P3-4: Labda mese

Sziasztok. Hű, milyen volt a múlt hetem, vagy az nektek is kimaradt? De félre a tréfával, kissé úgy jártam, mint a székely lova, csuklottam, de nem vízért, hanem össze… De már talán felegyenesedtem, és ha az IRL európai labdázgatásnak is vége lesz, akkor tán a magazinunk is magához tér.

De egy biztos, a labda pattoghat erre, pattoghat arra, mi akkor is megyünk tovább az onlány világunkban. A labdavadász játékunk is megy tovább, ám átgondoltuk a javaslatokat. Ezek után minden játékosnak külön-külön kell megtalálnia a labda tartalmú mondatokat, a pontozás nem változik, és mostantól nem többszöröződhetnek a pontok. Tehát mindenki keresse meg a saját labdáját, hajrá!

hungaryA Labdavadász játék állása a következő számban lesz nyilvánosságra hozva, de aki akarja az eddigiek alapján simán ki tudja számolni saját pontszámát… Én ha jól számoltam, akkor meg van a 10 labda már ebben a cikkben is.

Az NT és a labda legyen veletek!

Értékelés


Srbija 2 – 3 Magyarország (581980424)

„Pénteken lejátszottuk az első mérkőzésünket a selejtezőben. A jó kezdés nagyon fontos, de különösképpen akkor mikor egy közvetlen riválissal játszunk idegenben. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a Szerb csapat nagyon erős és egy rettenetesen rutinos és eredményes kapitányuk van, hiszen ez a 4. ciklusa az NT élén és az első kettőben bronzérmet nyert a csapattal.
Természetesen a hosszú ideje folytatott munkásságával nem csak előnyök járnak, hanem hátrányok is. Rengeteg tétmérkőzés állt a rendelkezésünkre arra, hogy kitaláljuk a gondolatait, s nem is volt nehéz dolgunk. Nagyon kedveli – hazai pályán különösen – a 3-5-2-es finn felállást, annyi különbséggel a klasszikus finn taktikától, hogy a szélső támadásokat 1-1 IMtw támogatja. A hozzájárulások változásával csak annyit kellett ezen módosítania, hogy támadó utasítás helyett alap utasítással küldte pályára a szélsőit. Ez egy nagyon erős felállás, így fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy nem véletlenül kedveli ennyire. Tőlünk leginkább egy 4-4-2 CA-t vagy egy 4-5-1-es felállást várhatott, amelyek ellen is működőképes az elképzelése. Összességében elmondható, hogy kb. 90%-ban biztosak voltunk az ellenfél taktikájában, így ennek megfelelően igyekeztünk kiválasztani a legjobb megoldást.
Gyakorlatilag már csütörtökön, az edzés után megvolt a taktika, amit játszani szerettünk volna. A koncepció lényege az volt, hogy próbáljunk megszerezni birtoklást és közben legyen elegendő védelmünk is a támadásaival szemben, valamint a saját támadásaink se legyenek teljesen esélytelen a gólszerzésre. Specialitásokban nagyon jól állunk, így a birtoklással párosítva vártuk is, hogy SE gól(oka)t is fogunk szerezni. Ezen elképzeléseiknek a 3-5-2 100% védekező felállást felelt meg a legjobban, ahol a középpályát oCD-vel, kettő WTM-el és kettő DF-el támogattuk meg a leginkább.
A mérkőzés kezdete után volt öröm és aggodalom is a stábban, mert az ellenfél azt hozta, amit vártunk, de a válogatottaknál bevezetett változásnak köszönhetően nem működött a default lineup-ban elmentett 100% védekező játékstílus és sima neu edzővel játszottuk a mérkőzést. Az esélyeinket ez csökkentette, így a vártnál is jobban kellet izgulni és több szerencsére volt szükségünk. Szerencsére a taktika, miszerint birtokoljunk és kapjunk speciális eseményeket jól működött, így kettő SE-nek köszönhetően 2-0-ra vezettünk is, de – leginkább – a 100% védekező hozzáállás hiányában az ellenfél kettő normál helyzettel egyenlített. A mi idegeskedésünkön túl a csapat is ideje korán a 74. percben elkezdett rágörcsölni a meccsre, amely az értékelésekben is szépen meglátszott, így már egyértelműen Ők voltak az esélyesek a győztes gól megszerzésére. Mindezek ellenére nekünk sikerült megszerezni a 3 pontot, mivel kiírt helyzetet nem kapott már az ellenfelünk, valamint a 2-5-3-ra való átállásuknak köszönhetően a középső védelmük meggyengült, ahol megszereztük a mindent eldöntő gólt.
Összességében így is, úgy is kellet volna szerencse a győzelemhez, de a bug-nak köszönhetően még több. Olaf velünk volt és sikerült megnyernünk a mérkőzést, amely nem egy irreális kimenetel, még az újrajátszások figyelembevételével sem.
Nagyon szépen köszönöm a stábnak, a szurkolóknak és a játékosoknak, hogy hozzájárultak a sikerhez.
A következő ellenfelünk Görögország is a csoport esélyesei közé tartozik, így most sem lesz egyszerűbb ütközete a csapatnak, de azért hazai pályán mi vagyunk egy kicsit az esélyesebbek. Természetesen most is mindent megteszünk, hogy maximalizáljuk a győzelmi esélyeinket és egy újabb nagy riválist győzzünk le. Mindenkit várunk a fórumra szurkolni!
Fontosnak tartom elmondani, hogy a nem megfelelő működést jeleztem a fejlesztők felé az erre a célra fenntartott fórumon, s HT-Tasos a probléma pontos megismerése után intézkedett is, valamint rövid időn belül tájékoztatott, hogy javították. Mindezek ellenére nem tervezzük, hogy mi teszteljük le élesben, hogy az állítása megfelel-e a valóságnak! :D”

És közben már ez is lezajlott:

Magyarország 4 – 1 Hellas (581980428)

„A szerbiai túra után hazai pályán is egy komoly riválissal találkoztunk, hiszen Görögországgal előzetesen biztosan számolni kell a végelszámolásnál. A taktika szempontjából nehezebb dolgunk volt mint a Szerbek ellen, hiszen semmi korábbi információnk nem volt a kapitányukról, mert nem volt még U20/NT edző korábban. Abban biztosak voltunk, hogy egy 3-5-2-vel a birtoklás pár százalékkal nálunk lesz, ha Ő is laza játékkal játszik. Ennek megfelelően hasonló felállást választottunk mint az első mérkőzésen, annyi különbséggel, hogy a kettő IMtw-nek köszönhetően kicsit erősebb támadásaink voltak a széleken.
Görögország a 4-4-2 CA mellett döntött, amely nem tűnt egy jó választásnak a mi felállásunk ellen. Több ponton is hibázott, mert gyakorlatilag a védelmét túlerősítette és mind a 3 támadó oldalon nagyon gyenge támadásokkal próbált operálni, valamint a labdabirtoklásban is óriási előny mutatkozott a javunkra. Összességében az volt a várható, hogy a helyzetek nagyon jelentős részét mi kapjuk, és a kimaradt lehetőségeink utáni kontrákkal nem tudnak élni, mert nem volt elegendő támadásuk.görög
A 65%-os birtoklásunknak köszönhetően jött is szépen kettő SE gól és egy szabadrúgás gól is, valamint a rengeteg normál helyzetnek köszönhetően egy gól sikerült középről is szereznünk. A kapott góllal pedig kb. hasonló szerencséjük volt, mint nekünk a középső góllal. A 80. perctől átálltunk 4-5-1-es hadrendre, amellyel a támadások kárára erősítettük a védelmünket és a középpályánkat, de utólag az eredmény ismeretében erre nem is lett volna szükség.
Összességében a mérkőzés végig nekünk állt és Olaf sem szólt közbe, így egy simának tűnő 4-1-es győzelem lett a vége.
A jövő héten Hong Kong csapatával játszunk idegenben, amely a csoport állásást nézve egy igazi rangadónak ígérkezik, hiszen az 1. és a 2. helyezett csapat feszül egymásnak. Mindenkit sok szeretettel várunk a fórumra szurkolni, mert szükség van rátok, hogy ismételten győztesen hagyjuk el a pályát! :)”
by GM-Piro (1960924)

Arckép csarnok: Fodor Soma

„Új csapatának (578632) stadionjában, a Stabil FC Aréna éttermében beszéltünk meg találkozót

Fodor Somával (345188444).

– Mozgalmas volt az elmúlt időszak az életedben…

– Igen, én sem számítottam rá. Jól éreztem magam Bakonysárkánynál (158471), mint ahogyan az összes eddigi csapatomnál.

– Mesélj valamit magadról!

– Sok újat nem tudok mondani. Egy szokásos HT-karrier az enyém is.

– Azért nem mondható átlagosnak egy olyan életpálya, amely az NT-ben csúcsosodik ki…

– No, igen. De több összetevő szükséges ahhoz, hogy valaki ilyen szintre érjen. Először is legyen jóban a szövetségi kapitánnyal.:D Viccet félre téve, ha arra vagy kíváncsi, hogyan indult a pályafutásom, el kell keserítselek. A sok száz vagy ezer HT-s futballista gyerekkoráról semmit sem lehet tudni. Így az enyémet is homály fedi. Illetve hazudok… Még akadémista koromban 1-2 tehetség gyerekkoráról megjelentek írások az akkori U20-NTimes- ban. Így megismerhették az olvasók többek között Kenéz Ricsi (355861184), Csicsák Jani (355311144) és Dittrich Csabi (355739527) történetét, akikkel végül a válogatott keretében találkozhattam is. Rólam elég annyi, hogy gyorslábú gyerekként kerültem be egy azóta már megszűnt akadémiára. Szerencsére mindig sikerült úgy csapatot váltanom, hogy az edzésmunkámban nem történt visszaesés. Amúgy nem vagyok egy vándormadár.

– Bakonysárkánytól elküldtek?

– Nem erről van szó. Meg kell említenem meszipeTY-t (4337999) is, akinek a csapatától kerültem a Sárkányokhoz, neki is sokat köszönhetek és onnan sem volt kötelező eljönnöm. Szerencsésnek mondhatom magam, mert szinte mindegyik csapatomnál segítették azt a célomat, hogy válogatott lehessek. Bakonysárkánynál hosszútávu célokat tűztek ki, amibe tökéletesen beleillett a nekem való edzés is. Közben elég sok tapasztalatot is gyűjtöttem. Meggyőződésem, hogy a Nagyerdei Torna Klubnál is megfelelő ütemben fejlődhettem volna és nem is szívesen váltottam csapatot, de végül a Sárkányfiak között megtaláltam a helyem. Úgy érzem, sikerült beilleszkednem az összeszokott csapatba, amit az is jelez, hogy hamarosan én lettem a csapatkapitány. Szinte minden csapattársamnak az NT-szereplés lebegett a szeme előtt. Persze, ehhez szükséges elérni egy bizonyos szintet és itt
minden adva is volt hozzá. Végül nekem teljesült először az álmom. Sattikz (2503676), az előző szövetségi kapitány volt az, aki egy bátor húzással behívott a keretbe. Úgy érzem, sikerült meghálálnom a bizalmát. Ezt jelezheti a Sárkányoktól elért 22 válogatottságom is. Ezt a számot szeretném tovább gyarapítani az új kapitánynál, azonban be kell látnom azt is, hogy idősebb lettem és nekem már inkább az erőnlétem megtartására, mint a technikai fejlődésemre kell összpontosítanom. Ezért volt szükség ismét a váltásra. Szeretném megköszönni az értem aggódóknak az érdeklődést. Amikor jöttek a kérdések, hogy miért kellett csapatot váltanom, miért kerültem ki a keretből…? Nem hittem, hogy ennyien figyelik a pályafutásomat. De látható, hogy a csapatváltással kapcsolatban minden alaposan meg volt tervezve. Újból kerettag vagyok, astar (2003795) kezei alatt nem csak az erőnlétem szerezhetem vissza, hanem tovább is fejlődhetek. És már új csapatomhoz is megérkezett GM-Piro (1960924) kikérője, így pénteken pályára is léphettem a Szerbia elleni VB-selejtezőn az újjászerveződő válogatottban.

– Mit üzensz a fiataloknak? Hogyan lehet belőlük válogatott játékos?válogatott

– Elsősorban szükségük van egy jó specialitásra. Sajnos(?) olyan mértékben felértékelődött a

posztokhoz tartozó legjobb specialitások megléte, hogy ezek hiányában a legritkább esetben juthat valaki is az NT közelébe. Egyelőre a kapusposzt az, ahol egy szövetségi kapitány csak elvétve gondolkodik speces játékos behívásában. Szükség van továbbá kitartásra és arra, hogy minden héten odategye magát az ember a meccseken, és ezáltal az edzésen is. Ezek azonban már a tulajdonosokon múlnak.

– Tudom, hogy szorgalmas vagy és kitartó, de van-e esetleg valami olyan dolog, amit szeretnél elérni, arra azonban minimális lehet az esélyed?

– Éppen ma történt egy jópofa dolog. Egy áruházlánc tasakokba csomagolt, az EB-n szereplő focisták képeit kínálja. Amolyan EB-s lutraalbum. Bence, az egyik ismerős kissrác lelkesen bontogatta a két kapott tasakot, majd fancsali arccal tette le a képeket az asztalra.

– Csak egy Ronaldo meg egy Müller.

– És nem kedveled őket?

– De hát ők nem magyarok! Dzsudzsákom már van. Azt hittem, lesz egy Gera vagy legalább egy Fiola. Na, mindegy, valakivel talán el tudom cserélni Ronaldot legalább Szalaira.

– És a kérdésedre visszatérve: Bár lehetetlennek tűnik, de boldog lennék, ha majd olyan 30 szezon múlva HT-Bence egy Kováts Szervác (6993950) képet ajánlana egy Fodor Soma képért.”

by matifu [userid= 6976471]

HT-EB:

A HT-s Európa Bajnokság második csoportköre zajlott a múlt héten. A soron következő ellenfél az EB-t rendező Franciaország volt. Idegenben, főként francia közönség előtt egy jobb csapat ellen léptünk pályára, így nem volt teljesen meglepetésszerű a vereség. (582509255)

Az első játékrészben azonos mértékben osztoztunk a középpályán, és egy számunkra kedvező 2-1-es vezetéssel vonulhattunk a szünetre. Sajnos egy sérülés is hátráltatta a játékunkat, de két szélső lövésből is gólt szereztünk.
A második félidőben már a francia válogatott dominált, ezért sikerült is nekik a fordítás. Az előnyünk tudatában teljesen átadtuk a teret az ellenfélnek és ennek sajnos meg is lett az eredménye. Az ellenfél egy pontrúgásból, fejes góllal egyenlített, majd pedig a 77. percben egy jobb oldali támadással be is állította a végeredményt.

Ezzel a francia győzelemmel a házigazda már tovább is jutott. A forduló után csoport állása a következőképp alakult:
H csoport Pont RG KG GK
France 6 8 3 5
Austria 3 7 5 2
Hungary 3 4 3 1
Scotland 0 0 8 8

Az utolsó mérkőzésen az osztrákokkal játszunk. Látható, hogy komoly tétje lesz a mérkőzésnek, hiszen a győztes bejut a legjobb 16 csapat közé. A gólkülönbségünk miatt a döntetlen is nekik kedvez, így egyértelműen a győzelemre fogunk hajtani. Ausztria már a következő selejtezős generációnak ad tapasztalatot. Mi is hamarosan így teszünk, hiszen a heti meccs után már csak néhány játékosra vár jutalommérkőzés.

Hajrá, magyarok!
by hegebEnya (8848509)

About red_tom