Kupa, bajnoki: 47/4.

htkupaAz ötödosztályú KLE Tempo elleni kupamérkőzés is hozta a jó kezdést, Andreánszky már a 2. percben vezetést szerzett. Gyorsan jött az egyenlítés, de fiatal támadónk megszerezte második gólját a mérkőzésen. Ezután megmagyarázhatatlan fordulat következett: hiába a labdabirtoklás és a helyzetek, sorra rúgta a gólokat a hazai csapat, amely már az első félidő végén előnyben volt, a folytatásban további két találattal tette kiütésessé a KLE Tempo győzelmét. A Tottinho a tavalyi 5. körös szereplést nem tudta elérni, ezzel a vereséggel a kék ligakupába került. A szezonbeli elvárás teljesítéséhez így el kell jutni a 8., de inkább a 9. hétig. Az első ellenfél a hatodosztályú Szuszi FC lesz.

KLE Tempo-Tottinho 5-2 (3-2)

Eero Grönlund (Tottinho): “Megint ugyanaz, ami oly sokszor… a helyzetkihasználás. Ilyen bombaerős támadószekcióval több gólt kéne szerezni. Szerintem mi voltunk a jobbak, fordítva is alakulhatott volna ha… de nincs ha, és simán kiestünk. A kék ligakupára is odatesszük magunkat a bajnokság mellett, a bő keret miatt ez nemcsak lehetőség, hanem kötelezettség is. Szeretnénk kivívni a hazai mérkőzés jogát, bár tudjuk, hogy jónéhány párharcot meg kell nyerni.”
Rino Campigotto (KLE Tempo): “Eltüntettük az osztálykülönbséget, és megérdemelten jutottunk tovább. A bajnokságban jóval erősebbek vagyunk mindenkinél, mi nem az ötödosztály szintjén állunk. A kupában egyre fentebb rangsorolt csapatok ellen megmutathatjuk, hogy mit is érünk valójában.” (A cikk megírása óta a harmados JGonzalez FC-t is simán kiejtették, a 6. körben az elsőosztályú (!) Kutyaütők SC elleni mérkőzés igazi csemege lesz, amire mi is figyelni fogunk.)

Sajnos a bajnoki mérkőzés sem alakult fényesen. A GGIAFK FC – amely az egész mérkőzésen lassította, tördelte a játékot – egy jogtalannak tűnő büntetővel szerzett vezetést a 28. percben. Hiába minden erőfeszítés és a cserék, a 70. percben egy szöglet után már 2 oda, innen nem volt visszaút.

GGIAFK FC-Tottinho 2-0 (1-0)

További eredmények:
Legs11-Lesipuska 4-1 (2-0)
Amorf Ördögök-Naszály FC 7-1 (2-0)
Csika FC-Sarud FC 5-0 (3-0)

Az 5. forduló párosításai:
Tottinho-Csika FC
Lesipuska-Sarud FC
Naszály FC-GGIAFK FC
Amorf Ördögök-Legs11

– Futballista Ferenc

About grandmasta