Összefoglalás: 47/9.

Sok minden közrejátszott abban, hogy nem tudtunk tudósítani az elmúlt két hétben, most viszont bepótoljuk a kiesett időt. Jó hírünk van: egy apróság kivételével csupa pozitív dologról számolhatunk be. Na de haladjunk időrendben.
Elsőként a bajnokság hetedik fordulója következett, hazai pályán a Sarud FC ellen. Az első félidő Racskóról szólt, aki mesterhármast szerezhetett volna, végül két gólig jutott, az ellenfél némileg váratlan szépítése után 2-1 állt az eredményjelzőn. A folytatásban még hatékonyabb lett a Tottinho, és a kimaradt helyzetek ellenére is kiütéses győzelmet aratott.

Tottinho-Sarud FC 5-1 (2-1)

Következhetett a 8. kupakör, a kék ligakupa 5. fordulója, a házigazda az ötödosztályú Csüggedés SC. Villámgyorsan eldőlt a mérkőzés, egymás után dolgozta ki a helyzeteket a Tottinho. Mint kés a vajon úgy hatolt át az ellenfél védelmén, és már szűk fél óra után négy gól volt az előny. Sajnos ennyi maradt a végére is, ettől függetlenül a játék kifogástalan volt.

Csüggedés SC-Tottinho 0-4 (0-4)

A bajnokság nyolcadik fordulójában a Sarud FC elleni visszavágó került sorra. Ez a mérkőzés is hasonlóan alakult, mint az előzőek. A hazaiak visszaálltak otthon is, ez a taktika most sem bizonyult kifizetődőnek. Selymes és Csallóközi is duplával vette ki a részét a sikerből.

Sarud FC-Tottinho 0-4 (0-2)

htkerdojelEzzel a mérkőzéssel gyakorlatilag eldőlt, hogy a Sarud FC a 7. helyen végez a bajnokságban, a statisztikákkal foglalkozó HTEV oldal szerint erre 100% az esély. Ugyanez az oldal a jelenlegi állapotokból kiindulva 87%-ot ad arra, hogy a Tottinho az első négy helyen végez, ugyanakkor a bajnoki címre mindössze 3%-ot adnak, ami reálisnak mondható. Úgy néz ki, hogy az Amorf Ördögök csapata simán nyeri a bajnokságot, a 2-6. helyeken viszont nagy csata fog zajlani. A bajnokságban így jó eséllyel teljesül a célkitűzés, lássuk mi a helyzet a kupában!

A 9. körben járunk, és fontos kiemelni: a Tottinho történetének első semleges pályás kupamérkőzését játszotta! Ez mindenképpen előny, egyrészt a nagy stadionok miatt, másrészt az ellenfél is nélkülözi a hazai pályát. A rengeteg kiemelt kiesése miatt még mindig ötödosztályú riválissal hozott össze a sorsolás, a Kolimba csapata ugyanakkor az eddigi ellenfelek közül a legerősebbnek ígérkezett. Szerencsére nagyon gyorsan kijött az osztálykülönbség, sőt talán több is annál. Thurzó duplájával és Borszéki góljával már három volt közte a mérkőzés negyedénél. Ezután a csapat magabiztosan lehozta a maradék 65 percet, és ott lehet a rekordot jelentő 10. körben!

Kolimba-Tottinho 1-4 (0-3)

A szezon során először negyedosztályú kupaellenféllel találkozunk a Maholka Punki képében. Ez a csapat a fiatalokra építi ezt a szezont, ám a bajnokságban rosszul szerepel, és mindössze a 7. helyen áll három házzal odébb az IV.52-es csoportban. Remélhetőleg a gyengébb formájukat hozzák jövő szerdán. Előtte még szombaton bajnoki rangadó, lássuk a 9. forduló párosításait:
Tottinho-Legs11
Amorf Ördögök-GGIAFK FC
Naszály FC-Sarud FC
Lesipuska-Csika FC

Két átigazolás is történt a napokban: a 23 éves Bálint Balázs középpályásként és védekező csatárként is használható, Comuniannak remek társa lehet. 790 ezer eFt-be került, ami manapság már nem is kiugróan magas ár. Lassan Botond ezzel együtt elhagyta a csapatot, amilyen olcsón sikerült őt megvenni, úgy sikerült eladni őt hatodik próbálkozásra a piaci árának kevesebb, mint a feléért (!), így a nagyszerűnek ígérkező üzletből sajnos veszteségesen jött ki a klub.

– Visszaemlékező Viktor

About grandmasta