14. rész: Ria, Ria, Sattikzia!

Bizony Ria, ria, Sattikzia! Mert Satti és az onlány magyar válogatottunk megérdemli ezt a csatakiáltást. Megérdemli, mert bizony veretlenek vagyunk, sőt még pontot sem hullajtottunk el eddig. Jó néhány góllal ugyan kevesebbünk van, mint amit mi szeretnénk. Ma jön egy nagy meccs… a vereségeket hagyjuk inkább a történelemből és csak a szép diadalok adjanak erőt nekünk a mai meccshez, és a szurkoláshoz. És tudjátok, ahogy a törökök is állították mifelénk abban a 150 évben, ha halkan kérünk egy kis sört, bort, esetleg pálinkát és némi disznó húst vacsorára, esetleg nasiként egy kis tepertőt a meccshez, akkor azt Allah nem hallja… Ha meg még is, akkor az legyen a törökök baja, Hajrá Magyarok! Jó szurkolást! Egészségetekre!

Red_Tom (8898031)

Előszó:

„A kontra taktika mindig rizikós, de a középpályán nem volt lehetőségünk dominálni, így ehhez a taktikához kellett nyúlnunk. Szerencsénk volt, rosszabbul is sikerülhetett volna, de győzelmünkkel továbbra is veretlenek vagyunk.”

by Sattikz (2503676)


Replay:

Azərbaycan 0 – 1 Magyarország (525353134)

Eddigi legszorosabb meccsét játszotta válogatottunk a selejtező sorozatban – de az első kettőhöz hasonlóan ezt is sikerrel zárták sattikz játékosai. Mivel lazáztunk, az azeriek pedig normáloztak, övék volt a középpálya, nekünk pedig a kontra maradt. Ha csak annyira pechesek vagyunk, mint az előző meccseken, ezúttal nem nyertünk volna – de most nekünk volt egy kis mázlink. Úgy is fogalmazhatunk, a védelem hibátlanul végezte a dolgát, a 79. percben pedig jött a mindent eldöntő kontra, amelyet Jánosy János, sokoldalú középhátvédünk góllal fejezett be, így szép eredményt elérve három pontot szereztünk Azerbajdzsánban. Csak így tovább!

by Andrisfoci (7615038)

Gasztro Times:

Török barátunk(féltestvérünk) imádja a desszerteket. Top három kedvence a tiramisu(még mindig olasz…), a baklava és a TOP a kaymaklı kadayıf!

Kaymaklı Kadayıf

(http://galeri.uludagsozluk.com/59/kaymakli-ekmek-kadayifi_73374.jpg)
(http://www.tarifcim.com/Upload/Images/kaymakl%C4%B1%20kaday%C4%B1f.jpg)

Hozzávalók:

75 dkg kadayif
3dl tejszín
25dkg vaj
Szirup:
50dkg cukor
1 evőkanál citromlé

Kadayif: (http://aprosef.hu/hozzavalo/kadayif_teszta)

A vajat/margarint olvasszuk meg. Keverjük össze a kadayiffel és a tejszínnel, majd helyezzük bele egy tortaformába. Nyomkodjuk laposra szépen körbe-körbe. Ezt közepesen meleg sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amíg sül, a cukrot tegyük egy lábosba. Öntsünk rá annyi vizet, ami ellepi és forraljuk fel. Öntsük hozzá a citromlevelet. Amikor sűrűsödik, akkor levesszük a lángról és a kész tésztára öntjük. Tetejét magokkal, diófélékkel lehet “bolondítani”.

Hagyjuk kihűlni, szeleteljük és…

by Fenyo (12173437)

Újraolvasó:


„Játszótér: Kezdő és haladó maffiákok szöszmötölése (13989)

Szerző: Red_Tom

Gyere, csak gyere… mondta annak idején Yoda mester az ifjú szerepjátékosnak… Szóval gyere, olvass, játssz, és érezd jól magad! Ígérem, nem bántalak… (halk, sátáni kacaj)… legalábbis az első éjszakáig!
________________________________________

A szabályokat Red Tom szövegelése közben, és az útba igazító táblácskákat kihelyezte: astra (474253)!
Te, kedves olvasó mint halandó egyszeri felhasználó biztos csellengtél már a non-HT fórumok világában. Valószínű, hogy már belebotlottál valami ilyesmi szösszenetünkbe, ami így kezdődik: [JÁTÉK]… Nézted, nézted, nem értetted, és rosszabbik esetben hanyatt-homlok menekültél onnan, hogy még az odavezető utat is elfeledd…

Ne, ne kezdj megint menekülni! Hidd el, jó muri ez, főleg, ha kacérkodtál már valaha a szerepjátékok világával (az otthoni papás-mamás most nem számít…). No, hagyd magad, hadd vezesselek végig ebben a világban.

A játszóterünket nevezzük az egyszerűség kedvéért városnak. Ez egy szokványos város. Van itt minden, ami kell: bolt, templom, kocsma, maffia… néha van rendőr és orvos is, de ne ijedj meg, ha nem embert gyógyít… De inkább foglalja össze astra_ a városunk lényegét tömören, astrásan:
Észosztás elsőbálozóknak (remélem, Fatert nem zavarja… ha igen, htmail pls, és kieditálom gyorsan)

Egyrészt: (14312857.1)

Másrészt: az alap maffiás játékoknál van a város meg a rosszfiúk. A városiak dolga, hogy eltűntessék az összes rosszfiút, de ehhez az esetek többségében nincs más eszközük, mint figyelni a hsz-eket, sasolni, elszólást keresni, gondolkodni, kombinálni, agyalni, hogy “ha x maffiás, akkor miért mondta/tette azt, az amazt, ha városi, akkor miért…” ÉS végül szavazni, hogy aznap ki legyen felkötve. A városiak általában nem beszélhetnek topicon kívül senkivel, nincs spec fegyverük, csak a játékos gógyija, a szavazás és a létszámtöbblet.

A maffia dolga általában, hogy csak ők maradjanak; az esetek nagy részében ismerik egymást, beszélhetnek egymással topicon kívül, és naponta egyvalakit éjjel leirthatnak. Viszont nincsenek annyian, hogy erőből megnyerjék a játékot, muszáj részben vagy egészben belefolyni a gyanúsítgatásokba, irányítani a szavazásokat, menteni a bőrüket, kamu szerepeket kitalálni maguknak, szóval ártatlannak látszani.

A város dolgát általában könnyíti a nyomozó (aki éjjel megtudhatja valakiről, hogy kicsoda) és az orvos (aki megvédhet valakit az éjjeli támadásoktól). Általában. Ne várja el senki, hogy legyenek. Ha van, az a városnak cool. Ha nem, akkor marad az agymunka.

A maffia dolgát megintcsak általában segíti, bár ez ritkább, hogyha van főnökük, az általában többre képes, mint egy fapados bandatag.

Ezenfelül lehetnek mindenféle elborult szerepek, vad specek, egyszer használatos képességek, illetve harmadik oldalbeli játékosok, akik külön célokkal bírnak, ami általában nem fedi azt, hogy “nyersz, ha csak a város/banda marad”. Ezekből rengetekféle lehet, hivatalos is, vagy pedig a játék alkotójának elméjéből kipattant. Jurkasz első maffiás játékának elején van egy link egy angol nyelvű site-ra, ott sok minden fellelhető.

A szerepeket szinte mindig a véletlen adja a játékosok kezébe: lehet, hogy városi leszel, lehet, hogy lenyomozhatatlan sorozatgyilkos. A technikailag gyenge, spectelen szerepet is lehet, és kell is jól, hasznosan, élvezhetően játszani, és az überbrutál szerep is lehet teher. Általánosságban elmondható, hogy játszani jelentkeztél, nem azért, hogy gonosz, tápos vagy szupermen szerepet kapj. :) Mivel ez nem passziánsz, hanem sok ember szórakozása, a becsület azt kívánja, tiszteld meg játékostársaidat azzal, hogy lehetőségeidhez mérten képességeid legjavát nyújtod, szerepedtől függetlenül.

A játékvezetőnek mindig igaza van. Ha úgy érzed, mégse, akkor htmailben vedd fel vele a kapcsolatot, ne a játéktopicot flémeld tele a gyászoddal.

Ez egy játék. Vedd komolyan, mert nem egyedül játszol, de csak annyira komolyan, hogy ne hirigeld ki más vagy saját magad idegeit. Ne hülyézz le valakit, csak mert értetlennek tünik, ez lehet megtervezett is. Ne sértődj meg irl, csak mert neked ugrott valaki, ez lehet megtervezett is. Ne hidd el, hogy a nekiugrásodra a másik megsértődött irl, mert ez lehet megtervezett is. :) És, bár ezt remélem, nem kell mondani senkinek, ne szegd meg a szabályokat. Ez egy játék. A kártya is az, a csalás mégis halálos párbajokat vont maga után. Itt ilyen nem lesz, csak leírod magad, nagyon.

Uff.

Vagy ahogy másik hozzászólásában írta szintén astra_:
Alapok kezdő maffiázóknak:

Az asztali alapjáték magyarul és angolul:

(http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyilkosos)

(http://en.wikipedia.org/wiki/Mafia_(game))

Az itteni fórumos verzió egy kissé más. Nem tanulmányozhatod a másik arckifejezését, hanglejtését, nem fülelhetsz, hogy kinek a feje koppant az asztalon. További nehezítésként, nagy eséllyel nem is ismered élőben britneyfan98-at, aki szintén a játékra jelentkezett, így nem tudod, milyen ember, mennyire eszes vagy szórakozott, komoly vagy sértődékeny.

A fentiek kicsit megváltoztak mára a játékaink körében. Sajnos úgymond beltenyészet alakult ki. Ugyanaz a pár ember forgolódik a játékokban, és nagyobb játékokhoz már nehezebb összeszedni a kellő létszámot (20 fő környéke). Tehát gyere, kapj kedvet, frissítsd fel a játékosállományunkat, és akkor veled, kedves olvasó mint újonccal hátha visszatérnek olyan régi, máshonnan is ismert nevek a játékosok köreibe, mint DonDefensor, mcatis, Mod-Uti, shrieker…

De kedves halandó! Csak, hogy tudd, vannak mindenre képes, elvetemült játékosok, akik úgy keverik a paklit, hogy azt sem fogod tudni, hogy fiú vagy-e vagy lány… De gyere, játssz velünk, hátha kiderül rólad, hogy jobb vagy, mint exeaxe, Fater, astra, csajszi…
Végezetül, de nem utoljára álljon itt astra_ tollából ismét egy rövid?! kivonata a viselkedési szabályzatnak:
Illik, nem illik, fair, nem fair stb.

1. Akkor jelentkezz, ha van kedved és időd ezzel foglalkozni. Minden szerep felelősségteljes hozzáállást kíván, csak van, amelyiknél kisebb az okozott kár, ha a szerep tulajdonosa nem így viselkedik. Ha beüt valami irl gond, egyszerűbb és korrektebb a játékvezető segítségét kérni, hogy szerezzen helyettest, mint passzivitás miatt kiesni, és így oldaltól függetlenül kiszúrni a többiekkel.

2. A szereppályázós, szereplőkérős ritka eseteket leszámítva a véletlenen múlik, hogy milyen szerepet kapsz. Minden szerepet el lehet (és kell is) jól, hasznosan játszani. Ha valaki úgy érzi, hogy csak lenyomozhatatlan, éjjel-nappal ölő Zetor traktorként játszana szívesen, sima városiként nem, akkor inkább ne jelentkezzen.

3. A játékvezetőt ne kritizáld a játék végéig a topicban. Ha valami nem tetszik, vagy úgy érzed, méltánytalanság ért, keresd meg őt htmailben. Sok munkát és időt fektetett a játék előkészületeibe és levezetésébe, ezért nem szép a fórumot teletrombitálni a gyászoddal, még akkor sem, ha részben vagy egészében igazad van, és ő szúrt el vagy tervezett félre ezt-azt.

.
.
.

(Bocsi, kedves olvasó, de innen utólag a hely hiánya miatt ki kellett vágnom a szabályzat nagyobbik részét; itt elolvashatjátok: (11106278.385) & (11106278.386).)
10. Játszani akarj, jól szórakozni, és csak utána nyerni. Hiába viselheted technikai szemszögből teljesen jogosan az „akkor is igazam volt!!!” feliratú pólót, ha egyedül ülsz a homokozóban.

Jó játékot!

Edited 2008-12-03 09:11:42 by astra_

Ha nem menekültél el, akkor gyere, még itt is van hely a számodra (15217389.1), vagy figyelj, mert már rendeztünk kezdőjátékokat is! Van egy olyan érzésem, hogy még fogunk is. 😉

Kedves olvasó! Most lehet, hogy felhorkansz, hogy miért van itt ez az írás, miért kell a HP-n ilyeneket olvasni, amikor ez nem az online fociról, nem a HT játékunkról, nem az NT-inkről szól… De igen, ez is a HT játékunk része! Mert ami a HT-t kiemeli a tucatnyi menedzserjáték kavalkádjából, az a közösségi élet! És hidd el, a non-HT-n rendezett szerepjátékaink, amiket nyugodtan szólíthatsz maffiásnak is, remekül építik, fejlesztik és szórakoztatják a közönséget, a KÖZÖSSÉGET!

Hölgyeim és Uraim! Köszönöm a megtisztelő figyelmüket és türelmüket! Játékra fel!
________________________________________

U.i.: A játékok tömör lényegét és szabályait jól leírja az astra_ által mellékelt két weboldal is, bár ezek persze nem mérvadóak olyan elvetemült játékvezetőknél, mint exeaxe vagy jómagam (Red Tom)…”

Kínzó kamra:

Ebben a rovatban 5 volt kapitányt, U20 kapitányt kérünk, hogy értékelje a válogatott legutóbbi meccsét és osztályozza 1 és 10 közötti számmal

alibi:

Bátor és jó húzások, jó diplomácia, idióta meccsmotor.

10

Jana3:

Egy kiegyenlített mérkőzésen inkább játszottunk arra, hogy a következő meccseken jobb helyzetből induljunk. Így jött is az idegenbeli PIC-CA két széllel, ami egész szépen is nézett ki. A birtoklásunk nagyon a határon mozgott, szóval ennél egy picit lehet, többet kellett volna pumpálni a kp-ba.

Így örülhettünk volna egy döntetlennek is és egyáltalán nem panaszkodhattunk volna, ha kikapunk. Nem így történt. Középső kontrával hoztuk le a meccset, úgyhogy az azerieknek biztosan nem volt jó napjuk… :)

cstomi91:

Szia!

Mivel biztos volt az azeriek részéről, hogy a törököket szeretnék segíteni, ezért várható volt tőlük a PIN, főleg mivel mi PIC kényszerben voltunk tehát jó döntés volt a 442 CA a részünkről. Szerencsére jött a meccsvégén a megérdemelt kontragól, így sikerült az első meccsen 9–ből 9 pontot szereznünk. Amit hiányoltam a meccs végén az erőnléti cserék.

Az értékelésem: 8


Beharangozó:

„Törökország a legerősebb csapat a csoportban, akik mindenhol győzelemre törnek, így a hazai pálya ellenére is Ők az esélyesebbek. Tisztességgel fel fogunk készülni, bízom a jó eredményben. A veretlenség megőrzése a cél!”

by Sattikz (2503676)

Kitekintő – Extra –

D-Bergkamp – ellenfél skót öninterjúja (kicsit skizo a srác, de azért szeretjük… , bocsi Berg)

„Mai számunkban D-Bergkamp ellenfél skóttal beszélgettem, akit jól ismerek a maffiajátékok területéről. Berg a Török csapat feltérképezését végzi, hogy a kapitány kezében a lehető legtöbb információ legyen az aktuális taktika kiválasztásakor.
– Kezdjük egy banális kérdéssel, hogy lesz valakiből ellenfél skót?
– Valamikor az őskorban jelentkeztem egyszer a stábba, érdekes feladatnak tűnt. Második ciklusom úgy kezdődött, hogy már a frissen megválasztott erdo keresett meg, mint „tapasztalt” skótot. Ezt követően még 2-3 kapitány mellett voltam segítő, sokat tanultam ez idő alatt. Legutóbb sattikz hívott, bár nincs annyi időm mostanában a játékra, mint szeretném, de a Török csapat figyelését szívesen bevállaltam.
– Hogy történik a „skótolás”?
– Van egy nagyon szépen összerakott google docs táblázat, amelyben minden ellenfélről a szükséges információkat lejegyzünk, legyen szó akár az egyes játékosokról, a mérkőzésekről, az alkalmazott edzőkről, vagy akár a TS változásáról.
– Mit lehet tudni a Törökökről?
– Van a keretben 2 TW, 5 CD/WB, 6 IM, 3 W, 1 FW és végül, de nem utolsósorban 3 deffFW. Érdekesség, hogy mindhárom edzője IM. Mostanáig a jó öreg 352 finnt tolta, ez elég is volt az ellenfelei ellen. Mit szeretnél tudni?
– Természetesen, hogy mik a gyengéi, milyenek a formái?
– Lássuk csak….5 védős felállás nincs begyakorolva nála, ez leszűkíti a CA-s lehetőségeit. A jobb kapusa ráadásul csak megfelelő formában van. Kondi tekintetében sem hemzseg a kerete a remek játékosokban, mondjuk ez sajnos a mieinkre is igaz. Speccekben is van nála pár érdekesség, ide sorolnám a Q-s egyik alap IM-jét, de összességében is jól fejelőkben fölé lehet a szó szoros és átvitt értelmében is nőni.
Formák. A kapusról már szóltam. A védőknél mindenki jó formás, az egyik WB remek. A középpályásoknál hasonló a helyzet, az alap IM-ek jó formában. A kezdő szélsői sajnos remek formásak jelenleg.
– Mit vársz tőle, milyen felállással jön?
– Jó kérdés. Leginkább egy 451-es CA-t, vagy pressinget, offW-vel mindkét szélen. Mondom ezt úgy, hogy a saját keretünket nem néztem meg. Természetesen a Török ellenfél skótok majd megteszik helyettem. 
– Mennyi időt vesz el ez a munka?
– Összességében legfeljebb kicsivel többet, mint amit eddig a válaszokra begépeltem. 
– Végül azt szeretném megkérdezni, hogy ha valaki ki szeretné magát próbálni, mit kell tennie, kinél jelentkezzen?
– Természetesen sattikz kapitánynál, örömmel vár minden érdeklődőt.”

by D-Bergkamp [userid= 4360704]

Házi Tip-Top:

Ebben a rovatban egy hármas versenyt tartunk tippelésben. A résztvevők: A kapitány, a stáb, egy átlagos felhasználó. Mindhárom résztvevő nevében egy-egy személy tippel a következő meccsünkre, aztán meglátjuk ki tippel jobban a sorozat végére.

Kapitány: Sattikz: 2:2
Stáb: D-Bergkamp: 2:2
Felhasználó: Pistuko: 3:1

Állás:

Felhasználó: 2 pont
Stáb: 1 pont
Kapitány: 1 pont

Birodalom Hírei:

A Hattrick nevű online menedzserjáték kacsahírei, ha mégis igaznak bizonyulnának, akkor a hiba nem a mi rendszerünkben van!

Új hivatalos HT-Nyelv:
A svédjeink úgy döntöttek, hogy az eddigi hivatalos HT nyelvet az angolt a magyarra cserélik, így próbálják meg csökkenteni a Globalon előforduló elégedetlen reklamációkat. Állítólag ezzel egy időben és ezzel összefüggésben a magyar Hattrick-fordítók (LA) egy új rangot kapnak, ők lesznek az ½ HT-k…

Felpörgető:

Magyarország – Türkiye (525353136) 2015-04-24 20:00

„Törökország (törökül Türkiye Cumhuriyeti, IPA: /tyɾkije dʒumhuɾijeti/) állam, amelynek területe kisebbik részben Európában, nagyobbik részben Ázsia délnyugati részén fekszik. A Fekete-tenger és a Földközi-tenger között elhelyezkedő Anatóliai-félsziget alkotja az ország fő területét. Északról Grúzia, és Örményország, keletről Irán és egy kis részen az Azerbajdzsánhoz tartozó Nahicseván, délről Irak és Szíria, míg nyugatról az Égei-tenger szigetei, Görögország és Bulgária határolja.

Törökország kultúrája az ország különleges, európai-ázsiai fekvésének és történelmének köszönhetően igen változatos, ötvözi a keleti és a nyugati tradíciókat. Földrajzi fekvésének köszönhetően az ország mind politikailag, mind gazdaságilag fontos stratégiai pontnak számít.[7][8]

Törökország demokratikus, szekuláris,[9] az alkotmánya szerint magát nemzetállamként[10] meghatározó ország, de élnek más kisebbségek is az ország területén.[11] 1923. október 29. óta köztársaság. Politikai rendszerének alapjai Mustafa Kemal Atatürk irányítása alatt az 1920-as és 30-as években szilárdultak meg, az Oszmán Birodalom felbomlása, illetve az első világháború után.

Az elvesztett háborút lezáró sèvres-i békeszerződés ellen a törökök katonai ellenállást szerveztek. A török függetlenségi háború (1919-1923) során a Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Kazım Karabekir és más tábornokok által vezetett török haderők kiszorították az angol, olasz, görög és francia csapatokat, valamint megalakult a Török Nemzeti Országgyűlés, melyet azonban a szultán és kormánya nem volt hajlandó elismerni. 1922. november 1-jén az ankarai országgyűlés eltörölte a szultanátust, majd a sèvres-i döntéseket felülbíráló lausanne-i békeszerződés megkötése után, 1923. október 29-én kikiáltották a köztársaságot. Az ország vezetője, Mustafa Kemal Atatürk, modern, világi és Nyugat-orientált államot hozott létre drasztikus reformok segítségével. A 20. század során több katonai puccs történt az országban, az utolsó 1980-ban. Törökország 1952-ben lett a NATO tagja, és célul tűzte ki az Európai Unióhoz való csatlakozást. A ciprusi török jelenlét, a régóta tartó kurd felkelés keleten, és az iszlám növekvő politikai jelenléte táplálja a közéleti vitákat, és befolyásolja az ország nemzetközi kapcsolatait és az uniós csatlakozási tárgyalások kimenetelét.”

– Béla kapcsolj már a Szulejmánra!
– Margit! Ma péntek van, ma nincs Szulejmán, csak Sattikz! Vagy hagyd a Tv-t és olvass: ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Egri_csillagok)

Pistuko vadászat

Kedves játékosaink! Remélem eddigre már Ti is megtaláltátok a soraink között bujkáló Pistukot! Ha igen, akkor másoljátok be az NTimes topicjára, a fórumra azokat a mondatokat amiben elbújtak. Az első 10 leggyorsabb beküldő kap pontokat, és minden további megfejtést beküldő ½ pontot kap! A beharangozóban, leírásban szereplő, valamint itt a játékról szóló részben szereplő Pistukok nem számítanak!

A Játék díjazása:

Nyereményt a 14 forduló összesített első három helyezettje kap. Melyből az első választhat elsőként, majd a második, a harmadiké pedig a “maradék”.

Nyeremények: 10 kredit / 1 játékos pályára lép a válogatottban / 1 hazai mérkőzés a stadionban

Az előző szám helyes megfejtése:

„Első hazai mérkőzésen nyertünk, és ez a legfontosabb. Bár az eredmény szoros lett, de egy Pistukoval jobbak voltunk, akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.”

Ebben a rovatban 5 volt kapitányt, U20 kapitányt és egy Pistukot kérünk, hogy értékelje a válogatott legutóbbi meccsét és osztályozza 1 és 10 közötti számmal.

Azerbajdzsán a nevét valószínűleg Pistuko Atropatész után kapta, aki méd satrapa (kormányzó) volt az általa uralt Atropaténében (a mai iráni Azerbajdzsánban). Az Atropatész név óperzsa eredetű, jelentése ‘tűzzel védett’.”

A Forduló eredményei:

1.: saxy 30 pont
2.: Gabriel_Leti 27 pont
3.: franitsekdarko 24 pont
4.: dennor 21 pont
5.: Kolbi75 18 pont
6.: cstomi91 15 pont
7.: Glinton 12 pont
8.: Brucka 9 pont
9.: MukiJames 6 pont
10.: Szaddam 3 pont
11.: Zsoc21-dr 1.5 pont

A játék állása:

1.: dennor 37 pont
2.: Gabriel_Leti 36 pont
3.: Saxy_ 33 pont
4.: franitsekdarko 26 pont
5.: Glinton 25 pont
6.: Kolbi75 25 pont
7.: cstomi91 24 pont
8.: Brucka 21 pont
9.: MukiJames 18 pont
10.: Szaddam 13 pont
11.: FreEnki 10 pont
12.: Zsoc21-dr 6 pont
13.: Utasi 3 pont


Felhívás:

„Hé Te ott a monitor túloldalán!
Téged keresünk sorainkba cikkírónak, ha kedvet kaptál, ahhoz, hogy soraink közzé Te is bármit beírjál, vagy átvedd bármelyik gazdátlan rovatunkat!”

Hangoló nótáink:

Ezúttal is mindenféle komment nélkül:

H – 599: Nándorfehérvár: ( https://www.youtube.com/watch?v=So7cSsB_l34)
Kárpátia: Summáját írom…: ( https://www.youtube.com/watch?v=evMrdW3bYdY)
Opal – Esaretim (török): ( https://www.youtube.com/watch?v=4T-T0BfZOs4&list=PL961A3B168E28E741&index=1)

About red_tom