Új ellenfél: a sérülés

Luis Cuevas edzővel a stadion Guti Café nevű impozáns részében egy-egy Mojito társaságában beszélgettem.
– Újdonsült edzőként több, mint fél szezon óta vezeted a csapatot. Mik a tapasztalatok?
L.C.– Nehéz örökséget vettem át Berndtől, hiszen a IV. és a III. osztályban is elsőre bajnok lett a csapattal, ráadásul számtalan rekord fűződik a gárdához az ő regnálása idejéből. A vezetőség bízott bennem, én pedig szeretem a kihívásokat, így gondolkodás nélkül igent mondtam a felkérésre. Az egyik legerősebb csoportban vagyunk, itt minden mérkőzés rangadó, tehát a tapasztalat hétről hétre növekszik mindenkiben, és el is kél, ha jó eredményt akarunk elérni idén.
– Zsinórban három győzelmet számol a csapat, vezetitek a tabellát, egy ellenfelet leszámítva a többiek picit leszakadtak. Tudom, korai még, de meglehet az újabb bajnoki cím?
L.C.– Minden megtörténhet. Úgy látom, hazai pályán mindenki esélyesebb, tehát aki több pontot tud szerezni idegenben, és hozza a hazai meccseit, az lehet a bajnok. Mi vesztettünk 2 pontot idehaza, viszont van két idegenbeli győzelmünk, ennek tulajdonítom jelenlegi első helyünket.
– Van egy nyolcadik ellenfeletek is idén, a sérülés. Amióta a csapatnál tevékenykedem, mint újságíró, nem tapasztaltam még ilyet. Szinte nincs olyan hét, hogy egy játékos ne sérülne meg, ráadásul több hétre. A legutóbbi bajnokitok kész horror volt, négyen komolyan sérültek, ketten könnyebben.
L.C.– Az egy nagyon nehéz mérkőzés volt, feszült, ideges hangulatú. Mindkét csapat akarta a győzelmet, nem kímélték magukat a fiúk és sajnos ez lett a vége. Ettől függetlenül igaz, amit mondtál, és ezt a vezetőség is kiemelte, soha nem látott sérüléshullám sújtja a csapatot, pedig a személyzet összetétele nem változott. Mindenki keresi az okát, de egyelőre nem találjuk. Bízom benne, hogy csak átmeneti állapotról van szó.
– Hétvégén a csoport egyetlen női menedzsere által irányított Zengő FC csapatához látogattok. Az őszi vereség után nyilván ég bennük a visszavágás.
L.C.– Biztos vagyok benne, és hazai pályák ők az esélyesek, de természetesen nem fogunk feltartott kézzel menni. Azt gondolom, az ellenfelek tisztelete és egy egészséges önbizalom, amelyek kellenek minden játékosnál ahhoz, hogy jó eredményeket tudjanak elérni. Na meg egy jó taktika.
– Várható-e változás a keretben?
L.C.– Tudtommal nem. A keretünk erős, jó képességű játékosokból áll, hétről-hétre fejlődünk és megyünk előre. Majd meglátjuk, a végén ez mire lesz elég.
– A kupában a 6. forduló eddig balszerencsét hozott.
L.C.– Sokszor nem volt szerencsénk, tehát nem az ellenfél volt jobb, vagy legalábbis nem annyival jobb, hogy egyértelműen nekik állt volna a zászló, egyszerűen így jött ki a lépés. Mindig mi húztuk a rövidebbet. De ahogy mondani szokták, egyszer minden rossz sorozatnak vége szakad. Anyagilag azonban nem érintett jól bennünket.
– Luis, egy kalappal a hátralévő meccsekhez, és köszönöm a beszélgetést!

Jorge Ignácio (Roja Directa)

About Balinho