Kupa: 46/2.

A feljutásnak van még egy pozitív oldala: a magasabb rangsorolásnak köszönhetően az ellenfelek is gyengébbek. Mégse gyengék, ez nemcsak annak köszönhető, hogy a kupában lévő csapatok negyedelődésével a második forduló már a negyedikkel ér fel, hanem mert az ötöd, hatodosztályú csapatok (főleg utóbbiak) sokat erősödtek az elmúlt években. Ugyanakkor a HVSE inkább visszaesett, 2003 óta íródó történelme során negyedosztályt is nyert, most viszont bebetonozta magát a legalsó szintre, ám jó esélye van, hogy elkerüljön innen.
A jobban játszó Tottinho vezetést szerzett Podany 11-esével, majd a második félidő elején egyenlített a HVSE. A 60. percben viszont 24 másodperc alatt két gólt szerzett a támadósor Kabos és Kis révén. Volt még fél óra, és ez elég volt egy újabb bravúros egyenlítéshez, jöhetett a hosszabbítás. A 107. percben Topor összeszedte a második sárgáját, a csapat egy védővel maradt. Sikerült megállítani a rohamokat, a 112. percben egy hibát kihasználva az ismét remekül futballozó Kolesánszki továbblőtte csapatunkat!

HVSE-Tottinho 3-4 (0-1, 3-3, 3-3)

A következő ellenfél is még hatodosztályú, az LWR Sensor otthonába kell látogatni. Hasonló mérkőzésre lehet számítani a jövő héten is.

– Kupa Károly

About grandmasta