10. rész: Szemüveget a bírónak

Főszerkesztői gondolatok…

Tehát, ott állunk, hogy egyesek váltig állítják, hogy ma péntek van. De, ha jobban belegondolunk, akkor mi csak annyit tudunk, hogy 4 nap alatt aludtunk 10 órát, dolgoztunk látástól Mikulásig, és leromboltuk a méreg drágán vett U20ba készülő szélsőnk esélyeit 50%os edzéssel… és ekkor látjuk, hogy a naptár tényleg azt mondja, hogy Péntek van, péntek Márton napja. A libáknak és az újbornak szentelt nap. A ludak elszálltak délre, a magyar válogatott meg Keletre. Bor? Munkaidő alatt? Ááááááá! Elég a csapongásból! Ha tényleg péntek van, akkor lássuk milyen meccsek is lesznek ma…

– Red Tom (8898031)

 

 Újraolvasó:

NTgészek

1. rész: Nyomok a homokban
Két, megfáradt kutató túrta a homokot egy sivatagban. Izzadtak, szomjasak voltak és unták már a homokot, de nagyon. Végül is megszólalt az egyik:
– Te Pista, mit is keresünk is itt?
– Hát, Jóskám, egy ledőlt bálvány nyomait.
– Ledőlt Bálvány? Ja, hogy DD nyomait keressük?
– Hát, ha nem is a nyomait, vagy a régi szép hírnevét, de a dobozos söröket amiket a NT főhadiszállásról magával vitt.
– De arra volt alibije…
– Alibije? De hogy, alibije most van az újra szárnyaló válogatottunknak!
Egymásra néztek, megrázták a fejüket és tovább ástak. Egyszer csak koppant az ásó. Lehajoltak, kikaparták a csillogó valamiket, de a bronzot és a U20-as ezüstöt csalódva dobták el.
Eldobták, majd a homlokukat csapkodták, az ásóval. De hiába, mert a megtalált és hanyagul eldobott DD emlékeknek már ismét nyoma veszett a feltámadó homokviharba. A szél nem csak DD érmeit fújta el, hanem a régészeinket is. A régészeinket tán a következő számig talán majd kiássa valaki…
2. rész: Dimák (201493503) három tánca
Két, megfáradt kutató túrta a havat egy kanadai jégtáblán. A dermesztő hideg ellenére izzadtak, szomjasak voltak és unták már a havat, de nagyon. Végül is megszólalt az egyik:
– Te Pista, mit is keresünk is itt?
– Hát, Jóskám, egy elveszett meccs indokait.
– Aha… de abból akadt épp elég eddig is, most miért is kellett ehhez ilyen messzire jönni, egy túlméretezett hűtőládába?
– Mert ez volt alibi kapitány első veresége…
– Ja értem… Te Pista! Itt van valami… Az van ráírva „első nyom”
– Te, H*lye! Az nem „Első nyom”, hanem „Első gól”
– Ja…
A két megfagyott kutató nagy lelkesedéssel kezdte olvasni, amit találtak:
„A meccs 31. percében tombolt a lelátó, amikor a hazaiak játékosa, Neal Berg középen kilépett az ellenfél védői között, és higgadtan a kapuba gurított. Így már 1 – 0… (háttér: a kanadaiak orvul egy jegesmedvét küldtek a kapus elé, ezzel még nem is lett volna gond, mert Dimák két jegesmacit szokott reggelizni, de ez a galád medve táncra volt betanítva… Dimák védeni és enni tudott, de táncolni nem…)”
– Te Pista, hagyjuk a további nyomokat én fázok….
– Jóska, nem adhatjuk fel, én megtaláltam az újabb „gólt”
A kutatóink egyre jegesebb pillantásokkal olvastak:
„A meccs 75. percében Isidore Dauphinais elfutott László Lövész mellett, majd higgadtan a kapuba gurította a labdát. Igazi mestermunka volt ez a gól. Az állás: 2 – 0. (háttér: Lövész Laci amikor megfordult azt vette észre, hogy Dimák elfogyasztotta végre a jegesmedvét, de a teli hasú kapushoz odaküldték táncolni Johnny Travoltál…)”
– Te Pista, most már tényleg hagyjuk ezt az egészet, mert olyan hideg van… hogy láttam egy jegesmedvét amint szivatóval indult…
Pista nem szólt egy szót sem, csak letört Jóska orráról egy jégcsapot. Majd oda tartotta neki a harmadik gólt:
„83. perc: Bal oldali támadás végén Michael Wiseman vezethette egyedül a kapusra a labdát. Pontos befejezése megnyugtató előnyhöz juttatta a nagyszerűen játszó Canada csapatát: 3 – 0.”
A két kutatónk meg várja a mentő osztagot egy adag jégoldóval…”

– Red Tom (8898031) tollából –

Eredeti fellelhetőségi helye: ( http://hattrickunited.org/nt-magyarorszag/2012/05/25/1-resz-elso-izzadsag-cseppek/) & ( http://hattrickunited.org/nt-magyarorszag/2012/06/01/2-resz-terfelvalasztas/)

 

 Replay:

Méretes árnyék a Napkirály birodalma felett
Nem mindennapi izgalmakat ígért az elmúlt hét végén a XIX. Hattrick Világbajnokság Magyarország – Franciaország selejtezője (407532231). Egy (ugyan rövid) sorozatnak mindenképpen meg kellett szakadnia, mert két százszázalékos mérleggel rendelkező csapat találkozott egymással: a gallok előbb Indiából hozták haza a három pontot (2-0), majd otthon a Felkelő Nap Országának fiait küldték haza egy 3-1-es vereséggel. A magyar nemzeti tizenegy is idegenben kezdett, az előzetesen nagy falatnak tartott olasz gárdát verte ugyancsak 2-0 arányban, Palesztinán pedig egy laza 9-0-lal gázolt át. Ruppertl (6961402) kapitány azonban nem lehetett nyugodt, még úgy sem, hogy a rivális gárda nagy stratégája, Gofio óvatosságra intett, mondván, nem feltétlenül ők a meccs esélyesei.
A magyar szurkolók tízezrével vették az irányt a Gyilkos Katlan felé. Akik valamilyen okból nem tudtak elutazni, hogy a helyszínen szurkoljanak, azok otthon vagy nemzeti színű zászlóba burkolózva ültek a monitorok elé, vagy még a meccs előtt versekkel buzdította Bocsa Zsoltékat. Egyesek attól sem riadtak vissza, hogy „lájtos fekete mágiával” foglalatoskodjanak, pl. magyar borral főzték a francia hagymalevest, hátha ez aláássa a gall harci szellemet.
S lőn: aláásta.
Pedig a meccs első fele nem úgy alakult, ahogyan azt a kilátogató 135338 néző kilencven százaléka szerette volna (a tizede repülőgépekkel érkezett Párizsból, Marseille-ből, de más francia nagyvárosból is indítottak járatokat, hogy legyen, aki biztassa Gofió alakulatát).
Az történt ugyanis, hogy az első játékrészben egyetlen magyar helyzetet sem lehetett feljegyezni, miközben a fehér mezes vendégek négyszer is a szívbajt hozták ránk. Az első három lehetőségüket elpuskázták, ám negyedszerre már Bocsa is tehetetlen volt: Maxime ‘Wait For It’ Combe szögletét Anthony Coutand fejelte a léc alá, kilenc perccel az akkor bizony nagyon várt, a félidő végét jelző sípszó előtt.
Aztán nemcsak a csapatok fordultak (a térfélcsere intézményének jóvoltából), hanem a kocka is: a mieink még cselből néhányszor hagyták támadni az ellent, akik viszont csak addig voltak biztosak magukban, míg el nem adtak egy labdát a saját térfelükön. Amire aztán Majoros Emil sasként csapott le, és berepült vele egyenesen Frédéric Gauche féltve őrzött kapujába. Aztán beszlopált egy deci kommersz rumot, levert két maflást a kölyöknek, majd elküldte az asszonyt akkumulátorért. A hatvanhat percig lankadatlanan buzgalommal éneklő gall szurkolótábor hirtelen elhallgatott.
A maradék 24 percet nagy taktikai csata jellemezte: Ruppertlnek eszébe jutott, hogy az aznapi horoszkóp szerint a Patrikoknak ma jó napjuk van, ezért kettőt is beküldött: egy Lászlót (Lövészt) és egy Krisztiánt (Lajtost) cserélt le azért, hogy Fodorék és Borbélyék szerencsét hozó névre keresztelt gyermeke bejöhessen csodát tenni.
S lőn csoda.
Ez a két játékos megmételyezte a francia válogatottat, apró beszólásokkal, finom biciklicselekkel, könnyed elfutásokkal szép lassan elbizonytalanította őket, s míg azok minden idegszálukkal rájuk figyeltek, a szerintük veszélytelen Papp Lehel a 81. percben hirtelen meglódult, és megfordította az állást.
Gofio, mint az eszelős, úgy ordította be az új taktikai utasításait, fel-alá járkálva a zónájában, néhányszor meg is szaggatta magán a jól szabott Pierre Cardin-öltönyét, de mindez már semmin nem változtatott. A vesztett helyzetben is hősiesen küzdő magyar válogatott jóvoltából méretes árnyék vetült az egykori Napkirály, XIV. Lajos Hattrick Birodalmára. Már csak az kellene, hogy november 9-én Ruppertl fiai a felkelő napot is elhomályosítsák: a következő selejtezőn ugyanis Japánt kell legyőzni.
És ha a franciáknak sikerült, nekünk miért ne?

– Mr_Crea (9516275)

 

 A mondatvadász játék állása:

01.: Wolwerine11 (1284534) – 28 pont!
02.: Yelloween (1243726) – 24 pont!
03.: Cacci (3936624) – 20 pont!
04.: bodolai (4214429) – 19 pont!
05.: hcs23 (8585893) – 15 pont!
06.: Conrad_Lee (12282951) – 12 pont!
07.: Syergej (10493915) – 6 pont!
08.: jojoka (3897116) – 2 pont!

 

 Felpörgető:

Nippon – Magyarország (407532230) 2012-11-09 20:00

Japán (japánul: Nippon vagy Nihon, hivatalosan: Nippon-koku vagy Nihon-koku) szigetország Kelet-Ázsiában. Nyugaton a Japán-tenger, északon az Ohotszki-tenger, keleten a Csendes-óceán és délen a Kelet-kínai-tenger mossa partjait. A 6852 szigetéből[2] a négy legnagyobb Hokkaidó, Honsú, Kjúsú és Sikoku, ezeket nevezik főszigeteknek. A nagy múltra visszatekintő Japán ma a harmadik legnagyobb gazdasági hatalom az Amerikai Egyesült Államok és Kína után, a Föld leggazdagabb országainak egyike, számos nemzetközi szervezet tagja. Fővárosa és legnagyobb városa Tokió, a világ legnépesebb várostömörülése. A fővároson kívül még 11 milliós nagyváros található Japánban.”
„Nemzetünk válogatottja Nipponnal méri össze tudását. Meglátjuk, hogy a fiúk mindent megtesznek. Az edző is kiteszi a lelkét a jó célért, meglátjuk hogy a fiúk hogy teljesítenek idegenben Nippon válogatottja ellen! Hajrá Magyarok!!!

– Balu_BFC (10146344)

 

Legyen így rovat

Állt a szomorú szamuráj az Edot árnyékba borító szent Fuji hegy lejtőjén. Keze az oldalán fénylő Katanán pihent. Szeme résnyire szűkülve, majd teljesen lecsukva. Szamurájunk torkát halk, horkoló hangok hagyták el. Nehéz volt a munka eddig, hisz nem volt egyszerű idáig elvezetnie nemzeti csapatát a VB selejtezők viharaiban. Tehát a szamurájunk csak, aludt és aludt szakéról álmodva… Mind eközben Rupi győztes fiaival szushitól és győzelemtől eltelve repültek már haza a Felkelőnap országából…

– Red Tom (8898031)

Hajrá Magyarok! Hajrá NT!

 

 A reklám helye:

Gém Over

Srácok!

Szólhattok magatoknak, vagy a kezdőnek szánt cimboráitoknak, újra útjára indítunk egy kezdőknek szánt játékot… mert a Gém az Over…

(15977574.1)

About red_tom