A 46. szezon rövid összefoglalása

4565519560_7a0eb93433Több, mint három hónap után jelentkezünk ismét hírekkel, igyekszünk röviden, tömören bepótolni a kiesett időszakot.
A Tottinho a kupában az 5. körben esett ki, és a piros ligakupába csatlakozott be. Itt is sikerült két mérkőzést nyerni, így összességében a 8. forduló jelentette a végállomást a klubnak a szerdai tétmérkőzések terén. Összességében elmondható, hogy itt sem teljesítettünk rosszul. Amit érdemes kiemelni, hogy a csapatnak három kupamérkőzése is hosszabbításba torkollott, és sajnos kétszer rosszul jöttünk ki belőle.
Ami az átigazolásokat illeti, öt játékost szerződtetett a klub, ebből négy védő és egy csatár. Bussy Nándor a több, mint 300 ezerért értékesített fiatal Kabos Sándort hivatott pótolni, első tétmérkőzésén 9,5 csillagos remek teljesítményt ért el. Előbbi poszton viszont kiárusítás várható a szezon elején, két-három (ritkább esetben négy) posztra felesleges kilenc játékost tartani. Közülük Hajdú és Topai már átadólistán vannak (utóbbi nem először), őket Topor is követni fogja a sorban. Podany, Tomka, Kiss, Papp és Svorcik helye biztosnak tűnik, az olasz Roberto Siffredi sorsa kérdéses. Kaboson kívül akadémisták, valamint perememberré válók távoztak, értük összesen több, mint 150 ezret kapott a klub.
abcMilyen változások várhatók a keretben a következő szezonban? Nos, a piacon a játékosok árai drasztikusan megnőttek, így a várt erősítések talán elmaradtak, a következő napokban azonban még lehet érkező. A csatárok közül Batizi heteken belül távozhat, az ő értéke annyira megnőtt, hogy annyira nem érné meg tovább edzeni. Őt idővel Kis és Magyar, esetleg Andreánszky követheti, bár az ő jövőjük is bizonytalan. Az edzőmeccsen is elvétve játszó Wyszoczky és Szabics is átadólistán vannak, értük néhány száz eFt várható, reméljük gazdára találnak.

iv55erossegVégezetül térjünk át a bajnoki szereplésre, mely nagyon érdekesen alakult. Több mérkőzésen is esélytelenként jött össze a győzelem (kiemelendő ezek közül a Leporte és a Legs11 elleni mérkőzések, melyeken 25 illetve 27 százalékban birtokolta a csapat a labdát), de bravúrosnak mondható a Fákköze FC, az Amorf Ördögök és a Petőfi City elleni első mérkőzéseken elért 7 pont is. A mérleg másik oldalán viszont többet ígérő mérkőzéseken kapott ki a Tottinho. Az utolsó 5 mérkőzés közül csak a Leporte ellenit sikerült megnyerni (amire 2 százalék esély mutatkozott az utólagos statisztikák és értékelések ajapján), leginkább a Csika FC, a Petőfi City és a Fákköze FC elleni hazai vereségek a legfájóbbak. Végül 18 ponttal, jobb gólkülönbséggel a 4. helyen zárt a gárda, ami a kupához hasonlóan jó eredménynek számít.
A klub ezúttal nem kívánt élni a csoportcserével, így továbbra is az IV.55-ben szerepel. Másképp vélekedett a Fákköze FC vezetősége, ők az IV.4-be költöztek. A helyükre egy botcsapat érkezett, így már ketten voltak, ha minden így maradt volna, akkor gyakorlatilag nem lett volna egyenes ági kieső a szezon végén. Egyikük helyét még a határidő lejárta előtt elfoglalta a Lesipuska, mely játékereje alapján az első helyet is célba veheti, így jelentősen megnő a harc a jobb helyekért. Egy bot még maradt, reméljük az ő helyükre már nem jön senki.
A kupáról röviden: az előző szezonhoz hasonló szerepléssel már abszolút elégedett lenne Szikla Szilárd tulajdonos, aki sajnos a szerdán 9:45-kor kezdődő WhiteMonster FC elleni első kupamérkőzés idején éppen vizsgázni fog (amennyi van, csoda lenne ha nem ütközne a két esemény). Ami vigasztalhatja, hogy az egyetem közelének (kevesebb mint egy napig tartó) elhagyásával elkönyvelhet egy magabiztos, örömjátékkal fűszerezett továbbjutást, remélhetőleg lap és sérülés nélkül. Izgalmas, eseményekben és örömben gazdag új szezont kíván a Tottinho csapatának összes játékosa, alkalmazottja, a Tottinho News szerkesztői, és jómagam, ennek a cikknek a szerzője:

– Visszaemlékező Viktor

About grandmasta