Latest Headlines
0

Vitrinben a hatodik serleg

Ezúttal kezdjük a történetet a végéről: a sajtcsapatnak sikerült megszereznie a hatodik trófeát, így tehát a jövő szombat nem bulimeccsel telik, hanem az ötödik ligában szereplés jogáért küzdenek a fiúk. A bajnoki címet ezúttal három pont előnnyel szerezték meg Köő-Kemény Ivó kőkemény harcosai.

0

Nem játszunk döntetlenre!

Ma délután a Sajtkészítő Szentélyben a hatodik trófeáját szerezheti meg a hajdani bányászcsapat. Mióta Joci Sajt néven játszanak, egyetlen vereséget sem szenvedtek sem a bajnokságban, sem barátságos mérkőzésen. Az utóbbi azért nagyobb szó, mert Csirkéék szerdán nem kisebb ellenféllel játszottak idehaza, mint a tíz szezonnal ezelőtt Hattrick Masterst nyert görög DEOPS csapatával – és 4-2-re nyertek!
A közönség alig akart hinni a szemének, amikor a tízes mezben egy ismerőst láttak melegíteni a meccs előtt. A csapat örökös góllövőlistájának vezetője, Volker Spriesterbach a meccs előtti napon igazolt vissza Olaszországból, hogy 36 évesen újra Salgótarjánban lőhesse a gólokat. És egyet szerzett is – a harmadikat. 1-0 és 2-1 arányban még a vendégek vezettek, a második egyenlítés után viszont a sajtosok megrázták magukat, és a Csirke-Spriesterbach kettős egy-egy alkalommal bevette Anachronakis kapuját. 4-2 lett a vége, a 4820 fizető néző tombolva ünnepelt.
Pihenni azonban nincs ideje a gárdának: a tabellát vezetik ugyan három pont előnnyel, de a gólkülönbségük rosszabb, mint az üldöző Paprika FC-nek, így minimum egy pont kell a bajnoki címhez.
– Nem játszunk döntetlenre, le kell győznünk az Irodalmi Kávéházat – közölte Csirke Zoltán játékos-edző. – Egy hete történelmet írtunk, Debrecenben(!) 12-0-ra győztük le a tulajdonos híján motiválatlan Foxborough FC-t, de az üldözőnk is gurított egy hetest az irodalomkedvelőknek. Ezért a cél csak a minél nagyobb arányú győzelem lehet szombaton – aztán felkészülés az osztályozóra, mert az eredményeink alapján nem vagyunk a hatodosztály legjobb 512 bajnoka között, akik automatikusan juthatnak fel.
– Van esély a feljutásra? – kérdeztük a neve ellenére absztinens menedzsert, Köő-Kemény Ivót.
– Idegenben, egy meccsen kell eldőlnie mindennek, kérdés, hogy egy kedveszegett, vagy egy harapós csapat otthonába kell-e látogatnunk. Még sosem vesztettünk osztályozót (kettő volt eddig a 16 szezon alatt), most sem volna jó, ha rontanánk a statisztikánkat.
Nos, a bajnoki cím még nincs meg, de biztosak lehetünk abban, hogy sem az edző, sem a menedzser nem a levegőbe beszélt, és a sajtosok bedarálják az irodalomkedvelőket. A lefújás pillanatában, 17:15-kor kiderül – miként kicsivel később az is, ki ellen kell megmérkőzni az ötödik ligába jutásért.
– CreaMédia –

0

A felsőházban végeztek az ifik

Véget ért a maratoni, 30 fordulós küzdelemsorozat a Labdabiztos U19 Szuperligában. A negyedik sorozatot a Csirkekeltető Palóc TehetségGondozó (Röviden: Csirkekltető PTG) keretbe foglalta azzal, hogy az előző két alkalommal bajnoki címet szerző Nagy Atti 73 juniorjaitól hét-hét gólt kapott, ám a két súlyos vereség közti 28 fordulóban 46 pontot szerzett, így a nyolcadik helyen végzett. Épp a felsőház alján.

A fiatalokkal már tizenhat felnőtt szezon óta foglalkozó sikeredzőt, Plavecz Balázst kérdeztük:
– Elégedett-e csapata teljesítményével?
– Nem panaszkodhatom. Az ifibajnokság nem elsősorban arról szól, hányadik helyen végzel, hanem arról, sikerül-e felnőtt szezononként legalább egy tehetséget adnod a felnőtt csapatnak, aki megállja a helyét profiként. Salgótarjánban nagyok az elvárások, hiszen az első igazi sztárunk, Csirke Zoltán 2010 karácsonyán került ki az akadémiáról, és nem sokon múlt, hogy nem lett belőle U20-as és felnőtt válogatott. A tehetsége megvolt hozzá, de ő inkább a tanulásra koncentrált, ami érthető. És mint kiderült, megérte “agyra gyúrni”, hiszen épp a héten nevezték ki a csapat edzőjévé. És biztos vagyok benne, hogy vezetésével a gárda nem ragad meg a hatodik ligában, hanem egy-két szezonon belül feljebb kerül.
– De ha már a tehetségek kutatásánál maradunk: talált Ön még egy igazgyöngyöt, aki most is a felnőtt válogatottban szerepel, már tizenötször ölthette fel a címeres mezt.
– Igen. Evanics Hunor 2011. augusztusában 4020-as, világrekord-közeli TSI-vel került ki az akadémiáról a tizenhetedik születésnapján, és az U20-nak ugyan szintén nem kellett, de a felnőtt keretben már számítanak rá, a Palóc Mentő Alapítvány stábja nagyon odafigyel arra, hogy még most is folyamatosan fejlődjön. A teljes képességmutatója a felnőtteknél a hatszázezres határt is átlépte.
– Sikerült-e ebben a harminc hétben, amíg a csapat a felsőházért harcolt, új “igazgyöngyre” lelni?
– Igen. Remek gólszerzéssel került ki tőlünk Hollós Anti, akiért épp most csatáznak a játékospiacon, jelenleg 68 milliónál tart a licit érte. A jelenlegi tizenhatos keret sztárjelöltje Grofcsik Ádám, még közel egy szezonon át nálunk játszik, tudásban valahol Csirke Zoltán és Evanics Hunor között van, bár nincs specialitása, s emiatt lehet, hogy sosem lesz válogatott. Viszont ettől még mindenkori csapatának húzóembere lehet.

0

Gyorshír: új edző, új menedzser

Miután a csapat egy félidő alatt négy gólt kapott a Magyar Kupában, a menedzser kiürítette az irodáját, leadta a kulcsokat Vadászné Farkas Piroska titkárságvezetőnek, majd elhagyta a stadiont.
Ezután titkosnak nem nevezhető tárgyalásokat folytatott Köő-Kemény Ivó eddigi másodedzővel, és felajánlotta, vegye át a helyét.
Megszületett a megegyezés, a klub menedzsere a továbbiakban Köő-Kemény Ivó lesz.
Új ember ül ezután a kispadon is: a csapatot 2013. novembere óta irányító Guly Kovács Dániel a kiesés miatti elkeseredésévben lemondott, a továbbiakban szaktanácsadó lesz a klubnál. Helyét Csirke Zoltán vette át, aki 2010. karácsonyán került az akadémiáról a felnőtt keretbe. Mivel még mindig ő a gárda legjobb játékosa, gyakran fogjuk látni szélsőként, sőt néha csatárként is rémisztgeti az ellenfelek hátsó alakzatát.
– Amíg bírom erővel, a pályán is szeretnék bizonyítani – nyilatkozta blogunknak az újdonsült mester. – Lesznek változások a csapat keretében, a hatékony védekezés mellett az eddigieknél eredményesebb ellentámadásokat szeretne látni a közönség, és én tökéletesen megértem őket. Gondjaink voltak kapus poszton is, ezt hamarosan házon belül oldjuk meg. A mostanival együtt három szezonra kaptam bizalmat a vezetőségtől, most még nem cél a feljutás, csak a dobogón kell végeznünk a pontvadászat végén. Azt hiszem, a rövid távú célt meg tudjuk valósítani, a távolabbi jövőről még nem beszélnék.
A csapat ugyan kiesett a magyar Kupából, de a Hidegkuti Nándor Ligakupában még vannak esélyei, bár az új edző szerint itt kiszámíthatatlan, kik hajtanak a kupagyőzelemre, és kik tekintik csak bulinak a sorozatot. A bajnokságban mindenesetre még jól áll a JociSajt:

0

A széntől a sajtig

– A csapat a 42. szezonban kritikán alul szerepelt – dühöngött az évzáró sajtótájékoztatón Mr. Crea klubmenedzser. – Hiába kaptunk mindössze 25 gólt, a támadójátékunk egyszerűen katasztrofális volt, és az első két fordulóban szerzett hat ponthoz a következő tizenkét meccsen mindössze négyet tudtunk szerezni (1080 perc alatt mindössze 10 gólt összeszenvedve), ez pedig azt jelentette, hogy már három fordulóval a bajnokság befejezése előtt kiestünk. Ez pedig nem maradhat következmények nélkül, a csapat nem viselheti tovább a Salgótarjáni Bányász Torna Club nevet!
– Akkor mégis mi lesz a klub neve? – kérdezte a Hattrick Bulvár jelenlévő szőke tündére. – Tarjáni botlábúak?
– Csak a csatárok voltak azok, emiatt el is küldtem őket. Még hat 17 éves taknyossal is többre megyünk, mint a hajdan ugyan nagynevű, de kizárólag a múltjukat emlegető sztárocskákkal. Gondoltam, hogy feladom az egészet, és elmegyek egy tanyára sajtot készíteni. Lehet, így is teszek, de ez egy hosszú folyamat, időbe telik kitanulni a szakma fortélyait. Amíg a csatárok a gólszerzést tanulják, én meg a sajtcsinálást, az új bajnokságra Joci Sajt Hattrick Futball Club, röviden Joci Sajt HFC néven neveztünk. Aztán meglátjuk, én készítek-e előbb professziális sajtot, vagy a tinik kápráztatják-e el góljaikkal a közönséget. Három szezonnál többet nem akarok hatodik ligás menedzser lenni, ha legkésőbb a 45. szezonban nem jutunk fel, szétzavarom az egész bagázst!
A menedzser-klubtulajdonos feldúltan hagyta ott a sajtótájékoztatót, azt a takarítónőtől, Savanyú Ágotától tudtuk meg, hogy a személyzetből senkit sem rúgtak ki, csak a játékosok egy részét eresztették szélnek. Ágota – miközben vitte a kukához a szemetet – elkeseredetten mutatta a klubház falán a nyolc bajnoki évvel ezelőtti tablót, melyen még igazi V. ligás sztárok láthatók – de hol van már a tavalyi hó (és a régi szén)…

0

Változások a csapatban

A Bányász siralmasan kezdte a szezont az ötödik ligás csoportváltás után. Három találkozót követően egyetlen ponttal szerénykednek a hetedik, vagyis utolsó előtti helyen Guly Kovács Dániel vezetőedző fiai. Ám ő és segítője, Köő-Kemény Ivó másodedző továbbra is élvezik a klubvezetés bizalmát.

– A pontínség ellenére nincs katasztrófahelyzet, a védelem már egészen megbízható – nyilatkozta blogunknak a másodedző. – A támadó szekciónkat is megerősítettük, már “csak” a középpályával van gond, annak stabilizálása érdekében épp most teszünk lépéseket. Sajnos, csodakapusunk, Mészáros Jani már nem tőlünk lesz válogatott, de muszáj őt elengednünk, ha igazán nagy nevet akarunk igazolni a legfontosabb posztokra. Nem suhancokban gondolkodunk, a tapasztalat igen fontos mind a széleken, mind a középpályán. Wang Baifeng, a 35 éves perui szélsőnk már nem bírja az iramot, az ő helyére ma érkezett a svéd Rasmus Persson, a német FC Lenzkirch alakulatától. Ő már játszik is a hét végén a Hévíz elleni idegenbeli bajnokin, az igazi megmentő megszerzéséhez viszont még a kaszába kell érkezni Mészáros vételárának. Az új ember még ki sem került a játékospiacra, a jövő héten tervezik az eladását.
– A szurkolók aggódnak: hogy lesz ebből bentmaradás?
Nem fogunk kiesni. A cél a negyedik hely megszerzése, a szurkolóknak az a dolguk, hogy kijárjanak a meccsre, és biztassák a csapatot. Többen jöhettek volna szombaton is, ha nem fél ház előtt kellett volna játszani, bizonyára jobban küzdöttek volna a fiúk. De nem lehet a múlton rágódni, a mostani fordulótól gyűjtögetni kell a pontokat!

0

Egy nap, négy titkár

Nagy a fejetlenség a Bányász háza táján. A csapat a bajnokság utolsó őszi szezonbeli meccsét hazai pályán 8-0 arányban elvesztette, így hét találkozó után nulla ponttal, egyetlen lőtt góllal szerénykedik a tabella alján.
– Ezt én nem bírom, nem katasztrófa-kommunikátornak jöttem ide – jelentette ki Berg Zsolt még a meccs utáni percekben. És akként cselekedett, amint megfogadta: vasárnap reggel beadta lemondását, amit Gerold Ott, az igazgatótanács elnöke és valamennyi igazgatótanácsi tag elfogadott.
– Volt már jelentkező a posztra, hiszen Berg úr már rég itt akarta hagyni a süllyedő hajót, de egyelőre belülről szeretnénk találni valakit – mondta reggel nyolckor Köő-Kemény Ivó, a klub új menedzsere.
És az órára pontos meghatározás itt nagyon lényeges.
Az állást ugyanis először a vasárnap épp 32. születésnapját ünneplő Dienes Dominiknek, az új blogszerkesztőség vezetőjének ajánlották fel, de ő ezt két órányi gondolkodás után visszautasította.
Délelőtt tízkor egykori csatártársa, a jelenleg hotdogárusként dolgozó Nesztor Bertalant invitálták “leendő munkahelyére”. Őt is lefotózták, már el is készült új igazolványa, azonban némi hezitálás után ő is nemet mondott.
Délben aztán felszállt a füst: muszáj volt az átmenetileg munkanélküli, az állásra régóta pályázó Légrádi Medárdnak adni a pozíciót, bár Vadászné Farkas Piroska titkárságvezető nagyon savanyú képet vágott, miközben a hivatalos papírokat töltötte ki.
– Ráment az egész délelőttöm erre a cirkuszra, a családnak kínai étterembe kellett mennie, mert nem volt, aki ebédet főzzön otthon – dühöngött.

0

Vasárnapi hírek

Nemzeti Válogatott: Csapatunk menedzsere, Mr. Crea pályázott a szövetségi kapitányi posztra. Tizenötödikként kandidált, mint elmondta, annyira nem érzi magát esélyesnek, hogy már a negyedik voks is maga lenne Isten ajándéka, de valamikor el kell kezdeni.
Azt is hangoztatta, hogy vidám kapitány lesz, ha valami csoda folytán befut, és ebben az esetben mindenképp támadó játékot ígért.
Ifikadémia: A Csirkekeltető neveltjei három fordulóval a befejezés előtt élen állnak a Hoffi´s Eck nevű, 16 csapatos nemzetközi ifibajnokságban. Már csak kétpont hiányzik ahhoz, hogy az üldöző német (Baden-Württemberg régióba tartozó) Dreamteam Holleschitz csapatának matematikailag se maradjon esélye a végső sikerre.
Mint a tabellán látható, itt is a támadójátékra helyeződik a hangsúly: a Tarjáni Bányász U19 az eddigi 27 fordulóban a legtöbb gólt szerezte, százhuszonháromszor “köszöntek be” ellenfeleiknek.
Szombaton – mivel az ifiligákban épp szünet van – a bajnoki meccsek időpontjában, 16:45-kor kezdték felkészülési mérkőzésüket Szferléék, és 6-1 (4-0) arányban verték a létszámhiányosan kiálló Pitfall FC fiataljait. Zétény Balázs mesterhármast ért el, de az aznap reggel(!) leigazolt Kis Ádám is két találatot jegyzett, a hatodikat a középpályás Mercs Vilmos szerezte.

0

Csak Csirke maradt meg

Hogy mekkora változást hozott a klubnál Evanics Hunor visszavásárlása, érdemes megnézni, hogy a 34. szezont tizennyolc játékossal kezdtük, és az új szezon első napján, 2012. június 11-én készült csapattablón mosolygó másfél tucat focistánkból már csak Csirke Zoltán maradt itt!
Nos, ezért szörnyű érzés, ha Evanics mégsem lesz egy percre sem pályán az U20-ban.
A szakmai stáb még megvan, a szertárostól a biblioterapeutáig. :)

A CreaTV sportműsorában érzékeny kérdést fezegetett a műsorvezető:
– Ha tizennyolcan kezdték a bajnokságot, miért van a klubnak ma 49 játékosa?
– A méltán bosszús menedzsert Hattrick menedzserpontok tucatjaival kompenzáljuk – felelte Gerold Ott, az igazgatótanács elnöke. – Szeptember elsején, a MATÁV eleni bajnokin csikócsapat, a most szerdai, Pálfalva elleni barátságos meccsen öregfiúk csapat játszott, mindkettő 35-35 pontot ér. A bajnokságban, ahol az a cél, hogy kiessünk a VI.682-ből, játszik majd saját nevelésű, akadémiás, sőt: sunyi, bajkeverő, balhés és népszerű kezdő tizenegy is.
– Van ennek értelme?
– Nem sok, de legalább van a klubnál valami pezsgés, ha már egy játékos miatt meg van kötve a kezünk. De elgondolkodunk Evanics további sorsán, ha betölti a 21. évét. Lehet, hogy tovább eddzük, de az is, hogy eladjuk. De ha nagyon el lesz keseredve a fiú, az sem lehetetlen, hogy úgy hagy itt minket, ahogy nem szeretnénk. Ismerősei csalogatják futsal-játékosnak, akkor viszont elhagyja a Hattrick világát, és számára is így múlik el a világ dicsősége.

0

A legszomorúbb néző

Gyorshír: Magyarország U20-as válogatottja Moldova 2-0 (2-0) arányú legyőzésével kijutott a Finnországban rendezendő korosztályos világbajnokságra. A 11. csoport második helyén végző Charlesphilip-alakulat a 32 csapatos mezőnyben a második csoportba került, ahol november 23-án Belgium, 26-án Csehország, 30-án pedig Németország csapatával mérkőzik.

A debreceni Nemzeti Stadion 145152 nézője között ott volt Evanics Hunor, a Bányász szélsője is, aki a találkozó lefújásának pillanatában sms-ben gratulált a kapitánynak, bár abban a minutumban talán ő volt a Hattrick világának legszomorúbb játékosa. Valljuk be, 104280-as TSI-vel (természetfeletti szélsőjáték, lenyűgöző játékszervezés, remek átadás) kevés 20.81 éves magyar játékos nézett ülőhelyről válogatott meccset, Hunor mégsem lesegette az Intercity-menetrendeket, hogy melyik elé vesse magát bánatában.
– Ez van, az U20-ban biztosan nem játszom öt percet sem, mert a kapitány már a világbajnoki csapatot építi. Nyilvánvaló, hogy szomorú vagyok, de igyekszem úgy szerepelni a jövőben, hogy 6-7 szezon múlva ez ne eshessen meg velem a felnőtt válogatottnál is – mondta, amikor egy sportújságíró az érzéseiről faggatta a lelátón.
Másodedzője, a neve ellenére absztinens Köő-Kemény Ivó, aki a biztonság kedvéért vele tartott a debreceni ki-ki meccsre, nehogy sokkot kapjon, amikor a többieket lelkesen ünnepli a hatalmas tömeg, dicsérte higgadtságát:
– Majdnem biztos vagyok benne, hogy ez a fiatalember még nagyválogatott lesz, és sok örömet okoz a nemzeti tizenegyért szurkolóknak, amennyiben nem töri derékba a pályafutását egy végzetes sérülés. Nálunk Salgótarjánban folyamatosan tíz orvos figyel a játékosokra, öt gyúró készíti fel őket a meccsekre, amíg nálunk játszik, ez a veszély aligha fenyegeti.
A klub vezetősége a válogatott meccs idején éppen éves értékelő értekezletét tartotta, így a menedzsertől a vezetőedzőn át az igazgatótanács elnökéig senki se vette fel a telefont. Azokkal a pletykákkal kapcsolatban akart érdeklődni néhány sajtómunkás, hogy a Bányász állítólag a VI. ligából is ki akar esni, és a Karancs alján teljesen új csapat épül. Egyesek tudni vélik, hogy a szponzorok egy része inkább eredményt követelne, és csak úgy adna pénzt a jövőben, ha az egész gárdát, így Csirke Zoltánt és Evanicsot is eladnák, és a játékosokért kapott 2-3 milliárdból olyan fekete-fehér gárdát verbuválnának össze, amelyik vegetálás helyett akár bajnokesélyes is lehetne a VI.682-ben.
A megbeszélés még éjfél után is tartott, amikor a szomorú szélső és másodedzője már rég úton volt Salgótarján felé.

2

Eladó a csapat

The whole team is for sale.

Average exchange rate.

Az egész csapat eladó.

Középárfolyamon.