Negyedik felvonás

Kellemes, ám kissé szeles áprilisi idő hozta meg a csapat számára a negyedik idényt itt a harmadosztályban. Egy hetes szünet után folytatták a kicsik az ifibajnokságot, és sokaknak talán meglepetés volt, de a hozzáértők egyöntetűen azt mondták, az idegenbeli fölényes győzelem a jobb erőkből álló Blanco számára egyértelmű volt, két héttel korábban, a hazai döntetlen egy peches mérkőzésen született, de a “visszavágón” már kijött a két csapat közötti különbség. Az utánpótlás tehát biztosított, na de, mi van a nagyokkal?
A bajnoki cím az utolsó fordulóban úszott el, ráadásul a 0-1-es hazai vereség miatt a csapat végül a harmadik helyen zárt. A vezérszurkolók kikezdték a csapatot, az edzőt, a vezetőséget. Azt mondták, ha a gárda így folytatja, idén még a dobogó sem lesz meg, sőt, egyes pesszimista hangok már az osztályozót emlegették. Ebben a feszült hangulatban vágott neki Madrileno csapata az idei szezonnak. Az idegenbeli, sima, 6-0-ás kupasiker borítékolható volt, a törzsszurkolók különösebben nem jöttek lázba tőle, ám a hétvégi, Róma elleni derbi, és a 4-0-ás siker már sokakat meglepett. Jó fél ház volt csak, ez is mutatta, hogy a szurkolók kissé elpártoltak a csapattól, ám ha a szerdai meccset hozzák a fiúk, és a hétvégén egy jó eredményt érnek el a Reds otthonában, ami nem lesz könnyű, akkor egy újabb idegenbeli kupasiker már sok nézőt csalogathat vissza az ékszerdoboz szépségű RGB stadionba a Bányász ellen. Na de ne szaladjunk ennyire előre.
Úgy tűnik, a vezetés jóslata, miszerint a gárda elég erős ahhoz, hogy kiharcolja a másodosztályú tagságot, nem igazolódott be. Úgy hírlik, csatárposzton keresgél a csapat, miközben egy kulcsjátékostól anyagi okok miatt kénytelenek lesznek megválni. Egy játékos, Dias már távozott a holtszezonban. A Róma elleni derbi után beszélgettem Cuevas edzővel a Guti Caféban egy csésze kávé mellett ezekről a dolgokról.
– Luis, igazak a hírek, miszerint változások lesznek a keretben?
– Igen. De még keresgélünk. És a leendő játékos árától tesszük függővé, hogy kitől válunk majd meg. Sajnos a kassza enyhén szólva sincs már tele.
– És csatár fog érkezni.
– Igen. Ezen a poszton vannak hiányosságok, ráadásul Silverio távozásával a támadó szekció tovább gyengült.
– Melyik posztról fogtok elengedni valakit?
– Erről még korai lenne bármit is mondani.
– Jól kezdtétek a szezont. A kupasiker ugyan várható volt, de a Róma elleni sima 4-0 sokakat meglepett.
– A szerdai mérkőzést sem vettük félvállról. Fontos volt, hogy jól induljunk, ez mindig lökést, önbizalmat ad egy csapatnak. A hétvégi bajnokiból pedig senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket. Gólarány szempontjából van jelentősége ezeknek a derbiknek, de a két csapat között nincs ekkora különbség, sőt!, azt gondolom, az idei szezonnak három komoly aranyvárományosa van, Róma, Kvsc és mi. De a Reds és az Olaj is okozhat komoly fejtörést bárkinek. Az újoncokat pedig nem ismerjük, a régi-új Brown pedig sokat változott egy szezon alatt, velük amúgy is meggyűlt a bajunk anno. Tehát csak óvatosan a különféle kijelentésekkel.
– Szerdán, gondolom, a továbbjutás a cél.
– Feltétlenül. De komolyan készülünk majd.
– Szombaton pedig a Reds otthonába látogattok, ahol az előző szezonban 2-1-re megfáztatok.
– Városi derbi lesz, emiatt nem nagyon van pályaelőnye a hazai csapatnak, de mivel ez egy rettenetesen erős csoport, ezért a hazai meccsek megnyerése illetve az idegenbeli bravúrok nagy lépést jelenthetnek bárkinek. Ők nyilván otthon szeretnék tartani a három pontot, mi viszont szeretnénk bravúrt elérni. Meglátjuk. Ennyire ne szaladjunk előre, előbb a kupameccsen szerepeljünk jól.
– Luis, végezetül azt kívánom, hogy folytassátok a szezont úgy, ahogy megkezdtétek, csalogassátok vissza a szurkolókat, és találjátok meg a megfelelő embert a támadó szekcióba.
– Köszönjük!

Jorge Ignácio (Roja Directa)

About Balinho