Najboljih 11 svih vremena

U povodu desetog rođendana omiljenog kluba novinar i kroničar NK 42, ujedno vlasnik kluba, trener i menadžer, odabrao je idealnu postavu svih vremena. Idealna formacija očekivano je 3-5-2. Na golu je Zvonimir Ivšak, jedan od najskupljih igrača kluba. Kupljen je prije sedam godina za skromnih 53 milijuna kuna, a prodan tri sezone kasnije za astronomskih 92 milijuna.

U zadnjoj liniji dva su bočna: Alan Sopta, generalov mali kako su ga zvali, i aktualni probijač Slaven Marača. Sopta možda nije bio najbolji defender u svojoj generaciji, no ubojita ljevica kojom je zabio 134 gola u u 314 nastupa za NK 42 priskrbila mu je časnu ulogu u obrani NK 42. Marača je jedan od igrača aktualne generacije koja je na najboljem putu da vrati izgubljeni sjaj klubu. Radi se o zasigurno najboljem bočnom igraču koji je ikada tračo makarskim nogometnim travnjacima, a sa 138 nastupa u plavom dresu Slaven se nalazi na osmom mjestu ljestvice igrača s najviše nastupa za NK 42 i već je sada živuća legenda. Obranom zapovjeda, a tko drugi nego domaći dečko, legenda kluba, filantrop, altruist, nogometaš, suprug, otac, čovjek, moralna vertikala, bivši trener, aktualni tajnik kluba, jedan i jedinstven, neponovljiv, genijalac – Dejan Marun. Dejo je ponikao u klubu iz kojeg nikada nije otišao i s 415 nastupa apsolutni je rekorder kluba. Bio je mladi i seniorski reprezentativac Hrvatske, te tri sezone vodi najdraži klub, koji se čak jedno vrijeme i zvao po njemu.

Na krilima su očekivano Efim Rutenburg i Kristjan Pirš, Letonac i Slovenac s kojima započinje moderna era NK 42 i na čijim krilima NK 42 igra jednu od najboljih sezona u povijesti. Dovedeni su kao već zreli igrači sredine terena, no vlasnik kluba imao je viziju te je od njih napravi krilne igrače kakvi su se do tada rijetko viđali na ovim prostorima. Obojica su odavno u “klubu 100”. Efimu fali tek 12 nastupa da tu brojku podigne na 200, dok je Kristijan, koji je imao nešto više problema s ozljedama kroz svoju karijeru, trenutno na brojci 182.

U samom srcu veznog reda još je jedna legenda Dino Kovačević. Svojevremeno trostruku divajner (SP, playmaking, exp) 237 puta je oblačio plavi dres, a značajnu ulogu imao je i u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske. Nakon završetka nogometne karijere uspješno se bavi glumom. Iza njega su brojne zapažene uloge u umjetničkim porno filmovima. Uz Dinu u vezi su Luka Bugarski (276 nastupa za klub) i Mannus Polman aktualna desetka koji svojim bravurama i minijaturama gura klub prema prvoj ligi.

U vršku napada je Robert Zarewitsch, sin našeg gastarbajtera, koji pored čarolija na terenu izvodi čuda i za trpezarijskim stolom. S 59 pojedenih ćevapa drži izjelički rekord Makarske rivijere, no veliki apetit ne sprječava ga da redovito trese mreže protivničkih vratara.  Vrlo je izgledno da će Robert svoj skor od 78 golova podebljati s pokojim prvoligaškim golom sljedeće sezone. Tek dvije sezone u klubu zadržao se švicarski razarač Oliver Megel no njegove bravure u protivničkom šesnaestercu još će se dugo pamtiti.

 

 

 

About rolacity