Összefoglalás: 47/12.

redeem_reward_point_to_supporterA 10. körben elért ligakupa továbbjutás után két kiváló középpályás csatlakozott a kerethez. Bolla János és Vidáts Fedor egyaránt 29 évesek, és a fejjátékban sokat segíthetnek a csapatnak, na meg persze a középpálya oszlopai lehetnek. Ketten összesen 760 ezer eFt-ba kerültek, de értük ez is megfizethető összeg volt, főleg az eladások után. Közülük utóbbi már szerepet is kapott a Csika FC elleni idegenbeli bajnokin. A Tottinho tartalékosan állt ki, készülve a 11. körös ligakupa mérkőzésre. Ennek megfelelően már a 2. percben vezetést szezett a Csika Savas Engiz révén, a középkezdésből pedig azonnal sikerült egy büntetőt kiharcolni, de Podany kihagyta. Sajnos mostanában a sokadik hibája volt ez a cseh védőnek. Az 5. percben még volt egy veszélyes próbálkozása a Csikának, de szerencsére Takács védett. Ezután sikerült mindkét csapatnak összeszednie magát, így az első félidőben nem volt több helyzet. Az 52. percben azonban kettőre nőtt a különbség Michalke révén, de sikerült az egyenlítés a 73. percre, Csallóközi és Andreánszky voltak a gólszerzők. Volt még idő, 10 perc múlva némi káosznak köszöhetően visszaállt a két gólos hátrány, Grosskopf mellett Engiz talált be, utóbbinak ez a második gólja volt. Ismét a középkezdésből jött egy helyzet, ezúttal Pomázinak sikerült a befejezés, de ez kevés volt.

Csika FC-Tottinho 4-3 (1-0)

Eero Grönlund (Tottinho): “Tartalékoltunk, nem is annyira az összeállításban, inkább fizikai és mentális erőben. A mi mérkőzésünk szerdán jön, teljes erővel arra koncentrálunk. Meglehetett volna a pontszerzés, sőt akár a győzelem is, ha Savas Engiz nem szerez két elkerülhető gólt, de nem tudtuk semlegesíteni. Talán csak egy kis nátrium-hidroxid hiányzott.”
Roberto Palomeque (Csika FC): “Megmutattuk, hogy az első mérkőzés nem reális képet mutatott, és igenis meg lehet fogni ezt az ellenfelet. Megérdemelt a győzelem. A kapott gólok miatt nem vagyok elégedett, de ez a győzelem most kellett nekünk.”

További eredmények:
Sarud FC-Lesipuska 3-4 (2-3)
Legs11-Amorf Ördögök 0-1 (0-0)
GGIAFK FC-Naszály FC 12-0 (6-0)

A bajnoki után Tomka Ulászló eligazolt, miután túl sok játékos volt a keretben az ő posztján. Ami pozitívum, hogy nyereségesen, több mint 200 ezer eFt-ért sikerült őt eladni. Új csapata a német hatodos T.Rex 1947.

single_match_icon_largeElérkezett a várva várt nap, a kék ligakupa 11. köre. Az FC Jáki Sasok azonban igen nagy falatnak tűnt, szükség volt tehát minden tartalékra. Sajnos ez is kevésnek bizonyult, az első félidőben eldőlt a továbbjutás. Már a 8. percben kijátszotta az ellenfél a Tottinho védelmét, aztán a féliső vége felé az iráni Javaherchi egy percen belül kétszer is betalált. Hiába a kiegyenlített mezőnyjáték, a második játékrészben még rosszabb lett a helyzet, a 73. percre teljes volt a kiütés. Két perccel később Comunian szép mozdulat után volt eredményes, ezt azonban nem tudta még legalább négyszer megismételni, így nagyon csúnya a vége. Utólag kiderült, az FC Jáki Sasok hozta a nyolcaddöntős csapatok közül messze a legnagyobb értékelést.

FC Jáki Sasok-Tottinho 5-1 (3-0)

htforumEero Grönlund (Tottinho): “Úgy érzem jól játszottunk, ez ennyire volt elég. Teljesen nyilvánvaló, hogy ellenfelünk nem negyedosztályú szintet képvisel, azt is megkockáztatom hogy a másodban is lehetnének. A különbséget túlzónak érzem, a vereség sajnos reális.
Pantelimon Avram (FC Jáki Sasok): “A bajnokságot már nem tudjuk megnyerni, úgyhogy a kupa mindenek előtt. Ez volt nálunk a jelszó. Sajnos komolyabb ponthátrányt szedtünk össze, úgyhogy a feljutás csak jövőre lesz cél, most ráhajtunk a ligakupára. Ugyan izgalmasabb meccsre számítottam, de nem bánkódunk hogy sima lett. Természetesen örülünk a magabiztos továbbjutásnak, főleg hogy a lehetőségekhez képest erős ellenfelet kaptunk. Van esélyünk a végső győzelemre, de nem akarok semmit elkiabálni, nehogy visszaüssön valamikor.”

A cikk írásának pillanatában már az is ismert, hogy kiejtőnk a negyeddöntős ellenfelével is feltörölte a padlót.

További négy játékos távozott a Tottinho csapatától. Három középpályás (Tóth, Borszéki, valamint az iráni Soltani) és egy 17 éves ifi, Perczel igazolt el. Értük összesen közel 150 ezer eFt folyt be, Tomka árával kiegészülve már meg is volt az egyik új középpályás ára, és a fizetési keretből is szépen szabadult fel.

A tétmérkőzéseket tekintve maradt a bajnokság, a 11. fordulóban a GGIAFK FC elleni hazai mérkőzés nem a legnehezebbnek bizonyult. Ezúttal a mérkőzés előtt csíptük el az edzőket. A mi mesterünk kiemelte, hogy nem omlott össze a csapat a két vereség után. Elismerte, hogy a GGIAFK trénerével is egyeztetett, és megállapodtak egy PIC-PIC egyezményben. A vendégektől pedig ultradefenzív, tördelős 5-5-0 volt várható. Így is alakult, az első félidőben összesen egy lövést láthattunk: Podany kihagyott egy újabb szabadrúgást. Ezen kívül csak egy kavarodás okozott kisebb gondot az ellenfél kapuja előtt, végül ebből nem alakult ki semmi. Minden folytatódott tovább ebben a mederben, a 79. percben azonban megtört a jég: egy szöglet után az újonnan érkező Bolla megszerezte első gólját egy remek fejesnek köszönhetően. Kicsit kinyíltak a vendégek, öt perc múlva a meccsről-meccsre remeklő Comunian révén jött a második. Szinte egyből duplázhatott volna az olasz, a kapufa ezúttal nem volt vele. A vége így is magabiztos győzelem.

Tottinho-GGIAFK FC 2-0 (0-0)

További eredmények:
Sarud FC-Csika FC 1-5 (0-3)
Naszály FC-Amorf Ördögök 0-9 (0-2)
Lesipuska-Legs11 0-1 (0-1)

Az állás:iv55_4711

A 12. forduló párosításai:
Amorf Ördögök-Tottinho
Legs11-Sarud FC
GGIAFK FC-Lesipuska
Csika FC-Naszály FC

– Gépelő Gábor

About grandmasta