12. Rész: Az első hazai…

Nicaraguán túl, de Andorrán még innen kívánok minden kedves olvasónknak szép csütörtököt!
Csütörtökötmég sem mondunk igazán, hisz, mint látjátok ismét elétek kerülhetett a Magazinunk…
Red_Tom (8898031)

U.I.: Nagy üdv újra a stábban Andrisfoci! Ja és azért pénteken a meccs előtt csak ki jött ez a szám is, ha már a texhnika nem engedte a csütörtököt…

Előszó:

A kapitány értékeli az elmúlt meccsét:

„Megvan a 3 pont és ez a lényeg.

Ellenfelünk számomra érthetetlen dolgot csinált, leharcolta a csapatszellemét a mérkőzés előtti éjszaka, majd hozott egy olyan felállást, ami egyenlő TS esetén szorossá tudta volna tenni a mérkőzést! Viszont ez legyen az Ő problémájuk.

Andorra keményebb dió lesz, de hazai pályán mindenképpen győznünk kell!”
by Sattikz (2503676)

Replay:

Nicaragua 1 – 4 Magyarország (525353128)

Első selejtezőnkön egyértelműen mi voltunk az esélyesek, hiszen ellenfelünk fiatalabb játékosokkal állt ki a meccsre, ráadásul TS-előnyben is voltunk. Így végig fölényben játszottunk, ám első gólunkra egészen a 35. percig kellett várni. Igaz, Sisák Péter után négy percen belül betalált Dani Attila és Molnár Dezső is, így megnyugtató előnnyel vonulhattunk a szünetre.

Bár még 2:0-nál kidőlt egy középpályásunk, így is joggal remélhettük, hogy a második félidőben sikerül legalább annyi gólt berámolnunk, mint az első játékrészben. De nem így történt: Fodor Dezső tizenegyesgólja után a nicaraguaiak egy SE-ből szépítettek, és megúszták három gólos vereséggel. Összességében azért nem panaszkodhatunk: lazázva is sima győzelemmel kezdtük a selejtezőt, a sérülés nem bizonyult súlyosnak, a szerencsére pedig máskor nagyobb szükségünk lesz, mint múlt pénteken lett volna.

by Andrisfoci (7615038)

Gasztro Times

Jöjjön az első hazai meccs, jöjjön az első desszert illetve desszertek. ARASERO(spanyol) az Andorrai csapat kapitánya két kedvencet nevezett. Az egyik a kevésbé spanyolos(olasz) tiramisu, míg nagy hazai kedvence az Ensaimadas. Ez magyaros közismertebb nevén a “spanyol briós”. 😉

Ensaimadas – Spanyol briós

Hozzávalók:

50 dkg liszt
7 dkg cukor
4 dkg élesztő
200 ml tej
fél kávéskanál só
2 db tojás
2 evőkanál Oliva olaj

A kenéshez:
15 dkg vaj

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a lisztet, a cukrot, sót és összekeverjük, közepébe mélyedést készítünk, és ide öntünk 1 dl langyos tejet, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt adunk hozzá 1 csipet cukrot és ujjunkkal kicsit összekeverjük az élesztős tejet.
Kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

Ha felhólyagosodott az élesztős tej, hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet és az Oliva olajat. Jól összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk. (kicsit ragadós marad a végén is kinyújtáskor is kell lisztezni) Tiszta konyharuhával lefedve meleg helyre tesszük 45 percig kelni vagy ameddig duplájára kel.

Ha megkelt, lisztezett deszkára tesszük és felosztjuk 10 egyenlő részre, kb. 10 dkg-os bucik lesznek. Kissé kigömbölyítjük őket, majd ismét letakarjuk egy konyharuhával és ismét hagyjuk 45 percig kelni szép nagyra őket.

Ha letelt az idő egyesével lisztezett deszkán, jó vékonyra kinyújtjuk őket kb. 30*20 cm méretűre. Az olvasztott vajjal vastagon, ecsettel megkenjük, majd feltekerjük.

Itt lehet a feltekerés előtt variálni a töltelékkel ki mivel keni meg vagy szórja meg a tésztát. Kakaó/fahéj, vanília/csoki puding, lekvár, nutella stb. Ha mindet feltekertük, csigavonalban feltekerjük őket, mint a brióst(vagy ahogy a kakaós csiga is kinéz) sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, de kellő távolságra őket. (Egy tepsire 5db-ot) Nagyon nagyra nőnek sütés közben. Olvasztott vajjal megkenjük őket kívülről, majd ismét letakarjuk egy konyharuhával 30 percre. (Ha késő este készítjük el akkor akár reggelig is lehet keleszteni több órát(8-10-et)!

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük, majd rácsra tesszük kihűlni.

Jó étvágyat. 😉

Én kipróbáltam, Isteni lett! A hozzávalók és “energia” max. 600Ft volt. Cserébe 10 igazi péksüti várt. 😛

(https://www.dropbox.com/s/ket924by3tsa5mz/2015-04-02%2007.39.48.jpg?dl=0)

by Fenyo (12173437)

Kínzó kamra:

Ebben a rovatban 5 volt kapitányt, U20 kapitányt kérünk, hogy értékelje a válogatott legutóbbi meccsét és osztályozza 1 és 10 közötti számmal

cstomi91:

Szia!

9

Egy tökéletes selejtező sorozat indító meccs: aranygenerációt nevelő, fiatalokkal felálló csapat, akik ráadásul a TS-üket is lenullázták a meccsre. A bekapott gólért kár és rúghattunk volna többet, de ez nem a kapitányon múlt.

Possible spoiler. Click here to show

Tomi

The_Evil:

Szia! A Nicaragua elleni, ugye?

7/10
Remekül álltunk fel, labdabirtoklásunk kellőképpen offenzív játékkal párosult, még nagyobb győzelmet is arathattunk volna. Gratula a csapatnak! Csak azért adtam 7-est és nem többet, mert elég gyenge volt az ellenfél.

Üdv,
Iván

Partner_Tamas (Covy):

Akkor 4-esre értékelem.

Sokat nem lehet elmondani egy ilyen meccsről, ahol az ellenfél minden esély nélkül lépett pályára. Csak annyit lehetett tenni, hogy maximalizálja a csapat a rúgott gólok számát. Ehhez a felállás nagyjából jó volt, én még pár támadó utasítást el tudtam volna viselni középen, illetve egy kreatív játékot.


Beharangozó:

„3-1-re nyerünk

Hazai pályán nyernünk kell. Andorra kapitánya már az edzés előtt bővítette keretét egy védekező csatárral, így figyelnünk kell, hogy rámegy-e a birtoklásra, vagy csak terel. Nincs védekező edzője, így mindenképpen rajta tartjuk ellenfelünkön a szemünket a mérkőzés kezdetéig! :)”

by Sattikz (2503676)

Házi Tip-Top:

Ebben a rovatban egy hármas versenyt tartunk tippelésben. A résztvevők: A kapitány, a stáb, egy átlagos felhasználó. Mindhárom résztvevő nevében egy-egy személy tippel a következő meccsünkre, aztán meglátjuk ki tippel jobban a sorozat végére.

Kapitány: Sattikz: 3:1
Stáb: Red Tom: 4:1
Felhasználó: andrew76: 3:0
Állás:

Felhasználó: 1 pont
Stáb: 1 pont
Kapitány: 0 pont

Birodalom Hírei

A Hattrick nevű online menedzserjáték kacsahírei, ha még is igaznak bizonyulnának, akkor a hiba nem a mi rendszerünkben van!

Bíróverés: A következő szezonban elérhető lesz a bíróverés opció is. Ehhez a HT-k már állítólag meg is vásárolták a Mortal Kombat motorját (állítólag a fatality és a babylity kódok is működni fognak!) Ez az arany támogatói csomagtól lesz elérhető 5 kreditért!

Ingyenes becenév: A svéd gazdáink úgy döntöttek, hogy a Pistuko becenév ingyenesen elérhető lesz játékosaink számára!


Felpörgető:

Magyarország – Andorra (52535312) 2015-04-10 20:00

„Az Andorrai Hercegség, másként Andorrai Fejedelemség vagy Andorrai Völgység (katalánul Principat d’Andorra) a Pireneusok keleti részén, Franciaország és Spanyolország között elterülő ország, Európa legnagyobb törpeállama. A Pireneusok völgyében egykor elszigetelt ország ma a turizmusnak és a kedvező adózási szabályoknak (ingyenes betegellátás, vámmentesség stb.) köszönhetően virágzik. Nemzetközi szervezeti tagsága: ENSZ (1993 óta). Andorra Európa 6. legkisebb állama, ezzel együtt a legnagyobb európai törpeállam és az Ibériai-félsziget legkisebb független országa (Gibraltárt nem számolva).

A népvándorlás idején az Ibériai-félszigetre behatoló gótok és alánok révén alakult ki a katalánok népe. A katalán törzsek eljutottak Andorra területére is, ahol pásztorközösségekben éltek. Andorra államalapításának éve 819 volt, amikor a pásztorközösségek jogait írásba foglalták. A hagyomány szerint az andorraiak önrendelkezési joga (szabadságlevél) Nagy Károlytól származik, aki a mórok elleni harcban való helytállásukért adományozta ezt nekik. A terület feletti ellenőrzés a helyi Urgel grófjáé lett, később Urgel egyházmegye püspökére szállt. A 11. században a püspök és a szomszédos francia gróf között viszályt szült a terület hovatartozása.

1278-ban a konfliktust társhercegséggel hidalták át, amely szerint az Andorra feletti uralom megosztott a francia Foix grófja (akinek társhercegi címe később a francia államfőre szállt) és a katalán (spanyolországi) La Seu d’Urgell püspöke között. A társhercegség feudális intézménye által született meg a mai Andorra.
1934-ben egy orosz fehérgárdista tiszt, Borisz Szkozirev (Boris de Skossyreff) Andorra fejedelmévé kiáltatta ki magát, s egészen 1941-ig próbálkozott a trón megtartásával, de végül az urgeli püspök által küldött csendőrök kiebrudalták az országból.

Relatív elszigeteltsége miatt Andorrát nem érintette az európai történelem, Spanyolországon és Franciaországon kívül kevés országgal volt kapcsolata. A modern időkben a turizmus és az infrastrukturális (távközlési, közlekedési) fejlesztések azonban változtattak ezen, és magukkal vonták a politikai rendszer 1993-as változását.”

Sattikzot Don Pepperoni emberei már két napja kínozták napon érlelt parmezán sajttal. De Sattikz nem engedett, szerinte ez a meccs akkor is Magyar győzelemmel kell, hogy véget érjen. A kínzást állítólagosan az váltotta, ki, hogy a fogadóirodák álláspontja szerint multimilliomossá válhat az, aki Andorrára fogadna és nyerne is.
Nyomozóink lapzártánkig nem akadtak Sattikz nyomorá, de péntek este 21:45-re már úgy is tudjuk a, hogy kapitányunk engedett-e a kínzásnak, vagy továbbra is az arany lebeg-e a szemei előtt…

Pistuko vadászat

Kedves játékosaink! Remélem eddigre már Ti is megtaláltátok a soraink között bújkáló Pistukot! Ha igen, akkor másold be az NTimes topicjára a fórumra a mondatot amiben elbújt. Az első 10 leggyorsabb beküldő kap pontokat! A beharangozóban, leírásban szereplő, valamint itt a játéékról szóló részben szereplő Pistukok nem számítanak!

A Játék díjazása:
Nyereményt a 14 forduló összesített első három helyezettje kap. Melyből az első választhat elsőként, majd a második, a harmadiké pedig a “maradék”.

Nyeremények: 10 kredit / 1 játékos pályáralép a válogatottban / 1 hazai mérkőzés a stadionban

Az előző szám helyes megfejtése:

„Vegyünk egy nagy fazekat Pistukotól, majd tegyük bele a vizet, sót, citromot és a pacalt.”

A játékállása:

1.: MukiJames 10 pont
2.: Szaddam 9 pont
3.: Brucka 8 pont
4.: Glinton 7 pont
5.: dennor 6 pont
6.: FreEnki 5 pont
7.: Zsoc21-dr 4 pont
8.: Utasi 3 pont (most az egyszer fogadtam el így!)
9.: franitsekdarko 2 pont
10.: Gabriel_Leti 1 pont

Felhívás:

„Hé Te ott a monitor túloldalán!
Téged keresünk sorainkba cikkírónak, ha kedvet kaptál, ahhoz, hogy soraink közzé Te is bármit beírjál, vagy átvedd bármelyik gazdátlan rovatunkat!”

Hangoló nótáink:

Ezúttal mindenféle komment nélkül:

The Good, The Bad and The Metallica: (https://www.youtube.com/watch?v=MLhn9tc8Dvo)

Leningrad Cowboys – Space Tractor: (https://www.youtube.com/watch?v=g-IzLU6iWO8)

Beatrice – Piros Fehér Zöld: (https://www.youtube.com/watch?v=hTHvBLc4uBw)

About red_tom