Bajnoki, kupa, átigazolások: 47/3.

Felemásan alakult mindkét mérkőzés az elmúlt egy hétben a Tottinho számára. A második bajnoki fordulóban az első helyre is esélyes Lesipuska volt az ellenfél. A 27. percben az ellenfél szerzett vezetést Bragadin bombájával. Még rosszabbra fordultak a dolgok, Kis 35 perc után megsérült, neki végül a szerdai mérkőzést is ki kellett hagynia, csakúgy mint a korábban partvonalon túlra kerülő Bussynak. Ezután azonban fordulat állt be, 2 perccel később Kolesánszki egyenlített, majd a 48. percben Csallóközi már a vezetést szerezte meg a karneváli hangulat közepette. Nem jött össze végül a győzelem, a 67. percben Antalóczi pontot mentett az ellenfélnek.

Tottinho-Lesipuska 2-2 (1-1)

Eero Grönlund (Tottinho): “Rosszul kezdődött a mérkőzés számunkra, azonban talpra tudtunk állni. Elégedett vagyok a döntetlennel annak ellenére, hogy vezettünk. A csapat fejlődött az egy szezonnal ezelőtti önmagához képest, és ez a lényeg. Ezzel pedig együtt fognak jönni a sikerek.”
Józef Lokś (Lesipuska): “Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, nem is sikerült győzni. Sajnos a játékosaim nem voltak a legjobb állapotban, a kupából is kiestünk, de megpróbáltunk bravúrt elérni. Nem sikerült, bár két nehéz mérkőzésen a négy pont nem rossz termés.” (Időközben a Lesipuska a piros ligakupából is kiesett, és a vigaszág kupába került.)

További eredmények:
Legs11-Naszály FC 9-1 (5-0)
GGIAFK FC-Csika FC 1-2 (1-1)
Amorf Ördögök-Sarud FC 5-2 (2-1)

A 3. forduló párosításai:
Tottinho-Amorf Ördögök
Lesipuska-GGIAFK FC
Naszály FC-Csika FC
Sarud FC-Legs11

A kupában elérkezett a 3. kör, a Chelse@ FC nem tanúsított komolyabb ellenállást, és már az első félidőt követően eldőlt a sorsa. A második játékrész közepére már öt volt közte, végül csak egy gólt tudott szerezni a hazai csapat. Jelentősen beárnyékolja a továbbjutást Batizi és Magyar sérülései. Előbbié nem volt súlyos, és végig is játszotta a mérkőzést, utóbbi azonban hiába állt be csereként, hogy a heti játékpercei számát 90-re növelje, végül 13 perc után 4 keresztes sérüléssel kellett őt levinni. Egy gólt azért ő is elért ezalatt a rövid idő alatt, így ebben a szezonban már hatnál jár. Sajnos hetekig nem lesz ennél több neki.

Chelse@ FC-Tottinho 1-5 (0-3)

Csapatunk trénerét ezúttal is elértük.
Eero Grönlund (Tottinho): “Nagyszerűen játszott ismét a csapat, egy pillanatig se izgultam az eredményt illetően. Ma a rengeteg sérült miatt két támadóval kellett kiállni, de remekül alkalmazkodtunk ehhez a helyzethez. Az újabb sérülés bosszantó, végül egy középpályásunknak kellett már elől játszania.”

A következő ellenfél az ötödosztályban legutóbb 4. helyen végző, most 3. helyen álló KLE Tempo, akik ellen szintén elvárásnak tekinthető a továbbjutás. Az előző szezon teljesítménye így könnyen elérhetővé vált.

Ketten mindenképpen erősítést jelenthetnek csatárposztra: Thurzó Csaba és Lassan Botond érkezett a csapathoz, előbbi a kupamérkőzésen már játszott és gólt is szerzett, és átigazolási rekordot döntött a klubon belül, legalábbis ami a vételi oldalt jelenti. Ők összesen félelmetesnek tűnő 1 257 800 eFt-be kerültek, azonban Batizi 620 ezerért való eladása pótolja, illetve velük együtt már 7 csatár van a keretben, így egy valaki még távozni fog.

– Döngölő Dénes

About grandmasta