Așa bă!

Au fost primele cuvintele exprimate de managerul clubului după primele 3 meciuri oficiale ale sezonului 37.

În pauza dintre sezoane s-a schimbat puțin din distribuția actorilor aflați în prim plan, având, ca în orice an, veniri și plecări. Din tripleta miștocașă s-a renunțat la serviciile lui Mihai Nicolăescu, vândut cu 29 mil. după ce cu doar un sezon înainte s-a plătit pentru a îl aduce suma de 45 mil., fapt ce l-a determinat pe jan_zlatan să își mai smulgă câteva fire de păr din capul său atât de ocupat să înmulțească banii. Pentru a îi ocupa poziția a fost adus cu surle și trâmbițe Barbu Bănică, un jucător cu un ITC cum rar a mai fost dat să fie văzut pe la acest club. A fost întărit și spațiul dintre buturi, acesta fiind capitonat cu câlți pentru a nu se auzi în afara terenului înjurăturile noului venit, Lucian Cepoi, un tip controversat datorită faptului că se bănuiește că ar suferi de sindromul Tourette. Odată cu venirea lui a fost lăsat să  plece fostul titular al porții noastre, Răzvan Motoi, cumpărat atunci mai mult în urma unei super-oferte venite pe adresa clubului decât ca o necesitate imediată. A fost vândut cu 2.5 mil. mai scump decât a fost cumpărat, fapt care pe criza asta l-a bucurat foarte mult pe manager. Un viitor mare atacant, Ulvi Berge, a ieșit pe porțile academiei de tineret exact la începutul acestui sezon, fiind apoi transferat la prețul de 8.780.000 lei. Despre el se spune că ar fi o combinație de tată finlandez și mamă turcoaică, aciuați pe aici după revoluția din 89, când s-a dus vestea în întreaga lume că noul dictator președinte al României va reforma… tot și că aici va fi cel mai înalt nivel de trai din întreaga Cale Lactee. Cert este că Ulvi nu prea vorbea limba română nici la vârsta de 17 ani, drept urmare conducerea s-a înspăimântat că nu îl poate trimite direct la Națională și l-a “măritat” pe unde a putut, trimițându-l cu tot cu familie în Italia.

Acestea fiind zise, a început balul cu numărul 37 (24 pentru noi). Primul meci, turul 1 de Cupă, 6-0 în compania unui bot. Nimic de adăugat, în afară poate de faptul că suporterii noștri abia au așteptat un motiv să se îmbete din nou, crescându-le dispoziția după partidă cu 2 nivele.

Caseta meciului:
Stadion: F.C Lucaciu Arena (12000)
Vreme: Parțial înnorat
Spectatori: 9572

Lucaciu: Udilă – Găman (’21 Rădoi), Balázs, Pădureanu, Mihalcia – Florescu, Hurezanu, Muntean, Popp – Ivan, Silaghi.

Warriorz: Trandafir – Măgură, Vasiliu, Naşcu, Secară, Bălan – Fozocoş, Neda, Ţiţeica, Buturoagă – Han.

Marcatori:  – / ’12 Mihai Secară, ’28, ’66 Sorin Vasiliu, ’52 Marin Ţiţeica, ’67, ’76 Gheorghe Dumitru Han.

Cartonașe galbene: – / ‘7 Ciprian Fozocoş.
Cartonașe roșii: – / -.

 

Sâmbătă a reînceput și mult așteptatul campionat, seriei noastre scăzându-i ușor rangul de la 2 la 23. Prima partidă – un duel cu echipa Avantul Prabusirea, echipă pe care sezonul trecut am învins-o de 2 ori, obținând astfel 6 puncte din cele 12 cu care am încheiat sezonul. Toată lumea (normal, fiind învățată prost) se aștepta la o nouă victorie și la un debut fulminant în noul sezon. La cum a început meciul (2-0 în minutul 16), până și cei mai pesimiști suporteri au început să creadă că asta e în sfârșit echipa mare pe care o așteptau, mai mare și decât cea în care jucau Diaconescu, Monea, Duma sau Jurcă. Nu a durat decât 20 de minute pentru a reveni cu picioarele pe pământ, Avantul egalând după două momente de confuzie printre vajnicii noștri apărători. Repriza a 2-a a fost una cu puține ocazii de poartă, scorul menținându-se egal până la sfârșit (2-2).

După meci, managerul jan_zlatan a coborât la vestiare și a cuvântat: “Băă! Ați văzut bă dacă dormiți în ghete? Să dea dracu’ să retrogradați, că vă dau afară pe toți, de ajungeți toți îndreptători de banane prin Spania!

 

Caseta meciului:
Stadion: Dealul Copoului (69000)
Vreme: Ploaie
Spectatori: 28221

Prabusirea: Udrea – Schlossgold, Samson, Bjerkli – Jonas, Kazanhan, Vea, Casal, Beltrán – Mattick, Janhonen.

Warriorz: Cepoi – Vasiliu, Kosmal, Bălan, Secară, Fozocoş – Ghiuş, Ştefan, Bănică (’36 Victor Rus – ’76 Cezar Nașcu), Ilie – Han (’76 Adrian Sîrbu).

Marcatori:  ’20 Adério Casal, ’37 Simon Mattick / ‘2 Dan-Răzvan Ghiuş, ’16 Gheorghe-Dumitru Han.

Cartonașe galbene: – / ’67 Józef Kosmal.
Cartonașe roșii: – / -.

 

A urmat apoi mult așteptatul tur 2 al Cupei României, un adevărat test pentru echipă, test ce nu a mai fost trecut de… 9 sezoane! În Ștrand a poposit FC Ceahlaul P.N., echipă ce a terminat tot pe locul 6 sezonul trecut într-o serie VI paralelă. Profitând de revenirea din accidentări pe ultima sută de metri a lui Bănică și a lui Rus, antrenorul Ioachim Diaconescu a reușit să alinieze 11-le pe care și l-a propus încă de la începutul săptămânii. Din nou a deschis scorul Dan-Răzvan Ghiuș, ca și în partida cu Prabusirea, apoi Ceahlaul a obţinut un gol egalizator norocos în minutul 37, după lovitura liberă executată de Rãzvan Danciulescu şi deviată uşor de un fundaş de-al nostru. jan_zlatan, aflându-se în lojă și spărgând câte 4 semințe odată, simți cum se repetă povestea din prima etapa a campionatului, doar că de data asta nu se mai putea termina egal. Plecă la pauză până la birtul din colț să-și mai ia un pachet de țigări și să-și astâmpere setea și necazul cu un V33. La întoarcere constată cu mirare că se făcuse 3-1 pentru ai noștri și, plin de euforie, se dezbrăcă la bustul gol și sună până pe bancă pentru a-i cere lui nea Ioachi să-i mai bage și pe favoriții lui. Această manevră mai adus un gol în contul nostru, dar a făcut și ca oaspeții să reducă din diferență în urma unui corner. Din fericire nu s-au mai petrecut alte minuni, meciul încheindu-se cu scorul de 4-2.

La finalul meciului, cu sticla de V33 aproape goală și cu un chiștoc de țigară uitat aprins în colțul gurii, jan_zlatan cobora fericit: “Așa bă! Păi așa se joacă, ai văzut? Ăia au avut noroc mă că ne-au egalat, da’ recunosc că m-am c@c@t pe mine când am văzut! Nu știu cât mai vor ăștia s-o mai țină tot așa, să ieie două goluri pe meci, da’ acum mă duc la nea Ioachi să-l pup, mânca-l-ar tata de antrenor!

Ioachim Diaconescu, după ce a scăpat de momentele de euforie ale patronului său, a declarat: “Mă bucur că am reușit, după 10 sezoane, să ne calificăm din nou în turul 3 al Cupei. Sper că vom reuși să repetăm performanța istorică de pe vremea când eram și eu jucător, dar mai e mult de muncă. Îmi pare rău că nu am reușit să învingem și Avantul, ar fi fost un start perfect pentru noi, dar vom încerca și în campionat să facem mai mult decât sezonul trecut, să nu mai stăm să tremurăm până în ultima etapă. Vă mulțumesc.

 

Caseta meciului:
Stadion: Ștrand Arena (57000)
Vreme: Ploaie
Spectatori: 21306

Warriorz: Cepoi (’65 Laurenţiu Trandafir) – Neda, Măgură, Ţiţeica, Buturoagă – Ghiuş, Bănică, Ştefan (’65 Adrian Sîrbu), Rus, Ilie – Han.

Ceahlaul: Raftis – Zubaşcu, Matei, Popa – Danciulescu, Dragomir, Caţavencu, Enache – Băicoianu, Dhammawaranon (’63 Gheorghe Caramfil), Blotor.

Marcatori:  ’24 Dan-Răzvan Ghiuş, ’57 Laurean Ilie, ’65 Iacob Neda, ’70 Gheorghe-Dumitru Han / ’37 Rãzvan Danciulescu, ’77 Paulică Zubaşcu.

Cartonașe galbene: ’62 Ţiţeica / -.
Cartonașe roșii: – / -.

About jan_zlatan