Kupa: 47/1.

htbotElkezdődött végre az új szezon, elsőként egy szokásosnak mondható edzőmeccs jellegű összecsapás a hatodosztályú WhiteMonster FC ellen. Teltház, 12 ezer néző előtt léptek pályára a csapatok. A vártnak megfelelően semmi területet nem hagyott ellenfelének a Tottinho, és már az első félidőben sorra jöttek a gólok, Eero Grönlund edző pedig szabadon kísérletezgethetett (erről majd ő beszél részletesebben). A játékrészt beárnyékolta Kolesánszki kisebb sérülése, aki ugyan már a másnapi edzéseken is részt vett, de ezt a mérkőzést 15 perc után be kellett fejeznie, illetve Csallóközi már-már menetrendszerű sárga lapja. A folytatásban már csak további találatok jöttek, a csapat végül eljutott kétszámjegyű gólig.

WhiteMonster FC-Tottinho 0-10 (0-5)

Az ellenfél edzője a játékosokkal együtt gyorsan elhagyta a pályát a lefújás után, de a mi trénerünket természetesen megkérdeztük.
Eero Grönlund (Tottinho): “Csapatépítő mérkőzés volt, kár a kisebb sérülésért. A HFA előző szezonban hozott változásai hatására ezúttal kísérleteztem ezen a mérkőzésen, a visszahúzódás mértékét próbáltam vizsgálni. A kötelező három csatáros felállás mellett egy viszonylag védekező csapatot állítottam ki, hogy megnézzük mennyit tudunk így. Nos, bizony szükség volt egy másik nemrég hozott újításra, az isteni feletti szintek kijelzésére is. A végén az átlagos bal védelem 21– lett, a maximum a félidőben 0-5-nél szintén a bal oldali védelem (23+). Sajnos a hatodik gól már nagyon sokára jött, így nem növekedett tovább a védelmünk amikor még friss volt a csapat, de így is szép értékelések ezek. Egy topcsapat ideális felállással, védekező edzővel szerintem 40-45 körüli védelmet is összehozhat.”

Jövő héten a hatodosztályban harmadik helyen végző ACSE Milan otthonába látogatunk, a győzelem kötelező. Előtte hasonló jellegű mérkőzés következik a visszatérő ellenfél Naszály FC ellen, szintén idegenben.

– Kupa Károly

About grandmasta