9. rész: Lazul a kispad….

Bevezető

Szerencsére a magyar foci mind IRL, mint HT szinten nagyon biztatóan szerepel mostanság, így nekünk nincs is más dolgunk, mint népszerűsíteni eme gyönyörű sportot. A mi kis magazinunk természetesen csak a HT-beli történésekkel foglalkozik, így nálunk a mi Szalainkról aki a Berényi (221937476)névre hallgat és a mi Bogdánunkról (Bocsa (215924739) álnéven) hallhatsz, ha egy élő közvetítés figyelésére adod a fejed.

Szurkoljunk együtt a magyar focinak!

– a posztot sanyeszt (9943782) követte el.

Nemzetközi vélemények

E rovatban kerekespityu (7531087) kap elhetőséget egy-egy HT-szövetségi kapitánnyal vagy meghatározó személlyel beszélgetni…Most éppen a pénteki ellenfelünk kapitányát, gofio-t (780686)kapta mikrofonvégre:

Elkezdődtek végre a világbajnoki selejtezők és az új kapitányunk hozza a kötelezőket. De mi van a nehezebb ellenfelekkel? Ők vajon mit gondolnak rólunk? Mivel sok kérdés motoszkál a fejemben, így tettem egy lépést az ellenfelek irányába és megkérdeztem őket, vajon mit gondolnak rólunk.

Túlzásokba nem esek, valószínűleg nagy titkokat nem fognak elárulni, de bemutatják a saját csapatukat és egyben elemzik a magyar válogatottat. Első körben a francia nemzeti válogatott szövetségi kapitányát, gofiot (780686) kerestem meg. Készségesen fogadott majd egy megbeszélt időben feltettem neki a kérdéseimet.

– Bemutatkoznál a magyar szurkolóknak, mint francia szövetségi kapitány?

– Tiszteletem minden magyar Hattrick játékosnak! Rólam: A Hattrick-hez 2003-ban csatlakoztam, a gyengébb kezdés után néhány barátom segítségével néhány szezon után elkezdtem a bajnokságokban is felfelé lépkedni. Majd egy évvel ezelőtt csapat építésbe fogtam, ennek a következménye sajnos, hogy visszaestem néhány osztályt. Jelenleg a francia bajnokság 5. osztályában vagyok, de célom újra visszakerülni elitebb osztályokba. Kemény ütközetben nyertem meg 2012-10-09-én a szövetségi kapitányi posztot, amihez nagy tervekkel rendelkezem. Első körben csoportelsőként szeretnénk megnyerni a selejtező csoportot.

– Mi a véleményed a 3. csoportról? És a magyarokról a csoportban?

– Magyarország egy nagyon versenyképes csapat, a kezdetektől tudtuk, hogy ellenük lesz a legnehezebb mérkőzésünk, emiatt mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb helyzetből várjuk az ellenfelet. A magyarok Olaszországbeli győzelme után sejtettük, hogy igazunk volt, a Palesztínok elleni 0-9 után  pedig biztosan tudtuk, hogy még nehezebb dolgunk lesz. Persze a legyőzött Olaszországgal és Magyarországgal egyetemben tudjuk, hogy három csapat is pályázik a két továbbjutó helyre. Nehéz megmondani, hogy Japán vajon utat tud-e találni a TOP3-ba, mi is nehezen gyűrtük le őket, ezért is lesz érdekes a magyarok elleni meccsük, ahol kiderül, hogy ki marad nyeregben a továbbjutást illetően. Fogalmam sincs, hogy ki jut tovább a második körbe, mindenesetre papíron Olaszország a legerősebb.

– Mit vársz a soron következő magyar-francia meccstől?

– Természetesen francia győzelmet, bár tudjuk nem lesz könnyű hazai pályán elkapni a nagyszerű formában futballozó magyar válogatottat. Nehéz lesz feltörni a magyar védelmet, veszélyesek lehetnek ránk a magyarok kontra támadásai.

– Végezetül, mit szeretnél üzeni a magyar Hattrick játékosoknak?

– Két évvel ezelőtt Magyarországon voltam és Budapestet nagyon gyönyörű városnak találtam. Rengeteg szép nővel találkoztam, szívesen elutaznék oda még egyszer.

Egy igazán barátságos emberrel beszélgethettem, aki ténylegesen a foci megszállottja. Rengeteg elfoglaltsága mellett bármikor szívesen beszélget bárkivel. A Hattrick-en belül is szeret segíteni másoknak, főleg taktikai vagy edzésbeli tanácsokkal. A riport során voltak félelmeim a nyelvi problémákat illetően, de alaptalannak bizonyultak, jó volt beszélgetni egy ilyen kellemes benyomást keltő emberrel. Összefoglalva, nem számíthatunk könnyű meccsre, de könnyen lehet, hogy a tehetséges magyar játékosaink méretes zakóval küldik haza francia barátainkat. – kerekespityu (7531087)

 

Interjúsarok 2.

Kerekespityu mellet Andrisfoci (7615038) is elkészítette a szokásos interjúját és mit ad isten, pont a francia kapitánnyal… Olvassátok el ezt is hasonló lelkesedéssel, mint az előzőt :)

Magyarország – France (407532231)

Rangadót játszik ma este 20 órakor a magyar válogatott, amely a francia nemzeti csapatot fogadja. Az ellenfél kispadján egy igazi győztes ül gofio (780686) személyében: ő mióta október 9-én megnyerte a franciaországi választásokat, alig-alig tud kikapni. Klubja és válogatottja minden meccsét beleszámítva 14-ből összesen kétszer maradt alul, 12-szer viszont nyert. A válogatottal háromból három a mérlege – abban bízva, hogy ma megszakad ez a sorozata, a nemrég egy idényben hazája első osztályú bajnokságát és kupáját is megnyerő gofiót kértem fel egy interjúra.

– Franciaország az 5. legnagyobb, ráadásul nagyon régi HT-ország, a nagyválogatottatok mégsem jutott még soha a legjobb nyolc közé sem világbajnokságon. Mi lehet az oka ennek?
– Balszerencse és talán némi érdektelenség az NT iránt… ez lehet az ok.

– Selejtezőcsoportunkban már az első két körben sor került néhány PIN-re. Szerinted Japán és a többiek kockázatvállalása ésszerűnek mondható már ebben a szakaszban? (Vagy lehetett volna ez ésszerű, ha pontszerzést eredményez?)
– India dupla PIN-je veszélyes, Kenyáé pedig furcsa az olaszok ellen (bár az eredmény alakulhatott volna jobban is számukra, az ő normáljuk többet ért volna egy kisebb csapat ellen). Japán PIN-je viszont a kedvező sorsolás miatt benne volt a pakliban (és szintén érhetett volna legalább egy pontot).

– Szerinted van rá esély, hogy a csoportot jelenleg vezető két csapat, vagyis Magyarország és Franciaország együtt jut ki a vb-re?
– Szerintem azért az olaszoktól nehéz lenne elvenni az egyik továbbjutó helyet, nálam még mindig ők a favoritok.

– Do you speak idegen?
– A lényeg, hogy a pudingfejűek és a fritzek előtt végezzünk.

– A csoport középcsapatai közül melyiknek lehet esélye a kijutásra?
– Olaszországnak, Franciaországnak, Magyarországnak és Japánnak van esélye. Kenya, a Feröer-szigetek és India outsiderek, amelyek ugyan egy-egy meccsen veszélyesek lehetnek, de a teljes selejtezősorozat alatt számukra nehéz lenne jól teljesíteni.

– Végül meg tudnád mondani, a magyar-francia meccsen hány százalék esélyt adsz a csapatoknak a győzelemre?
– Mondjuk legyen 70% Magyarországnak, 20% a döntetlenre és 10% Franciaországnak. A mi esélyeink most nem olyan jók, a múlt heti 9:0-ás győzelem után Magyarország olyan lehetőségekkel rendelkezik, amikkel mi nem.

—> (407532231) <— Hajrá, magyarok!

Visszajátszás

Álomjáték, 9-0 és egy megmentett élet
Mészáros Jani reggel úgy érezte magát, mint Micimackó egy átlagos napon. Semmi dolga nem akadt. Vissza is akart feküdni, miután kinyomta a vekkert, de – mert a naptár aznap 2012. október 25-öt mutatott – úgy érezte, neki is tenni kéne valami nagyon fontosat. Meg kellene szervezni, hogy másnap ne egyedül menjen a heti egymillió-ötszázkilencvennégyezer forintos (szezononként 25 és fél milliós) fizetéséből röhögve kispórolt új mikrobuszán Pestlőrincre. ‘Lőrinc hirtelen Magyarország futballfővárosává nőtte ki magát, mert felépült az akár 656 ezer nézőt is befogadni képes Gyilkos Katlan, ezután ott játsszák a magyar felnőtt válogatott összes világbajnoki selejtező mérkőzését. Felkelt tehát, elvégezte szokott reggeli teendőit a zuhanyozástól az öltözésen át a reggeli utáni fogmosásig, majd leugrott a trafikoshoz. Nem cigiért ment (sosem gyújtott rá), a HT Bulvár aznapi számát vette meg, kíváncsi volt, nem írnak-e valami mocskot róla, vagy az ő valamelyik barátjáról. Aztán egy híren akadt meg a szeme, különösen a címen, és az első mondaton:

A névtelen senki legújabb botránya

“A 23339990 azonosítójú játékos legutóbb a feleségével veszekedett egy ócska csehóban. Így múlik el a világ dicsősége…”

– Úristen, ez a Fekete Jani bá’! Az öreg piás… Meg kell mentenem! – ismert rá az azonosítójáról, mert miután hajdan százszor védte a nemzeti tizenegy kapuját, a sportot abbahagyva közismert alkoholista lett, és már a harmadik feleségével kerül a lapok hasábjaira botrányaival.
Arról az emberről olvasott, aki 17 csillagos(!) teljesítménnyel védett a velünk azonos csoportban játszó franciák ellen 2007. augusztus harmadikán, a stade Eugène Piriou-ban. Nyertünk 6-0-ra, és ő azt a meccset a tévé előtt nézve határozta el: kapus lesz…
A Palóc Mentő Alapítvány természetfeletti védés-képességű kapusa összerántotta a mikrobusznyi jóbarátot, és a vadiúj járgánnyal meg sem álltak a tetthelyig, a “Kerüld a másnaposságot – maradj részeg!” nevű becsületsüllyesztőig. A hajdani sztár éppen ott itta magát enciánkékre, a hetedik kommersz rumos poharat itta ki éppen.
Órákba telt, amíg elcsalták onnan és kijózanították. Fél napba, amíg rávették, maradjon velük – és ezt kívánta az idegileg egyre labilisabb III. Feketéné is, és ez nyomott legtöbbet a latban. A tizenhét csillagos ember megígérte: nemcsak a másnapi, Palesztina elleni meccsre megy velük, hanem elfogadja a számára felkínált üres garzonlakást, és az egy héttel későbbi, Franciaország elleni selejtezőre is onnan indulnak majd, megnézi, mire lesz képes az utódja az egyes számú mezben.
Az újságírók meglepetten látták a társaság közepén azt, akinek már a nevét se írták le, csak egy szám volt. És inkább fekete bárány, mint Fekete Jani. El sem hitték, amikor körbevették őt és kíséretét, hogy meg akar változni, és jó útra tér.
Az egész társaság a sajtóközpontból nézhette a nagyon is egyoldalú találkozót. Lehetett ugyan sejteni, hogy simán nyerünk, de hogy ennyire…
A Bocsa – Sebestyén, Lajtos, Hacsek, Netye – Bikácsy, Tóbiás, Lakos, Papp – Borbély, Kaulics összetételű meggypiros mezes gárda az első játékrészben 22 percig villogott. Ez is elég volt ahhoz, hogy az A.C Parma technikás támadója, Borbély Patrik kétszer, a kartal védője, Netye Szeráf és az FC ffferi csapatában szélsőként brillírozó Papp Lehel pedig egyszer-egyszer mattolja a kétségbeesetten magára hagyott Rifaat Momanyt. Akit aztán a szünetben “mentális megzakkanás” okán le is kellett cserélni, Ali Ramahy állt be a helyére, a vendégek kapujába. Bár ő is elmondhatta, hogy “anyám, én nem ilyen lovat akartam…”
A Rupertl (6961402) által irányított magyar válogatott a szünet után is huszonkét percre kapcsolta be az utánégetőt. Csak most nem a 11. és 33., hanem a 61. és a 83. perc között száguldott át a vendégeken, és most ezalatt nem négy, hanem öt alkalommal terelje középkezdéshez a Közel-Keleten kuriózumnak számító szőke haját gyakorta tépő Limafox kapitány fiait. (Ő is másmilyen lovat akart?)
A megváltó hármas sípszót követően mindenki láthatta, hogy a Palestine Stars tinédzser korú középhátvédje, Haddad Shahriar Yousif hogyan zokog a tizenhatoson, és vele sír a kiábrándult második számú kapus is…
A rend kedvéért jegyezzük meg, hogy ez a szünet utáni “öttalálatos” a mai napon szintén duplázó Papp Lehel, valamint Sebestyén Róbert (Kartal FC), Berényi ‘El Matador’ Ábel (Kékfehérek), Hacsek Ábel (Rebond Fc) és Tóbiás Áron (Ütős FC) áldásos tevékenysége nyomán jött létre. Ütős lett volna egy tizedik találat is, de tartalékolni kell, a galloknak is jusson majd valami.
Fekete Jánost, és az őt gardírozó nógrádi különítményt a válogatott sajtóreferense meghívta a meccs utáni állófogadásra, és a (hozzá képest) fiatalok fél órán át faggatták a tizenhét szezonnal ezelőtti 6-0 történéseiről, és senkit sem érdekelt, hogy az előző napi bulvársajtóban még csak lesajnálva írtak róla.
Ebből az élménybeszámolóból merítettek erőt a november másodikai, sorsdöntőnek nevezhető Magyarország – Franciaország világbajnoki selejtezőre.
Amit akár a magyar lakosság 6,56 százaléka is láthat élőben, mert ennyien is elférnek a Gyilkos Katlanban. Most “csak” 109 és fél ezren voltak. Mészáros Jani és barátai (köztük Fekete János) biztosan elmennek szurkolni…
– egyenesen Mr_Crea (9516275) tollából

 

Kitekintő:

Ebben a rovatban figyelő szemeinket most Mongóliára irányítjuk!

Íme egy bevezető interjú GM-Piroval (1960924) Mongólia szövetségi kapitányával (a képen nem ő van :) ):

Red Tom: Üdv!

GM-Piro: Hali!

Red Tom: Mi újság Mongóliában? :)

GM-Piro: Nem állunk rosszul, de szerettem volna nyerni tegnap [matchid= 407532954], mert az lett volna az igazi a volt szövetségi kapitánynak meg keserű a szőlő és folyton kóstolgat 😀

Red Tom: Tehát, lehet, hogy valamit jól csinálsz? :)

Gm-Piro: Reméljük, igazándiból az első fordulóban a csoport legerősebbje ellen játszottunk, az X nem rossz eredmény, még ha hazai pályán is voltam, Barbados pedig nem rossz kis csapat, főleg hazai pályán az X elfogadható, de nyerni szerettem volna és mindezt két laza játékkal.

Red Tom: Eléggé belevágtunk a lecsóba… Kissé kanyarodjunk vissza az elejére… Miért pont Mongólia?

Gm-Piro: Valójában régóta tervem volt, hogy egy válogatottat irányítsak és ezáltal új impulzus érjen a játékban. Főleg azért, mert a klubcsapatomnál most egy átszervezés megy végbe, ami több szezonig tart és eredményeket nem nagyon várhatok. Magyarországon nem, pontosabban még biztosan nem akartam szövetségi kapitány lenni, mert nyílván sokkal nagyobb a nyomás, és arra jelenleg sem időm, sem szükségem sincs! :) Így maradt egy másik nemzet válogatottja és nem tagadom, próbáltam olyan országot keresni, ahol reális esély lehet a győzelem amellett, hogy valamennyire kötődök, de legalább is ismerem az adott országot. Mongólia pont ilyen volt, hiszen ki nem tanult volna Dzsingisz Kánról!

Red Tom: Majdnem elébe is mentél a következő kérdéseimnek. Van IRL kötődésed is Mongóliához?

GM-Piro: Mint ahogy írtam is a történelem, szeretem a történelmet, így tanultam róluk, illetve a filmeket is szeretem, azaz Dzsingisz Kánról szóló filmet is néztem már természetesen!

Red Tom: És ha egy mongol személyiséget kéne választanod a vezérek közül, akkor is Dzsingisz Kánt választanád? Vagy esetleg Batuhoz a Kubilájhoz hasonlítanád inkább magad?

GM-Piro: Akkor inkább természetesen Dzsingisz Kán, ugye Baturól nincsenek a magyar történelemnek túl jó emlékei… (sorry) Dzsingisz Kán halála utána miután felosztotta birodalmát, már nem ugyanaz az ország volt, nem teljesen az ő elvei éltek tovább. Viszont nem szívesen választanám őt sem, nem lehet összehasonlítani az akkori világot a maival.

Red Tom: Felmerült esetlegesen nálad más kis országnak is a lehetősége?

GM-Piro: Nem nagyon, eldöntök valamit és arra koncentrálok, Mongóliát választottam elsőre, és onnantól kezdve nem kerestem tovább.

Red Tom: Van valami előnyöd a magyarságodból arra felé a jurták között?

GM-Piro: Semmi előnyöm sincs! :)

Red Tom: És a neved előtt díszelgő kétbetűs hatósági jelzésből?

GM-Piro: Ezt sem gondolom, ez általában nem előny a véleményem szerint, persze hozzá tartozik, az előny-nem előny dologhoz, hogy a helyi felhasználók sajnos egyáltalán nem aktívak, és egyelőre nem is tudtam megmozdítani őket.

Red Tom: Ismét megelőztél kicsit:) A segítőid között vannak helyiek is vagy csupa idegenlégióssal dolgozol?

GM-Piro: Nem szerettem volna megbontani, pontosabban elküldeni az elődöm stábját, de mérlegelnem kellett, mivel csak ketten mutattak hajlandóságot, hogy tovább folytassák és láttam rajtuk, hogy ők azért az elmúlt szezonokban is csináltak valamit, mert sajnos ez nem mindenkiről volt elmondható. Mindenkinek felajánlottam a lehetőséget a segítésre és próbáltam mindenkinek feladatot adni, de azért igyekeztem a fontosabb feladatokra magyar felhasználókat tenni a könnyebb kommunikáció végett is, illetve mert tudom, hogy tőlük a maximumra számíthatok és a tudásuk legjavát adják, ezt szerencsére eddig bizonyították is! :)

Red Tom: Mik az elvárások a csapattal, illetve saját magaddal szemben?

GM-Piro: Az elvárás a minél jobb szereplés ami ugye a VBre való kijutás, de ezt nem tartom továbbra sem reálisnak, viszont a 3.-4. helyet sem írnám alá előre, mivel nagyon kiegyenlített a csoport. Nincs biztosan verhető csapat és verhetetlen sem, de talán az ukránok kicsit mindenki előtt vannak erősségben. Továbbá megpróbáljuk a stábbal a jövőben esélyes játékosokat megfelelő tulajhoz eljuttatni vagy ideális edzéstervet ajánlani nekik!

Red Tom: Ismételnél esetlegesen?

GM-Piro: Nem nagyon gondolkodtam még ezen, ez függ a jelenlegi szerepléstől és attól, hogy mennyire sikerül megvalósítani azt a törekvésünk, hogy az esélyes játékosok megfelelő edzést kapjanak. Nagyon ígéretes a jövő nemzedéke, ha nem szúrják el őket! :) Velük már reális lehet a VBre való kijutás is! 😉

Red Tom: Tipp a következő meccsre?

GM-Piro: Erős és tapasztalt ellenfélről van szó, de ha meg akarok felelni az elvárásaimnak, akkor nyerni kell, viszont jóslásokba nem bocsátkoznék!

Red Tom: Köszönöm a lehetőséget és a válaszokat! Valamint élnék a joggal, hogy a későbbiekben is megkeresselek!

GM-Piro: Rendben, általában mikor fent vagyok skypeon akkor alkalmas, de nyugodtan rám kérdezhetsz HT-mailban is. Én pedig köszönöm az eddigieket! 😉

Red Tom: Hajrá Magyarország! Hajrá Mongólia!

GM-Piro: Így van!

– Red_Tom (8898031)

Felpörgető:

Magyarország – France (407532231) 2012-11-02 20:00

Franciaország, hivatalosan a Francia Köztársaság (franciául la France vagy République française) egy független ország. Központi területe Nyugat-Európában helyezkedik el, de világszerte rendelkezik megyékkel és területekkel. A központi rész a Földközi-tengertől a La Manche-csatornáig és az Északi-tengerig, valamint a Rajnától az Atlanti-óceánig terjed. Ezt a territóriumot hatszögletű alakja miatt a franciák gyakran emlegetik l’Hexagone (magyarul a hatszög) néven.

Szomszédai Belgium, Luxemburg, Németország, Svájc, Olaszország, Monaco, Andorra és Spanyolország. Tengerentúli függőségein keresztül határos Brazíliával, Suriname-mal és a Holland Antillákkal. Franciaországot és Nagy-Britanniát a La Manche-csatorna alatt futó Csalagút köti össze. Franciaország a legnagyobb területű nyugat-európai ország és a második legnagyobb kizárólagos gazdasági övezettel rendelkezik, mely több mint 11 millió négyzetkilométer területű.

Franciaország egységes elnöki köztársaság. Legfőbb eszméi a Emberi és polgári jogok nyilatkozatában vannak összefoglalva. A 18. és 19. században az ország a kor egyik legnagyobb gyarmattartó birodalma volt, hatalmas területekkel Afrikában és Délkelet-Ázsiában és számos szigettel a Csendes-óceánban. Franciaország fejlett állam, amely a forrástól függően a világ ötödik vagy hatodik legnagyobb gazdaságával rendelkezik. Évi 82 millió turista látogatja, ezzel a legkeresettebb ország a világon.

A nemzetközi politikában jelentős szerepet vállal. Alapító tagja az Európai Uniónak és az ENSZ-nek és Biztonsági Tanácsának, tagja a Frankofóniának, a G8-nak, az OECD-nek, a NATO-nak és a Latin Uniónak. Franciaország 1966-tól 2009-ig nem volt tagja a NATO katonai szervezetének. Az ország nukleáris fegyverekkel is rendelkezik. A bortermelésről és a konyhájáról méltán híres Franciaország Nyugat-Európában terül el. Az országot nagyobbrészt természetes határok szegélyezik: nyugaton és délen tengerek, délnyugaton és délkeleten pedig hegységek. Földrajzi arculata változatos, mezők, erdőségek, hegységek és tengerpartok egyaránt jellemezik területét. Délkeleti szomszédja Monaco, egy apró, független állam, amely erős szálakkal kötődik Franciaországhoz. A klíma viszonyok lehetőséget biztosítanak a búza, a kukorica, a gyümölcs, és a szőlő termelésére is. A roppant fejlett mezőgazdaság mellett az ipar a vezető ágazat, amelyen belül kiemelt fontossággal bír a gépkocsi, a repülőgép, és a vasúti járművek gyártása.”

„November második napján hazai pályán fogadja a magyar együttes, a francia elitgárdát a Gyilkos katlanba.

A ruppertl által vezetett magyar válogatott egyelőre magabiztosan vezeti csoportját két mérkőzés/két győzelem mutatóval. Olaszországot az első fordulóban 0-2-re, míg a palesztin válogatottat mintaszerűen, 9-0-ra verték hazánk képviselői. A franciák szorosan követnek, de rosszabb gólkülönbség révén most még csak mögöttünk tudnak elhelyezkedni, remélhetőleg ez így is marad a mérkőzés után is. Erre meg is van az esély, hiszen gofio fiai koránt sem mutattak meggyőző teljesítményt a győzelmeik ellenére. Habár Indiát, és Japánt is megverték, előbbit 2-0-ra, míg utóbbit 3-1-re, játékuk mégsem nevezhető magabiztosnak vagy gördülékenynek.

Fiainknak minden esélyük meg van, hogy pontjaik számát tovább növeljék, kövesd Te is velünk a mérkőzést (407532231) a szokásos időpontban, péntek este 8 órától!

Hajrá Magyarok, Mi Veletek vagyunk!

Üdv.: MHansen24 (12305760)

És még egy szösszenet:

Pörög a gall kakas, de Puskás lő és Gól! Ja nem, ez nem az… Asterix belenézett kulacsába nem lötyögött benne már egyetlen korty csodafőzet sem, így körbe nézett és nem volt más hátra, mint hogy kereket oldjon, mert Julius Caesart bármikor zsebre vágta volna, de ez nem egy római légió volt az őszülő, némely részben Delonra hasonlító, latin vezérrel, hanem rupi és a Magyar NT! Hajrá magyarok! Hajrá NT! Hajrá rupi!

– Red_Tom főszerkesztő úr (8898031)

 

About sanyeszt