Bajnoki: 47/5.

Egy nyerhetőnek tűnő mérkőzés következett a Tottinho számára, bár az előző szezon után különösen óvatosan kell bánni az ilyen kijelentésekkel. Ezúttal hazai pályán a Csika FC ellen kellett bizonyítani. Rég nem látott alacsony számú néző a Stadio Tottinho lelátóin, talán az eső is közrejátszott, nemcsak a közelmúltbeli gyengébb szereplés. Mindössze 31 ezer néző volt jelen a helyszínen, talán két hét múlva többen kedvet kapnak. Főleg azért, mert a csapat végre ismét fantasztikusat nyújtott. Egymás után jöttek a helyzetek és a gólok, néhány elpuskázott lehetőség ellenére is már 4-0 állt az eredményjelzőn a szünetben. Csallóközi két gólt szerzett, rajta kívül Thurzó és Papp volt eredményes, a védő már szezonbeli harmadik gólját szerezte. A folytatás is hasonlóan telt, az utolsó negyed órában szinte percenként találta szemben a kapuval valamelyik játékosunk. Hiába a 9 kaput eltaláló lövés csak a második játékrészben, betalálni egyszer sem sikerült. A végén így is elégedett lehetett mindenki, aki a klubért szorít.

Tottinho-Csika FC 4-0 (4-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “Ilyen első félidőről még csak nem is álmodoztam, egyszerűen remek volt. A másik félidőben előjött a szokásos betegség: nyolcszázhuszonhat helyzetből nulla gól. Akár a tíz közte is meglehetett volna, ettől függetlenül ez is nagyon szép eredmény, ha ezt a játékot tudjuk hozni, akkor idén is meglesz a bentmaradás.”
Roberto Palomeque (Csika FC): “Érthetetlen ez az összeomlás. Az egész szezont tekintve nagyon stabilak voltunk, a legutóbbi négy tétmérkőzésünket simán, kapott gól nélkül nyertük. Ugyanez a csapat most a fél pályát alig lépte át a mérkőzésen. Nem foghatjuk az esőre sem, mert az ellenfélnek is ugyanúgy esett. Ki fogjuk elemezni, hogy mi vezethetett ehhez a vereséghez.”

További eredmények:
Lesipuska-Sarud FC 3-2 (2-1)
Naszály FC-GGIAFK FC 0-10 (0-7)
Amorf Ördögök-Legs11 4-1 (4-0)

A 6. forduló párosításai:
Legs11-Tottinho
Csika FC-Lesipuska
Sarud FC-Naszály FC
GGIAFK FC-Amorf Ördögök

Nagyon szoros az élmezőny, a Legs11 12 ponttal vezet, nehéz feladat vár a csapatra jövő héten. Utána jön 10 ponttal a csoportból papíron kissé kiemelkedő Amorf Ördögök, majd a 9 pontos Csika FC, őket követik a Tottinho, a GGIAFK FC és a Lesipuska 8 egységgel. A Sarud FC-nek összesen egy döntetlenje van, könnyen lehet hogy ők lesznek az egyenes ági kiesők. A bot Naszály FC sorsa a szezon előtt is egyértelmű volt.

– Gyúró Gyula

About grandmasta