Ontknoping seizoen 39

SPANNENDE WEDSTRIJDEN KOMENDE ZONDAG
door Tazcrazy

Op diverse velden in de Benelux worden komende zondag door federatiegenoten wedstrijden gespeeld tegen degradatie of voor promotie. Een korte voorbeschouwing van de sportredactie lijkt op zijn plaats.
We beginnen in de onderste regionen waar Spits Ids op bezoek gaat bij de Pannenkoek om te strijden voor promotie. Op voorhand lijkt het een ongelijke strijd: Pannenkoek heeft oudere spelers met meer vaardigheden. Verder heeft Pannenkoek het de laatste wedstrijden rustig aan kunnen doen omdat er geen positieverandering in zat op het eind, terwijl Ids alles uit de kast moest halen om de titel binnen te slepen. We vrezen een afstraffing voor onze junior in Eindhoven maar aangezien die van plan is om zijn sterkste spelers volgende week te verkopen en een aantal junioren te promoveren, lijkt er voor hem weinig aan de hand.
We gaan vervolgens omhoog naar divisie IV, waar Rick een spannende strijd te wachten staat tegen Wilhelmina. Het lijkt erop dat Rick een beter team heeft en de tegenstander heeft niet rustig aan kunnen doen de laatste wedstrijd. Het thuisvoordeel kan deze wedstrijd van het seizoen voor de appeltjes uit Gelderland de zege bezorgen en nog een seizoen in IV.

Kampioen Yoda moet naar Utrecht om te strijden tegen Pingel voor een plaats in divisie III. Zal vleugelaankoop Badica het gemis van middenvelder Rocks kunnen compenseren? Pingel speelt diverse tactische varianten en haalt over het algemeen iets hogere stats dan Yoda. De selectie van Yoda is wel evenwichtig en heeft iets meer ervaring dan de IIIe-divisionist. Yoda heeft afgelopen seizoen laten zien dat je niet de sterkste spelers hoeft te hebben om te zegevieren maar wel het beste team. We zijn benieuwd naar de meesterzet van de tacticus.
Onze senioren van de federatie strijden tegen degradatie. Allereerst speelt Oscar tegen het rode alarm. De vorm van de tegenstander is uiteraard beter dan die van Soedenpasspel, maar de hogere skills en ervaring en het thuisvoordeel zou moeten leiden tot een positief resultaat. Het gemis van een vleugelspeler en aanvaller is echter wel vervelend. Gelukkig heeft Red Alert het de laatste wedstrijden niet rustig aan kunnen doen en rekenen we in een vol Kozena-Park op een overwinning van onze interim-burgemeester.
Doordat Pascal in III.15 speelt dat, al vele seizoenen achter elkaar, de sterkste III is in Belgiƫ lukt het maar niet om een rustig seizoen te hebben. Op zich is het terecht dat Dudzele deze keer niet meedoet voor de titel maar een testmatch is wel een zware straf! Rollegem komt op bezoek in de Arena. Nu heeft Rollegem via een zwaar bevochten overwinning de titel binnen gesleept op de laatste dag van het seizoen, dus we vermoeden dat de selectie niet helemaal fris meer is. De spelers van Borussia beschikken over het algemeen over iets meer vaardigheden en kunnen de wedstrijd met enig vertrouwen tegemoet zien.

Onze vliegende reporter zal overal aanwezig proberen te zijn en tegelijk een schuin oog werpen op hopelijk een finale tussen Harms en Waites op de LAkeside. Veel succes gewenst allemaal!