13. rész: Kincs és a Gól, ami nincs…

Sziasztok! Jó meccset és szórakozást mindenkinek!

Ez itt már a Sattikz érában újragondolt magazinunk 3. száma! Hipp-hipp-hurrá háromszor… Sőt még háromszor, mert ebben a számban itt valahol kivételesen 3 darab Pistukot vadászhattok le, így háromszor is megnyerhetitek a mostani pontjaitokat, csak találjátok meg a szokásos módon mindet! … Ja és még valami, azért sem haragudnánk, ha a NT elkobzott, nekünk igen csak hiányzó góljait is megtalálnátok!

Red_Tom (8898031)

Előszó:

„Első hazai mérkőzésen nyertünk, és ez a legfontosabb. Bár az eredmény szoros lett, de egy Pistukoval jobbak voltunk, akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.”

by Sattikz (2503676)


Replay:

Magyarország 2 – 1 Andorra (525353126)

Második selejtezőnkön is nagy esélyesként léptünk pályára, és végül ezúttal is érvényesíteni tudtuk a papírformát. A 4-4-2-ben felálló, kontrákra építő andorrai csapat ellen 3-5-2-ben, két defcsatárral kezdtünk, és a meccs harmadához közeledve szereztük meg a vezetést: egy szögletet követően Eszik Alex fejelt a kapuba. A 39. percben egy bal oldali támadást is góllal zártunk, Sisák Péter a második selejtezőn a második gólját szerezte. Ezt követően egyből visszább is húzódtak játékosaink, így sokáig nem változott az eredmény. A 81. percben aztán az andorraiak sikerrel vittek végig egy kontratámadást, ám nagyobb baj végül nem történt, a 2:1-es eredménnyel újabb fontos három ponttal gazdagodtunk.

by Andrisfoci (7615038)


Gasztro Times:

E heti soros ellenfelünk Azer idegenben, szóval jöjjön a második főétel. LA-Shamil(azeri) kapitány húst hússal eszik. Ezért kedvence a Kabab, azaz rablóhús.

Kabab – şaşlık — rablóhús

Hozzávalók:

HÚS (shamil a bárányra esküszik) amennyit és amilyet szeretsz
pár fej hagyma

bors

Elkészítéséhez szükséges még a sok-sok nyárs, faszén, napsütés és egy baráti társaság.
A húst fel kell vágni 3-4 dekás darabokra, sózzuk, borsozzuk, majd rakjuk félre egy órára lefedve, hogy pácolódjon.
A hagymát fel kell szeletelni vastag karikákra, majd a nyársakra felhúzni a hússal felváltva.
Ezt parázs felett kb. fél óráig kell sütni és lehet halózni!
Lányoknak grillezett zöldségek (padlizsán, paradicsom, paprika illetve zöldsaláta mehet hozzá.)

Adios. 😉

by Fenyo (12173437)

Újraolvasó:

Dirty NT: Piszkos munkában (13664)
Szerző: Red_Tom

Forrt a nyári hétvége a magyar NT főhadiszállásán… Mod-mcatis Oláf alakú buborékokat böfizett az elfogyasztott nagy mennyiségű világos sörtől, majd elszenderedett… Amikor már horkolt, kinyílt mögötte az ajtó… Atisunk észre sem vette, hogy a Top Secret feliratú dossziéja (ebben tartotta az NT névsorát) eltűnt a kiürült sörös doboza alól. A dosszié helyett egy félig lerágott almacsutka maradt az asztalon. Az ajtó becsukódott. Atis még mindig aludt…

Szép augusztusi nap volt a megszokott budapesti szmog ellenére is. Valahol a Puskás stadion közelében egy takaros kis kávéházban kb. másfél órával egy barátságos meccs előtt járunk, amit elvileg Málta ellen vívott volna a válogatott. Egervári szövetségi kapitány és Piszkos Fred ült egymással szemben.

Egervári Úr kávét iszogatott, Fred rumos teát, amiben azért volt egy kis tea is…

– Kedves Fred, ez nem fog menni – mondta a mester. – Ebből világra szóló botrány lenne…
– Ugyan már, Sanyi! – fojtotta bele Piszkos Fred a szót. – Te ezzel akarsz kiállni? Ezzel a kerettel?

És Fred rábökött egy papírlapra, amin az alábbi névsor állt:

„A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paks).
Védők:
Lázár Pál (Samsunspor), Fehér Zoltán (Győri ETO), Lipták Zoltán (Videoton), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank).
Középpályások:
Elek Ákos (Videoton), Koman Vladimir (Sampdoria), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala), Koltai Tamás (Győri ETO), Czvitkovics Péter (KV Kortrijk), Vadócz Krisztián (Osasuna), Varga József (DVSC-TEVA).
Csatárok:
Rudolf Gergely (Genoa), Szabics Imre (Sturm Graz), Priskin Tamás (Ipswich Town), Németh Krisztián (Olimpiakosz Pireusz).”

– És akkor Te mit javasolnál, Fred? Csak nem az egykori Oláf-hívő főpapot?
– Nem, csak az ötleteit – kacsintott a vén tengeri medve, és odatolta Egervári mesternek a „Top Secret” feliratú dossziét. – Ez a megoldás. Egészségedre, Sanyikám…

Meccs -75 perc:

Egy szürke furgon fékez le egy igazi, turisztikai látványosságnak is beillő tanya előtt. A sofőr bezörget a ház ajtaján. Az ajtót egy öreg nénike nyitja ki otthonkában és bolyhos rózsaszín mamuszban.
– Csókolom, Dimák néni! Zsoltit keressem!
– Ááá, édes fiam! Zsóti hátul rotakapázik a kertben…

Zsolti nem sokat teketóriázott, amikor a sofőr megkérte, hogy hagyja ott az ekeszarvát, és kövesse. Tény, nem volt nehéz dolga, a pakli dohány és az üveg pálinka elég meggyőző erőnek bizonyult…

Meccs -68 perc:

A külvárosi „Lövész Klub” előtt egy por lepte, borostás, poncsós lovas áll meg. A lovas kiköpi a csutkáig szívott szivar csonkját. Majd nem sokat teketóriázik, megpörgeti a lasszóját, és behajítja a kötelet a klubba a lengőajtón keresztül. Fél perccel később két lovas vágtat el a belváros felé. Az egyik szivarozva, a másik, a Laci megkötözve és stoplis csukában.

Meccs – 56 perc:

Huszár Viktor le volt törve, mint a bili füle. El volt keseredve, amikor kilépett egy templomszerű ház ajtaján. Hangosan felsóhajtott fájdalmas hangon:

– A francba, már megint elbuktam a jedi vizsgán, pedig éreztem, hogy velem van az erő, legalább 6 és fél csillagnyira…
– Akkor nem lennél inkább hátvéd? – szólította meg egy alak a sarkon túli sötét sikátorból.
Viktor beleegyezően rándította meg a vállát.

Meccs -49 perc:

Telefoncsörgés. Valaki felvesz egy telefont:

– Háló, a Gázsit keresem…
– Nem t’om adni …
– Há’ akko’ téves…

A telefont lerakják.
A telefon újra csöng. Újra felveszik:

– Há, ha nincs a Gázsi, akko’ küldje a Zolit.
– Me mé küdjem, van aluminyium?
– Hát, az nincs, de van neki való munkám…
– Munka? Tudományos dolgokat nem bírja ám…
– És focizni?
– Azt tud, de csak 5 sör felett.
– És mennyit ivott már?
– Négyet.
– Akko’ mondja meg neki, hogy siessen! Kap egy sört a stádionban!

Meccs -35 perc:

Egy budapesti aluljáróban az eldobált cigarettacsikk-kupacokon túl:

– Itt a piros, hol a piros?
– Lóránt! Hagyd már abba a Fekete Péterezést! Irány a pálya, vagy feldobunk a maffiásoknak, hogy Te itt lopod a napot meg a bevételüket!

Fekete Lóri úgy eredt futásnak a stadion irányába, hogy repültek utána a lapok…

Meccs -24 perc:

A stadion kerítésén épp Vadkerti Endre mászik át kezében egy kanna igazi vadkerti kémiagyöngyével… Alighogy földet ér, elsötétedik a szeme előtt minden, mintha keceli májrobbantót ivott volna. A következő, amire eszmél, az az, hogy egy öltőzőben van címeres mezben…

Meccs -10 perc:

Valahol egy Késdobálóban:

– Fredi bátyám! A kezdő 11-ből 6 megvan. Honnan szerezzük be a hiányzó 5 főt?
– Na, figyelj. Így kell ezt csinálni: – Piszkos Fred körbenézett a kocsmában, és kiválogatta a benn ivók közül az 5 legbizarabb arcút. Odalépett hozzájuk – Ti vagytok Eszes, Valastyán, Winkler, Benkő, Mózes. Na és akkor Ti most jelentkeztek Egervári mesternél! Futólépés indul!

A meccs:

„A mai időjárás különösen kellemesnek ígérkezik, és 134742 szurkoló döntött úgy, hogy élőben szurkol csapatának a felújított Nemzeti Stadion stadionban. A nagyon elszánt Magyarország átgondolt ‭2-5-3‬ taktikát választott a mai mérkőzésre. A kezdőjátékosok: Dimák – Lövész, Huszár – Lakatos, Fekete, Vadkerti, Eszes, Valastyán – Winkler, Benkő, Mózes.

Mivel az ellenfél Málta csapatának játékosait valaki orvul leütötte egy sötét sikátorban, a mai ellenfél az utolsó pillanatban befutó Crna Gora!

Crna Gora ezúttal egy ‭3-5-2‬ felállás mellett döntött. Az összeállítás: Svilanović – Vukotić, Ćurčija, Perezić – Mladenović, Tomanović, Petković, Aranđelović, Glavić – Radojević, Šofranac.”…‬‬

Meccs +90 perc: Magyarország 7 – 0 Crna Gora (345947863)

Meccs +95 perc:

– Fredi bátyám! Maradj velünk! Segíts minket továbbra is!
– Nem lehet, kedves Egervári mester! Vissza kell vinnem a dossziét, mielőtt Atis felébred. Meg aztán találkozóm van Blatter úrral is…

The End? Ugyan már! Nincs vége, a sztori még csak most kezdődött!
________________________________________

Utózönge:

Érdekes bejegyzés található augusztus óta a (http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_labdar%C3%BAg%C3%B3-v%C3%A1logatott) oldalon:

„A válogatott stábja [szerkesztés]
Beosztás Név
Szövetségi kapitány Mod-mcatis (3546445)

Szövetségi edzők Kenyeres Imre, Csábi József
Kapusedző Andrusch József
Technikai igazgató Piszkos Fred, a kapitány (8898031)

Sajtófőnök sztvoreczmilan (9569588)

Kínzó kamra:

Ebben a rovatban 5 volt kapitányt, U20 kapitányt és egy Pistukot kérünk, hogy értékelje a válogatott legutóbbi meccsét és osztályozza 1 és 10 közötti számmal

alibi:

Papírforma felállás mindkét oldalon, papírforma taktikákkal. Ha nem számoljuk a visszahúzódást, akkor kevésnek tűnhet a győzelem mértéke. Viszont, ha beleszámoljuk a visszahúzódást, akkor iszonyatos mázlink van, hogy nyertünk. Az andorrai szövkap szerintem hibázott a felállás és a taktika kidolgozásánál, mégis majdnem őt igazolta az eredmény. A mi összeállításunkból arra következtetek, hogy nem elsősorban erre számítottunk tőlük, és megint egy univerzális felállás lett belőve, arra számítva, hogy valamilyen formában úgyis védekezni fog. Ez végül is bejött, szóval egy szavam sem lehet. 7 pont.

GM-Piro:

Szia,

ez már egy sokkal nehezebb és gondolkozósabb mérkőzés volt, mint az első, de így is abszolút esélyesek voltunk, és úgymond a “kötelező” kategóriába tartozott a mérkőzés. A bekapott gól miatt a vége talán kicsit izgalmas lett, de véleményem szerint teljesen jól működött a taktika, és a mérkőzést végig a kezünkben tartottuk.

A lényeg a győzelem és az ezzel járó 3 pont volt.

A mérkőzést 8 pontra értékelem. Azért nem 9-re vagy 10-re, mert ennél lesznek sokkal fontosabb, nehezebb és izgalmasabb meccsek is, amikre szívesebben adok majd magasabb pontszámot.

Hajrá Magyarok!

Üdv,

Piro

Mod-mcatis:

Helló!

Nehéz egyben értékelni, de átlagolok: 7
Nyertünk, kellett a három pont, sok olyan játékos játszott, aki a VB-n is játszhat majd, kaptak tapasztalatot, a taktikával sem volt nagy gond, amivel igen, az olaf: korai visszahúzódás, nyerhettünk volna több góllal is, az önbizalmat meg ezeken a meccseken kellene feltápolni.

üdv
Atis

Shrieker:

Az első két meccsben sok kivetnivalót nem látok. Igazából minden a helyén volt, esetleg az első meccsre alacsonyabb agree-jű középpályást hívtam volna be, de ez nem marginális kérdés. Átlagolva adok a két meccsre egy 9-est.

ruppertl:

Legyen egy 8-as. Ellentámadó csapat ellen szerintem jó ha van valami védelem, így visszahúzódásunkig szerintem nagyon szépen ült a taktika és elsősorban Olafon múlt, hogy végül csak 1 góllal nyertünk.

Beharangozó:

„Azerbajdzsán ellen nehéz dolgunk lesz. Ellenfelünk mind a két mérkőzését elveszítette, így nem igazán van veszíteni valója, hazai pályán akár nekünk is eshet. Kemény mérkőzés lesz, miközben fél szemmel a Törökökre is figyelnünk kell!”

by Sattikz (2503676)

Házi Tip-Top:

Ebben a rovatban egy hármas versenyt tartunk tippelésben. A résztvevők: A kapitány, a stáb, egy átlagos felhasználó. Mindhárom résztvevő nevében egy-egy személy tippel a következő meccsünkre, aztán meglátjuk ki tippel jobban a sorozat végére.

Kapitány: Sattikz: 1:2
Stáb: ruppertl: 1:1
Felhasználó: Saxy: 1:3

Állás:

Felhasználó: 2 pont
Stáb: 1 pont
Kapitány: 0 pont


Birodalom Hírei:

A Hattrick nevű online menedzserjáték kacsahírei, ha mégis igaznak bizonyulnának, akkor a hiba nem a mi rendszerünkben van!

Új meccsmotor: A svédjeink rájöttek, hogy nem működik igazán jól a meccsmotor, ezért energia és költségvetési takarékoskodási szempontok miatt leállítják az eddigi meccsmotort és helyette dobókocka dobással döntik el az eredményeket. Ígéreteik szerint az eredményeken keresztül nem fog feltűnni senkinek sem jelentősebb változás.

Szkenner?!: HT-Johan állítólagosan Magyarországra érkezett, hogy valamiféle szkennert tanulmányozzon, aminek az online változatát már a következő szezontól be is vezetnék a HT-ban, illetve kötelezővé tennék. Állítólagosan szezononként 10 kreditért lehet majd hozzájutni a kötelező szkennerekhez.


Felpörgető:


Azərbaycan – Magyarország (525353134)2015-04-17 20:00

„Azerbajdzsán (azeriül Azərbaycan), hivatalos nevén az Azerbajdzsáni Köztársaság (azeriül Azərbaycan Respublikası) Eurázsia kaukázusi régiójának legnagyobb országa. Nyugat-Ázsia és Kelet-Európa között fekszik,[3] Keleten a Kaszpi-tenger, északon Oroszország, északnyugaton Grúzia, nyugaton Örményország és Törökország, délen Irán határolja.

Azerbajdzsán a nevét valószínűleg Pistuko Atropatész után kapta, aki méd satrapa (kormányzó) volt az általa uralt Atropaténében (a mai iráni Azerbajdzsánban). Az Atropatész név óperzsa eredetű, jelentése ‘tűzzel védett’.
A történelem folyamán számos népcsoport itt telepedett le, így médek, szkíták, perzsák, örmények, görögök, rómaiak, kazárok, oguz törökök, szeldzsuk törökök, mongolok és oroszok is.

Amikor az Szovjetunió Kommunista Pártjának főtitkára, Mihail Gorbacsov kezdeményezte a glasznoszty politikáját, megnövekedett a nyugtalanság és etnikai feszültség a Szovjetunió különböző régióiban, legelőször Azerbajdzsán egyik régiójában, Hegyi-Karabahban. Zavargások törtek ki Azerbajdzsánban. Moszkva képtelensége arra, hogy megoldást találjon a felforrósodott konfliktusra, a Szovjetuniótól való elszakadási törekvéseket erősítette. Ezek a folyamatok közvetlenül vezettek a bakui „fekete január”-hoz. Abban az időben nevezték ki Ayaz Mütəllibovot az Azerbajdzsáni Kommunista Párt első titkárává.

1990 végén az Azerbajdzsáni Szovjet Szocialista Köztársaság Legfelsőbb Tanácsa kivette a Szovjet Szocialista szavakat az állam megnevezéséből, kikiáltotta a független Azerbajdzsáni Köztársaságot a Szovjetunión belül, és visszaállította az Azerbajdzsáni Demokratikus Köztársaság kissé módosított zászlaját állami jelképnek. 1991 elején Azerbajdzsán Legfelsőbb Tanácsa létrehozta az elnök intézményét, és Ayaz Mütəllibovot választotta meg köztársasági elnöknek. 1991. szeptember 8-án Ayaz Mütəllibovot országos választásokon választották elnökké. Ezen a választáson ő volt az egyetlen jelölt. 1991. október 18-án Azerbajdzsán Legfelsőbb Tanácsa kikiáltotta Azerbajdzsán függetlenségét, amit népszavazás hagyott jóvá 1991 decemberében, amikor a Szovjetunió hivatalosan feloszlott.”

Az egyszeri user a magyar NT-t követve elindult rokont látogatni, jó szokás szerint, na meg a pálinka szagot követve, a Kaukázusnál befordult jobbra és már meg is érkezett a jó azeriek közé. Felhasználónk, itt megállt, nagy izgalmában meghúzta a kulacsában tárolt eredeti szürke marhából erjesztett Bikavérét. Majd elkurjantotta magát:
– Szeretném én azt látni, ki mer itt engem lepofozni…
Még be sem fejezte a mondatát, máris a kaukázusi porban hevert sajgó állal. Majd mikor feltápászkodott gyorsan elbújt Satti és a válogatott mögé, hisz őket gondolatai szerint nem érheti pofon még Azerbajdzsánban sem!

Pistuko vadászat


Kedves játékosaink! Remélem eddigre már Ti is megtaláltátok a soraink között bujkáló 3 Pistukot! Ha igen, akkor másoljátok be az NTimes topicjára, a fórumra a mondatotokat amiben elbújt. Az első 10 leggyorsabb beküldő kap pontokat, és minden további megfejtést beküldő ½ pontot kap! A beharangozóban, leírásban szereplő, valamint itt a játékról szóló részben szereplő Pistukok nem számítanak!

A Játék díjazása:

Nyereményt a 14 forduló összesített első három helyezettje kap. Melyből az első választhat elsőként, majd a második, a harmadiké pedig a “maradék”.

Nyeremények: 10 kredit / 1 játékos pályára lép a válogatottban / 1 hazai mérkőzés a stadionban

Az előző szám helyes megfejtése:

„A svéd gazdáink úgy döntöttek, hogy a Pistuko becenév ingyenesen elérhető lesz játékosaink számára!”

A Forduló eredményei:

1.: dennor 10 pont
2.: cstomi91 9 pont
3.: Gabriel_Leti 8 pont
4.: Kolbi75 7 pont
5.: Glinton 6 pont
6.: FreEnki 5 pont
7.: Brucka 4 pont
8.: Saxy_ 3 pont
9.: MukiJames 2 pont
10.: Szaddam 1 pont
11.: Zsoc21-dr 0.5 pont

A játékállása:

1.: dennor 16 pont
2.: Glinton 13 pont
3.: MukiJames 12 pont
4.: Brucka 12 pont
5.: Szaddam 10 pont
6.: FreEnki 10 pont
7.: Gabriel_Leti 9 pont
8.: cstomi91 9 pont
9.: Kolbi75 7 pont
10.: Zsoc21-dr 4,5 pont
11.: Utasi 3 pont
12.: Saxy_ 3 pont
13.: franitsekdarko 2 pont

Felhívás:

„Hé Te ott a monitor túloldalán!
Téged keresünk sorainkba cikkírónak, ha kedvet kaptál, ahhoz, hogy soraink közzé Te is bármit beírjál, vagy átvedd bármelyik gazdátlan rovatunkat!”

Hangoló nótáink:

Ezúttal is mindenféle komment nélkül:

Dinamit: Dinamit a vérem: (https://www.youtube.com/watch?v=su7p9GL5NO8)

Exotic: Trabant: (https://www.youtube.com/watch?v=jenFru1PKZ0)

Tengger Cavalry: Hero: (https://www.youtube.com/watch?v=FyNTgDHFAGs)

About red_tom