11. rész: Újra a pályán!

Sziasztok! Vagy kezdjem úgy, hogy jó estét jó szurkolást? De így még sem tudom, hisz mikor ezeket a sorokat írom még csütörtök van, meccs meg mint tudjuk csak Péntek esténként szokott lenni…
Lássuk mi is történt az elmúlt két és fél, három évben míg nem olvashattátok magazinunkat… Á hagyjuk inkább a múltat, a történéseket úgy is ismeritek ezüst érmestől és mindenestől!

Újra itt vagyunk mi is a magazin, Ti is mint olvasóink és itt van az új kapitányunk, Sattikz is! Új kormányos, új szelek, új célok?! De ne rohanjunk ennyire, mert még a végén lemaradunk valamiről.
Lássuk mi is jön most, hogy újra itt vagyunk, ebben a számban kissé visszatekintünk Kubára, próbálunk ráhangolódni Nicaraguára, közben jól lakunk Fenyő jóvoltából és bizony szóra és tippelésre bírunk néhány nagy ágyút!

Kellemes idő töltésre és még hasznosabb szurkolásra fel! Hajrá Satti, Hajrá NT, Hajrá NTimes!

U.i.: Ja, és majd elfelejtettem ebben a számban már játszunk is! Indul a Pistuko vadászat! Vadásszátok le a Cseles Csigák menedzserét valahol az alábbi szövegekben büntetlenül, sőt még nagyszerű dolgokat is nyerhettek vele! Lássuk kik a leggyorsabbak, akik megtalálják a bujkáló celebünket!

Red_Tom (8898031)

Előszó:

A kapitány értékeli az elmúlt meccsét:

„Gyakorlás volt nekem is és a csapatnak.

Csapat: felállást gyakorolt, első válogatottsága volt:
Kevin Vaszil (339989689)
Martin Bornemissza (339934616)
Mátyás ‘Innenszépnyerni’ Bartal (337195851)-nak

És nyertünk :) remélem jövőhéten folytatjuk”
by sattikz (2503676)

Replay:


Cuba – Magyarország 0 – 6

Nos mit is lehetne írni erről a meccsről (mint utólag látni fogjuk, tét nélküli akármilyen meccs volt…), azonkívül, hogy nyertünk 6:0-ra 17215 fő előtt a kubai napsütésben…

Nem is foglalkoznék többet a meccsel, inkább azzal foglalkoznék, ami nem került eddig nyilvánosságra:
Vilmos Bacsa (345883584) ténfergett a kubai éjszakában egy nappal a nagy meccs előtt… Hiába éppen zajlott az egyik legnagyobb karnevál a 60as évek amerikai roncsai és a még régebbi Ikarusok között. Vili jó fejelő, de most mintha nem minden lenne rendben a feje körül, sőt! Egyenesen úgy érezte, mintha nem is lenne feje.
A történteket is csak utólag tudta elmesélni:

„Arra emlékszem csak, hogy balról jött egy sárga taxi, majd elsötétült minden. Én már csak a combjukon épp szivart sodró szép kubai hajadonok szoknyái alatt tértem magamhoz, valahol a Disznó öbölben. Már éppen azon voltam, hogy ha törik, ha szakad, ha meg is erőszakolnak én akkor is visszaszököm a csapathoz, mert én mindig is focizni akartam, mert számomra csak az NT létezik, létezett…”

Megkérdeztük az esetről a válogatott edzőjét is:

Kevin Petrényi (327427408): „Gondolhatjátok mi lett volna, ha nem húzzuk ki időben Vili fejét a rumoshordóból. Így is csak két gólt tudott már túgni…”

Kubáról mi egyenlőre nem mondanánk többet, irány Nicaragua!

Gasztro Times

Gasztro sorozatomban megkérdeztem minden egyes ellenfelünk szövetségi kapitányát, hogy mi a kedvenc étele. Az idegenbeli meccseken a kedvenc főételeket, míg a hazai meccseken a desszerteket fogom bemutatni. Kezdés idegenben egy távoli ismeretlen gasztro-kultúrában. Izgatottan vártam “mUr-C” helyi szövetségi kapitány válaszait. Kedvence főételének egy helyi levest nevezett meg, melyet nem tudja hogyan készül. Reméljük ellenünk is hasonló taktikát forral ki. “Sopa de Mondongo” A név hallatán először valami finom kis hagymás, krumplis dologra gondoltam, aztán felkutatva leírásokat rá kellett jöjjek, hogy ez igazi tartalmas pacal-leves.

Mondongo Leves

HOZZÁVALÓK:

1)
1kg Marha pacal – (tiszta hófehérre és szagtalanra mosott, ez biztosítja a fő alapízt)
Citrom – 3db félbevágott
Só – 2 teáskanál
Víz – 2 liter

2)
Olaj – 3 evőkanál
Hagyma – 15dkg felaprítva
Zöld vagy piros kaliforniai paprika – 2db apróra vágva
Fokhagyma – 3 vagy 4 gerezd préselve
Oregánó – 1 evőkanál
Paradicsom – 20dkg apróra vágott

3)
Burgonya – 50dkg pucolva, darabokra vágva
Édesburgonya – 50dkg meghámozva, darabokra vágva
Zöld banán – 3db hámozva és darabokra vágva
Káposzta – 1fej, durvára vágva

4)
Koriander – 1csokor apróra vágva
Só, bors – ízlés szerint

1. Vegyünk egy nagy fazekat Pistukotól, majd tegyük bele a vizet, sót, citromot és a pacalt. Ezt forraljuk fel és alacsony lángon főzzük 1,5-2 óráig, pacalfüggő.
2. Amikor a pacal már majdnem puha, vegyünk egy serpenyőt. Ebben az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát a paprikával együtt, majd dobjuk bele a fokhagymát és az oregánót egy percig. Végül borítsuk bele a paradicsomot és pároljuk 3-4 percig.
3. A pacalt vegyük ki a húsléből és deszkán daraboljuk falatnyi darabokra. A citromokat dobjuk ki, esetleg szűrjük le a levest. Rakjuk vissza a pacalt a húslébe és öntsük bele a serpenyőtartalmát, majd tegyük bele a feldarabolt burgonyát, édesburgonyát, zöldbanánt és káposztát. Forraljuk fel, majd lassú tűzön 30-40 percig főzzük puhára a zöldségeket.
4. Ízesítsük apróra vágott korianderrel illetve sóval borssal.

Jó étvágyat!

by Fenyo (12173437)

Kínzó kamra:

Ebben a rovatban 5 volt kapitányt, U20 kapitányt kérünk, hogy értékelje a válogatott legutóbbi meccsét és osztályozza 1 és 10 közötti számmal

ruppertl:

Egy tét nélküli meccsen felállást gyakoroltunk, értékelést erre nem igazán lehet mondani.

Mod-mcatis:

Helló!

Most a Kuba elleni barátságosra gondolsz?
És milyen szempontból értékeljem? 😀

Ez így kicsit izé…

Egy barátságosról nehéz bármit is mondani kívülállóként, fogalmam sincs hogy kiket és miért játszatott a kapitány, mi volt a cél (formációgyakorlás, olyanokat behívni akik kimaradtak vagy ki fognak maradni, de egy meccs erejéig lehetőséget kapnak, utánpótlás playák, veszélyben lévő játékosok, vagy már nagyjából olyanok akik akár behívót is kaphatnak a selejtezőkre, terelés, stb.)

Szóval így elég nehéz bármit is mondani a meccsről…

Shrieker:

Szia!

A Kuba elleni barátságos meccset? :)
Formáció gyakorlás volt, fizu kompenzáció meg talán némi minimál XP adás, nem tudom pontszámmal értékelni.

Üdv,
Shri’

alibi:

0, mert gyakorlatilag nincs semmi jelentősége egy barimeccsnek, pláne, hogy az eredmény se számít.
10, mert megvolt a 3 csere, és volt gyakorolva 2 formáció.

Kurszán sajnos lapzártánkig nem reagált ránk.

Jövő héten már egy tét meccset értékeltetünk majd!

Kitekintő:


„Külhonba” szakadt magyar kapitányt kérdezünk, figyelünk…

GM-Piro (1960924) – U20 Pakisztán:

– Legutoljára Mongóliában találkoztunk, most Pakisztán… Tán haza felé araszolsz?

– Be kell, hogy valljam, mikor elkezdtem a játékot, az egyik célom volt, hogy vezethessem a Magyar U-20-at vagy a felnőtt válogatottat. Ez továbbra is a céljaim között szerepel, de azt nem tudom, hogy mikor kerül rá sor, ha egyáltalán sor kerül, mert ugye ehhez nem csak én kellek. :) Szóval a kérdésedre a válasz igen, araszolok hazafelé! :)

– Maradjunk még egy kicsit Mongóliánál. Ott sikerült elérned, amit szerettél volna?

– Sok minden történt azóta velem itt a játékban és a valós életben is, ezért az emlékeim is megkoptak kicsit. Viszont azt bátran mondhatom, hogy nem teljesen úgy alakultak ott a dolgok, ahogyan azt az elején szerettem volna. Két dolgot választanék külön. Az egyik a konkrét eredmények és az ehhez tartozó munka, a másik pedig a kommunikáció. Véleményem szerint az elért helyezés nagyjából hűen tükrözte a csapat erejét, és sajnos sokszor taktikai szempontból a lehetőségek a kontrára szűkültek, de úgy gondolom, hogy egy kis szerencsével, vagy legalább is kevesebb szerencsétlenséggel 1-2 hellyel előrébb is végezhettünk volna. A tulajokkal nagyon jó kapcsolatot ápoltam, illetve ápoltunk, mert dzsii nagy segítségemre volt, és ezt ezúton ismételten köszönöm neki. A tulajok többségét sikerült a játékosoknak megfelelő edzés irányába terelni. Ezen a téren nem volt probléma, és a lehetőségekhez mérten sikerült elérni, amit szerettem volna.
A kommunikációban voltak problémák, sajnos. Ebben kudarcot vallottam. Nem a megfelelő felfogással álltam a dolgokhoz, illetve kicsit belefáradtam. A probléma az volt –mint a legtöbb kis nemzettel-, hogy a helyi felhasználók nem voltak jelen a fórumon, aki pedig jelen volt, többnyire ellenem volt (gondolok itt az elődömre és a követőire), még akkor is, mikor abszolút semmi szerencsénk nem volt, pedig a taktika közel tökéletes volt. Szóval ennek köszönhetően belefáradtam a dologba és nem voltam jelen a fórumon, ami később kiderült, a helyieknek sem tetszett, mert lehet, hogy nem írnak, de olvassák és követik az ottani történéseket.
Lényeg, hogy sokat tanultam az ottani ténykedésből és persze, hogy az akkori VB ezüstérmes ellen pozitív mérlegem volt. 😛

– És most Pakisztán fiaid lettek! Velük mik az elvárások, célok?

– Mivel maximalista ember vagyok, ezért végig arra törekedtem, hogy valahogy megszerezzük a második helyet a csoportban, és minden döntésemet ennek rendeltem alá. Lehet, ha a célom a 3-4. hely lett volna, akkor azt el is érjük, mert akkor adott szituációkban más döntések születnek, de összességében a csapat erősségét nézve a helyezésünk itt is abszolút reálisnak mondható.
A következő VB selejtezős korosztály szépen fejlődik, és remélem, ez a fejlődés töretlen marad, mert akkor ki merem jelenteni, hogy reális a VB-re való kijutás. Az, hogy ez velem vagy mással, megint csak nem rajtam fog múlni. :)

– Mennyire érzed pikánsnak, hogy a magyar NT-k épp egy selejtező csoportba került Pakisztánnal?

– Mióta Pakisztánban dolgozok, csupa pikantériával találkozom. Kezdődött ugye azzal, hogy a magyar U-20-szal egy csoportba kerültünk, aztán, hogy a magyar csapatnak nem magyar kapitánya lett, hanem norvég. Ő pedig norvégként találkozik Norvégiával a VB második fordulójában. Ezután csak hab a tortán, hogy az NT is összekerült Pakisztánnal a selejtezőben. Szóval kellően különlegesnek ítélem, és remélem, hogy kéz a kézben jutunk majd ki a VB-re velük. Viszont fontos hangsúlyoznom, hogy egyértelműen a magyar csapatnak szurkolok és segítek mindenben, amiben csak tudok, de azért nem Pakisztán kárára, mert az nem lenne etikus. :)

– Tipp a holnapi meccsekre, mármint a magyar NT-jére és a sajátodéra?

– Magyarország nyer 3-1-ra, a pakisztáni U-20 pedig sajnos elveszíti a mérkőzést 2-1-re.

– Köszönöm! Kereshetünk jövőhéten is?

– Természetesen rendelkezésre állok! 😉

– És én is köszönöm a kérdéseket és a lehetőséget.

– Akkor találkozzunk jövő héten is!

– Rendben

Beharangozó:


Niki


„Nikaragua ellen kötelező a győzelem. Szezonok óta aranygenerációt építenek, így 24 éves a legidősebb játékosuk. Már most 15 fős a keretük, így könnyebb ellenük készülni. 3 felállás van begyakorolva nekik, az alap 3-5-2 mellett két védekező: 4-4-2 és 4-5-1. Hazai pályán valószínűleg védekezni fognak.”

by Sattikz

Házi Tip-Top:

Ebben a rovatban egy hármas versenyt tartunk tippelésben. A résztvevők: A kapitány, a stáb, egy átlagos felhasználó. Mindhárom résztvevő nevében egy-egy személy tippel a következő meccsünkre, aztán meglátjuk ki tippel jobban a sorozat végére.

Kapitány: Sattikz: 0:6
Stáb: Fenyo: 1:3
Felhasználó: 6riise: 1:5

Felpörgető:


Nicaragua – Magyarország (525353128) 2015-04-03 20:00

„Nicaragua Magyarországnál másfélszer nagyobb ország, a közép-amerikai kontinenshídon. Elnevezésében egy Nicarao nevű indián törzsfőnök emlékét őrzi. Az egykori spanyol gyarmat 1821-ben nyerte el függetlenségét. Területének nagy részét a Kordillerák vulkanikus láncai uralják. A Csendes-óceán partvidéke keskeny, a Karib-tengert övező pedig széles, mocsaras síkság. Az ország déli részén a Nicaragua-tó hatalmas vízfelülete terpeszkedik. Az ország gazdaságát az agrártermelés jellemzi. Leginkább cukornádat, kukoricát, kávét, gyapotot és banánt termesztenek. Ásványkincsei közül az arany és az ezüst említésre méltó.

Az országban a születéskor várható élettartam a férfiaknál 68 év, a nőknél 72 év. A népességnövekedés 2,03%-os. Az ország lakosságának 32,5%-a írástudatlan. Nicaragua Amerika egyik legszegényebb állama.

Mezőgazdasági ország, legfontosabb termesztett növényei a kávé, a gyapot, a banán és a cukornád. Jelentős a szarvasmarha-állománya.

A 15. század végén Nyugat-Nicaraguát különböző bennszülött népek lakták, amelyek nyelvileg és kulturálisan a maják rokonai voltak. Kisvárosokban élő földművesek voltak, politikailag kis királyságokat alkottak. A karibi parton más bennszülött népek éltek, többnyire a csibcsák rokonai. Ők a mai Kolumbiából vándoroltak be. Letelepedett életet éltek, de gyűjtögető-vadász életmódot folytattak.

1502-ben első európaiként Kolumbusz Kristóf érte el a mai Nicaraguát. Az első hódítási kísérlet Gil González Dávila spanyol konkvisztádor nevéhez fűződik, aki 1520 januárjában érkezett Panamába. Miután a termékeny nyugati völgyekben González aranyat fedezett fel, és megkezdte annak kitermelését, megtámadták a bennszülöttek Nicarao parancsnoksága alatt. González később visszatért Panamába, ahol Pedrarias Dávila kormányzó bebörtönözte, és elkobzott tőle 90 000 aranypesót…”

Nicaraguát ne becsüljük le, ne feledjük, hogy az esőerdők, a tűzhányók és a maják utódai nyújthatnak nekünk pár fejtörő pillanatot is. Tapasztaltuk, hisz mindenki tudja, hogy a maják pár ezer év távlatából is hogy megfélemlítették generációnkat 2012.-re hivatkozva…

2015.: A konkvisztádor felemelte tekintetét a sárban kirajzolódó furcsa nyomokról. Nyakáról hanyagul a bokrok közé hajította az óriáskígyót, amely még a győztes meccse előtt meg akarta őt fojtani. Végig gondolta fényesre polírozott kardjával a kezében ki is nem szavazott rá… Ki is nem bízik az Ő csapatában… Igen Ő maga Sattikz!
Csörgött az óra… Sattikz kiugrott az ágyból, hirtelenjében ébredt ugyan de a közép-amerikai álmai így is időben valósággá tudtak szelídülni. Belebújt pihe-puha nyuszis szobamamuszába és rohant a HT elé, hogy le ne késse a válogatott péntek esti meccsét!

Hajrá Magyarok! Hajrá NT! Hajrá Satti!

Játék leírás:

Pistuko vadászat

Kedves játékosaink! Remélem eddigre már Ti is megtaláltátok a soraink között bújkáló Pistukot! Ha igen, akkor másold be az NTimes topicjára a fórumra a mondatot amiben elbújt. Az első 10 leggyorsabb beküldő kap pontokat! A beharangozóban, leírásban szereplő, valamint itt a játéékról szóló részben szereplő Pistukok nem számítanak!

A Játék díjazása:

Nyereményt a 14 forduló összesített első három helyezettje kap. Melyből az első választhat elsőként, majd a második, a harmadiké pedig a “maradék”.

Nyeremények: 10 kredit / 1 játékos pályáralép a válogatottban / 1 hazai mérkőzés a stadionban

Reklám:

„„Kedves Felhasználó társaink, barátaink, szurkolóink!

A Nemzeti Válogatottunk nevében sattikz kapitányunk Logó Pályázatot hirdet nektek!

Úgy gondolta a kapitányunk, úgy gondoltuk, hogy ideje megújítani a NT logóját! E munkát viszont rátok bíznánk!

Játékra, fotószerkesztőkre, rajzoló programokra fel!

Tisztelettel és üdvözlettel:

Red Tom, a NT sajtó felelőse, és írás képes “júzere”

Nevezési határidő: 2015.04.06. hétfő (Húsvét hétfő) 24:00

Elvárások:
“”A banner maximális szélessége 525px, magasságára nem tudok korlátozásról, tipikusan 100-200px között szokott változni (lehet nézni más csapatokét, ötletet meríteni…).”
Engedélyezett képformátumok: .GIF, .JPG és .PNG. Felhívjuk a figyelmet, hogy az animált .GIF-formátumú, illetve az áttetsző képek a Hattrick szervereire feltöltve nem jelennek meg.
A kép ne legyen sértő. E tekintetben az általános szabályok követendők”

Pálya műveket ide várjuk “Logó Pályázat” tárggyal:

ht.hungarynt@gmail.com

(a HT felhasználó neveteket mindenképpen írjátok bele a levélbe, és ha lehet az azonosító számotokat is!)

Díj: A nyertes válogatott meccset kap a stadionjába, és elmondhatja mindenkinek, hogy a válogatott az Ő logóját használja!

Döntnökök: A beérkezett pályaművekből a kapitányaink és a volt kapitányaink fogják kiválasztani a győztest!”

Hangoló nótáink:


Sattikznak kedvezve:

(https://www.youtube.com/watch?v=xX_IogMmXCo)

Eredményre összpontosítva:

(https://www.youtube.com/watch?v=_CX8j1Xz2sg)

és az elmaradhatatlan huligánoknak:

(https://www.youtube.com/watch?v=cg7DPkqm6bI)

About red_tom