Nederland pakt een punt tegen Letland.

Nederland is vrijdagavond het WK begonnen met een puntendeling tegen de Letten. Nederland kwam tot 2x toe op voorsprong maar moest tot 2x toe ook weer een doelpunt incasseren wat dus de eindstand bracht tot 2-2. Nederland had ietwat pech, want het eerste doelpunt viel uit een kop-SE voor de Letten, terwijl Nederland veel meer koppers in de ploeg had. ‘De teleurstelling overheerst met dit gelijke spel’ aldus de bondscoach.

In het eerste bedrijf leek er voor Nederland geen vuiltje aan de lucht. Nederland kwam al vrij snel op voorsprong via Gerard Olthuis en kreeg nog een kans Co Mathijsse, alleen de zeer ervaren verdediger van het Nederlands team miste kans. Jammer genoeg deden de Letten in de 33e minuut weer iets terug uit een corner ; 1-1. Jammer maar helaas, maar Nederland ging gewoon door met kansen creëren, alleen 6 minuten voor de rust werd er opnieuw een kans gemist, dit keer miste doelpuntenmaker Gerard Olthuis.

Na de rust ging Nederland, met 52 procent balbezit in de 1e helft, vol vertrouwen de 2e helft. En na ruim een uur spelen werd dat vertrouwen omgezet in een goede kans die werd benut door super spits Mulder, hij tekende de 1-2 voor Nederland. Vervolgens gooide de Letse coach het roer om en deed wat tactische wissels en die pakten zeer gunstig uit voor Letland. Want Letland kwam in de 81e minuut op gelijke hoogte, en vervolgens werd de wedstrijd simpel uitgespeeld door de Letten die tevreden waren met een punt.

Al met al mag Nederland niet tevreden zijn met deze punten deling, en had het gezien de ratings verdiend te winnen. Toch is bondscoach MMM niet geheel ontevreden over het resultaat en ziet hij kansen voor de rest van de poulewedstrijden ; ‘Het is belangrijk om niet te verliezen in de openingswedstrijd, echter de teleurstelling overheerst met dit gelijke spel. Voornamelijk omdat we hadden geselcteerd op koppers om een goede kans te maken op de corner-koppen event. ondanks het dubbele aantal koppers vs letland viel deze toch de andere kant op. Op basis van de ratings had er meer ingezeten, al is een gelijkspel geen gekke uitslag.’

De Letse bondscoach was zo blij met het resultaat dat hij zich direct in de feestvreugde mengde. Hij wou daarom nog even geen antwoord geven, en wou pas een reactie geven na het feestje. Morgenochtend zal er dus een reactie van GintsR bij staan.

TSM-N

About TSM-Nathan