Latest Headlines
0

Átigazolási rekord

nem vagyok benne biztos benne, hogy megérte, de nagyon remélem, hogy bebizonyítja majd: igen.
szurgent

0

Új banner

ebben a ciklusban már minden adott, hogy felpezsdüljön végre az NT, mármint nem csak eredményesség terén. egy új bannerrel minden sikerülhet!

exit2

0

LAzaság

devblog cikkek, interjúk, Hattrick Portal… ne csak én fordítsak már végre! öribarim boldoggá tesz.

bubi

0

Mesterötös

el se kezdődött a suli, mégis oktattak. ötöst kapni meg nem mindig szerencsés…

5v

0

Egy év

Egy év telt el azóta, hogy új időszámítás kezdődött a csapatnál. Ekkoriban a csapat elvileg a legsikeresebb szezonját töltötte a másodosztályban, gyakorlatilag viszont teljesen szétesőben volt. A 35 éves edző alapember lett, mint ahogy a TDF is rendszeresen szélsőként kellett hogy bizonyítson, szélsőhátvéd poszton 34 év volt az átlagéletkor. A folyamatosan öregedő keret sérüléseit, formaingadozásait egy jó csapat is nehezen bírta volna el. Ezzel párhuzamosan három fiatal, speces játékos nevelkedett az akadémián, akiket remekül be lehetett illeszteni egy edzéstervbe. Az ő megérkezésük, valamint a kupában egy megsemmisítő (egyben nevetséges) vereség (608870190) megindította az első nagy lökést: mehet mindenki, aki még máshol használható valamire.

1ev

Mostanra ide jutottunk: a játékosok sokat fejlődtek, nem edzett poszton future coachok gyűjtik az XP-t (és tartanak magunkban rengeteg pénzt), a csapat pedig úgy tűnik, hogy bentmaradhat az ötödben, ez majd a 15. héten derülhet ki. Jövő ilyenkor a védekezés edzés vége fele közeledve, remélhetőleg már a negyedosztályból jelentkezek.

0

MonGÓLia

future1

0

442 CA

ez égő…

kapitany21

0

Igen, az egy középső gól…

kp_kozep

0

Ez még kimaradt…

rip

0

Ugyanaz a szar

salva

0

Új ciklus

leekens

0

Választás után

valasztas3

0

Ötödosztály

2018-03-17 Az erőnlétedzés arányát 5%-ról 10%-ra módosítottad.

bent kéne maradni valahogy.

0

Új generáció

így kell stílusosan kiesni

iv52

0

életem2.jpg

bet180127

0

életem.jpg

belgameccs

0

Összefoglalás: 47/12.

redeem_reward_point_to_supporterA 10. körben elért ligakupa továbbjutás után két kiváló középpályás csatlakozott a kerethez. Bolla János és Vidáts Fedor egyaránt 29 évesek, és a fejjátékban sokat segíthetnek a csapatnak, na meg persze a középpálya oszlopai lehetnek. Ketten összesen 760 ezer eFt-ba kerültek, de értük ez is megfizethető összeg volt, főleg az eladások után. Közülük utóbbi már szerepet is kapott a Csika FC elleni idegenbeli bajnokin. A Tottinho tartalékosan állt ki, készülve a 11. körös ligakupa mérkőzésre. Ennek megfelelően már a 2. percben vezetést szezett a Csika Savas Engiz révén, a középkezdésből pedig azonnal sikerült egy büntetőt kiharcolni, de Podany kihagyta. Sajnos mostanában a sokadik hibája volt ez a cseh védőnek. Az 5. percben még volt egy veszélyes próbálkozása a Csikának, de szerencsére Takács védett. Ezután sikerült mindkét csapatnak összeszednie magát, így az első félidőben nem volt több helyzet. Az 52. percben azonban kettőre nőtt a különbség Michalke révén, de sikerült az egyenlítés a 73. percre, Csallóközi és Andreánszky voltak a gólszerzők. Volt még idő, 10 perc múlva némi káosznak köszöhetően visszaállt a két gólos hátrány, Grosskopf mellett Engiz talált be, utóbbinak ez a második gólja volt. Ismét a középkezdésből jött egy helyzet, ezúttal Pomázinak sikerült a befejezés, de ez kevés volt.

Csika FC-Tottinho 4-3 (1-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “Tartalékoltunk, nem is annyira az összeállításban, inkább fizikai és mentális erőben. A mi mérkőzésünk szerdán jön, teljes erővel arra koncentrálunk. Meglehetett volna a pontszerzés, sőt akár a győzelem is, ha Savas Engiz nem szerez két elkerülhető gólt, de nem tudtuk semlegesíteni. Talán csak egy kis nátrium-hidroxid hiányzott.”
Roberto Palomeque (Csika FC): “Megmutattuk, hogy az első mérkőzés nem reális képet mutatott, és igenis meg lehet fogni ezt az ellenfelet. Megérdemelt a győzelem. A kapott gólok miatt nem vagyok elégedett, de ez a győzelem most kellett nekünk.”

További eredmények:
Sarud FC-Lesipuska 3-4 (2-3)
Legs11-Amorf Ördögök 0-1 (0-0)
GGIAFK FC-Naszály FC 12-0 (6-0)

A bajnoki után Tomka Ulászló eligazolt, miután túl sok játékos volt a keretben az ő posztján. Ami pozitívum, hogy nyereségesen, több mint 200 ezer eFt-ért sikerült őt eladni. Új csapata a német hatodos T.Rex 1947.

single_match_icon_largeElérkezett a várva várt nap, a kék ligakupa 11. köre. Az FC Jáki Sasok azonban igen nagy falatnak tűnt, szükség volt tehát minden tartalékra. Sajnos ez is kevésnek bizonyult, az első félidőben eldőlt a továbbjutás. Már a 8. percben kijátszotta az ellenfél a Tottinho védelmét, aztán a féliső vége felé az iráni Javaherchi egy percen belül kétszer is betalált. Hiába a kiegyenlített mezőnyjáték, a második játékrészben még rosszabb lett a helyzet, a 73. percre teljes volt a kiütés. Két perccel később Comunian szép mozdulat után volt eredményes, ezt azonban nem tudta még legalább négyszer megismételni, így nagyon csúnya a vége. Utólag kiderült, az FC Jáki Sasok hozta a nyolcaddöntős csapatok közül messze a legnagyobb értékelést.

FC Jáki Sasok-Tottinho 5-1 (3-0)

htforumEero Grönlund (Tottinho): “Úgy érzem jól játszottunk, ez ennyire volt elég. Teljesen nyilvánvaló, hogy ellenfelünk nem negyedosztályú szintet képvisel, azt is megkockáztatom hogy a másodban is lehetnének. A különbséget túlzónak érzem, a vereség sajnos reális.
Pantelimon Avram (FC Jáki Sasok): “A bajnokságot már nem tudjuk megnyerni, úgyhogy a kupa mindenek előtt. Ez volt nálunk a jelszó. Sajnos komolyabb ponthátrányt szedtünk össze, úgyhogy a feljutás csak jövőre lesz cél, most ráhajtunk a ligakupára. Ugyan izgalmasabb meccsre számítottam, de nem bánkódunk hogy sima lett. Természetesen örülünk a magabiztos továbbjutásnak, főleg hogy a lehetőségekhez képest erős ellenfelet kaptunk. Van esélyünk a végső győzelemre, de nem akarok semmit elkiabálni, nehogy visszaüssön valamikor.”

A cikk írásának pillanatában már az is ismert, hogy kiejtőnk a negyeddöntős ellenfelével is feltörölte a padlót.

További négy játékos távozott a Tottinho csapatától. Három középpályás (Tóth, Borszéki, valamint az iráni Soltani) és egy 17 éves ifi, Perczel igazolt el. Értük összesen közel 150 ezer eFt folyt be, Tomka árával kiegészülve már meg is volt az egyik új középpályás ára, és a fizetési keretből is szépen szabadult fel.

A tétmérkőzéseket tekintve maradt a bajnokság, a 11. fordulóban a GGIAFK FC elleni hazai mérkőzés nem a legnehezebbnek bizonyult. Ezúttal a mérkőzés előtt csíptük el az edzőket. A mi mesterünk kiemelte, hogy nem omlott össze a csapat a két vereség után. Elismerte, hogy a GGIAFK trénerével is egyeztetett, és megállapodtak egy PIC-PIC egyezményben. A vendégektől pedig ultradefenzív, tördelős 5-5-0 volt várható. Így is alakult, az első félidőben összesen egy lövést láthattunk: Podany kihagyott egy újabb szabadrúgást. Ezen kívül csak egy kavarodás okozott kisebb gondot az ellenfél kapuja előtt, végül ebből nem alakult ki semmi. Minden folytatódott tovább ebben a mederben, a 79. percben azonban megtört a jég: egy szöglet után az újonnan érkező Bolla megszerezte első gólját egy remek fejesnek köszönhetően. Kicsit kinyíltak a vendégek, öt perc múlva a meccsről-meccsre remeklő Comunian révén jött a második. Szinte egyből duplázhatott volna az olasz, a kapufa ezúttal nem volt vele. A vége így is magabiztos győzelem.

Tottinho-GGIAFK FC 2-0 (0-0)

További eredmények:
Sarud FC-Csika FC 1-5 (0-3)
Naszály FC-Amorf Ördögök 0-9 (0-2)
Lesipuska-Legs11 0-1 (0-1)

Az állás:iv55_4711

A 12. forduló párosításai:
Amorf Ördögök-Tottinho
Legs11-Sarud FC
GGIAFK FC-Lesipuska
Csika FC-Naszály FC

– Gépelő Gábor

0

Átigazolások, ligakupa: 47/10.

További két játékos távozott a csapattól a napokban. Balogh István frissen került fel az akadémiáról, és jónak mondható 56600 eFt-vel gazdagodott eladásával a klub, előtte pedig a szezonokon keresztül edzett 22 éves csatár, Kis József távozott közel 700 ezer eFt-ért. Baloghot a svéd ötödös bergås bk igazolta le, míg Kis a Portugáliában szintén ötödosztályú caxinas4-hez került.

Elérkezett tehát a ligakupa újabb köre, most is a 400 ezer fős befogadóképességű HODOS Team Arena stadionban. A csapat, amennyiben az ellenfele nem a budapesti régióból érkezik, itt fogja játszani ligakupa mérkőzéseit. Az ellenfél csapatának neve Maholka Punki, a kérdésükre a válasz remélhetőleg a HODOS Team Arena lesz. A Tottinho remekül kezdett, és végig irányította a mérkőzést. Sorra jöttek a helyzetek, a gólra a 30. percig kellett várni, ekkor Thurzó talált be egy szöglet után. A játék képe ezután sem változott, a kihagyott helyzetek után végül a 75. percben megérkezett a második találat, a szerzője szintén Thurzó. A vége 0-2, nagyobb is lehetett volna a különbség.

Maholka Punki-Tottinho 0-2 (0-1)

Ezúttal csak a mi edzőnket tudtuk elérni.
Eero Grönlund (Tottinho): “Magabiztosan behúztuk ezt is, igazából a legvalószínűbb forgatókönyv valósult meg. Nyilván olyan soha nem lesz, hogy minden helyzetet berúgunk, ettől függetlenül sokadszorra mondom, hogy itt javulnunk kell. A jövő héten kutya nehéz (nem pontosan így hangzott el – szerk.) dolgunk lesz, a szombati bajnokin is inkább arra a mérkőzésre fogunk készülni.”

A 11. körben egy igazi nagyágyúval kell megküzdeni, mégpedig a negyedosztályú FC Jáki Sasok gárdájával, aki erőssége alapján bizony feljebb is szerepelhetne egy szinttel. Itt már jókora bravúr lenne a továbbjutás.

– Ligakupa László

0

Bajnoki: 47/9.

htszurkoloEzúttal egy nehezebbnek ígérkező bajnoki várt fiainkra, a hazai pálya ellenére nem számított esélyesnek csapatunk a Legs11 ellen. Az eddigi mérleg bíztató: 1 győzelem és 2 döntetlen, hiába az esélytelenség. A nézőszám végre viszonylag magas, több mint 55 ezren a Stadio Tottinho lelátóin. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a 40. percben azonban fordulat következett: Comunian góljával itt az előny. Ezután már a hazaiak vették át az irányítást, a 63. percben Comunian megszerezte második gólját. Ezután Podany tizenegyest végezhetett el, de kellemetlen módon elbaltázta a lehetőséget. Pár perccel később Comunian mesterhármasig juthatott volna, de sajnos csak kapufáig jutott. A második félidőben a vendégek csak néhány kósza lövésig jutottak, így szerzett gól nélkül zártak.

Tottinho-Legs11 2-0 (1-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “A szezon elején volt egy kisebb hullámvölgyünk, de azóta lehengerlően szereplünk. Nem szabad leállni, most jönnek majd az igazán fontos mérkőzések.”
Fazék Boldizsár (Legs11): “Négy győzelemmel kezdtünk, azóta öt mérkőzésen egy pontot kapartunk össze. Sürgősen össze kell magunkat szedni. A mai mérkőzéstől is legalább egy pontot vártunk, sajnos ez sem jött össze. Dolgozni kell, különben a bentmaradás sem biztos.”

További eredmények:
Amorf Ördögök-GGIAFK FC 1-0 (0-0)
Naszály FC-Sarud FC 0-10 (0-6)
Lesipuska-Csika FC 3-1 (3-1)

A 10. forduló párosításai:
Csika FC-Tottinho
Sarud FC-Lesipuska
Legs11-Amorf Ördögök
GGIAFK FC-Naszály FC

– Bajnoki Béla

0

Összefoglalás: 47/9.

Sok minden közrejátszott abban, hogy nem tudtunk tudósítani az elmúlt két hétben, most viszont bepótoljuk a kiesett időt. Jó hírünk van: egy apróság kivételével csupa pozitív dologról számolhatunk be. Na de haladjunk időrendben.
Elsőként a bajnokság hetedik fordulója következett, hazai pályán a Sarud FC ellen. Az első félidő Racskóról szólt, aki mesterhármast szerezhetett volna, végül két gólig jutott, az ellenfél némileg váratlan szépítése után 2-1 állt az eredményjelzőn. A folytatásban még hatékonyabb lett a Tottinho, és a kimaradt helyzetek ellenére is kiütéses győzelmet aratott.

Tottinho-Sarud FC 5-1 (2-1)

Következhetett a 8. kupakör, a kék ligakupa 5. fordulója, a házigazda az ötödosztályú Csüggedés SC. Villámgyorsan eldőlt a mérkőzés, egymás után dolgozta ki a helyzeteket a Tottinho. Mint kés a vajon úgy hatolt át az ellenfél védelmén, és már szűk fél óra után négy gól volt az előny. Sajnos ennyi maradt a végére is, ettől függetlenül a játék kifogástalan volt.

Csüggedés SC-Tottinho 0-4 (0-4)

A bajnokság nyolcadik fordulójában a Sarud FC elleni visszavágó került sorra. Ez a mérkőzés is hasonlóan alakult, mint az előzőek. A hazaiak visszaálltak otthon is, ez a taktika most sem bizonyult kifizetődőnek. Selymes és Csallóközi is duplával vette ki a részét a sikerből.

Sarud FC-Tottinho 0-4 (0-2)

htkerdojelEzzel a mérkőzéssel gyakorlatilag eldőlt, hogy a Sarud FC a 7. helyen végez a bajnokságban, a statisztikákkal foglalkozó HTEV oldal szerint erre 100% az esély. Ugyanez az oldal a jelenlegi állapotokból kiindulva 87%-ot ad arra, hogy a Tottinho az első négy helyen végez, ugyanakkor a bajnoki címre mindössze 3%-ot adnak, ami reálisnak mondható. Úgy néz ki, hogy az Amorf Ördögök csapata simán nyeri a bajnokságot, a 2-6. helyeken viszont nagy csata fog zajlani. A bajnokságban így jó eséllyel teljesül a célkitűzés, lássuk mi a helyzet a kupában!

A 9. körben járunk, és fontos kiemelni: a Tottinho történetének első semleges pályás kupamérkőzését játszotta! Ez mindenképpen előny, egyrészt a nagy stadionok miatt, másrészt az ellenfél is nélkülözi a hazai pályát. A rengeteg kiemelt kiesése miatt még mindig ötödosztályú riválissal hozott össze a sorsolás, a Kolimba csapata ugyanakkor az eddigi ellenfelek közül a legerősebbnek ígérkezett. Szerencsére nagyon gyorsan kijött az osztálykülönbség, sőt talán több is annál. Thurzó duplájával és Borszéki góljával már három volt közte a mérkőzés negyedénél. Ezután a csapat magabiztosan lehozta a maradék 65 percet, és ott lehet a rekordot jelentő 10. körben!

Kolimba-Tottinho 1-4 (0-3)

A szezon során először negyedosztályú kupaellenféllel találkozunk a Maholka Punki képében. Ez a csapat a fiatalokra építi ezt a szezont, ám a bajnokságban rosszul szerepel, és mindössze a 7. helyen áll három házzal odébb az IV.52-es csoportban. Remélhetőleg a gyengébb formájukat hozzák jövő szerdán. Előtte még szombaton bajnoki rangadó, lássuk a 9. forduló párosításait:
Tottinho-Legs11
Amorf Ördögök-GGIAFK FC
Naszály FC-Sarud FC
Lesipuska-Csika FC

Két átigazolás is történt a napokban: a 23 éves Bálint Balázs középpályásként és védekező csatárként is használható, Comuniannak remek társa lehet. 790 ezer eFt-be került, ami manapság már nem is kiugróan magas ár. Lassan Botond ezzel együtt elhagyta a csapatot, amilyen olcsón sikerült őt megvenni, úgy sikerült eladni őt hatodik próbálkozásra a piaci árának kevesebb, mint a feléért (!), így a nagyszerűnek ígérkező üzletből sajnos veszteségesen jött ki a klub.

– Visszaemlékező Viktor

0

Ligakupa: 47/7.

hat_supporter_fanAz ötödosztályú Bokafogó FC ellen folytatódott a Tottinho szereplése a kék ligakupában. Az elején egy veszélyes helyzete volt a hazaiaknak, de utána fordult a kocka. A remekül futballozó Comunian szerzett vezetést a 21. percben, majd Podany egy higgadtan elvégzett büntetővel kettőre növelte az előnyt. Később két közvetett szabadrúgást végezhetett el a Bokafogó, melyből az egyik be is ment. Majdnem meglett az egyenlítés is egy gyors kontra végén, de Takács nagyot védett. Aztán a 75. percben Barucza fejesénél először a kapus kivetődve mentett, a kivágódó labda visszakerült Baruczához, és másodikra sikerült a kapuba juttatni. Kisebb megingásokkal, de megvan az újabb továbbjutás. Ezzel az is eldőlt, hogy az idei kupaszereplésre kitűzött célt – ami megegyezett a tavalyi szerepléssel (8. kör valamelyik ligakupában) – sikerült elérni.

Bokafogó FC-Tottinho 1-3 (0-2)

Eero Grönlund (Tottinho): “Most nem kezdtünk jól, de már az első félidőben magunkhoz vettük az irányítást, és megérdemelten jutottunk tovább. Ugyan az ellenfél egy kicsit erősebb volt, mint a múlt héten, mi sem nyújtottuk a legjobbunkat, ezért szorosabb volt a mérkőzés. Persze nem lehet mindig kiütéssel nyerni.”
Alexander Schütz (Bokafogó FC): “Erősebb volt az ellenfél, el kell ismerni. Ettől függetlenül egy kis szerencsével döntetlenre is hozhattuk volna, úgyis sok hosszabbításos meccsünk volt az idén. A hetedik kör nem rossz eredmény, a bajnokságban harcolunk az első helyért, jó szezon lesz ez.”

Sajnos az elmúlt körökben rengeteg magas kiemelésű csapat búcsúzott a kék ligakupától, és ez ebben a körben is így történt, így a héten matematikailag is eldőlt: a Tottinho ebben a szezonban nem fog hazai kupamérkőzést játszani. A semleges pályás találkozókra azonban adott az esély: az ötödosztályú Csüggedés FC ellen a csapat kivívhatja a 9. körbe való jutás jogát. Az is sokatmondó, hogy ez lesz a csapat negyedik köre a kék ligakupában, az ellenfelek mégis alig erősödnek, ez a kiemeltek kiesésével összefügg.

– Kupa Károly

0

Bajnoki: 47/6.

DoozersPéldátlan módon egymás után harmadik mérkőzésén is eső fogadta a Tottinho csapatát. Ami pozitívum, hogy ezúttal idegenbeli bajnokiról volt szó, így a jegybevétel minket nem érintett. A vendéglátónk az első helyen álló Legs11. A feladat rendkívül nehéz, de nem lehetetlen, az előző szezonban elért bravúrgyőzelem legalábbis bizakodásra adhatott okot. Hasonlóan alakult ez a mérkőzés is, mint a legutóbbi, a Legs11 támadott, a Tottinho sikeresen védekezett. Végül egy olyan szituációból született a gól, ami a legvalószínűtlenebb volt: egy közvetett pontrúgás után Hamza Zerver góljával vezet a hazai csapat. A második félidőben aztán jött a várva várt fordulat. Kis és Sznopek góljaival már nálunk az előny! Sajnos még jobban rákapcsolt a Legs11, és több veszélyes helyzetet is kidolgozott, a 76. percben ismét döntetlen volt Zerver második góljával. Szerencsére sikerült ennyivel megúszni, megvan az egy pont!

Legs11-Tottinho 2-2 (1-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “Ugyanazt terveztük, amit legutóbb, stabil védekezésből kontrákra építettünk. A kezdőrúgásnál Sznopeket a védelembe jelöltem, így magasabb taktikaszintünk volt az egész mérkőzésen. Megint bejött a terv, de az első félidőben mégis egy balszerencsés helyzet után hátrányba kerültünk. Nem estünk össze, nem változtattunk, folytattunk tovább mindent, aztán fordítottunk is. Végül döntetlen lett, de ennek is örülünk, előzetesen nem kalkuláltunk ezzel. Külön szeretnék gratulálni Csallóközinek, aki a klub történetének első 11 csillagos teljesítményét érte el, de övé volt korábban az első 10,5 csillag is. Nagy erősség ő nekünk, kár hogy ma nem talált be.”
Fazék Boldizsár (Legs11): “Végig több helyzetünk volt, az első félidőben több góllal is vezethettünk volna. Talán az eső sem nekünk kedvezett, de az előny nálunk volt. Ebből a helyzetből nem lett volna szabad hátrányba kerülni, talán túlságosan kinyíltunk 1-0-nál is. Végül a futball valami igazságot szolgáltatott, de úgy gondolom győzelmet érdemeltünk volna.”

További eredmények:
Csika FC-Lesipuska 3-1 (1-1)
Sarud FC-Naszály FC 10-1 (5-0)
GGIAFK FC-Amorf Ördögök 0-3 (0-1)
Az Amorf Ördögök átvette a vezetést, a Csika FC továbbra is szárnyal. A Naszály FC bot létére már a harmadik gólját szerezte, de hat mérkőzés után így is -50-es gólkülönbséggel áll. A következő forduló után az élmezőny tovább sűrűsödhet.

A 7. forduló párosításai:
Tottinho-Sarud FC
Lesipuska-Naszály FC
Amorf Ördögök-Csika FC
Legs11-GGIAFK FC

– Bajnoki Béla

0

Ligakupa: 47/6.

Ht-splashA Tottinho csapata a második meccsét játszotta a kék ligakupában, amelynek egyébként ez a harmadik köre, összességében pedig a hatodik kupaforduló. A hatodosztályú Jászdózsa SESE elleni mérkőzés a vártnál könnyebbre sikeredett, már az első félidőben eldöntöttük a továbbjutást. Kiss a temérdek helyzet közül kettőt kihasznált, így a szünetben kényelmes volt az előny. A második félidőben is hasonló ütemben jöttek a helyzetek, a gólok pedig még nagyobb számban: rögtön a félidő elején Tomka növelte háromra az előnyt. A folytatásra még három csatárgól maradt, egy Andreánszkytól és kettő Kistől. A vége kiütés, mi pedig készülhetünk a hetedik körre.

Jászdózsa SESE-Tottinho 0-6 (0-2)

Eero Grönlund (Tottinho): “Az elején majd megbolondultam, azt hittem megint kihagyunk mindent. Mire vezetést szereztünk addigra már öt komoly helyzetünk volt. Utána szerencsére beindultunk, úgy tűnik ma az elsőt volt nehéz begyötörni, igaz a későbbiekben is hibáztunk elől. Ami pozitívum, hogy kapott gól, lap és sérülés sem volt, utólag visszagondolva ez egy tökéletes mérkőzés volt. Ennek ellenére bosszantó, hogy kétszer is esőben játszottunk. Biztos vagyok benne hogy a hatodban vannak olyan kupából már rég kiesett csapatok, amelyek több jegybevételt kaptak mint mi a héten. Sajnos a kétheti mérlegünk ősidők óta először negatív, remélem ez csak ideiglenes állapot.”
Serafim Assunção (Jászdózsa SESE): “Nem bánkódok annyira a kiesés miatt, mert számítottunk rá, viszont a különbség lehetett volna kisebb. Nem tudtuk azt nyújtani, mint amit a gyengébb ellenfelek esetében produlkáltunk. Két komoly csapattal találkoztunk a szezonban, ennyi vereségünk van, viszont mindkettő kupakiesést ért. Azt hiszem a kupaszereplés abszolút várakozáson felüli, ha a bajnokságot megnyerjük akkor a klubtörténet legsikeresebb szezonja lehet az idei.”

htsearchVégül egy kis kitekintés. A bennünket kiejtő, és a mai napon elsőosztályú ellenféllel találkozó KLE Tempo közel sem hozta azokat az értékeléseket, mint az előző körökben, így tükörsimán 0-6 arányban kikapott a Kutyaütők SC-től. A mi csoportunkban az utolsó kupában álló csapat, az Amorf Ördögök balszerencsés körülmények között búcsúzott, és a zöld ligakupában folytatja. A rajtunk kívül még ligakupázó együttesek közül a GGIAFK FC a harmadik kört vette sikerrel, ők is a kékben menetelnek. Szintén a kék ligakupában volt érdekelt a Csika FC, de ők a mai napon egyenrangú, szoros küzdelem után kiestek. A Lesipuska a vigaszág kupában aratja egymás után a nagy különbségű győzelmeket, igaz ott az ellenfelek is jóval gyengébbek.
A hetedik kupakörben tehát a csoportban induló hét csapatból még négy érdekelt lesz.

– Ligakupa László

0

Átigazolás: 47/6.

redeem_reward_point_150pxAlaposan kinyílt a pénzeszsák a Tottinho csapatánál az elmúlt hetekben: ismét megdőlt a klubrekord, legalábbis ami a vételi oldalt jelenti. Tegnap a 23 éves Claudio Comuniant sikerült szerződtetni 854200 eFt-ért. Az olasz játékos a középpályán és védekező csatárként bevethető. Eero Grönlund mester utóbbi poszton számít rá, ahol tovább fejlődhet, és növelheti értékét. Legutóbbi mérkőzésein 9,5 csillagos teljesítményeket ért el.
Az ő áránál jóval több pénz érkezhet be Lassan Botond és Bussy Nándor eladásából, így a pénztartalékok ismét a korábbi szintre emelkednének, viszont ezzel együtt jóval erősebb lenne a keret. Azonban sajnálatos módon a kedvező nyitóár ellenére egyiküket sem sikerült eladni. Kereskedő Kelemen, az átigazolásokért felelős igazgató ezért Lassant 1 millió 50 ezer helyett 980 ezerért (ez már 300 ezerrel kevesebb a jelenlegi átlagáránál, bár a specialitás hiánya csökkent az értékén), Bussyt 390 ezer helyett 340 ezerért helyezte piacra másodikra. Ennyiért már mindenképpen vevőt fognak találni, ha nem, akkor Szikla Szilárd tulajdonos nagyon mérges lesz.

– Riporter Róbert

0

Bajnoki: 47/5.

Egy nyerhetőnek tűnő mérkőzés következett a Tottinho számára, bár az előző szezon után különösen óvatosan kell bánni az ilyen kijelentésekkel. Ezúttal hazai pályán a Csika FC ellen kellett bizonyítani. Rég nem látott alacsony számú néző a Stadio Tottinho lelátóin, talán az eső is közrejátszott, nemcsak a közelmúltbeli gyengébb szereplés. Mindössze 31 ezer néző volt jelen a helyszínen, talán két hét múlva többen kedvet kapnak. Főleg azért, mert a csapat végre ismét fantasztikusat nyújtott. Egymás után jöttek a helyzetek és a gólok, néhány elpuskázott lehetőség ellenére is már 4-0 állt az eredményjelzőn a szünetben. Csallóközi két gólt szerzett, rajta kívül Thurzó és Papp volt eredményes, a védő már szezonbeli harmadik gólját szerezte. A folytatás is hasonlóan telt, az utolsó negyed órában szinte percenként találta szemben a kapuval valamelyik játékosunk. Hiába a 9 kaput eltaláló lövés csak a második játékrészben, betalálni egyszer sem sikerült. A végén így is elégedett lehetett mindenki, aki a klubért szorít.

Tottinho-Csika FC 4-0 (4-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “Ilyen első félidőről még csak nem is álmodoztam, egyszerűen remek volt. A másik félidőben előjött a szokásos betegség: nyolcszázhuszonhat helyzetből nulla gól. Akár a tíz közte is meglehetett volna, ettől függetlenül ez is nagyon szép eredmény, ha ezt a játékot tudjuk hozni, akkor idén is meglesz a bentmaradás.”
Roberto Palomeque (Csika FC): “Érthetetlen ez az összeomlás. Az egész szezont tekintve nagyon stabilak voltunk, a legutóbbi négy tétmérkőzésünket simán, kapott gól nélkül nyertük. Ugyanez a csapat most a fél pályát alig lépte át a mérkőzésen. Nem foghatjuk az esőre sem, mert az ellenfélnek is ugyanúgy esett. Ki fogjuk elemezni, hogy mi vezethetett ehhez a vereséghez.”

További eredmények:
Lesipuska-Sarud FC 3-2 (2-1)
Naszály FC-GGIAFK FC 0-10 (0-7)
Amorf Ördögök-Legs11 4-1 (4-0)

A 6. forduló párosításai:
Legs11-Tottinho
Csika FC-Lesipuska
Sarud FC-Naszály FC
GGIAFK FC-Amorf Ördögök

Nagyon szoros az élmezőny, a Legs11 12 ponttal vezet, nehéz feladat vár a csapatra jövő héten. Utána jön 10 ponttal a csoportból papíron kissé kiemelkedő Amorf Ördögök, majd a 9 pontos Csika FC, őket követik a Tottinho, a GGIAFK FC és a Lesipuska 8 egységgel. A Sarud FC-nek összesen egy döntetlenje van, könnyen lehet hogy ők lesznek az egyenes ági kiesők. A bot Naszály FC sorsa a szezon előtt is egyértelmű volt.

– Gyúró Gyula

0

Ligakupa: 47/5.

kekligakupaBemutatkozott a kék ligakupában a Tottinho csapata. Korábban előfordult, hogy a legelső körben bitang nehéz ellenfelet kaptunk, most szerencsére a hatodosztályú Szuszi FC-t sodorta utunkba a sorsolás. A félelmetes kezdés a gyengébb ellenfél ellenére ezúttal elmaradt, az első félidőben összesen egy veszélyes helyzet alakult ki: Selymes szépségdíjas mozdulata után alig fél méterrel ment mellé a labda. A folytatásban sem záporoztak a lövések, de legalább a gól megérkezett: az 58. percben Kolesánszki talált be. Sajnos a jelenleg legjobb középpályásunk bravúrosan már az 5. héten összeszedte harmadik sárgáját, így a hétvégén pihenhet. Több érdekes esemény nem történt, ha szűken is, de megvan a továbbjutás.

Szuszi FC-Tottinho 0-1 (0-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “Most nemcsak a helyzetkihasználással volt gond, hanem a kialakításukkal is. 2 kaput eltaláló lövésünk volt összesen, ebből nem lehet 5 gólt szerezni. Hullámvölgyben vagyunk, ez egyértelmű. Minél hamarabb ki kell ebből mászni, különben bajba kerülünk.”
Seri Srikerd (Szuszi FC): “A múlt héten sikerült egy ötödosztályú csapatot búcsúztatni. Jól tartottuk magunkat, de elől nem voltunk hatékonyak. Egy kezemen meg tudom számolni, hány helyzete volt a két csapatnak együttvéve. Sajnos végül az egyéni különbségek döntöttek, és kiestünk. Ettől függetlenül elégedettek lehetünk az idei kupaszerepléssel, összesen három párharcot nyertünk, ebből kettőt az “igazi” kupában. Jövőre ugyanitt!”

A Tottinho következő ellenfele a hatodosztályú Jászdózsa SESE. Mi vagyunk itt is az esélyesek, de mindenki ellen vigyázni kell.

– Ligakupa László

0

Kupa, bajnoki: 47/4.

htkupaAz ötödosztályú KLE Tempo elleni kupamérkőzés is hozta a jó kezdést, Andreánszky már a 2. percben vezetést szerzett. Gyorsan jött az egyenlítés, de fiatal támadónk megszerezte második gólját a mérkőzésen. Ezután megmagyarázhatatlan fordulat következett: hiába a labdabirtoklás és a helyzetek, sorra rúgta a gólokat a hazai csapat, amely már az első félidő végén előnyben volt, a folytatásban további két találattal tette kiütésessé a KLE Tempo győzelmét. A Tottinho a tavalyi 5. körös szereplést nem tudta elérni, ezzel a vereséggel a kék ligakupába került. A szezonbeli elvárás teljesítéséhez így el kell jutni a 8., de inkább a 9. hétig. Az első ellenfél a hatodosztályú Szuszi FC lesz.

KLE Tempo-Tottinho 5-2 (3-2)

Eero Grönlund (Tottinho): “Megint ugyanaz, ami oly sokszor… a helyzetkihasználás. Ilyen bombaerős támadószekcióval több gólt kéne szerezni. Szerintem mi voltunk a jobbak, fordítva is alakulhatott volna ha… de nincs ha, és simán kiestünk. A kék ligakupára is odatesszük magunkat a bajnokság mellett, a bő keret miatt ez nemcsak lehetőség, hanem kötelezettség is. Szeretnénk kivívni a hazai mérkőzés jogát, bár tudjuk, hogy jónéhány párharcot meg kell nyerni.”
Rino Campigotto (KLE Tempo): “Eltüntettük az osztálykülönbséget, és megérdemelten jutottunk tovább. A bajnokságban jóval erősebbek vagyunk mindenkinél, mi nem az ötödosztály szintjén állunk. A kupában egyre fentebb rangsorolt csapatok ellen megmutathatjuk, hogy mit is érünk valójában.” (A cikk megírása óta a harmados JGonzalez FC-t is simán kiejtették, a 6. körben az elsőosztályú (!) Kutyaütők SC elleni mérkőzés igazi csemege lesz, amire mi is figyelni fogunk.)

Sajnos a bajnoki mérkőzés sem alakult fényesen. A GGIAFK FC – amely az egész mérkőzésen lassította, tördelte a játékot – egy jogtalannak tűnő büntetővel szerzett vezetést a 28. percben. Hiába minden erőfeszítés és a cserék, a 70. percben egy szöglet után már 2 oda, innen nem volt visszaút.

GGIAFK FC-Tottinho 2-0 (1-0)

További eredmények:
Legs11-Lesipuska 4-1 (2-0)
Amorf Ördögök-Naszály FC 7-1 (2-0)
Csika FC-Sarud FC 5-0 (3-0)

Az 5. forduló párosításai:
Tottinho-Csika FC
Lesipuska-Sarud FC
Naszály FC-GGIAFK FC
Amorf Ördögök-Legs11

– Futballista Ferenc

0

Bajnoki: 47/3.

Az alábbi játékosok alkotják a kezdőcsapatot: Molnár – Szemancsik, Fedor, Fülöp, Szakácsi, Oláh – Lakatos, Tollas, Kürti, Gáspár – Rábai.

htmedalÍgy állt fel az U20-as magyar válogatott kezdője 2012.08.31-én a Chile elleni selejtezőn. Azóta Lakatos Ferenc jócskán túl van pályafutása csúcsán, a hatodosztályú csapata a legtöbb mérkőzésre ki se tudott állni. Ezzel szemben Kürti Barnabás a nagyválogatott keretének a tagja, ahol jelenleg 27 mérkőzéssel áll, és sajnos másodállásban a Tottinho életét is keseríti.
A mérkőzés elején Papp remek előretörésével vezetést szerzett csapatunk, de ezután csak vendég rohamok jöttek. A 60. percben sajnálatos módon Thurzó kiesett, és ugyan hétfőn már edzhetett a csapattal, az ő kiválása sosem jó dolog. Nem feltétlenül ennek és az egy perccel később következő újabb két cserének következtében, de a 62. percben egyenlített az ellenfél, a gólszerző természetesen Kürti, akinek ez a harmadik meccse ellenünk, és mindegyiken gólt szerzett. Sikerült kihúzni újabb kapott gól nélkül, a vége értékes pont a csoport legerősebb alakulata ellen.

Tottinho-Amorf Ördögök 1-1 (1-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “Jellemző ránk a lendületes kezdés, ez most is megvolt. Előnyben sem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, úgyhogy a döntetlen még hazai pályán is jó eredmény. Az egyetlen egyenes kieséssel járó helyet szerintem biztosan elkerüljük, a cél idén is a 4. hely, ez esetben a szezon végén három nyugodt hetünk lehetne.”
Anders Schøyen (Amorf Ördögök): “Nagyon kinyíltunk a szélen az elején, és hátul nem figyeltünk, sajnos emiatt hátrányba is kerültünk. Ezután viszont összeszedtük magunkat és végig irányítottuk a mérkőzést. Könnyen nyerhettünk volna, de nem tudtuk berúgni a helyzeteinket.”

További eredmények:
Lesipuska-GGIAFK FC 0-0
Naszály FC-Csika FC 0-8 (0-5)
Sarud FC-Legs11 0-1 (0-1)

A 4. forduló párosításai:
GGIAFK FC-Tottinho
Legs11-Lesipuska
Amorf Ördögök-Naszály FC
Csika FC-Sarud FC

– Góllövő Gordon

0

Bajnoki, kupa, átigazolások: 47/3.

Felemásan alakult mindkét mérkőzés az elmúlt egy hétben a Tottinho számára. A második bajnoki fordulóban az első helyre is esélyes Lesipuska volt az ellenfél. A 27. percben az ellenfél szerzett vezetést Bragadin bombájával. Még rosszabbra fordultak a dolgok, Kis 35 perc után megsérült, neki végül a szerdai mérkőzést is ki kellett hagynia, csakúgy mint a korábban partvonalon túlra kerülő Bussynak. Ezután azonban fordulat állt be, 2 perccel később Kolesánszki egyenlített, majd a 48. percben Csallóközi már a vezetést szerezte meg a karneváli hangulat közepette. Nem jött össze végül a győzelem, a 67. percben Antalóczi pontot mentett az ellenfélnek.

Tottinho-Lesipuska 2-2 (1-1)

Eero Grönlund (Tottinho): “Rosszul kezdődött a mérkőzés számunkra, azonban talpra tudtunk állni. Elégedett vagyok a döntetlennel annak ellenére, hogy vezettünk. A csapat fejlődött az egy szezonnal ezelőtti önmagához képest, és ez a lényeg. Ezzel pedig együtt fognak jönni a sikerek.”
Józef Lokś (Lesipuska): “Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, nem is sikerült győzni. Sajnos a játékosaim nem voltak a legjobb állapotban, a kupából is kiestünk, de megpróbáltunk bravúrt elérni. Nem sikerült, bár két nehéz mérkőzésen a négy pont nem rossz termés.” (Időközben a Lesipuska a piros ligakupából is kiesett, és a vigaszág kupába került.)

További eredmények:
Legs11-Naszály FC 9-1 (5-0)
GGIAFK FC-Csika FC 1-2 (1-1)
Amorf Ördögök-Sarud FC 5-2 (2-1)

A 3. forduló párosításai:
Tottinho-Amorf Ördögök
Lesipuska-GGIAFK FC
Naszály FC-Csika FC
Sarud FC-Legs11

A kupában elérkezett a 3. kör, a Chelse@ FC nem tanúsított komolyabb ellenállást, és már az első félidőt követően eldőlt a sorsa. A második játékrész közepére már öt volt közte, végül csak egy gólt tudott szerezni a hazai csapat. Jelentősen beárnyékolja a továbbjutást Batizi és Magyar sérülései. Előbbié nem volt súlyos, és végig is játszotta a mérkőzést, utóbbi azonban hiába állt be csereként, hogy a heti játékpercei számát 90-re növelje, végül 13 perc után 4 keresztes sérüléssel kellett őt levinni. Egy gólt azért ő is elért ezalatt a rövid idő alatt, így ebben a szezonban már hatnál jár. Sajnos hetekig nem lesz ennél több neki.

Chelse@ FC-Tottinho 1-5 (0-3)

Csapatunk trénerét ezúttal is elértük.
Eero Grönlund (Tottinho): “Nagyszerűen játszott ismét a csapat, egy pillanatig se izgultam az eredményt illetően. Ma a rengeteg sérült miatt két támadóval kellett kiállni, de remekül alkalmazkodtunk ehhez a helyzethez. Az újabb sérülés bosszantó, végül egy középpályásunknak kellett már elől játszania.”

A következő ellenfél az ötödosztályban legutóbb 4. helyen végző, most 3. helyen álló KLE Tempo, akik ellen szintén elvárásnak tekinthető a továbbjutás. Az előző szezon teljesítménye így könnyen elérhetővé vált.

Ketten mindenképpen erősítést jelenthetnek csatárposztra: Thurzó Csaba és Lassan Botond érkezett a csapathoz, előbbi a kupamérkőzésen már játszott és gólt is szerzett, és átigazolási rekordot döntött a klubon belül, legalábbis ami a vételi oldalt jelenti. Ők összesen félelmetesnek tűnő 1 257 800 eFt-be kerültek, azonban Batizi 620 ezerért való eladása pótolja, illetve velük együtt már 7 csatár van a keretben, így egy valaki még távozni fog.

– Döngölő Dénes

0

Kupa: 47/2.

htedzesEdzőmérkőzés lett a Tottinho idei első nem botcsapat ellen vívott csatájából is. A hatodosztályú ACSE Milan nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni, és már az első félidőben Selymes, Podany, Andreánszky és Barucza révén négy gólos hátrányba került. A játéktudásbeli különbséget az ellenfél kemény játékkal próbálta ellensúlyozni, ám túlzásba estek e téren, és ebből mindkét csapat rosszul jött ki. A hazaiaktól Csapliczky már a 39. percre összeszedett két sárgát, alig egy percre rá Bussy Nándorba szálltak bele csúnyán, és négy keresztes sérülést szenvedett. A második félidőben már lenyugodtak a kedélyek, beletörődött az ellenfél a vereségbe. A különbség tovább nőtt a folyamatosan kimagaslóan játszó Kolesánszki és Csallóközi találataival, előbbi 9,5, utóbbi 10,5 csillagot ért el.

ACSE Milan-Tottinho 0-6 (0-4)

A következő körben még mindig hatodosztályú csapathoz látogatunk. A Chelse@ FC erősebb e heti ellenfelünknél, a továbbjutás azonban még mindig kötelező. Az első igazi erőpróba (és első hazai tétmérkőzés) most szombaton jön a Lesipuska ellen.

– Csaló Csaba

0

Bajnoki, átigazolások: 47/1.

Papírforma eredmény az új szezon első fordulójában, a Tottinho 9 góllal nyert a bot Naszály FC otthonában. A 10. percben csapatunk játékosedzőjére, Eero Grönlundra az ellenfél egyik játékosa csúnyán rácsúszott egy hazaadásnál, szerencsére végig tudta játszani a mérkőzést, egyébként sem volt semmi dolga. A pozitívumokról is érdemes szót ejteni: Magyar és Kis mesterhármasig jutott. Előbbi rossz formában is öt gólt ért el az első két mérkőzésen, mi lesz ha megtalálja korábbi önmagát? Rajtuk kívül Podany és Pomázi hatalmas gólt szerzett, a végén a csereként beállt Racskó is betalált.

Naszály FC-Tottinho 0-9 (0-5)

További eredmények:
Lesipuska-Amorf Ördögök 1-0 (0-0)
Csika FC-Legs11 1-2 (1-0)
Sarud FC-GGIAFK FC 2-2 (0-1)

A 2. forduló párosításai:
Tottinho-Lesipuska
Legs11-Naszály FC
GGIAFK FC-Csika FC
Amorf Ördögök-Sarud FC
Most jön az első igazi erőpróba a rendkívül erős Lesipuska ellen. Idegenben is ők az esélyesek.

Az első héten a korábban említett Topain és Szabicson kívül még öten távoztak a csapattól. 10-én a 17 éves kapus Bicski Kornél 9900 eFt-ért váltott a belga ötödbe, remélhetőleg ott sztárrá válhat. Másnap Wyszoczky került az iraki harmadba, nálunk mostanában már csak egy percek jutottak neki barátságosokon. Érte jelképes 300 eFt-t fizettek. 12-ére három távozó jutott: Topor Ervin, Igaz Zoltán és Roberto Siffredi is a keretszűkítés áldozata lett, értük viszont már összesen 221400 eFt ütötte a klub markát, hozzá kell tenni hogy ez a pénz már fele annyira se elég, mint néhány (akár csak két) szezonnal ezelőtt. Mindannyiuknak további eredményes pályafutást kívánunk.

– Bajnoki Béla

0

Kupa: 47/1.

htbotElkezdődött végre az új szezon, elsőként egy szokásosnak mondható edzőmeccs jellegű összecsapás a hatodosztályú WhiteMonster FC ellen. Teltház, 12 ezer néző előtt léptek pályára a csapatok. A vártnak megfelelően semmi területet nem hagyott ellenfelének a Tottinho, és már az első félidőben sorra jöttek a gólok, Eero Grönlund edző pedig szabadon kísérletezgethetett (erről majd ő beszél részletesebben). A játékrészt beárnyékolta Kolesánszki kisebb sérülése, aki ugyan már a másnapi edzéseken is részt vett, de ezt a mérkőzést 15 perc után be kellett fejeznie, illetve Csallóközi már-már menetrendszerű sárga lapja. A folytatásban már csak további találatok jöttek, a csapat végül eljutott kétszámjegyű gólig.

WhiteMonster FC-Tottinho 0-10 (0-5)

Az ellenfél edzője a játékosokkal együtt gyorsan elhagyta a pályát a lefújás után, de a mi trénerünket természetesen megkérdeztük.
Eero Grönlund (Tottinho): “Csapatépítő mérkőzés volt, kár a kisebb sérülésért. A HFA előző szezonban hozott változásai hatására ezúttal kísérleteztem ezen a mérkőzésen, a visszahúzódás mértékét próbáltam vizsgálni. A kötelező három csatáros felállás mellett egy viszonylag védekező csapatot állítottam ki, hogy megnézzük mennyit tudunk így. Nos, bizony szükség volt egy másik nemrég hozott újításra, az isteni feletti szintek kijelzésére is. A végén az átlagos bal védelem 21– lett, a maximum a félidőben 0-5-nél szintén a bal oldali védelem (23+). Sajnos a hatodik gól már nagyon sokára jött, így nem növekedett tovább a védelmünk amikor még friss volt a csapat, de így is szép értékelések ezek. Egy topcsapat ideális felállással, védekező edzővel szerintem 40-45 körüli védelmet is összehozhat.”

Jövő héten a hatodosztályban harmadik helyen végző ACSE Milan otthonába látogatunk, a győzelem kötelező. Előtte hasonló jellegű mérkőzés következik a visszatérő ellenfél Naszály FC ellen, szintén idegenben.

– Kupa Károly

0

Átigazolások, menetrend: 47/1.

A mai nappal hivatalosan is elkezdődött a magyar Hattrick liga- és kuparendszer 47. szezonja. A szezon első napján távozott két játékos a csapattól összesen 1200 eFt-ért, név szerint Topai és Szabics. Sok sikert kívánunk nekik új csapatukban.

Szintén a mai napon a HFA kihirdette a bajnokság párosításait. A szezon eddig ismert mérkőzései így néznek ki:
2016-06-08 09:45 Magyar Kupa, 1. forduló: WhiteMonster FC (VI., bot) – Tottinho
2016-06-11 15:30 Bajnoki, 1. forduló: Naszály FC (bot) – Tottinho
2016-06-18 15:30 Bajnoki, 2. forduló: Tottinho – Lesipuska
2016-06-25 15:30 Bajnoki, 3. forduló: Tottinho – Amorf Ördögök
2016-07-02 15:30 Bajnoki, 4. forduló: GGIAFK FC – Tottinho
2016-07-09 15:30 Bajnoki, 5. forduló: Tottinho – Csika FC
2016-07-16 15:30 Bajnoki, 6. forduló: Legs11 – Tottinho
2016-07-23 15:30 Bajnoki, 7. forduló: Tottinho – Sarud FC
2016-07-30 15:30 Bajnoki, 8. forduló: Sarud FC – Tottinho
2016-08-06 15:30 Bajnoki, 9. forduló: Tottinho – Legs11
2016-08-13 15:30 Bajnoki, 10. forduló: Csika FC – Tottinho
2016-08-20 15:30 Bajnoki, 11. forduló: Tottinho – GGIAFK FC
2016-08-27 15:30 Bajnoki, 12. forduló: Amorf Ördögök – Tottinho
2016-09-03 15:30 Bajnoki, 13. forduló: Lesipuska – Tottinho
2016-09-10 15:30 Bajnoki, 14. forduló: Tottinho – Naszály FC (bot)

A Naszály FC szereplése több szempontból is érdekes, ugyanis ők a mostani holtszezonban váltak botcsapattá, kétszeri csoportcserével kerültek ide. Korábban szerepelt már egy csoportban a két csapat, mégpedig a 35. szezonban két házzal arrébb, az IV.53-ban. Ekkor a Tottinho egyenes ágon feljutott, a Naszály FC ötödik lett, és az osztályozón bentmaradt. Mindkét bajnokin a hazai csapat nyert.
Nem sok hiányzott ahhoz, hogy másodszor is összekerüljön a két gárda, a 44. szezonban a Naszály FC a V.108-ból feljutott, és a következő (45.) szezonban a Tottinho ugyanebben a csoportban szerepelt. Ami késik nem múlik, a két csapat ismét összemérheti erejét – pontosabban összemérhetné, a Naszály FC-nek ugyanis semmi ereje nincs. Az ő szereplésük azt is jelenti, hogy gyakorlatilag csak egy csapat esik ki a szezon végén, illetve az első helyezettek rangsoránál az ellenük elért két nagy arányú győzelem ugyanúgy beleszámít. Akár ez is dönthet az egyenes ági feljutásról, lehet hogy épp a Tottinho javára? Messze még ennek az izgalmasnak ígérkező szezonnak a vége, kíváncsian várjuk a történéseket.

– Hírmondó Henrik

0

A 46. szezon rövid összefoglalása

4565519560_7a0eb93433Több, mint három hónap után jelentkezünk ismét hírekkel, igyekszünk röviden, tömören bepótolni a kiesett időszakot.
A Tottinho a kupában az 5. körben esett ki, és a piros ligakupába csatlakozott be. Itt is sikerült két mérkőzést nyerni, így összességében a 8. forduló jelentette a végállomást a klubnak a szerdai tétmérkőzések terén. Összességében elmondható, hogy itt sem teljesítettünk rosszul. Amit érdemes kiemelni, hogy a csapatnak három kupamérkőzése is hosszabbításba torkollott, és sajnos kétszer rosszul jöttünk ki belőle.
Ami az átigazolásokat illeti, öt játékost szerződtetett a klub, ebből négy védő és egy csatár. Bussy Nándor a több, mint 300 ezerért értékesített fiatal Kabos Sándort hivatott pótolni, első tétmérkőzésén 9,5 csillagos remek teljesítményt ért el. Előbbi poszton viszont kiárusítás várható a szezon elején, két-három (ritkább esetben négy) posztra felesleges kilenc játékost tartani. Közülük Hajdú és Topai már átadólistán vannak (utóbbi nem először), őket Topor is követni fogja a sorban. Podany, Tomka, Kiss, Papp és Svorcik helye biztosnak tűnik, az olasz Roberto Siffredi sorsa kérdéses. Kaboson kívül akadémisták, valamint perememberré válók távoztak, értük összesen több, mint 150 ezret kapott a klub.
abcMilyen változások várhatók a keretben a következő szezonban? Nos, a piacon a játékosok árai drasztikusan megnőttek, így a várt erősítések talán elmaradtak, a következő napokban azonban még lehet érkező. A csatárok közül Batizi heteken belül távozhat, az ő értéke annyira megnőtt, hogy annyira nem érné meg tovább edzeni. Őt idővel Kis és Magyar, esetleg Andreánszky követheti, bár az ő jövőjük is bizonytalan. Az edzőmeccsen is elvétve játszó Wyszoczky és Szabics is átadólistán vannak, értük néhány száz eFt várható, reméljük gazdára találnak.

iv55erossegVégezetül térjünk át a bajnoki szereplésre, mely nagyon érdekesen alakult. Több mérkőzésen is esélytelenként jött össze a győzelem (kiemelendő ezek közül a Leporte és a Legs11 elleni mérkőzések, melyeken 25 illetve 27 százalékban birtokolta a csapat a labdát), de bravúrosnak mondható a Fákköze FC, az Amorf Ördögök és a Petőfi City elleni első mérkőzéseken elért 7 pont is. A mérleg másik oldalán viszont többet ígérő mérkőzéseken kapott ki a Tottinho. Az utolsó 5 mérkőzés közül csak a Leporte ellenit sikerült megnyerni (amire 2 százalék esély mutatkozott az utólagos statisztikák és értékelések ajapján), leginkább a Csika FC, a Petőfi City és a Fákköze FC elleni hazai vereségek a legfájóbbak. Végül 18 ponttal, jobb gólkülönbséggel a 4. helyen zárt a gárda, ami a kupához hasonlóan jó eredménynek számít.
A klub ezúttal nem kívánt élni a csoportcserével, így továbbra is az IV.55-ben szerepel. Másképp vélekedett a Fákköze FC vezetősége, ők az IV.4-be költöztek. A helyükre egy botcsapat érkezett, így már ketten voltak, ha minden így maradt volna, akkor gyakorlatilag nem lett volna egyenes ági kieső a szezon végén. Egyikük helyét még a határidő lejárta előtt elfoglalta a Lesipuska, mely játékereje alapján az első helyet is célba veheti, így jelentősen megnő a harc a jobb helyekért. Egy bot még maradt, reméljük az ő helyükre már nem jön senki.
A kupáról röviden: az előző szezonhoz hasonló szerepléssel már abszolút elégedett lenne Szikla Szilárd tulajdonos, aki sajnos a szerdán 9:45-kor kezdődő WhiteMonster FC elleni első kupamérkőzés idején éppen vizsgázni fog (amennyi van, csoda lenne ha nem ütközne a két esemény). Ami vigasztalhatja, hogy az egyetem közelének (kevesebb mint egy napig tartó) elhagyásával elkönyvelhet egy magabiztos, örömjátékkal fűszerezett továbbjutást, remélhetőleg lap és sérülés nélkül. Izgalmas, eseményekben és örömben gazdag új szezont kíván a Tottinho csapatának összes játékosa, alkalmazottja, a Tottinho News szerkesztői, és jómagam, ennek a cikknek a szerzője:

– Visszaemlékező Viktor

0

Kupa: 46/2.

A feljutásnak van még egy pozitív oldala: a magasabb rangsorolásnak köszönhetően az ellenfelek is gyengébbek. Mégse gyengék, ez nemcsak annak köszönhető, hogy a kupában lévő csapatok negyedelődésével a második forduló már a negyedikkel ér fel, hanem mert az ötöd, hatodosztályú csapatok (főleg utóbbiak) sokat erősödtek az elmúlt években. Ugyanakkor a HVSE inkább visszaesett, 2003 óta íródó történelme során negyedosztályt is nyert, most viszont bebetonozta magát a legalsó szintre, ám jó esélye van, hogy elkerüljön innen.
A jobban játszó Tottinho vezetést szerzett Podany 11-esével, majd a második félidő elején egyenlített a HVSE. A 60. percben viszont 24 másodperc alatt két gólt szerzett a támadósor Kabos és Kis révén. Volt még fél óra, és ez elég volt egy újabb bravúros egyenlítéshez, jöhetett a hosszabbítás. A 107. percben Topor összeszedte a második sárgáját, a csapat egy védővel maradt. Sikerült megállítani a rohamokat, a 112. percben egy hibát kihasználva az ismét remekül futballozó Kolesánszki továbblőtte csapatunkat!

HVSE-Tottinho 3-4 (0-1, 3-3, 3-3)

A következő ellenfél is még hatodosztályú, az LWR Sensor otthonába kell látogatni. Hasonló mérkőzésre lehet számítani a jövő héten is.

– Kupa Károly

0

Bajnoki: 46/1.

Több, mint négy szezon után ismét negyedosztályú bajnokit játszott a Tottinho csapata. Az első ellenfél a Fákköze FC volt, akik szintén most kerültek ide vissza, de ők csak két szezont maradtak távol ettől a szinttől. Nehéz, kiélezett mérkőzésre volt kilátás.
A 16. percben Borszéki megszerezte csapatunknak a vezetést, melynek hatására az ellenfél edzője védő helyett támadót küldött a pályára. Sajnos meg is lett az eredménye, 10 perc múlva már a Fákköze vezetett. Az első félidőben még kimaradt egy Racskó-helyzet, az állás 2-1 a szünetben. A folytatásban is a hazaiak domináltak, mégis sikerült a fordítás: az 56. percben Barucza, 9 perccel ezután pedig Papp szerzett gólt, így a bajnokságot sikerült győzelemmel kezdeni!

Fákköze FC-Tottinho 2-3 (2-1)

További eredmények:
Petőfi City-Leporte 0-2 (0-0)
Csika FC-SC Deviánsok 2-1 (1-1)
Amorf Ördögök-Legs11 2-0 (2-0)

A 2. forduló párosításai:
Tottinho-Csika FC
Leporte-Amorf Ördögök
Legs11-Fákköze FC
SC Deviánsok-Petőfi City

– Bajnoki Béla

0

Hírek, kupa: 46/1.

Ht-splashAz előző bejegyzésben említettünk egy ifijátékost, Teremi Dánielt, akit a klub elsőre 19 ezerért tartott magánál (alig 1000 eFt veszteséggel), másodikra pedig 28 ezres kezdő áron nem sikerült eladni. A harmadik próbálkozásra akkor került sor, amikor Teremi már felépült sérüléséből, jó eséllyel ennek köszönhetően végül 51 ezerért sikerült őt eladni, ráadásul sikerült érte kapni anyaegyesületi és előző klub bónuszt is (ez önmagában több volt, mint amit a Tottinho a visszavásárláson bukott). Végül egy újabb remek húzás sült ki ebből, amiből több mint 30 ezernyi plusz lett a vége, Kereskedő Kelemen sokszorosan megtéríti a fizetését. Egy másik fiatal, Utasi Kaplony is vele egy napon távozott tőlünk, érte is több mint 20 ezret kaptunk.
Igazolni nem sikerült a holtszezonban, mivel a vezetőség nem talált megfelelő képességű és árú játékost. Ha az új kiírás folyamán sikerül ilyet találni, a klubvezetés tárgyalásokat fog kezdeményezni.
Sok került természetesen a csoportbeosztásra, amely során a Tottinho a bitang erős IV.61-be került. Sok lehetőség a csoportcserére nem adódott, a legjobb választásnak az IV.55 tűnt, ahol valamivel jobb helye lehet a csapatnak. A cél, amint a múltkor említettük, az egyből kiesés elkerülése, ha rosszul fog alakulni a bajnokság, akkor a pénztárca is jobban kinyílhat.

htkupaAzóta sor került a kupa első körére, és mivel a Tottinho a negyedosztályban szerepelhet, az ellenfél egy botcsapat, mégpedig a Marton Warriors volt. A könnyed 10-0 arányú győzelmet azonban beárnyékolta egy fontos, ám rendkívül negatív változás, amiről a mester Eero Grönlund, és a tulajdonos Szikla Szilárd is rendkívül csalódottan vett tudomást néhány hete, most pedig kiderült, hogy miért. Ha valaki lemaradt volna erről a hírről, annak egy rövid összefoglalás: a HFA által az előző szezon végén kiadott vezércikkből kitűnik, hogy mostantól a csapatok 2 gólos vezetése után csökkennek a támadók értékelései, majd ezután minden egyes szezett gólnál további jelentős csökkenés lép fel e tekintetben. Így fordulhatott elő, hogy hiába a lehető legtámadóbb felállás a csatáredzés miatt, hiába az átlagosan 9 csillagos teljesítményt elérő támadók, hiába a szintén 8,5-9 csillagot elérő szélsők, valamint rajtuk kívül még a támadásokat támogató középpályások és szélsőhátvédek, a mérkőzés végére a csapat átlagos támadása pocsék átlag alatt volt. Ez mindössze egy fél szinttel jobb (vagy inkább kevésbé rossz), mint az aktuális botcsapat ellenfelünk értékelése szintén a hármas sípszó pillanatában. Az biztos, hogy komoly hátrányt fog ez jelenteni a csapatnak a szezon folyamán, és az is előfordulhat, hogy ez jelenti majd a különbséget bentmaradás és kiesés között.
A következő körben az előző szezonban a hatodosztály második helyén végző HVSE otthonába kell látogatni, amely a játékerejét tekintve egy szinttel feljebb is lehetne, ettől függetlenül illene ezt a feladatot is teljesíteni.

A bajnoki menetrend pedig a következőképpen alakul:
2016-02-20 15:30 Fákköze FC – Tottinho
2016-02-27 15:30 Tottinho – Csika FC
2016-03-05 15:30 Amorf Ördögök – Tottinho
2016-03-12 15:30 Tottinho – Leporte
2016-03-19 15:30 Petőfi City – Tottinho
2016-03-26 15:30 Tottinho – Legs11
2016-04-02 15:30 SC Deviánsok – Tottinho
2016-04-09 15:30 Tottinho – SC Deviánsok
2016-04-16 15:30 Legs11 – Tottinho
2016-04-23 15:30 Tottinho – Petőfi City
2016-04-30 15:30 Leporte – Tottinho
2016-05-07 15:30 Tottinho – Amorf Ördögök
2016-05-14 15:30 Csika FC – Tottinho
2016-05-21 15:30 Tottinho – Fákköze FC

Az első fordulós ellenfél tehát a szintén feljutó Fákköze FC, aki ellen idegenben már a döntetlen is jó eredmény lenne. Ami biztos, hogy kettőzött támogatás kell a szurkolóinktól a szezon folyamán.

– Döngölő Dénes

0

A 45. szezon vége

Nagyszerűen alakult a bajnokság zárása a Tottinho csapatának számára, ugyanis a 13. fordulóban az Utolsó Esély ellen is sikerült idegenben nyerni. A 36. percben ugyan a hazaiak szereztek vezetést, de 13 perc alatt 3 gól jött válaszként, így a második félidő nagy része már kényelmesen telt, nem mellesleg az egyenes ági feljutás tudatában. (Utólag kiderült, a Tottinho egy vereséggel is feljutott volna, erre a mérkőzés lejátszásakor még nem mutatkozott esély.) A 14. játéknapon a botcsapat elleni hazai mérkőzés igazi ünneplésbe torkollott, a 10-0 arányú győzelem az FC Töki-Löki felett papírformának mondható, a negyedosztályú szereplés már kevésbé. Ennek megfelelően január 29-én egy játékos már érkezett a csapathoz, Borszéki Szilveszter viszonylag olcsón, 39 ezer eFt-ért került a csapathoz. 31 éves középpályásról van szó, aki ha belelendül a játékba 9 csillagos teljesítményre is képes lehet.
redeem_reward_point_150pxTávozó eddig egy akadt, ugyanezen a napon Pencz Roland szerződését felbontottuk. A válás oka ugyanaz, mint a korábban hasonló sorsra jutott játékosok esetében: nulla játéklehetőség.
Felkerült a felnőtt kerethez a 17 éves Teremi Dániel, akinek a pályafutása nagyon balszerencsésen indult: rögtön a legelső mérkőzésén 3 keresztes sérülést szenvedett az akkor már átadólistán lévő középpályás, és valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy borzasztóan alacsonyan volt a licit a lejáratkor, így Kereskedő Kelemen, az átigazolásokért felelős stábtag úgy döntött, az 1000 eFt veszteség ellenére inkább megtartja a játékost (ez egyébként aprópénznek számít, ami valószínűleg bőven meg fog térülni a valódi eladásnál). Teremi nem is épült fel sérüléséből, melynek következtében a héten még edzésen sem vehetett részt, a második eladási próbálkozásra pedig nem sikerült vevőt találni, pedig a játékos kikiáltási ára meglehetősen alacsony volt. Összehasonlításképp, a nemrég értékesített hasonló típusú játékosért, Martin Imréért több mint 80 ezret kínáltak, hiába volt egy szinttel alacsonyabb a játékszervezése Tereminél. Ehhez képest Teremit 28 ezerért sem sikerült eladni másodjára, elsőre pedig 19 ezerért nyerte meg a saját licitjét a Tottinho. Kereskedő nemsokára egy harmadik kísérletet tesz az eladásra.

Hogy a Tottinho melyik csoportba kerül az még nem ismert, ráadásul a negyedben is van lehetőség csoportcserére, amit a Tottinho alighanem ki is fog használni. A deklarált cél a bentmaradás, egyelőre ez a szint tökéletesen megfelel a klubnak, innen később könnyen lehetne egy nagyobbat dobbantani.

– Kupa Károly

0

Mi történt az elmúlt két hétben?

A Tottinho News szerkesztői a közelmúltban a vizsgákkal foglalkoztak (sőt még mindig nem szabadultak tőlük), de most akadt egy kis idejük arra, hogy röviden áttekintsék a mögöttünk hagyott két hetet.

A bajnokság 11. fordulójában a Tottinho hazai pályán a vártnál is jóval nagyobb különbséggel, 10-1 arányban nyert az FC Tomcat ellen. Az igazi erőpróba, a szezon legnehezebb mérkőzése ezután jött csak, idegenben kellett pontot szerezni a Maximusz ellen. Nagyszerűen alakult a mérkőzés, hiába játszottak végig fölényben a hazaiak, egy gólon és egy kapufán kívül nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani, a Tottinho pedig két villanással két gólt szerzett, és ez elég volt a győzelemhez. A három pont azt is jelenti, hogy megvan a csoport első helye! A tét innentől kezdve az egyenes ági feljutás. Az utolsó fordulóban a botcsapat elleni biztos győzelmen kívül az Utolsó Esély elleni szintén nehéznek ígérkező idegenbeli mérkőzés dönthet erről. Ott a három pont feljutást érne, a nulla osztályozót. A döntetlennel nagyjából a határ környékén mozogna a csapat, a kérdés hogy melyik oldalán. Mindenesetre a jó gólkülönbség a csapat mellett szólna az összevetésben.

Két játékos távozott a vizsgált időszakban a csapattól: január 19-én az akadémiáról felkerült Martin Imre egy remek licitháborút követően 81761 eFt-ért került a spanyol hatodosztályba, míg Hódos Dezső hónapok óta nem találta magát a meccskeretben, ezért vele a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

– Visszaemlékező Viktor

0

Bajnoki: 45/10.

Bui F.C-Tottinho találkozót rendeztek a V.108-as csoport 45. szezonjának 10. fordulójában. Az 5. percben Kis szerzett vezetést a vendégeknek, de nem sokkal később 2 keresztes sérülést szenvedett el, így a hétközi felkészülési meccset is kihagyta. A helyére Andreánszky szállt be. A 71. percben a hetek óta remek formában játszó és így állandó kezdő Igaz biztosította be a győzelmet. A hazaiaknak két komolyabb helyzetük volt, de egyikkel sem tudtak élni, a Tottinho pedig nagyszerűen használta ki ami adódott, így kapott gól nélkül hozta a kissé eseménytelen mérkőzést.

Bui F.C-Tottinho 0-2 (0-1)

Sajnos edzői értékelések ezúttal nincsenek, vannak viszont további eredmények:
InfLazio SE-Maximusz 0-2 (0-2)
FC Tomcat-FC Töki-Löki 8-0 (5-0)
Baktovics Clubovics-Utolsó Esély 1-1 (1-0)

A 11. forduló párosításai:
Tottinho-FC Tomcat
Baktovics Clubovics-Bui F.C
FC Töki-Löki-Maximusz
Utolsó Esély-InfLazio SE

A lényegi kérdések a 12. és a 13. fordulóban dőlnek el, amikor a Tottinho a 2. és 3. helyezettekkel játszik idegenben.

– Hírmondó Henrik

0

Bajnoki: 45/9.

Magabiztos győzelmen van túl a Tottinho csapata, miután hazai pályán két góllal legyőzte az InfLazio SE-t. A 27. percben egy szép támadás befejezéseként Magyar szerezte meg szezonbeli hatodik bajnoki gólját, majd a 40. percben Podany értékesített egy büntetőt, ő védő létére már ötnél jár a bajnokságban. A második félidőben is a Tottinho volt fölényben, de az eredmény már nem változott.

Tottinho-InfLazio SE 2-0 (2-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “Tudtuk, hogy az ellenfél a védekezésre fog figyelni, így fontos volt, hogy még hatékonyabbak legyünk támadásban. Már az első félidőben sikerült megnyugtató előnyt szerezni, egyébként is végig fölényben játszottunk, kétség nem férhetett a győzelemhez. Ja, és végre nem kaptunk gólt!”
Arshia Haeri (InfLazio SE): “Sajnos most nem sikerült a pontszerzés, az ellenfél ennyivel jobb volt. Két nehéz meccs vár most még ránk, legalább az egyiken bravúrt kéne elérni. (Ennek mi is örülnénk, hiszen a közvetlen üldözők pontvesztése mindig jó.) Az utolsó három fordulóban pedig legalább 7 pontot el kell érni, különben készülhetünk az osztályozóra.”

További eredmények:
FC Töki-Löki-Baktovics Clubovics 0-8 (0-4)
Utolsó Esély-Bui F.C 2-1 (1-0)
Maximusz-FC Tomcat 4-0 (2-0)

A 10. forduló párosításai:
Bui F.C-Tottinho
InfLazio SE-Maximusz
FC Tomcat-FC Töki-Löki
Baktovics Clubovics-Utolsó Esély

– Futballista Ferenc

0

Átigazolások: 45/9.

Két védő is távozott a hét közben a kevés (sőt tétmérkőzésen nulla) játéklehetőség miatt. Szenes Tamás és Wappel László szerdán köszöntek el a többiektől, majd új csapatuk színeiben egyből végigjátszottak egy felkészülési mérkőzést. Kettejükért összesen 32200 eFt-t kapott a klub. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban.

– Riporter Róbert

0

Bajnoki: 45/8.

Az előző heti két gólos győzelem után jöhetett az idegenbeli visszavágó a Baktovics Clubovics ellen. Hasonlóan telt az első félidő, mint legutóbb, a kiegyenlített játék után három gól esett a félidő végén. Ezúttal mindet a Tottinho szerezte: Sznopek, Igaz és Podany találataival úgy tűnt, hogy zsebben a három pont. A folytatásban őrizte az eredményt a vendég csapat, a 87. percben azonban jött a szépítés, majd a középkezdés utáni eladott labdából rögtön az újabb hazai gól, szerencsére Racskó az utolsó percben megnyugtatott mindenkit, elmaradt a kellemetlen pontvesztés.

Baktovics Clubovics-Tottinho 2-4 (0-3)

Eero Grönlund (Tottinho): “Ennél jobban nem alakulhatott volna a forduló, úgy hallottam a legnagyobb ellenfelünk kikapott. Kár a végéért, a gólkülönbségünk idén sem kimagasló, ezeket a mérkőzéseket magabiztosabban kell abszolválnunk.”
Serfőző József (Baktovics Clubovics): “A 35. percben cserélnünk kellett sérülés miatt, és utána estünk kicsit szét. Persze nem akarom erre fogni, főleg mivel támadó poszton kellett változtatni. Gyengébben játszottunk, mint egy hete, csak kozmetikázni tudtunk az eredményen a végén.”

További eredmények:
FC Töki-Löki-Utolsó Esély 0-7 (0-3)
Bui F.C-Maximusz 1-0 (0-0)
FC Tomcat-InfLazio SE 1-4 (0-2)

A 9. forduló párosításai:
Tottinho-InfLazio SE
FC Töki-Löki-Baktovics Clubovics
Utolsó Esély-Bui F.C
Maximusz-FC Tomcat

A Maximusz vereségének köszönhetően a Tottinho pontelőnnyel vezeti a V.108-as csoportot.

– Riporter Róbert

0

Bajnoki: 45/7.

Az eleinte eseménytelen első játékrész végéből felemásan jött ki a Tottinho csapata. Egy gyors gólváltást követően 2-1-es előnybe kerültek a házigazdák (Magyar és Andreánszky volt nálunk eredményes), viszont a nagy reményekkel érkező, de a közelmúltban gyenge formában játszó Kolesánszki 2 keresztes sérülést szenvedett, igaz a helyére beálló Sznopek se brillírozik mostanság. A folytatásban azonban magabiztos előnybe került a Tottinho, Andreánszky újabb gólja és Igaz pontos lövése után úgy tűnt megvan a 3 pont. Igaz gólja után 10 perccel viszont már csak egy volt közte, lehetett izgulni, de nem sokkal később a csereként beállt Racskó végleg lezárt minden kérdést. Érdekesség, hogy a mérkőzés alakulása szinte megegyezett a 2011-es Inter-Romával.

Tottinho-Baktovics Clubovics 5-3 (2-1)

Eero Grönlund (Tottinho): “6 komoly mérkőzésen 12 gólt kaptunk, ez nagyon sok. Benne van, hiszen 2 védős felállásban kell játszanunk a csatáredzés miatt, de akkor is elkerülhető lenne mindez, ha érvényesíteni tudnánk a fölényünket a középpályán és elől, de leginkább a középpályán. Ebben a csapatrészben kéne igazán fejlődni, és akkor az első hely is elérhető lenne.”
Serfőző József (Baktovics Clubovics): “Három gólt szereztünk, és ugyan megérdemelt volt az ellenfél győzelme, az egyik pontot egy kicsit több odafigyeléssel megszerezhettük volna. A jövő héten hazai pályán a győzelem is meglehet.
Ezelőtt négyszer jutottunk fel az ötödosztályba, és háromszor utolsók lettünk, egyszer viszont tartósan itt tudtunk maradni. Azt hiszem jó úton haladunk egy újabb eredményes korszak felé, meglehet a 4. hely a bajnokságban, és készülünk a 8. körös ligakupa meccsre. (A Baktovics Clubovics két gólos vereséget szenvedett negyedosztályú ellenfelével szemben, és kiesett.)”

További eredmények:
Utolsó Esély-FC Töki-Löki 11-0 (6-0)
Maximusz-Bui F.C 2-1 (1-1)
InfLazio SE-FC Tomcat 0-1 (0-1)

A 8. forduló párosításai:
Baktovics Clubovics-Tottinho
FC Töki-Löki-Utolsó Esély
Bui F.C-Maximusz
FC Tomcat-InfLazio SE

Féltávnál a Tottinho a 2. helyen áll, 2 pontos hátrányban a Maximusz mögött, és ugyanennyivel az Utolsó Esély előtt.

– Bajnoki Béla

0

Bajnoki: 45/6.

Kis késéssel itt a legutóbbi bajnoki rövid összefoglalója. A Tottinho az InfLazio SE-hez látogatott, és csapatunknak hiába volt minimális fölénye a mérkőzés egészét tekintve, nem jött össze a győzelem. Soltani 62. percben szerzett vezető góljára a mindössze 20 éves svéd középpályás Sven Lining válaszolt, így a hazaiaknak egyetlen igazi helyzet is elég volt a pontszerzéshez.

InfLazio SE-Tottinho 1-1 (0-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “Kevés helyzetet tudunk kialakítani, és ami akad, azt sem tudjuk megfelelően kihasználni, a ligakupából is emiatt estünk ki. Ha ezen nem tudunk változtatni, akkor elúszhat az első hely, különben erre jó esélyünk lehetne. Ez a csapat rá tudja erőltetni az akaratát az ellenfeleire, ha jó passzban van, de mostanában kisebb hullámvölgyben vagyunk, a legutóbbi öt meccsből csak kétszer nyertünk. Össze kell szedni magunkat.”
Arshia Haeri (InfLazio SE): “Nehezen legyőzhető csapat vagyunk, ezt ma is sikerült bebizonyítani. Egy kicsivel nálunk volt többet a labda, és ugyan kellett egy kis szerencse hátul, úgy gondolom igazságos a döntetlen. Legközelebb ha nyerünk a Tomcat ellen, akkor bizakodva várhatjuk a bajnokság második felét, még ha az első jobban is sikerülhetett volna. A vigaszág kupában is még talpon vagyunk, természetesen szeretnénk ott is minél jobb eredményt elérni.” (Tovább is jutott az InfLazio tizenegyesek után a hatodosztályú Jo&Jo ellen, így a 8. körben is érdekelt lesz, immáron hazai pályán.)

További eredmények:
Bui F.C-Utolsó Esély 3-3 (2-2)
Baktovics Clubovics-FC Töki-Löki 8-0 (5-0)
FC Tomcat-Maximusz 2-4 (1-2)

A 7. forduló párosításai:
Tottinho-Baktovics Clubovics
Utolsó Esély-FC Töki-Löki
Maximusz-Bui F.C
InfLazio SE-FC Tomcat

A Baktovics Clubovics szintén érdekelt még a kupaküzdelmekben, ők a ligakupában ejtik ki simán szembejövő ellenfeleiket, és készülnek a 8. fordulóra. Előtte még jön számukra egy remélhetőleg kellemetlen kirándulás, szombaton 15:30-tól várunk mindenkit a stadionba.

– Kupa Károly

0

Bajnoki: 45/5.

htszurkolo2A kellemetlen kupakiesések után itt a lehetőség a javításra, az ellenfél a forduló előtt szintén 9 ponttal álló Bui F.C csapata. Egyből kezdeményezően lépett fel a házigazda, ahogy otthon legtöbbször szokott, a vendégek mindössze 14 percig bírták, akkor ugyanis az elmúlt hetekben remek teljesítményt nyújtó Podany szerzett gólt. Ezután sem állt le a Tottinho, újabb 14 perc után Csallóközi volt eredményes egy csúnyán eladott labda után, majd hat percen belül Magyar duplázott. Ezután egy kicsit visszavett a tempóból a csapat, ezt az iramot nem lehetett volna 90 percig bírni. A vendégeken ez sem segített, ezek után is alig közelítették meg a tizenhatos vonalát. A második félidőben nem is alakult ki annyi veszélyes lehetőség, de egy góllal így is tovább nőtt a különbség. A 83. percben Papp használta az ellenfél súlyos hibáját, a védők nem tudtak ugyanis tisztázni.

Tottinho-Bui F.C 5-0 (4-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “Végig mi irányítottunk, ennél is lehetett volna nagyobb a különbség. Ugyan nem volt nálunk olyan sokat a labda, de amikor az ellenfélnél volt, akkor jóformán nem tudtak veszélyes támadást vezetni. Remekül sikerült megszervezni a védekezést, négy mérkőzés után végre ismét nem kaptunk gólt.”
Pedro Ticiano Meglia (Bui F.C): “Úgy készültünk erre a mérkőzésre, hogy az elején kihúzzuk döntetlenre, és onnan robbantunk egyet. Sajnos nagyon komoly hátrányba kerültünk, a második gólt pont az én hibám előzte meg. Innentől kezdve nem tudtunk újítani, csak néhány veszélytelen távoli lövést tudtunk felmutatni.”

További eredmények:
FC Töki-Löki-FC Tomcat 0-8 (0-5)
Maximusz-InfLazio SE 3-0 (2-0)
Utolsó Esély-Baktovics Clubovics 1-0 (3-1)
A Tottinho több rúgott góllal vezet a tabellán.

A 6. forduló párosításai:
InfLazio SE-Tottinho
Bui F.C-Utolsó Esély
Baktovics Clubovics-FC Töki-Löki
FC Tomcat-Maximusz

– Bajnoki Béla

0

Ligakupa: 45/5.

Sajnos amint becsatlakozott a kék ligakupába a Tottinho csapata, egyből búcsúzni is kényszerült a sorozattól. Hiába szerezte meg Sznopek a vezetést a 33. percben, a félidőben már az ellenfél Bumi Csapata vezetett. A második félidőben tovább növelték az előnyüket a hazaiak, így hiába volt magasabb hatstats értékelése a csapatunknak, viszonylag sima vereséget szenvedett. A jövő héttől szerdánként már felkészülési mérkőzéseket játszik az együttes, az elsőt a lengyel hatodosztályú Nowe_Legio-Legionowo ellen. Kupamérkőzésen legközelebb 2016. február 17-én lép pályára a Tottinho, addig maradnak a bajnokik tétmeccsnek.

Bumi Csapata-Tottinho 3-1 (2-1)

– Ligakupa László

0

Bajnoki: 45/4.

Tartalékosan is magabiztosan, három gól különbséggel nyert a Tottinho az FC Tomcat otthonában. A mérkőzés embere Miroslav Podany volt, aki az első félidőben két góllal és egy remek gólpasszal eldöntötte a mérkőzést, onnantól kezdve még több energiát lehetett tartalékolni a szerdai ligakupára.

A forduló eredményei:
FC Tomcat-Tottinho 2-5 (1-3)
InfLazio SE-Utolsó Esély 1-1 (1-0)
Maximusz-FC Töki-Löki 10-0 (5-0)
Bui F.C-Baktovics Clubovics 1-0 (0-0)
A Tottinho a győzelem ellenére lecsúszott az első helyről a Maximusz nagy arányú győzelmének köszönhetően.

Az 5. forduló párosításai:
Tottinho-Bui F.C
FC Töki-Löki-FC Tomcat
Maximusz-InfLazio SE
Utolsó Esély-Baktovics Clubovics

– Bajnoki Béla

0

Kupa: 45/4.

hat_supporter_fanA szezon legkomolyabb próbatétele előtt állt a Tottinho csapata, ugyanis a két osztállyal feljebb vitézkedő Mecsek Gyöngyszemei érkezett a Stadio Tottinhoba. A hazaiak kezdője három helyen változott a hétvégi bajnokihoz képest, a csatársor ugyanis kicserélődött, a kispadon viszont komolyabb változásról lehet beszámolni, a vezetőedző immáron a finn Eero Grönlund. A vendégek a korábbi kupafordulókkal ellentétben már az alapcsapatukkal álltak ki a szintén finn Ari Fihlman vezetésével, ami a több mint 50 ezer szurkoló körében nem sok örömre adhatott okot. A mérkőzés alakulása még kevésbé.
A kezdőrúgástól nagy nyomást gyakoroltak ellenfelükre a mecsekiek, és a 3. percben már ott is volt a gól, a szerzője Fekete Bence. Nem sokkal később Racskó villant, de nagyot védett a kapus, nincs egyenlítés. Itt még megvolt a remény egy szoros mérkőzésre, azonban a 22. percben a katalán Josep Laporta növelte a vendég előnyt. Ezután csak néhány kaput elkerülő lövés színesítette az első félidőt, két gól a hátrány. A fordulás után Bajor gólja révén már három volt közte, Barucza azonban szépített, az egyenlítésre így sem volt már esély. A 64. percben Laporta második szabadrúgásgólja állította be a végeredményt, sima kiesés a vége.

Tottinho-Mecsek Gyöngyszemei 1-4 (0-2)

Eero Grönlund (Tottinho): “Megpróbáltunk meglepetést okozni, de messze álltunk ettől. Végig alárendelt szerepben játszottunk, ebben az arányban is megérdemelten nyert ellenfelünk. Ezen a héten inkább a bajnoki mérkőzést helyeztük előtérbe. Utólag azt mondom, jó döntést hoztunk ezzel, nem ezen múlt a kiesés. Ezek után még inkább a bajnokság lesz a fontosabb, persze a ligakupában is szeretnénk néhány kört menni, ebben nagy segítség lenne egy könnyebb sorsolás.”
Ari Fihlman (Mecsek Gyöngyszemei): “A kupa ezen szakaszában már nincs könnyű ellenfél, ezért maximálisan odatettük magunkat. Irányítottuk a mérkőzést, harmados csapathoz méltóan játszottunk. Bennünk van egy jó kupaszereplés, a bajnokságban pedig a bentmaradást szeretnénk kiharcolni. Úgy gondolom jó úton haladunk efelé.”

A Tottinho a kék ligakupában folytatja, az ellenfél az ötödös Bumi Csapata lesz idegenben. Nem lesz sokkal könnyebb mérkőzés az biztos…

– Kupa Károly

0

Az elmúlt kilenc nap eseményei

A 2. bajnoki fordulóban az Utolsó Esély érkezett a Stadio Tottinhoba. Hiába voltak a hazaiak az esélyesek, egyszerűen ezen a napon minden ellenük volt, és a félidőben már négy gól volt a hátrány. A folytatásban összeszedte magát a csapat, a helyzetekből azonban csak hármat sikerült értékesíteni, a vége így vereség. A szurkolók ugyan csalódottak voltak, de támogatásukról biztosították a csapatot.

Tottinho-Utolsó Esély 4-5 (1-5)

Torbjörn Larsson (Tottinho): “Az elején nem volt szerencsénk, minden szituációból rosszul jöttünk ki, még a saját tizenegyesünkből is gólt kaptunk. Egy kicsit a kupamérkőzés is a fejünkben motoszkált, ez azonban nem indokolja a történteket, ha döntetlenre állunk az se lett volna irreális. Utána sikerült visszakapaszkodni, de ez kevés volt. Az első négy hely így is elvárás, de több pontot nem szabad az ellenfeleknek ajándékozni.”
Zsigmond Gábor (Utolsó Esély): “Én sem gondoltam előzetesen arra ami az első félidőben történt. Már az előnyünk is meglepő volt, hát még a gólkülönbség! Utána viszont azt hitték a játékosok hogy megvan a meccs, és majdnem elillant ez a hatalmas előny is. A mérkőzés végi értékeléseket nézve még jobban örülünk a győzelemnek, értékes három pont lesz ez a remélhetőleg biztos bennmaradáshoz.”

A 2. forduló további eredményei:
FC Tomcat-Bui F.C 1-3 (1-1)
InfLazio SE-FC Töki-Löki 8-0 (5-0)
Maximusz-Baktovics Clubovics 2-0 (1-0)

Következhetett tehát a szerdai kupamérkőzés a negyedosztályú Borussia Süttő ellen szintén hazai pályán. Már a kezdőcsapatok kihirdetésénél örömujjongás tört ki a lelátón, ugyanis az ellenfél erősen tartalékos összeállításban futott ki a pályára. A mérkőzés teljes egészében ez meglátszott, a lényegi kérdések az első félidőben eldőltek, Csallóközi és Soltani találtak be. A második félidőben tovább nőtt a különbség, hat percen belül eredményes volt Topor, Magyar és Kolesánszki is, Soltani pedig duplázni tudott. A 64. perc után szépen lecsordogált a hátralévő idő, a vége kiütés!

Tottinho-Borussia Süttő 6-0 (2-0)

Torbjörn Larsson (Tottinho): “Nagyszerű mérkőzés volt, méltó módon javítottuk a hétvégi botlást. Szerintem ha az ellenfél mindent belead, akkor is mi nyertünk volna. Folyamatosan jönnek a mérkőzések, nehéz időszak előtt állunk.”
Rafael Kuliš (Borussia Süttő): “Számunkra a bajnokság most az elsődleges, persze jó lett volna itt is továbbjutni. Az ellenfél nagyon erős volt ma, mindenhol megvertek minket. Nekünk maradt a kék ligakupa, ott gyengébb ellenfelek ellen mehetünk még néhány kört.”

A kupa 4. fordulójában már harmadosztályú ellenfél érkezik, mégpedig a Mecsek Gyöngyszemei személyében.

Jó hangulatban várhatta tehát a csapat és a szurkolók a Maximusz elleni bajnokit. Kevésbé volt ez elmondható az ellenfélre, ugyanis ők szintén erősen tartalékosan kiestek a kupából. Az elején a Tottinho fölénye érvényesült, és a 40. percben Magyar vezetést is szerzett a csapatnak. A folytatásban újabb gólt szerzett a fiatal támadó, ezúttal fejjel. Ezután viszont többet veszélyeztetett a vendég csapat, és a 79. percben csökkentették is a hátrányukat a rutinos német Bitterle találatával. A középkezdés után egyből jött a válasz, miután Kis tört előre, és higgadtan a kapuba passzolta a labdát. Az eredmény ezután nem változott, a Tottinho a legutóbbi 12 tétmérkőzéséből a 11. győzelmét aratta.

Tottinho-Maximusz 3-1 (1-0)

Torbjörn Larsson (Tottinho): “Újabb remek győzelem, talán a csoport legerősebb riválisa ellen. Tovább módosíthatjuk az elképzeléseinket, már a dobogó a cél. Sokan a csoportgyőzelemre predesztinálnak minket, de nem szabad elbizakodottnak lenni. Ha tovább jönnek a győzelmek, akkor meglehet az első hely is. Hétfőn lejár a szerződésem, valószínűleg ez volt az utolsó mérkőzésem a Tottinho kispadján. Szeretném megköszönni az összes stábtagnak, a játékosoknak, és Szikla Szilárd tulajdonosnak ezt a csodálatos hat szezont. A harmadosztályban vettem át a csapatot, aztán megbíztak az újjáépítéssel. Életem egyik legnagyszerűbb élménye, hogy részt vehettem ebben a folyamatban.”
Reto Torpedo (Maximusz): “Nem voltunk olyan dominánsak, mint az első két fordulóban, amikor kapott gól nélkül nyertünk. Voltak jobb pillanataink, de ez nagyon kevés volt. Össze kell magunkat szedni, különben lépéshátrányba kerülünk.”

A 3. forduló további eredményei:
Utolsó Esély-FC Tomcat 7-1 (4-0)
Baktovics Clubovics-InfLazio SE 3-0 (1-0)
FC Töki-Löki-Bui F.C 0-9 (0-2)

A 4. forduló párosításai:
FC Tomcat-Tottinho
InfLazio SE-Utolsó Esély
Maximusz-FC Töki-Löki
Bui F.C-Baktovics Clubovics

A pont nélkül álló FC Tomcathez látogatunk, lehet tovább folytatni a menetelést. 3 forduló után 6 darab 6 ponttal álló csapat van, a gólaránynak köszönhetően a Tottinho áll az élen.

Szó volt Pomázi Donát eladásáról, azonban őt kétszeri próbálkozásra sem sikerült nyereségesen értékesíteni. Ezek után kisebb az esélye a távozásra, három héten belül eldől a sorsa. Jelen állás szerint az a valószínűbb forgatókönyv, hogy marad a csapatnál.

– Riporter Róbert