0

Mi történt eddig? – Összefoglaló a szezon első feléről

Már az első (jelen) szezont megelőzően a feljutást tűztük ki célul. Talán túl ambiciózusnak tűnhet ez, de a csapat használható játékoskerettel rendelkezett már ekkor is, csak néhány ponton volt szükségünk erősítésre. Mindenek előtt egy erős pontrúgót szerettünk volna, így leigazoltuk Stanislaw Siemiont, aki érkezése óta minden meccsen a középső védelem kulcsembere.

A csapat védekező szellemben kezdte a szezont. Az ötlet az lett volna, hogy kevés kapott góllal, magabiztos labdabirtoklással nyerjük a meccseket, ám az első két bajnoki nem úgy alakult, mint vártuk. A másodikon egy-egyes, az elsőn nulla-nullás döntetlent sikerült csak elérnünk két olyan csapat ellen, akiket az erőviszonyok alapján le kellett volna győzni.  Ezután filozófiát váltott a csapat: több támadóval, kevésbé védekező felállásban kezdtünk játszani, s ez meg is hozta az eredményt.

A harmadik bajnokit nagyon magabiztosan, 5-1 re nyertük, a negyediken pedig a csoport legerősebb csapatát, a bajnoki éllovas Henteseket győztük le 4-1 arányban. Ez volt az első olyan meccsünk, ahol egyértelműen megmutatkozott a csapatban rejlő erő, és az, hogy a döcögős kezdés ellenére valóban lehet esélyünk a feljutásra.

A következő, ötödik bajnoki meccsünkön a rendkívül erős középpályája miatt nehéz ellenfélnek tűnő FcDarnassus ellen kellett volna nyerünk idegenben. Sajnos a csapatunk nem játszott túl jól, szerencsénk se volt, így 1-2 arányban alulmaradtunk. Ez volt az első vereségünk a szezonban.

Egy héttel később kötelező, négy-nullás győzelmet ünnepelhettünk egy gyengébb csapat ellen, ám nem volt sok  idő az ujjongásra, mivel egy másik rendkívül erős rivális, a szintén a feljutásért küzdő LevoFC ellen játszottuk a hetedik és nyolcadik bajnoki meccsünket. Ha valamelyiket elveszítjük, már csak matematikai esélyünk marad az első helyre a végelszámolásban.

Az első meccsen hazai pályán voltunk ugyan, ám ellenfelünk mindent megtett a győzelemért és többet birtokolták a labdát. Ennek ellenére mi a szezon eddigi talán legerősebb játékát tettük le az asztalra: megszereztük a vezetést, amire ellenfelünk még tudott válaszolni,  ám ezután Aki Raiskinmaki, szezon közben érkezett légiósunk kétszer is betalált, így 3-1 re megnyertük a rangadót!

Egy héttel később következett a visszavágó, ezúttal idegenben. Az előző győzelem után jó előérzettel vártuk a mérkőzést.  A taktikánkon is változtattunk: nagyobb hangsúlyt fektettünk a középpályára, (mely a gyenge pontunk volt az előző fordulóban), a védelem rovására. Sajnos azonban ellenfelünk ráérzett a tervünkre, és az ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt, mellyel szemben sebezhetőbbek voltunk. Ennek ellenére remekül kezdtük a meccset, 18 perc alatt elhúztunk két góllal, ám ezután nem tudtunk újra betalálni. Ellenfelünk azonban elkapta a fonalat, a 23. percben szépített, a 35.-ben kiegyenlített, majd a 76.-ban meg is fordította a mérkőzést, melyet így 2-3 arányban elvesztettünk.

Ezután a vereség után már csak matematikailag juthatunk tovább, valós esélyünk nem sok marat. Továbbra is oda fogjuk tenni magunkat persze, ám elkezdjük a felkészülést a következő szezonra.