Kupa: 45/4.

hat_supporter_fanA szezon legkomolyabb próbatétele előtt állt a Tottinho csapata, ugyanis a két osztállyal feljebb vitézkedő Mecsek Gyöngyszemei érkezett a Stadio Tottinhoba. A hazaiak kezdője három helyen változott a hétvégi bajnokihoz képest, a csatársor ugyanis kicserélődött, a kispadon viszont komolyabb változásról lehet beszámolni, a vezetőedző immáron a finn Eero Grönlund. A vendégek a korábbi kupafordulókkal ellentétben már az alapcsapatukkal álltak ki a szintén finn Ari Fihlman vezetésével, ami a több mint 50 ezer szurkoló körében nem sok örömre adhatott okot. A mérkőzés alakulása még kevésbé.
A kezdőrúgástól nagy nyomást gyakoroltak ellenfelükre a mecsekiek, és a 3. percben már ott is volt a gól, a szerzője Fekete Bence. Nem sokkal később Racskó villant, de nagyot védett a kapus, nincs egyenlítés. Itt még megvolt a remény egy szoros mérkőzésre, azonban a 22. percben a katalán Josep Laporta növelte a vendég előnyt. Ezután csak néhány kaput elkerülő lövés színesítette az első félidőt, két gól a hátrány. A fordulás után Bajor gólja révén már három volt közte, Barucza azonban szépített, az egyenlítésre így sem volt már esély. A 64. percben Laporta második szabadrúgásgólja állította be a végeredményt, sima kiesés a vége.

Tottinho-Mecsek Gyöngyszemei 1-4 (0-2)

Eero Grönlund (Tottinho): “Megpróbáltunk meglepetést okozni, de messze álltunk ettől. Végig alárendelt szerepben játszottunk, ebben az arányban is megérdemelten nyert ellenfelünk. Ezen a héten inkább a bajnoki mérkőzést helyeztük előtérbe. Utólag azt mondom, jó döntést hoztunk ezzel, nem ezen múlt a kiesés. Ezek után még inkább a bajnokság lesz a fontosabb, persze a ligakupában is szeretnénk néhány kört menni, ebben nagy segítség lenne egy könnyebb sorsolás.”
Ari Fihlman (Mecsek Gyöngyszemei): “A kupa ezen szakaszában már nincs könnyű ellenfél, ezért maximálisan odatettük magunkat. Irányítottuk a mérkőzést, harmados csapathoz méltóan játszottunk. Bennünk van egy jó kupaszereplés, a bajnokságban pedig a bentmaradást szeretnénk kiharcolni. Úgy gondolom jó úton haladunk efelé.”

A Tottinho a kék ligakupában folytatja, az ellenfél az ötödös Bumi Csapata lesz idegenben. Nem lesz sokkal könnyebb mérkőzés az biztos…

– Kupa Károly

About grandmasta