy mindenki kedvence, Csárli esetleg távozik-e a csapattól Silvério érkeztével, kitérő választ adott. “Csárli egy emblematikus figurája a csapatnak. Sok nagy csata hőse, egy ikon. Az idő azonban nem áll meg, senki nem marad fiatal, Csárli tudni fogja, mit tegyen, mert ő egy igazi profi. Egy dolog azonban biztos, mostantól nehéz lesz a kezdőbe kerülnie, ezt nyilván ő is tudja, és biztos vagyok abban, hogy ez alapján fogja meghozni a döntését, amit a klub tiszteletben fog tartani.”
“Csárli szíve már fehér és örökre az is marad, bárhogyan dönt is.”, zárta a sajtótájékoztatót a Presidente.

Jorge Ignácio (Roja Directa)

About Balinho