Ligakupa: 47/6.

Ht-splashA Tottinho csapata a második meccsét játszotta a kék ligakupában, amelynek egyébként ez a harmadik köre, összességében pedig a hatodik kupaforduló. A hatodosztályú Jászdózsa SESE elleni mérkőzés a vártnál könnyebbre sikeredett, már az első félidőben eldöntöttük a továbbjutást. Kiss a temérdek helyzet közül kettőt kihasznált, így a szünetben kényelmes volt az előny. A második félidőben is hasonló ütemben jöttek a helyzetek, a gólok pedig még nagyobb számban: rögtön a félidő elején Tomka növelte háromra az előnyt. A folytatásra még három csatárgól maradt, egy Andreánszkytól és kettő Kistől. A vége kiütés, mi pedig készülhetünk a hetedik körre.

Jászdózsa SESE-Tottinho 0-6 (0-2)

Eero Grönlund (Tottinho): “Az elején majd megbolondultam, azt hittem megint kihagyunk mindent. Mire vezetést szereztünk addigra már öt komoly helyzetünk volt. Utána szerencsére beindultunk, úgy tűnik ma az elsőt volt nehéz begyötörni, igaz a későbbiekben is hibáztunk elől. Ami pozitívum, hogy kapott gól, lap és sérülés sem volt, utólag visszagondolva ez egy tökéletes mérkőzés volt. Ennek ellenére bosszantó, hogy kétszer is esőben játszottunk. Biztos vagyok benne hogy a hatodban vannak olyan kupából már rég kiesett csapatok, amelyek több jegybevételt kaptak mint mi a héten. Sajnos a kétheti mérlegünk ősidők óta először negatív, remélem ez csak ideiglenes állapot.”
Serafim Assunção (Jászdózsa SESE): “Nem bánkódok annyira a kiesés miatt, mert számítottunk rá, viszont a különbség lehetett volna kisebb. Nem tudtuk azt nyújtani, mint amit a gyengébb ellenfelek esetében produlkáltunk. Két komoly csapattal találkoztunk a szezonban, ennyi vereségünk van, viszont mindkettő kupakiesést ért. Azt hiszem a kupaszereplés abszolút várakozáson felüli, ha a bajnokságot megnyerjük akkor a klubtörténet legsikeresebb szezonja lehet az idei.”

htsearchVégül egy kis kitekintés. A bennünket kiejtő, és a mai napon elsőosztályú ellenféllel találkozó KLE Tempo közel sem hozta azokat az értékeléseket, mint az előző körökben, így tükörsimán 0-6 arányban kikapott a Kutyaütők SC-től. A mi csoportunkban az utolsó kupában álló csapat, az Amorf Ördögök balszerencsés körülmények között búcsúzott, és a zöld ligakupában folytatja. A rajtunk kívül még ligakupázó együttesek közül a GGIAFK FC a harmadik kört vette sikerrel, ők is a kékben menetelnek. Szintén a kék ligakupában volt érdekelt a Csika FC, de ők a mai napon egyenrangú, szoros küzdelem után kiestek. A Lesipuska a vigaszág kupában aratja egymás után a nagy különbségű győzelmeket, igaz ott az ellenfelek is jóval gyengébbek.
A hetedik kupakörben tehát a csoportban induló hét csapatból még négy érdekelt lesz.

– Ligakupa László

About grandmasta