Ligakupa: 47/7.

hat_supporter_fanAz ötödosztályú Bokafogó FC ellen folytatódott a Tottinho szereplése a kék ligakupában. Az elején egy veszélyes helyzete volt a hazaiaknak, de utána fordult a kocka. A remekül futballozó Comunian szerzett vezetést a 21. percben, majd Podany egy higgadtan elvégzett büntetővel kettőre növelte az előnyt. Később két közvetett szabadrúgást végezhetett el a Bokafogó, melyből az egyik be is ment. Majdnem meglett az egyenlítés is egy gyors kontra végén, de Takács nagyot védett. Aztán a 75. percben Barucza fejesénél először a kapus kivetődve mentett, a kivágódó labda visszakerült Baruczához, és másodikra sikerült a kapuba juttatni. Kisebb megingásokkal, de megvan az újabb továbbjutás. Ezzel az is eldőlt, hogy az idei kupaszereplésre kitűzött célt – ami megegyezett a tavalyi szerepléssel (8. kör valamelyik ligakupában) – sikerült elérni.

Bokafogó FC-Tottinho 1-3 (0-2)

Eero Grönlund (Tottinho): “Most nem kezdtünk jól, de már az első félidőben magunkhoz vettük az irányítást, és megérdemelten jutottunk tovább. Ugyan az ellenfél egy kicsit erősebb volt, mint a múlt héten, mi sem nyújtottuk a legjobbunkat, ezért szorosabb volt a mérkőzés. Persze nem lehet mindig kiütéssel nyerni.”
Alexander Schütz (Bokafogó FC): “Erősebb volt az ellenfél, el kell ismerni. Ettől függetlenül egy kis szerencsével döntetlenre is hozhattuk volna, úgyis sok hosszabbításos meccsünk volt az idén. A hetedik kör nem rossz eredmény, a bajnokságban harcolunk az első helyért, jó szezon lesz ez.”

Sajnos az elmúlt körökben rengeteg magas kiemelésű csapat búcsúzott a kék ligakupától, és ez ebben a körben is így történt, így a héten matematikailag is eldőlt: a Tottinho ebben a szezonban nem fog hazai kupamérkőzést játszani. A semleges pályás találkozókra azonban adott az esély: az ötödosztályú Csüggedés FC ellen a csapat kivívhatja a 9. körbe való jutás jogát. Az is sokatmondó, hogy ez lesz a csapat negyedik köre a kék ligakupában, az ellenfelek mégis alig erősödnek, ez a kiemeltek kiesésével összefügg.

– Kupa Károly

About grandmasta