Az elmúlt kilenc nap eseményei

A 2. bajnoki fordulóban az Utolsó Esély érkezett a Stadio Tottinhoba. Hiába voltak a hazaiak az esélyesek, egyszerűen ezen a napon minden ellenük volt, és a félidőben már négy gól volt a hátrány. A folytatásban összeszedte magát a csapat, a helyzetekből azonban csak hármat sikerült értékesíteni, a vége így vereség. A szurkolók ugyan csalódottak voltak, de támogatásukról biztosították a csapatot.

Tottinho-Utolsó Esély 4-5 (1-5)

Torbjörn Larsson (Tottinho): “Az elején nem volt szerencsénk, minden szituációból rosszul jöttünk ki, még a saját tizenegyesünkből is gólt kaptunk. Egy kicsit a kupamérkőzés is a fejünkben motoszkált, ez azonban nem indokolja a történteket, ha döntetlenre állunk az se lett volna irreális. Utána sikerült visszakapaszkodni, de ez kevés volt. Az első négy hely így is elvárás, de több pontot nem szabad az ellenfeleknek ajándékozni.”
Zsigmond Gábor (Utolsó Esély): “Én sem gondoltam előzetesen arra ami az első félidőben történt. Már az előnyünk is meglepő volt, hát még a gólkülönbség! Utána viszont azt hitték a játékosok hogy megvan a meccs, és majdnem elillant ez a hatalmas előny is. A mérkőzés végi értékeléseket nézve még jobban örülünk a győzelemnek, értékes három pont lesz ez a remélhetőleg biztos bennmaradáshoz.”

A 2. forduló további eredményei:
FC Tomcat-Bui F.C 1-3 (1-1)
InfLazio SE-FC Töki-Löki 8-0 (5-0)
Maximusz-Baktovics Clubovics 2-0 (1-0)

Következhetett tehát a szerdai kupamérkőzés a negyedosztályú Borussia Süttő ellen szintén hazai pályán. Már a kezdőcsapatok kihirdetésénél örömujjongás tört ki a lelátón, ugyanis az ellenfél erősen tartalékos összeállításban futott ki a pályára. A mérkőzés teljes egészében ez meglátszott, a lényegi kérdések az első félidőben eldőltek, Csallóközi és Soltani találtak be. A második félidőben tovább nőtt a különbség, hat percen belül eredményes volt Topor, Magyar és Kolesánszki is, Soltani pedig duplázni tudott. A 64. perc után szépen lecsordogált a hátralévő idő, a vége kiütés!

Tottinho-Borussia Süttő 6-0 (2-0)

Torbjörn Larsson (Tottinho): “Nagyszerű mérkőzés volt, méltó módon javítottuk a hétvégi botlást. Szerintem ha az ellenfél mindent belead, akkor is mi nyertünk volna. Folyamatosan jönnek a mérkőzések, nehéz időszak előtt állunk.”
Rafael Kuliš (Borussia Süttő): “Számunkra a bajnokság most az elsődleges, persze jó lett volna itt is továbbjutni. Az ellenfél nagyon erős volt ma, mindenhol megvertek minket. Nekünk maradt a kék ligakupa, ott gyengébb ellenfelek ellen mehetünk még néhány kört.”

A kupa 4. fordulójában már harmadosztályú ellenfél érkezik, mégpedig a Mecsek Gyöngyszemei személyében.

Jó hangulatban várhatta tehát a csapat és a szurkolók a Maximusz elleni bajnokit. Kevésbé volt ez elmondható az ellenfélre, ugyanis ők szintén erősen tartalékosan kiestek a kupából. Az elején a Tottinho fölénye érvényesült, és a 40. percben Magyar vezetést is szerzett a csapatnak. A folytatásban újabb gólt szerzett a fiatal támadó, ezúttal fejjel. Ezután viszont többet veszélyeztetett a vendég csapat, és a 79. percben csökkentették is a hátrányukat a rutinos német Bitterle találatával. A középkezdés után egyből jött a válasz, miután Kis tört előre, és higgadtan a kapuba passzolta a labdát. Az eredmény ezután nem változott, a Tottinho a legutóbbi 12 tétmérkőzéséből a 11. győzelmét aratta.

Tottinho-Maximusz 3-1 (1-0)

Torbjörn Larsson (Tottinho): “Újabb remek győzelem, talán a csoport legerősebb riválisa ellen. Tovább módosíthatjuk az elképzeléseinket, már a dobogó a cél. Sokan a csoportgyőzelemre predesztinálnak minket, de nem szabad elbizakodottnak lenni. Ha tovább jönnek a győzelmek, akkor meglehet az első hely is. Hétfőn lejár a szerződésem, valószínűleg ez volt az utolsó mérkőzésem a Tottinho kispadján. Szeretném megköszönni az összes stábtagnak, a játékosoknak, és Szikla Szilárd tulajdonosnak ezt a csodálatos hat szezont. A harmadosztályban vettem át a csapatot, aztán megbíztak az újjáépítéssel. Életem egyik legnagyszerűbb élménye, hogy részt vehettem ebben a folyamatban.”
Reto Torpedo (Maximusz): “Nem voltunk olyan dominánsak, mint az első két fordulóban, amikor kapott gól nélkül nyertünk. Voltak jobb pillanataink, de ez nagyon kevés volt. Össze kell magunkat szedni, különben lépéshátrányba kerülünk.”

A 3. forduló további eredményei:
Utolsó Esély-FC Tomcat 7-1 (4-0)
Baktovics Clubovics-InfLazio SE 3-0 (1-0)
FC Töki-Löki-Bui F.C 0-9 (0-2)

A 4. forduló párosításai:
FC Tomcat-Tottinho
InfLazio SE-Utolsó Esély
Maximusz-FC Töki-Löki
Bui F.C-Baktovics Clubovics

A pont nélkül álló FC Tomcathez látogatunk, lehet tovább folytatni a menetelést. 3 forduló után 6 darab 6 ponttal álló csapat van, a gólaránynak köszönhetően a Tottinho áll az élen.

Szó volt Pomázi Donát eladásáról, azonban őt kétszeri próbálkozásra sem sikerült nyereségesen értékesíteni. Ezek után kisebb az esélye a távozásra, három héten belül eldől a sorsa. Jelen állás szerint az a valószínűbb forgatókönyv, hogy marad a csapatnál.

– Riporter Róbert

About grandmasta