Omgång 6 Kambodja-Sverige

Kampuchea 0 – 1 Sverige (392316007)

World Cup  Växlande molnighet 2012-08-03 20:00

98751 åskådare fanns på plats i det hyggliga fotbollsvädret på sofieclub. 3-5-2 var den laguppställning U-20 Prateh Kampuchea valt för matchen. Följande hade fått förtroendet: Huy – Chhith, Soy, Oung – Luu, Le, Korm, Tang, Or – Trinh, Kim.

U-20 Sverige kom till match med en 4-4-2-uppställning. De ställde upp så här på planen: Fransson – Arvidsson, Toyana, Sandner, Lindholt – Wallbo, Gripenborg, López, Svensson – Aspen, Hägerner.

U-20 Prateh Kampuchea använde framför allt kanterna när de satsade framåt. U-20 Sverige förlitade sig på kontringar. U-20 Sverige tog ledningen med 0 – 1 efter en hårt skruvad frispark av Pekka Sandner. Tydligen hade U-20 Prateh Kampuchea blivit tillsagda att spela ute på kanterna i stället för att anfalla centralt. Sovann Or i U-20 Prateh Kampuchea hade i den 32:e minuten en farlig nick på ett högerinlägg men bollen gick precis över. En långboll från försvarslinjen av U-20 Sverige resulterade i en kontring som frispelade Anders Wallbo mitt i motståndarnas straffområde, men avslutningen gick över. Att U-20 Sverige kontrat i ett mönsteranfall på högerkanten hade man inte mycket glädje av när Anders Wallbos avslut knappt hade styrfart. Han bad genast om ursäkt till sina lagkamrater. Teng Le i U-20 Prateh Kampuchea fick en varning för fult spel. U-20 Prateh Kampuchea hade goda möjligheter att anfalla centralt, men höll sig till instruktionerna och höll sig till kanterna. 0 – 1 var ställningen efter första halvleken. Halvleken dominerades av U-20 Prateh Kampuchea som övertygade med ett 66-procentigt bollinnehav.

Sovann Or i U-20 Prateh Kampuchea visade upp sin kännetecknande förmåga att göra det oväntade med en lurig passning i den 60:e minuten. Oturligt nog var Varin Kim totalt oförberedd och lyckades inte hålla nere avslutet. Idag var det anfall på kanterna som gällde för U-20 Prateh Kampuchea, och de styrde ständigt ut spelet mot yttrarna för att ta sig framåt. I den stressade situationen i slutminuterna kämpade det orutinerade U-20 Sverige förgäves för att hålla uppe nivån i sitt spel. Efter ett kort avbrott i 80:e minuten verkade U-20 Sverige ha en lite annan strategi. Domaren varnade Jens Arvidsson i U-20 Sverige efter en ful nedsparkning. Mest av spelet hade U-20 Prateh Kampuchea med ett bollinnehav på 66 procent.

Den viktigaste spelaren i U-20 Prateh Kampuchea var Loveng Huy. Varin Kim hade däremot ingen lyckad dag. Den dominerande hos U-20 Sverige var tveklöst Kristian Fransson. Prestationen av Sven-Göran Svenssonvar dock en sådan som bara kunde älskas av hans mamma. Matchen slutar 0 – 1.

Betyg

U-20 Prateh Kampuchea U-20 Sverige
Mittfält fenomenal (mkt låg) hyfsad (hög)
Högerförsvar legendarisk (låg) himmelsk (mkt hög)
Mittförsvar fenomenal (mkt hög) övernaturlig (låg)
Vänsterförsvar gudabenådad (mkt låg) oförglömlig (hög)
Högeranfall unik (låg) gudabenådad (hög)
Mittanfall hyfsad (låg) hyfsad (mkt hög)
Vänsteranfall enastående (låg) legendarisk (hög)
Indirekta fasta situationer
Försvar ypperlig (mkt låg) enastående (mkt låg)
Anfall hyfsad (hög) bra (låg)
Inställning (Visas ej) Ta det lugnt
Taktik Anfall på kanterna Kontringsspel
Taktiknivå legendarisk legendarisk
Genomsnittligt mittfält fenomenal (mkt låg) hyfsad (hög)
Genomsnittligt försvar legendarisk (mkt låg) oförglömlig (hög)
Genomsnittligt anfall enastående (mkt låg) unik (mkt låg)
Totalt genomsnitt fenomenal (låg) unik (mkt låg)

Höjdpunkter

0 – 1 Pekka Sandner 6′
Just nu: 1 varning Teng Le 43′
Just nu: 1 varning Jens Arvidsson 81′
Byte Thom Lindholt
Normal  Till  Defensiv
 80′

 

About the Author